ZIMSKE BEBE 19/20 šŸ–¤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    17. Ožujak 2020. 12:30

Samo kratko da se javim... Nisam vas stigla popratit... Vesni se stanje pogorsalo i zavrsila je na infuziji i kisiku a prikopcali su je i na monitor. Ne krivim nikoga no stanje je takve zbog greske u komunikaciji izmedju dr i sestara. Svi su premoreni i stvarno sam puna razumijevanja al ovo je za Vesnu 10 koraka unazad. Na kisiku nije bila ni kad se rodila. Ja pricam vec dva dana da je puna slajma i da ja mislim da joj fizioloska radi samo jos vecu stetu bez aspiratora. No nisu za aspiraciju jer su jos male pa kao bolje samo ovako. Da bi jucer navecer vec krenuo kaos, prestala je jesti i samo spavala. I kaj je najbolje inhalirali ju samo jucer ujutro s adrenalinom. Sto je meni bilo uzasno cudno. Cijeli dan ispitujem za inhalacije i samo mi govore pa nema ona inhalacije. Da bi ova noc bila kaos, jadna nije nista spavala, jedva cicala u 4 ujutro i nakon toga nista vise. Poljubicastila, dr ju slusa, kaos... I onda brzo inhalavija, kisik, infuzija i gle cuda aspirator. Iscudjavaju se koliko su aspirirale iz nosa... Kazem, ra, umijem sve... Odjel je pun klinaca s istom dijagnozom, zene ne staju cijelu noc s inhalacijama i terapijama al nesto se mora promijeniti. Mene tjeraju da idem spavat jer su sestre iz nocne rekle im da nisam nista spavala i rasplakala sam se od jada jutros kad su spojile na sva cuda. Eto... Toliko od nas za sada. 😘

url=https://lilypie.com][/url

• mom12
    17. Ožujak 2020. 12:31

Moja ima 3 mj pa sad to je vec velika razlika u ml ali ni ja u zadnie vrijeme nemam bas mlijeka 2 3 obroka max...moj primjer...ujutro joj dam ad 150ml zatim izdojim se sad sam se izdojila za cudo 140 neznam kako...vecimom 2 puta izdajanje za jedan obrok..iduci ad onda se izdojim plus izdojim iduci put prije obroka za jedan obrok...prije sam nor izdojila 80 dam joj da pije onda ad al tako joj se zgadilo pa sam se ovako prilagodila...

• mom12
    17. Ožujak 2020. 12:33

A sisanje mozes ako se najprije izdojis...jer ona isisa gornji sloj a donji nemozes izvuc na izdajalicu...to sam ja skuzila jer kad se ja izdojim do kraja dam njoj da sisa ona stbarno jos sisa dakle ima jos ali se nemoze izdojit....

• Zarica
    17. Ožujak 2020. 12:46

Petra, ne znam sto da ti kazem. Drzi se i budi jaka za svoje curke, jednom ces im prepricavati kak ste se borili kad su bile maleā¤

Nita, bebe koje kombiniraju s bocicama znaju bit zedne. Kad vristi da nece cicu mozda da probas joj dat malo prokuhane vode na zlicicu pa opet na cicku stavit. Ne znam to iz prakse vec iz citanja o hranjenju beba pa tako, mozes ti probat. U svakom slucaju da povecas laktaciju probaj je stalno stavljat na prsa. Svako tolko nek malo povuce, trebalo bi funkcionirat (mada vjerujem da to ionako pokusavas). Sretno!

Anchy_001
    17. Ožujak 2020. 13:02

mrgud_zg

Pozdravnocna. Cijeli dan citam a nikak vas ulovit. Napisala sinoc post na pola i zaspala šŸ™ˆ
    Petrabas mi je zao sto se i drugoj curki stanje pogorsalo. Nadam se da cete uskoro sve bit bolje i ic kuci šŸ¤ž. Saljem pozitivne vibre šŸ¤—ā¤ļø
    O prici otjemenici. Ja sam mazala prvo s uljem. I iscetkavala. Pa mustelinim samponom za tjemenicu. Al od niceg proslo. I onda je pedijatrica predlozila da kupimoDucray Kelual keratoreducirajuća emulzija. To se 15 dana kao treba. Evo mi za sad 3 pranja imali (dijete prekjucer prespavao kupanje) i mogu rec da je puuuno bolje. Vidjet cemo jos za koji dan
    Sto se tice zaliha. Mi nemamo niceg hrpu. Pogotovo ne brasna. Ja sam losa kuharica. I inace kupim brasno 3 puta godisnje i to kad radim palacinke šŸ˜‚.
    Redod frendice mala ima 5,5mj i bas mi je neki dan na kavi pricala o tom palcu u saki. Ona povremeno ide na vjezbe i samo baby handeling. Kao sad bi vec trebala to prestat, tak da tvoj s 3 mj je jos ok da ispravi. Si pitala pedicu il bila kod fizijatra?
    Uzv kukovami imamo termin sljedeci tjedan. Njemu ce bit vise od 2,5 mj. Sad razmisljam kad otkazu da odem privatno. Predugo mi je cekat don5 mj a ko zna uopce kad. Ce pocet opet primat.. ima netko preporuku kamo otic?

