ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    12. Ožujak 2020. 21:10

Simbalija

Lavica27

LoSa84

Simbalija

Zarica

Mikio i Simbalijato mi vec zvuci ko nas mali gnjavator:) Ja bila ujutro u setnji i sad popodne me isto ledja oprala al bilo mi zao opet ne izac kad je tak toplo. I ponovno sam otkrila knjigu sad kad mali spava u setnjama. Bas mi je gust pit kavu i citat dok on cori. Doma nema sanse, nedaj Boze da se malo zabavim budi se odmah s placem:) Sva sreca da nam je urodjeno obozavati ih kolko god nas izmaraju 🤗

Ja isto mogu čitati samo u šetnji 🙈
    Nego je vaše bebe primaju igračke? Ali baš svjesno da uzmu zvečkicu ili nešto? Moja uopće nije zainteresirana kao da još nije otkrila da ruke služe za još nešto osim za papanje 🤷🏻‍♀️

To bebe pocinju sa 4 mjeseca…

Taman sam to htjela napisat,svakako nakon 3 mjeseca. Kud ste pozurile😁
    Skoljka oorosti tek sad vidim al vrijedna DeeDee je i meni dala ovaj savjet i spasilo me temperature. Kako je sada?

Uh onda dobro, ne znam vidim po facebook grupama da neke mame tvrde da to rade i ranije pa su me zbedirale 🙈 ali njihove se i okreću na trbuh i svašta nešto nama nedostižno trenutno 🙈

Simbalija a i ostale novopecene mame prvo pravilo MAME lazu. Vjerovale ili ne, to sve spava cijelu noc, uci dva jezika, puzi sa dva mjeseca, sa sest trci oko stola, ide u napredne jaslice. Seru. Ne znam koji je hype oko nadje*avanja s djecom al ako ih to veseli, neka im je... 
    Deedee ja umirem na tvoje postove. Da ne bude preopustena atmosfera😂😂😂 Moj je danas izrazito miran,vidjet cemo noc😳

12. Ožujak 2020. 21:13

Simbalija

Lavica27

LoSa84

Simbalija

Zarica

Mikio i Simbalijato mi vec zvuci ko nas mali gnjavator:) Ja bila ujutro u setnji i sad popodne me isto ledja oprala al bilo mi zao opet ne izac kad je tak toplo. I ponovno sam otkrila knjigu sad kad mali spava u setnjama. Bas mi je gust pit kavu i citat dok on cori. Doma nema sanse, nedaj Boze da se malo zabavim budi se odmah s placem:) Sva sreca da nam je urodjeno obozavati ih kolko god nas izmaraju 🤗

Nego je vaše bebe primaju igračke? Ali baš svjesno da uzmu zvečkicu ili nešto? Moja uopće nije zainteresirana kao da još nije otkrila da ruke služe za još nešto osim za papanje 🤷🏻‍♀️

Skoljka oorosti tek sad vidim al vrijedna DeeDee je i meni dala ovaj savjet i spasilo me temperature. Kako je sada?

Uh onda dobro, ne znam vidim po facebook grupama da neke mame tvrde da to rade i ranije pa su me zbedirale 🙈 ali njihove se i okreću na trbuh i svašta nešto nama nedostižno trenutno 🙈

Mos mislit... ja sam cula i za bebe koje sjede sa 3 mj i govore mama sa 4 mj. :-D
    Evo jedsn tekst o razvoju:
    https://lupilu.hr/bebe/razvoj-i-komunikacija/motoricki-razvoj-bebe-po-mjesecima/

skoljka
    12. Ožujak 2020. 21:17

Lavica27

LoSa84

Simbalija

Zarica

Da hvala joj, bila temp pala na 37.1, sad opet 38.6., opet sam stavila oblog na noge, pa cu poslije brufen. Sve sam sa sisom napravila kak je rekla, msli ju je iscjedio do kraja, ni rucno ni na izdajalicu nije nista izlazilo, pa sam stavila kupus. Mnogo menje boli, vidjet cu kak ce kroz noc ici. Ako mi bude temp ludovala neznam dal da nazovem hitnu da vidim sta ce savjetovat 🤷🏻‍♀️

DeeDee
    12. Ožujak 2020. 21:19

Simbalija to je i meni prošlo kroz glavu, al mislim si, ne može sve bit ni skok..nemam pojma, vidjet ćemo, nadam se da je samo takav dan
    .
    Lavice ma sva ova naša iskustva su tragikomedija, ponekad s naznakama horora 😂  ja to samo kažem na glas, tj. napišem. Za razliku od fejs mama čija djeca spavaju cijelu noć i pričaju dva jezika😂 

[/url

DeeDee
    12. Ožujak 2020. 21:24

miki0

Moja je danas ko tasmanijska zvijer 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Cica 100x, ne spava duze od 15 min,nervozna…
    Umorna sam… Muz uspavljuje al cujem da se bore da neide… Vec sat i 15 min… Ovo ce biti dobra noc predosjecam 🤣🤣
    Moja je toliko pocela trpat ruke u usta i slinit da me sve strah da se ne ispovraca od tog svog slinjenja i guranja. Jel i vase tako?
    Slazem se s Lavicom mame pretjeruju. Moja je tek sad povremeno skuzila da ima ruke pa ih gleda samo. I trpa u usta 😒

