ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skoljka
    08. Travanj 2020. 16:38

Da trudim se ignorirat, al vecinu odgovorim da je proslo 50godina od kad je ona imala prvo dijete i da se od tad dosta onog sto su oni tad radili i smatrali da valja/nevalje ne radi vise onako kako su oni nekad.
    MaRe ah znaci ima ih jos 😂, moja meni veli sad ces ti njemu pocet davat ovo mlijeko sto mi pijemo sa vodom pola/pola pa izdrobljeni keks 😂, pa kad place veli sto ne umocis dudu u secer 😂, onda se iscudjava kako mi to sad sve drugacije da mozda tomsto ja citam po internetu danje krivo sve itd.. 

DeeSB
    08. Travanj 2020. 16:51

MaRe

DeeSb ako dobije temp stavis joj cepic a dotad samo obloge na noge. Koliko je cm dobila? Mozda je rasla umjesto da se deblja…moj je prvi mjesec dobio 5-6 cm i oko 600g al je to onda kasnije nadoknadio.

Hvala...tako sam i napravila, samo obloge za sada. Ako bude imala temp onda cepici. 
    Narasla je 4 cm...znaci ima sad 5100 g i 60 cm. vidjet cemo, pokusat cu joj svaki put obje nuditi za pocetak. Ako ne bude dobivala onda dohrana. 
    Samo da izdrzimo na sisi dok je ove korone, al muza cu morat zrtvovat...nista od imuniteta za njega kad kraljica treba duplu dozu 😂😂

L 💛

08. Travanj 2020. 17:13

Cure... dojenje vam nema puno veze s koronom. Eventualni benefit bas prema koroni bi bio da je vi imate pa da beba dobiva antitijela preko mlijeka. Ovako... nitko nema antitijela za koronu, za razliku od gripe ili nekih drugih bolesti.  Tako da dojenje nece dati bebi imunitet prema koroni ako je vi niste preboljele. No naravno da je mlijeko puno drugih antitijela koja pomazu imunitetu. Htjedoh samo reci da koronanetrebabiti razlog da senpr. 2.5godisnje djete ne makne sa sise (jucerasnja prica).
    A ovo sa svekrvama... srecom damoja zivi daleko a mami sam zabranila komentare. No i ona bi damu dajem vodu i rizine pahuljice...

Damnarexx 🌺
    08. Travanj 2020. 17:16

Hej🙃
    Evo i nas sa cijepljenja. Mi smo u mjesec dana dobili 700g i 1.5cm - 4.840kg, 55.5cm.
    Kaze da je to okej, al da bi ona da dobiva jos malo vise posto se rodila kao krupnija beba (rodila se sa 3.350g, krupna beba? mislila sam da je to prosjek?). A u prvom mjesecu dobila 1kg. 
    Nastavljamo sa 3,4 obroka dohrane, ostatak moje mlijeko. Msm da mi je mlijeko dosta slabo, pretpostavljam da moram cesce i bolje jesti?
    Thinkpink mozda tvoj savjet, ako vidis? :)
    .
    Cijepljenje je bas tuzno proslo😔😔 urlikanje... Uzas. Bas tesko to podnosim, vidjeti ju takvu. Nama je isto rekla za pola Lupocet cepica ako dobije temp.
    I oblozi. Koliko cesto ste stavljali obloge i koliko dugo vremenski? 🤔
    Takodjer, moramo ju vise na lijevu stranu stavljati i uzv kukova napraviti cim bude bilo moguce... A glavicu dize super 💪
    .
    Nama je na Sinsay odjelcu otpao patent🤬😪😪 nosili ga 3 puta 😂 al srecom sam jos jedno narucila neki dan.

DeeSB
    08. Travanj 2020. 17:19

LoSa mislim da me nisi dobro shvatila...mozda sam trebala staviti vise smjalica da bude ocitije da se zezam...to se odnosilo na ovo sto su cure na par stranica prije komentirale neke nebuloze sa fejsa - rode i slicne stranice. 

