Tako je i meni bilo..mi smo imali zuticu...pa mi je patronazna savjetovala stavit ga na sisu par minut...ako nece nece...zatim sesric opet kratko..
Pa ako nece onda bocicu....dok nw ocvrsne i ja sam tako u krug vrtila i na kraju sad kako joj god dam pase joj....bilo bocica bilo da sisa...jedino sam uspila sesiric izbacit...
Ja za sad ne koristim apsolutno ništa osim tople vode 🤔 prokuhane za lice, tako mi je patronažna rekla. Tu i tamo joj na guzu stavim jgl kremicu, češće ne nego da, i ako se slučajno počinje crvenilo pojavljivat onda sudocrem. lavice i moja ti tako sisa.. 5 minuta jede halapljivo pa zaspi, pa je 5 minuta budim pa 5 minuta jede i tako u krug. Zato joj i dajem bočicu po noći i nekad nakon sisanja jer imam osjećaj da bi 24 sata bila na sisi inače a ne pojela ništa
[/url
Petra znam da ti ih je grozno gledati ali gore izgleda nego je. Na kolko kisika su i koja im je tezina bila? Drzi se i cuvaj sebe…Grizli sve su ti cure odg… ode samo i da potraje,potraje…
Ja imam jedan drugi problem. Dojenje. On je uzasno lijen za dojiti. Nadala sam se da necemo tih problema imati ali ne cudim se obzirom na sveukupnu situaciju. Urla da je gladan,stavim ga na cicu, vuce ludjacki i cuje se gutanje tri minute i zaspi. I tako stalnom razbudjujem ga i svasta nesto.onda svako malo visi na cici i neaktivno doji,ja se bojim kako odrzati laktaciju s tim kratkim podojima. Na kraju on zaspe uvijek, ja se moram izdajati a voljela bi da mi on navuce vecu kolicinu mlijeka da imam konkretan obrok za izdojiti… kao da smo u zacaranom.krugu.
Ista prica kod nas, samo sto se ona jos bori sa mojom bradavicom. Nije dovoljno ispupcena, pa ju onda izvucem sa izdajalicom i uspijemo nekako.
Ja ju kroz dan dva tri puta stavim na cicu, ostalo izdojim i bocica..jer em pozivcani kad je gladna, em ne znam koliko pojede i zaspi..max na cici bude 15min.
.
Nama se zacrvenila guza pa namazem sudocremom tu i tamo.
Al ono sto sam htjela rec je to da mi je navukla mlijeko, unatoc tom slampavom cicanju👍
Petra znam da ti ih je grozno gledati ali gore izgleda nego je. Na kolko kisika su i koja im je tezina bila? Drzi se i cuvaj sebe…Grizli sve su ti cure odg… ode samo i da potraje,potraje…
Ja imam jedan drugi problem. Dojenje. On je uzasno lijen za dojiti. Nadala sam se da necemo tih problema imati ali ne cudim se obzirom na sveukupnu situaciju. Urla da je gladan,stavim ga na cicu, vuce ludjacki i cuje se gutanje tri minute i zaspi. I tako stalnom razbudjujem ga i svasta nesto.onda svako malo visi na cici i neaktivno doji,ja se bojim kako odrzati laktaciju s tim kratkim podojima. Na kraju on zaspe uvijek, ja se moram izdajati a voljela bi da mi on navuce vecu kolicinu mlijeka da imam konkretan obrok za izdojiti… kao da smo u zacaranom.krugu.
U mom slučaju kak je rođena sa samo 2,5kg i pala na 2,4 kod otpusta, niti moja nije imala bas snage za povuc, a mogla je pojest vise nego ostala krupnija djeca u rodilištu. Ja sam joj u pocetku stavljala na obje sise, da izvuce mlijeko do kojeg joj je lakse doci, a ostatak sam izodjila i dala joj na bocicu. Nisam joj dala da mi mrcvari bradavicu i cim bi je nepravilno uhvatila, maknula sam je iz usta i ispocetka ju stavila tako da mi nije napravila niti jednu ragadu niti smo upotrijebili šeširiće. Sad mi bez problema isprazni cijelu cicu do kraja i ako je jos gladna dam joj i drugu. Ne radi razliku između sise, izdojenog na bocicu i AD pp, najbitnije joj je da se požderuh dobije ono sto trazi da moze praznit guzicu 😁🤭
Moja nikad nije dojila vise od 5 minuta i to joj je bilo sasvim dovoljno. Mozda izvuce koliko mu treba.
url=https://lilypie.com]
Hvala cure. Think pink al to mi je najsmjesnije, njegova svaka pelena je pokakana! Tamo je dobivao (po njihovom 4-5 obroka punih dohrane), a sad ga ja dojim i u danu mu dodam cca 200-220ml AD (nakon nekog podoja po 30-60,navečer 90). Kad izdajam vise od 50 iz obje nemogu izdojiti al vjerujem da si on vise navuce... Idemo u utorak koe pedice pa cu vidjeti...
Mi smo se isto tako borili sa sisanjem te to nije islo, on se nije najeo a mene su bolile bradavice. Kad je jako gladan i dam mu cicu malo vuce pa vice jer mu vjerojatno sporo ide, a gladan je. Mislim da nema šanse da on navuce 120 mL koliko sada jede, nema strpljenja. Tako da smo mi na izdojenom mlijeku. Ja zbilja ne vidim smisla da mu dajem da sisa. Sad mi super napreduje na izdojenom.
Cure ,trebala bih savjet .
Malac otprilke siki pola sata i ja svejedno poslije toga nemam osjećaj da se dojka ispraznila . Mislim da je bas navukao puno mlijeka kad je imao ovaj skok
Mene zanima da mu sljedeći podoj dam opet tu istu dojku ili pređem na drugu ?
Bas me strah tih kvrga
Cure ,trebala bih savjet .
Malac otprilke siki pola sata i ja svejedno poslije toga nemam osjećaj da se dojka ispraznila . Mislim da je bas navukao puno mlijeka kad je imao ovaj skok
Mene zanima da mu sljedeći podoj dam opet tu istu dojku ili pređem na drugu ?
Bas me strah tih kvrga
Na radionici za dojenje su nam objasnjavali da unutar 2h vracamo na istu dojku da se povuce masnije mlijeko do kraja.
Sortiraj odgovore
Najstariji