ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    12. Ožujak 2020. 11:43

Hej zenake... Vidim o rutini pisemo... Ja bi rekla da mi imamo donekle rutinu. Budi se oko 5.30-6.30 podojim ju i onda tata preuzima druzenje, presvlacenje... Do 8 - 8.30 h se ja odmaram sama u sobi 😊... I mm ide na posao. Oko 9.30 opet ide dojenje, dotjerivanje u dnevnu oblekicu, igranje sa vrtuljkom, slonice, zveckama. Onda malo spavanac. Pa 11-12 dojenje. Ako je lijepo vrijeme oko 13 idemo u setnju koliko nak se da. I nakon toga malo gubimo raspored jer ovisimo o vremenu, tome kad mm dodje doma s posla, sta spremam za rucak. A rucak kuham dok ona spava ili bar pripremam vecinu toga da kad mm dodje samo bacim u lonac/pecnicu. Nekad spava dok rucamo, a nekad rucamo naizmjence mm i ja jer se onaj drugi bavi s njom. Oko 16 obicno ide opet dojenje, pa ok 18.30 opet. Izmedju ta dva dojenja obicno se igramo u baby gym, vjezbamo, mazimo svi troje... U 19h obavezno svaki dan krecemo sa kupanjem, presvlacenjem i spremanjem za spavanje, dojenje oko 20h i onda ju jos malo nosimo i ide u svoj krevetic sa dudom i Ewanom. Nekad zaspe jako brzo nekad tek oko 21h, al u prvailu ju ne dizemo iz krevetica, eventualno odem u sobu pa je malo pomazim, vratim dudu ako joj padne i upalim dalje Ewana da drnda. I onda spava najcesce do 1 pa ide dojenje i nekad i presvlacenje prije toga jer ako ne mi na cici bude 50 min posto zaspe pa se budi, a ovako se razbudi pocica i opet zaspe.  Nakon toga spavanje. Ja sam zadovoljna tim tempom i njenim rasporedom, naravno sve je to +/- 1h, al mozemo već rec da je pristutna neka rutina. Jedino čega se striktno drzimo je to spremanje na spavanje u 19h i da za spavanje je iskljucivo u svom kreveticu. Ona ni 1h nije provela spavajuci u nasem krevetu. 3 put je sisala lezeci u nasem krevetu, al mene je tako san krenu loviti pa me strah uhvatio da ju ne poklopim i od onda uredno se dizemo u dnevni na kauc zavalimo se s Pericom i to je to.Jedino sto bi jos volila da imamo neku rutinu da ona spava kad mi rucamo da napokon na miru pojedem rucak koji dan, al necu biti nezahvalna i ovo je super za tako malu bebu.
    Joj cure moje kod nas opsadno stanje sa tom koronom.sve ludo. Ljudi bjeze jedni od drugih na ulici, a ja se zakasljala jer se zagrca dakle oko mene nastala ozonska rup u DM-u jucer. Al ajde bar nitko mi ne slini po maloj u gradu. 

• Zarica
    12. Ožujak 2020. 11:44

crnokosa

Zarica evo izvještaj
    U 2 tj dobio kilu
    Bio 4400 dns 5400 🙈
    Mrcina moja mala❤️
    Joj olakšanje mi kad cujem da i vaši ne spavaju bas puno
    😂

E tak i moj imao peije tjedan i pol dana:) a kolko si rekla da je dug? Mij 56 imao 

• Zarica
    12. Ožujak 2020. 11:49

Pa jel vama bebe ne placu nekad od dosade ili slicno? Pa moj mali bas zna plakat ako ga ne animiram. Nakon jela je obicno miran i zadovoljan neko vrijeme. Nekad pol sata, nekad sat i pol, ali takodjer moram biti blizu njega. Al obicno u nekom trenu uvijek udari u plac. Nekad ga kad to krene smiruje samo nosanje sto ne zelim radit pa mi place u krilu. 

