ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    24. Veljača 2020. 15:21

Lavica27

Redfox drago mi je da si to spomenula. Vidim ima cura koje se s tim zamaraju, al ne znam zasto. Koja je steta u dudi, boci ili necem trecem da kupi mir tebi a na kraju i djetetu. Happy mom happy baby. U konacnici jedino bitno.

A i ja se Lavice sve manje zamaram al eto, čitaš, proučavaš, slušaš druge i zacrtaš si nešto jbg. ja cijelu trudnoću od čitanja, slušanja poznanica do tečaja o dojenju slušam kako ako misliš dojit moraš izbaciti sve oblike duda i bočica, čak i šeširiće.. i onda na kraju sam sebi napraviš nepotreban presing, meni mama od kad je dijete prvi put bilo neutješno govori da joj dam dudu i olakšam i sebi i njoj, ali ne, ja ne želim, kao, dovoljno sam sjebala jer ju hranim na bočicu 🙄 šeširiće sam si oprostila 😅
    I taj prvi dan kad sam joj dala dudu sam valjda 15 puta krenula po nju, kao da je planiram nadrogirat pa imam moralne dileme 😂 al stvarno sam se grozno osjećala..
    Sad mi apsolutno nije jasno kako smo preživjeli prva tri tjedna bez dude..

[/url

• sunshine1
    24. Veljača 2020. 15:21

Deedee, nije vazno sto od jednog do drugog podoja iz iste dojke prodje 6ipo h. Znaci npr ako je cura jela u 7ipo,pa u 9ipo,i u podne ipo su ti procurile sise, tijelo ti salje signal da je vrijeme za dojenje, jer tijelo je tako programirano. Da li sada shvacas da je to samo znak da ritam koji beba namece tvoje tijelo zapravo prati i prihvaća? Nema potrebe da onda izdajas mlijeko tada zato sto cura jos spava, ako osjetis da su dojke prepunjene u tom trenu, tada izdoji samo da malo olaksas. Ne znam kako da fino srocim, ali uglavnom, ako stalno bespotrebnim izdajanjem budes remetila prirodan proces uspostave ponude i potražnje ista se nikada nece uspostaviti kako treba i imat ces stalno hiperprodukcija. Jos nesto, ne treba se bojati zastoja ili necega jer u tom slucaju nebi mlijeko procurilo samo od sebe. Nece se nista dogoditi sisama ako beba pojede nakon 4h. Citam cesto ovu temu jer imam zimsku bebu Al nisam bas aktivna, evo trenutno mi beba ima vodene kozice usput receno, ali vidim da vas je dosta jako nesigurno po pitanju dojenja. Zasto ne vjerujete svome tijelu i ne opustite se konacno? Nije bitno kad su jeli, koliko dugo je trajalo podoj, koju sisu su jeli vise, koliko puta su danas jeli sisu, koliko su imali grama prije i poslije podoja itd. Bitno je da je beba zadovoljna i da napreduje. To je jedini pravi pokazatelj da je sve u redu i da nije gladna. Zene moje unistit cete sebe s tim dojenjem, necim sto treba bit prirodno i jednostavno. U biti i je takvo nego smo mi zene ne sigurne jer nemamo kontrolu nad popijenim mililitrima. Deedee ovo nije komentar samo tebi vec opcenito kazem, zao mi je jer volim vas citat Al vidim da su kljucne rijeci izdvajanje, mililitri, trajanje podoja itd.
    Btw moje sise su ispuhane skroz, do orepunjenosti ne dolazi nikako, beba spava cijelu noc u komadu, ujutro sise ispuhane. Ujutro kad se probudi doji doslovno 5 min i pljune dojku. Nikad je nisam izvagala prije i poslije podoja. Super napreduje. I ja se ne bojim da nemam mlijeka. Valjda imam ako dobiva na tezini 😂
    Shvacate? Relax💗