Za kukice, ak se dobro sjecam ti si negdje isto na zapadnom djelu Zagreba, mi smo isli privatno u Zapresic kod  dr Sonje Mihalec. Dobili smo termin za tjedan dana i platili 270kn 😊

DeeDee
    17. Ožujak 2020. 13:15

Petra mantram vam najpozitivniji mogući razvoj događaja šŸ’“šŸ’“šŸ’“ ne mogu ni zamisliti kako se osjećaÅ”
    .
    NitaĀ ja viÅ”e izdajam i dajem na bočicu nego Å”to dojim, nema nekog pravila ali tako ispada jer noćni obroci su oduvijek bočica, a i sad kad smo viÅ”e vani i općenito u nekom muvingu mi je to puno brža opcija nego stavljati Å”eÅ”irić, namjestit je na cicu i onda joÅ” dok se izbori s cicom..Ā 
    Kratko izdajam, u pravilu koliko mi se da šŸ™ˆ od 5 do 15 minuta svaku cicu, svaka cca 3 sata. Po noći izdojim kad se probudim, ne stavljam alarm. Izdojim ukupno od 50 do 200ml, stvarno različito, ovisno o tome koliko vremenski izdajam i koliko je proÅ”lo od proÅ”log izdajanja/sisanja. U pravilu uvijek kad stisnem ima joÅ” mlijeka - osim kad mi hitno treba, onda se zna desiti da izađe 20-30 i ni mililitra viÅ”e šŸ˜…
    E da, ja izdajam za idući obrok, znači sad imam spremno za kad se probudi..

[/url

Lavica27
    17. Ožujak 2020. 13:27

Evo i nama otkazali uzv kukica tako da smo vec veceras dobili termin u Dj.poliklinici Helena.Ā 
    Petra koja glupost da se tako male bebe ne aspirira! Na rebru su bile od 300 grama do terminske djece i svi koji su imali respiratorne probleme su imali minimalno tri sata na dan drenaze s fizijatrom, inhalacija fizioloskom plus ventolin kod nas- aspiracija (nos,usta),to sto sekreta iz njih izadje to su cuda. Kad im se spusti spustilo se na pluca, fizioloska samo gornje disne cisti i prevenira daljnje spustanje,sto ti i sama znas. Uzas je Ŕto imas instinkt, govoriŔ im al si na ignor...bit ce to sve dobro, za tjedan dva ce ovo biti u dalekoj magli,vjeruj mi!

17. Ožujak 2020. 13:29

Uf Petra drzite se! Ovo za aspirator mi cudno jer sam vidjela da su ih upotrebljavali na Petrovoj za bebe manje od 2 kg. Gadno je sad no drzite se!Ā 
    Sta se ove svadbe tice, mlada je bas u komi. Izgubiki su nekoliko tisuca eura kapara, a i htijeli su bas veliku svadbu. Ne znsju jos dal bi se vjencali pa da bude naknadno festa ili kako.Ā 
    Sto se tice plakanja u setnji, kad se to dogodi ja skrenem na vise neravan teren da se on vise trese i to ga umiriĀ Ā Mi svakodnevno secemo po suncu gdje nema ljudi. Boravak na zraku i suncu se preporuca u vrijeme viroza, ukljucujuci koronu.
    Moj drzi glavu gore. I netko je spomenuo, sakice ima zapravo zatvorene kad se ljuti, onda ih stisce. Inace ne. No nikad prstic nine unutra. To unatrag par tjedana radi.

DeeDee
    17. Ožujak 2020. 13:46

LoSa84

Sto se tice plakanja u setnji, kad se to dogodi ja skrenem na vise neravan teren da se on vise trese i to ga umiriMi svakodnevno secemo po suncu gdje nema ljudi. Boravak na zraku i suncu se preporuca u vrijeme viroza, ukljucujuci koronu.
    Moj drzi glavu gore. I netko je spomenuo, sakice ima zapravo zatvorene kad se ljuti, onda ih stisce. Inace ne. No nikad prstic nine unutra. To unatrag par tjedana radi.

Tako i ja šŸ˜…
    Neku večer sam je u trenutku očaja vozila u kolicima po stanu i tresla kao manijak, usput prolazila po postolju daske za peglanje da ima Å”to viÅ”e offroad doživljaj šŸ˜‚ zaspala za 3 minute

[/url

Lavica27
    17. Ožujak 2020. 13:56

Deedee umirem od tvojih opisa hahahah
    LoSa i mi secemo i ne vidim nista lose u tome. Ne druzim se s ljudima, on je na zraku,nije da sjedim u bircu natisnjena s njih 100...
    Sto se tice kapara stvarno nisu ok jer je ovo stanje koje zahtijeva odgodu inod strane vlasnika jer da se pojavi korona npr bas na njihovoj svadbi vlasnik sale je odgovoran (oni moraju mjeriti svakom gostu na ulazu temperaturu!), sto posto provjerena info... Zvao me svećenik bas jutros jer smo otkazali krstenje i kaze svi otkazuju,vjerojatno ce i pricesti i firme biti otkazani.Ā 

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.