Kad se igramo i to bude on sretan, al imam i za obavit stvari u danu, rucak, sudje, ves. To je borba. Cini mi se da vama svima to glatko prolazi 🙈

Macutica
    12. Ožujak 2020. 11:53

Grizli

Hej zenake… Vidim o rutini pisemo… Ja bi rekla da mi imamo donekle rutinu. Budi se oko 5.30-6.30 podojim ju i onda tata preuzima druzenje, presvlacenje… Do 8 - 8.30 h se ja odmaram sama u sobi 😊… I mm ide na posao. Oko 9.30 opet ide dojenje, dotjerivanje u dnevnu oblekicu, igranje sa vrtuljkom, slonice, zveckama. Onda malo spavanac. Pa 11-12 dojenje. Ako je lijepo vrijeme oko 13 idemo u setnju koliko nak se da. I nakon toga malo gubimo raspored jer ovisimo o vremenu, tome kad mm dodje doma s posla, sta spremam za rucak. A rucak kuham dok ona spava ili bar pripremam vecinu toga da kad mm dodje samo bacim u lonac/pecnicu. Nekad spava dok rucamo, a nekad rucamo naizmjence mm i ja jer se onaj drugi bavi s njom. Oko 16 obicno ide opet dojenje, pa ok 18.30 opet. Izmedju ta dva dojenja obicno se igramo u baby gym, vjezbamo, mazimo svi troje… U 19h obavezno svaki dan krecemo sa kupanjem, presvlacenjem i spremanjem za spavanje, dojenje oko 20h i onda ju jos malo nosimo i ide u svoj krevetic sa dudom i Ewanom. Nekad zaspe jako brzo nekad tek oko 21h, al u prvailu ju ne dizemo iz krevetica, eventualno odem u sobu pa je malo pomazim, vratim dudu ako joj padne i upalim dalje Ewana da drnda. I onda spava najcesce do 1 pa ide dojenje i nekad i presvlacenje prije toga jer ako ne mi na cici bude 50 min posto zaspe pa se budi, a ovako se razbudi pocica i opet zaspe. Nakon toga spavanje. Ja sam zadovoljna tim tempom i njenim rasporedom, naravno sve je to +/- 1h, al mozemo već rec da je pristutna neka rutina. Jedino čega se striktno drzimo je to spremanje na spavanje u 19h i da za spavanje je iskljucivo u svom kreveticu. Ona ni 1h nije provela spavajuci u nasem krevetu. 3 put je sisala lezeci u nasem krevetu, al mene je tako san krenu loviti pa me strah uhvatio da ju ne poklopim i od onda uredno se dizemo u dnevni na kauc zavalimo se s Pericom i to je to.Jedino sto bi jos volila da imamo neku rutinu da ona spava kad mi rucamo da napokon na miru pojedem rucak koji dan, al necu biti nezahvalna i ovo je super za tako malu bebu.
    Joj cure moje kod nas opsadno stanje sa tom koronom.sve ludo. Ljudi bjeze jedni od drugih na ulici, a ja se zakasljala jer se zagrca dakle oko mene nastala ozonska rup u DM-u jucer. Al ajde bar nitko mi ne slini po maloj u gradu.

Meni upravo dragi dosao sa nabavkom kao da ce karantena, kaze opustoseno sve, cujem da se spominje i frajer donio pola ducana 🙄
    Zagreb.

Macutica
    12. Ožujak 2020. 11:55

Zarica

Pa jel vama bebe ne placu nekad od dosade ili slicno? Pa moj mali bas zna plakat ako ga ne animiram. Nakon jela je obicno miran i zadovoljan neko vrijeme. Nekad pol sata, nekad sat i pol, ali takodjer moram biti blizu njega. Al obicno u nekom trenu uvijek udari u plac. Nekad ga kad to krene smiruje samo nosanje sto ne zelim radit pa mi place u krilu.

Kad se igramo i to bude on sretan, al imam i za obavit stvari u danu, rucak, sudje, ves. To je borba. Cini mi se da vama svima to glatko prolazi 🙈

Mislim da je moja to pocela raditi, cak sam vidjela kako izbija dudu samo da joj dodjem opet dati, mudrica.. Al ne dizem ju na ruke onda, smiri se nakon par pokusaja obmane.. 