• Zarica
    24. Veljača 2020. 15:27

DeeDee

Ok, mom, pobjedila si, kakva lujka 😅😅😅😅
    Neću se više žalit na svoju 😂
    .
    Ok sljedeća tema 😂
    Kako vi koje samo dojite, bez izdajanja? Ako je po hranjenju jedna dojka i recimo dijete jede svaka tri sata, onda od podoja do podoja iz iste dojke prođe 6 sati? Sad baš izdajam i razmisljam. Moja je jela desnu oko 7i30, oko 9i30 procurila lijeva pa sam izdojila i dala joj na bočicu. Sad mi je počelo kapati po podu kroz majicu iz obje i onda moram izdojit jer ona spava, htjela ne htjela. I to dok jednu izdajam, ispod druge držim bočicu iz koje nakapa bar 20ml samo od sebe dok čeka da dođe na red 🙈🙈🙈
    Apsolutno ne vidim način za ikad prestat izdajat, nije drama ali još uvijek se nadam da će mi jednom od opreme trebat samo cice 😁

Ja ti bez izdajanja radim i tolko se proces vec ustalio da mi cicke uglavnom nisu pune ili preteske, vise manje su normalne. Nekad cek nemam pojma koja cica je na redu za podoj pa uzmem bilo koju. Dojimo nekad na dva sata, nekad tri, nekad cetri...mada pokusavam da bude sto cesce 3 pa da razvijemo ritam. Nisam htjela koristit izdajalicu i na srecu uspjeli smo bez nje. Mozda ponekad izdajalica bas i zbuni tijelo jer misli da je potraznja veca nego sto zapravo je. Al naravno, kad se mora mora se... 

• Zarica
    24. Veljača 2020. 15:28

Ja sam isto probala s cajem od kokoraca kad smo imali proljev al nije da sam neku razliku primjetila. U svakom slucaju smo poceli nadobudni sa svjezim al smo na kraju svaki podgrijavali. Zakljucili smo da nema smisla bacat caj

• Zarica
    24. Veljača 2020. 15:31

Mikio, nadam se da bu sve ok. Nasi posjeti pedijatru uglavnom zavrse tako da nas pedica umiri da je sve ok i sve to normalno, nadam se da bu i vama tak:) 

Valkris
    24. Veljača 2020. 15:34

Nas je bio miran i nije plakao dok nisu krenuli prokleti grcevi.. Sad muku mucimo i placemo cijeli dan i noc.. I iskreno, ne znam sta bi bez dude. To je takvo urlanje.. Duda bar malo smiri situaciju.. 
    O svekrvi bih isto svasta mogla reci, al isto je za vikend kuhala i sredila nam stan malo, pa ajde.. Pretrpila sam.. 
    Bila patronazna danas i u tjedan dana smo dobili samo 70g. Placem ko kisa cijelo jutro. 
    Sise prepune, same cure.. Isla sam izdojiti bas da vidim i izdojila sam iz obje 60ml. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Na pocetku ide dosta i onda kap po kap jedvo 🤷‍♀️
    Dijete mi je gladno... Pa smo odlucili nakon svakog podoja jos dati i dohrane (nedavno je netko pisao da isto tako raddi)..
    Bas se osjecam ko nemajka danas.
    Ispada da mu obje nisu dosta po jednom obroku.. 
    DeeDee, Nama je patronazna rekla 20 min aktivnog cicanja bi im trebalo biti dosta... 

mrgud_zg
    24. Veljača 2020. 16:33

Vidim da je dan kukanja pa se moram pridruzit. Nama bio predobar vikend, bili na kavi i prvi put u gostima na rucku. Predvecer odradili kupanje i tad krece kaos. Plakao je od 20-24 s pauzama za hranjenje, a desnu cicu mi je mrcvario 45 min, danas umirem od bolova 😫. Kaj je najbolje mm je odradio vecinu, pokusao ga stavit u kinderbet valjda sto puta. Na kraju je oko ponoci napokon zaspao s tim da je jos u snu jecao pola sata. Al je zato spavao do jutra. Vjerojatno je tolko bio umoran. Ja sam naravno svejedno lose spavala jer sam se cimala na svaki njegov trzaj. I cijelo jutro opet lose volje. Cak i u setnji. A nasa beba je inace stvarno ogromna smijalica. I valjda kak nam je prosli tj isto bilo par nervoznih dana, ja nisam nista prek dana nadoknadila spavanje, nakupilo mi se, i danas se probudim s heprssom na usnici 😣😫. I naravno guglam kak je to jako opasno ako male bebe dobiju. Naravno sad sam u jos vecem stresu, da ga ne ljubim da ne dotakne.. 😭 od svega toga se osjecam nikad jadnije..😢😥
    I idem prije sat vremena rucat, njega stavim u njihalicu pored stola, i on se pocne smijat. Ja mu pocnem radit grimase i on se pola sata smijao. Naravno da sam se rasplakala ko kisna godina jer je ipak sve ok s njim 🙈