L 💛

mrgud_zg
    08. Travanj 2020. 18:32

Ja sam obloge mijenjala svaka 4-5 sata. Prvi dan i noc. Nije srecom dobio temp pa nisam stavljala cepic. 
    Ovo me sad s kilazom bas sve zbunilo. Ja bih rekla da je to sve ok. A logicno mi je da se jedna cica isprazni do kraja jer je masnije mlijeko kasnije nego da se daje iz obje ono prvo. Al valjda da navuce vise zato obje? Nemam pojma
    Mi idemo sutra i bas me zanima kaj ce nam rec za kilazu, ja mislim da moj fakat nije puno dobio ovaj mjesec. 
    Mikio bravo za okretanje. 💪 moj je jos daleko od okretanja. Ustvari sam ga danas gledala u baby gymu i skuzila da to kaj ja mislim da se on uvija je mozda odgurivanje nogom kao da bi se okrenuo na trbuh. Jer se izrotira za pol kruga. A tek kad ga poguram malo na leda se uspije okrenut, nemre sam jos

Taani
    08. Travanj 2020. 18:43

DeeSB

Evo mi obavile cijepljenje…plakala je dosta ali cim sam je stavila u autosjedalicu se smirila i zaspala u autu. Malo je jos u stanu plakala i onda se malo smije ali onako sa suznim ocima.
    Nije nam dr rekla nista da stavimo cepic odmah nego u slucaju temperature…a meni se cini da ste sve stavljale odmah? Uopce se nisam snasla da pitam…
    _
    I danas sam pisala da je nama jedan podoj jedna dojka ali eto morat cemo to promijeniti…dobila je samo 600 g u mjesec i pol. 🙁 Meni se uopce nije cinilo tako, nije bucamasta ali nije mi djelovala ni premrsavo. Rekla je dr da za pocetak nudim obje i da dodjemo za mjesec dana pa ako ne bude vise dobivala da uvodimo dohranu.

Heeey nama je pedijarica rekla odmah cepic, pitala sam zasto jer sam citala ovdje vec da samo po potrebi pa mi je rekla da cepic nije samo za temperaturu nego i bolove pa zasto mu ne bih pomogla. Ja sam napravila kako mi je rekla 🤷‍♂️

Damnarexx 🌺
    08. Travanj 2020. 18:50

mrgud_zg

Ja sam obloge mijenjala svaka 4-5 sata. Prvi dan i noc. Nije srecom dobio temp pa nisam stavljala cepic.
    Ovo me sad s kilazom bas sve zbunilo. Ja bih rekla da je to sve ok. A logicno mi je da se jedna cica isprazni do kraja jer je masnije mlijeko kasnije nego da se daje iz obje ono prvo. Al valjda da navuce vise zato obje? Nemam pojma
    Mi idemo sutra i bas me zanima kaj ce nam rec za kilazu, ja mislim da moj fakat nije puno dobio ovaj mjesec.
    Mikiobravo za okretanje. 💪 moj je jos daleko od okretanja. Ustvari sam ga danas gledala u baby gymu i skuzila da to kaj ja mislim da se on uvija je mozda odgurivanje nogom kao da bi se okrenuo na trbuh. Jer se izrotira za pol kruga. A tek kad ga poguram malo na leda se uspije okrenut, nemre sam jos

Znaci hladan oblog stoji na nozici 4h? Pa mjenjas novi? Sta im nece bit hladno🤯

Simbalija
    08. Travanj 2020. 18:56

DeeDee

Simbalija dok si tu.. gdje si ti išla za kukove? Se to radi na Kantridi ili u Lovranu? Se naručimo sami ili preko pedijatra?

Eh ni Kantrida ni Lovran već mene pedijatar uputio na riječko rodilište, peti kat. Nazove se 658-261 i oni te naruče, a pedijatar ti samo daje uputnicu. 
    Mi napravili prvi tjedan ožujka prije ovog svega tako da ti ja sad pojma nemam kako ide procedura. Znam da čekaju da beba ima 2 i pol mjeseca tako su meni računali.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

DeeDee
    08. Travanj 2020. 19:00

Simbalija

DeeDee

Simbalija dok si tu.. gdje si ti išla za kukove? Se to radi na Kantridi ili u Lovranu? Se naručimo sami ili preko pedijatra?

Eh ni Kantrida ni Lovran već mene pedijatar uputio na riječko rodilište, peti kat. Nazove se 658-261 i oni te naruče, a pedijatar ti samo daje uputnicu.
    Mi napravili prvi tjedan ožujka prije ovog svega tako da ti ja sad pojma nemam kako ide procedura. Znam da čekaju da beba ima 2 i pol mjeseca tako su meni računali.

Ma ja cu zvat u ponedjeljak pedijatricu jer mi sve ovo skupa ide na živce.. meni je na prvom pregledu rekla da ćemo sve dogovoriti na idućem a onda mi ga je odgodila do daljnjeg tako da sam sad kao kreten izgubljena.

Hvala ti puno 🙂

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.