😂😂😂😂
    Moja vjerojatno još ne zna da su to njene ruke 😂 ali to je ne spriječava da su joj konstantno u ustima. Danas je pokušavala dojit sa sisom i prstom u ustima, nikako nije bila zadovoljna šta joj nije funkcioniralo 😅

[/url

12. Ožujak 2020. 21:30

Moj redovno duda dudu i gura si istovremeno ruku u usta 

Lorena94
    12. Ožujak 2020. 21:34

Pozdrav curke, napokon je zaspao danas, samo bi se držao gospodinčić.  Netko je pisao za mastitis, ja u bolnici nakon poroda, al nisam imala temperaturu. Kako to boli, mene je samo groznica drmala, a temp 36,8 moji mi donijeli izdajalicu, bebač nije mogao vuć kolko je to bilo mlijeka, ali kvrgu sam uspijela tek doma riješiti, ručna, električna izdajalica su tek nakon 7 dana to uspijele izvuč. Ja sam danas također u banani sa izdajanjem, ne znam jeli to do krvarenja, ali ja sam danas za cijeli dan uspijela izdojiti samo 200mL 🤢 Moj trpa rukice, mislim da bi ih cijele srrpao u usta, igračke još ne hvata mislim da je prerano, zato čim čuje poznate glasove se smije, ako se želi da ga se digne pruža rukice i dere se ko jarac dok to ne napravim, naravno kad je netko kod nas bude ko bubica, pa avi viču kako imam zlatno dijete

MaRe
    12. Ožujak 2020. 21:44

Moj obje ruke nagura u usta...kako mu stanu ne znam.  I sad nece bas nesto dudu,slađa mu šaka 🙈
    On dns cijeli dan spava poslije cijepljenja, samo ga budim jesti i presvuci. Dok smo mi bili u shoppingu moji ga zabavljali dva sata :) Nikad brze nisam obisla trgovine 🤣🤣 Nasli vrecu u c&a, i pidzamice c&a,h&m i pepco. Uzimala sam mu 68 pa nek mu bude malo veće jer sve pidzame 62 su mu naknap xD
    .
    Dokad ste im stavljale frescopad poslije cijepljenja? Koliko to traje..24 sata? Sad cu dezurati noc da ne dobije temperaturu al se nekako tjesim da ako dosad nije imao da valjda ni nece 🙄🤞

mrgud_zg
    12. Ožujak 2020. 21:44

Ja bij sutra trebala ic na fo savjetovanje koje je i domu zdravlja i sad gledam ove vijesti o koroni i vose nisam pametna. Kao nijs me strah a onda opet je. Kaj bi vi napravile?

skoljka
    12. Ožujak 2020. 21:48

miki0

skoljka

skoljka

Cure pomagajte, desna sisa mi se upalila, boli da mi se place.
    Znaci utros je maki cicao oko 7 na nju, oko pol deset na lijevu, pa je trebao na nju oko 12, medjutim ja zaboravila na koju je i dala mu lijevu. Oko 2 osjetim da je natekla, tvrdja i curi mlijeko, kad se probudio dam mu nju, posisao, nakon toga krenula lagano bol, sad vec boli za izluditi.
    Jel jos nekoj tako bilo, i sta ste radile. Opet kad je sad sisao lijevu ja sam mu malo i desnu ponudila, i stavila sam kupus bar na sat vremena da mi malo hladi, i ruka me boli od sise.

Najnovije da sam se pocela tresti, uzas mi je hladno, izmjerim temp 37.8 🤷🏻‍♀️, zamotala sam se sa dvije deke u hudici sa kapom na glavi, popila sam brufen i caj..
    .
    Plsss odgovorite mi, ako neka zna kako rijesiti ovo, ovo je uzas kako boli.

Ja sam prosla mastitis i zastoj mlijeka…
    Kako ti je DeeDee napisala, prije podoja sto toplija voda, najtoplije sto mozes izdrzat a da ne dobijes opekline, ja sam cak uranjala sisu u lonac s vrucom vodom i u vodi istiskivala kvrge. Punim dlanom masiraj prema bradavici, kad potrefis zastoj frcnut ce mlijeko u mlazu poprilično. Nakon podoja hladni oblozi, zelje… Namjestaj bebu bradom prema kvrgi da ti sto bolje izvuce. I kombibiraj ibuprofen i lupocet. Meni su na hitnoj rekli svaka 4 sata 1 brufen pa za 4 sata lupocet i tako u krug. Sretno!

Sad mi kupus stoji, poslije se idem tusirat pa cu tak napraviti kako si napisala, pa vu mslog opet na cicu. Znaci ondje gdje me boli da na toj strani bude brada bebina. Mene boli prema pazuhu, znaci dabebu stavim suprotno od klasicnog polozaja

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.