24. Veljača 2020. 17:03

Vidim da je riječ o svekrvama i moram se pohvalit svojom
    Doista da nema te žene ja bi bila izgubljena. 
    Ona je meni tolika pomoć ne samo u kućanstvu nego i s malim i psihički ( puno pričamo o svemu)
    Neki dan sam je bas zagrlila i zahvalila se pa smo i plakale skupa i tako. 
    Doista sam sretnica.
    Nekad pomislim ni vlastita majka mi nebi tako bila .
    I moj mali je danima već kenjkav ne spava ko prije po 3 h
    Bas je svaki dan drugačije nema nikakva ritma al ga i ne očekujem još.
    Nekad mi zna bit psihički jako iscrpljujuće i teško al onda dođem tu i vidim sve se vise manje borimo s istim problemima i bude mi makar malo lakse.
    Ugodan dan svima i puuuuuuunoooo pozitive šaljem da preživimo naše neprospavane noći,umore,grčeve Itd
    😘

Dalindas
    24. Veljača 2020. 17:10

Mrgud , meni se također pojavio neki dan herpes na usni i taman mi je bila patronažna i rekla mi je da bebi neće ništa zbog dojenja ,samo da sto češće perem ruke .
    Pisala sam nedavno da trpim jake bolove dok dojim , i poslije podoja također . Malcu se onda pojavio osip,kao neki prištići na guzi . Danas sam zvala pedijatricu pa mi je rekla da su gljivice u pitanju ,dobila kremu za guzu za njega i za mene rojazol te mi je rekla da i njemu mažem usta s njim ako se pojave bijele naslage . Nadam se da će ti bolovi uskoro prestati 

DeeDee
    24. Veljača 2020. 17:38

sunshine1

Deedee ovo nije komentar samo tebi vec opcenito kazem, zao mi je jer volim vas citat Al vidim da su kljucne rijeci izdvajanje, mililitri, trajanje podoja itd.
    Btw moje sise su ispuhane skroz, do orepunjenosti ne dolazi nikako, beba spava cijelu noc u komadu, ujutro sise ispuhane. Ujutro kad se probudi doji doslovno 5 min i pljune dojku. Nikad je nisam izvagala prije i poslije podoja. Super napreduje. I ja se ne bojim da nemam mlijeka. Valjda imam ako dobiva na tezini 😂
    Shvacate? Relax💗

Ma sve mi je jasno u teoriji i da me netko pita za savjet, sve bih znala 🙈 ali to je valjda jače od mene, tj. očito većine nas tu, jbg prva beba, kad je primiš u ruke više nemaš pojma o ničemu.. potpuno oprečnih mišljenja i savjeta na sve strane, a želiš najbolje. Nekako sad počinjem ipak po osjećaju sve raditi, ali treba i za to proći određeno vrijeme. Ja bih bila najsretnija kad bih mogla ne razmišljat o tome, hiperprodukcije mislim da nema jer još nikad nisam bacila mlijeko niti ga ima za spremati zalihe tj. uvijek u toku dana pojede i to što izdojim, btw, nikad u životu nisam izdojila do kraja, ne znam koliko bi to trajalo 🤔😁. I ja se tješim s tim da vidim da beba lijepo napreduje pa se na taj način smirim, u četvrtak ima prvi sistematski pa vjerujem da ću se nakon toga uspjet malo opustiti. U svakom slučaju hvala na odgovoru i savjetu 🙂

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.