DeeDee
    12. Ožujak 2020. 12:09

👌👌👌
    Oplakah 😂
    .
    Mi nemamo rutinu, tj. imamo spontano nekako sad kad razmišljam, ali ne pazim na to uopće još, možda ću se zeznut ali kad je stvarno dobra pa se prilagođavamo..
    Dižemo se ujutro između 8:30 i 10:00, spavalice, presvučem ju, nahranim, malo se nosimo pa je stavim u kolica ili baby gym. Najčešće mi mama ujutro dođe na kavu pa je ili ona hrani na bočicu ili se igra s njom ako sam ju već nahranila dok se ja upristojim i malo sređujem kuću, iako je mala stvarno dobrica pa i kad smo same najčešće stignem usisati/staviti sušiti robu/oprati suđe - to mi je jutarnja rutina manje više svakodnevna, osim ako nisam lijena prasica taj dan ili ako ona ima dan D. Oko 12 još jednom nahranim/presvučem i onda odemo van. Oko 15 dođemo doma, ja kuham ručak, ona počne njurgat, u čast tatinom dolasku 😂 ugl. je njurgava do jedno 19, 20 kad zaspi, u tom periodu jede još 2 do 3 puta. Spava gdje zaspi 🤪 kolica ili u/na perici na kauču. Kad mi idemo spavati prebacim i nju u krevetić, ne razbudi se. Zadnjih par dana se budi oko 00 pa oko 4,5. Ne kupam je svaki dan, niti u isto vrijeme, ali češće je to ujutro nakon buđenja kad smo nas dvije same pa se lijepo druzimo, usput je malo izmasiram i radimo vježbice. Zadnja dva dana jako malo spava preko dana ali se pretezno smješka, jedino popodne ima taj neki čudan period.

[/url

DeeDee
    12. Ožujak 2020. 12:12

Ovaj oplakah dio se odnosio na Grizli i zagrcavanje u dm-u ali mi nije prihvatilo citat 😁
    .
    Zarica moja to radi u tom popodnevnom periodu sad zadnjih dana, prase malo

[/url

• mom12
    12. Ožujak 2020. 12:38

Moja ne place bas..rijetko mozda malo kao vise kmeca...al uvijek zaspe nakon toga...ja je ne uspavljivam...vecinom sama zaspe...ne racunam ovaj period otkad je boli 2 dana....jer je bol probudi i vristi onda...al nadam se da ce bit bolje za dan dva...vec se nocas manje budila..i jos sam primjetila da slabije jede..valjda kad povlaci mlijeko vrijeda je put uha...al izdrzat cemo..jedva cekam vratit se na staro...

• Zarica
    12. Ožujak 2020. 13:29

A da, moj i dalje ne voli dudi. Prvi dan mu bila super i od tada nece... mozda je zato, nema se cime umiriti

Simbalija
    12. Ožujak 2020. 14:47

Hmm rutina 🙈 držimo se strogo odlaska na spavanje, oko 20 je kupanje i cicanje i recimo između 20 i 30 i 21 spava. Zadnjih par dana se budi cicat u 4 i pol i onda nastavi do 8 i pol. Onda je red maženja, cicanja, bejbidžimanja i oko 10 je mrtva umorna pa odspava uru. Kasnije ponavljanje svega toga pa šetnja sat dva pa opet ponavljanje svega do kupanjca. Neke dane ne spava uopće po danu neke spava skoro cijeli dan. Kad ne spava onda se premještamo iz njihalice u babygym pa malo na ruke pa se mazimo pa cicamo pa opet malo u njihalicu i tako. Ne voli biti sama niti se igrati sama tako da nemam puno slobodnog vremena, voli biti aninirana 🙈 dudu neće uopće..
    Inače rođena s 3500 i 50cm, otpusna 3150, jučer 6300 i 60cm.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.