ZIMSKE BEBE 19/20 šŸ–¤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    26. Rujan 2020. 22:55

LoSa

Hvala svima!
    Ma meni se on cini ok… no u pms-u sam pa vjerojatno ekstra oprezna i sklona google doktorima. I procitala sam Roda forum temu o tome i zakljucila da sam pretjerala s googlanjemTamo ima protivnica inhalatora i aspiratora za nos. Uglavnom sve su jurile na hitnu zbog kaslja od laringitisa. Ja sam cijelo djetinstvo imala napadaje kaslja nocu i nikad me nisu vozili na hitnu vec bi me inhalirali kamilicom i davali mi prepeceni secer s karamelom.
    Ugl. nisam nikad tu pisala no ja sam nekako odusevljena kako kod nas funkcionira poziv na 112. Kad mi je ono naglo pukao vodenjak nisam znala sta bi i rekla sam muzu da zove 112 jer nisam znala dal da me on vozi na hitnu ili sta da radimo. Oni su nas odmah spojili sa hitnom i zena je to super izhendlala. Rekla da ostanemo u kuci, da hitna stize i u meduvremenu meni davala upute kako da se ponasam… kako da legnem i sl. te me ispitivala o nekim simptomima. Cijelo me vrijeme tijesila na telefon dok nije stigla hitna. Oni su bilo brzi i direkto su me odvezli u Petrovu (s upaljenim sirenama) iako to meni nije najblize rodiliste. Tamo me vani cekao tim doktora….
    Hocu reci da ako nam se dogode takve neke situacije gdje, ne daj Boze trebamo hitnu, ne treba odmah bezglavo sjesti u auto i juriti u bolnicu vec je dobro nazvati 112 da oni upute sto i kako treba.

Protivnice inhalatora? Boze kaj sve necu procitatšŸ¤¦ā€ā™€ļøšŸ¤¦ā€ā™€ļø
    Apropo 112 ja sam imala bas lose iskustvo šŸ˜’ kad mi je ono N prestao disati nakon sto je izasao iz bolnice, nazvala sam 112 na sto su me pitali odakle sam i jel mi hitna blizu i da najbolje da se ja odvezem tamo jer cu biti prije nego oni s kolima do mene (pricamo o udaljenosti od 500m!),pa su prespajali pa me ispitivali neka nebitna pitanja a ono doslovce je svaka sekunda bitna bila. Oni su onako bili "pomalo e"🤯  Na kraju sam na nazvala rebro i davali su mi upute. I otisla na hitnu.Ā 
    Deedee al si me nasmijala🤣🤣🤣

• mom12
    26. Rujan 2020. 23:07

A 112 isto kao cijela drzava zavisi na koga naletis...
    I ja sam jednom zvala kad sam krvarila prije spontanog..ugl sama sam isla u bolnicu.....ne sjecam se kako je tekao razgovor...

• mom12
    26. Rujan 2020. 23:10

A sta bi jos mogli koristit kao zasladivac umjesto datulja za ovo cokolino?Ā 
    Nesto sta je stalno dostupno?

• Zarica
    27. Rujan 2020. 00:05

Losa, drzim fige za nocas. Nadam se da bu mirna noc. Nisam znala kako to ide s 112, al super info.
    .Ā 
    Mikio, ja se i dan danas znam tako stresti cijela, a i moji braca/sestre. Al ne znam kak bi to odglumila, skroz je nekontroliranošŸ¤·ā€ā™€ļø
    .Ā 
    Ja kak god ga obucem on se preznoji. Mada danas nismo izisli a osjetno je hladnije tak da ko zna... Mm imao puno posla pa ja odradjivala kucanske poslove i ciscenje, trajalo unedogled. Al zato smo sutra vani od jutra do sutra.Ā 

• Zarica
    27. Rujan 2020. 00:12

Mom datulja imas uvijek i svijezih i susenih po ducanima. Ja ih znam povremeno koristit, mada su malo nezgodne za blendanje. Mogla bi tipa i smokve kak su cure pisale. Al realno da stavis malo banane fakat ce fino ispast kombinacija.Ā 

beba2025ā¤
    27. Rujan 2020. 00:14

Losa, nadam se da će biti boljeā¤ļø
    Ja lijekove koristim kad je baÅ” prijeko potrebno i bila sam skeptična kad mi je davno prije pedica dala čepić za malu jer je imala laringitis.Ā 
    Rekla mi je da joj navečer stavim čepić i da će ujutro biti zdrava!
    Mislila sam u sebi.... Ma, da, ćiribu ćiribašŸ˜‚
    Kako bi bila zdrava, kad kaslje i promuknula je sva!?
    Ali, čepić je pomogao i djevojčica je fakat bila super, 90%bolje.
    Čepići se zovu Rectodelt(kortikosteroid).
    Nije da ga reklamiram, ali pomogao je svaki put kod laringitisa.Ā 
    Mozda vam pedica da to i prodje ga ā¤ļøā¤ļø

• Zarica
    27. Rujan 2020. 00:14

ili mozda grozdjice mi padaju na pamet

Angelly
    27. Rujan 2020. 10:25

A kak živi malci funkcioniraju u tim vrećama za kolica, jer moj svako malo noge na prečku, pa se igra s njima pa njiÅ”e...nezz kak će to u vreći izgledat xD a imam jednu super koju sam dobila za njega kad se rodio al tad mi nije trebala uopće.
    Ove cipice su preslatkeĀ Ā ja planiram kupit oveĀ  https://www.nextdirect.com/hr/en/g81494s19/m00211#m00211

DeeDee
    27. Rujan 2020. 10:42

AngellyĀ te vreće imaju noge, kao odijelo su, tako da mislim da nema frke :)
    Mom po meni je to suho voće apsolutno nepotrebno ali padaju mi na pamet marelice, nesumporene (to su one koje nisu lijepe narančaste,nego ruzne tamne 😁), ja sam se na poslu znala davit u njima. Ili smokve, do njih je joÅ” lakÅ”e doći nesumporenih. Ali stvarno ne vidim kakve to veze s čokolinom ima niti Å”ta bebi igra ulogu jel ima datulje/smokve/marelice ili ne.Ā 
    .
    Tu je danas tako prekrasno sunce i nije toliko hladno, ja se jučer smrzlaaa, a vjera mi branila upaliti klimu na grijanje 10 dana od zadnjeg kupanja šŸ˜‚
    Danas hoću bome navečer ako sunce ne ugrije stan dovoljno 😁
    LoSa kako je maleni?

[/url

• mom12
    27. Rujan 2020. 10:53

Dee sretnih 8 mj...🄳🄳🄳
    Vodila sam se po receptu kao da dodam zasladivac...a ocito i ne treba....
    Ja sam isto zadnji put dala sirup bez obzira na fibru...
    Mi imamo vrecu al nema noge..al tko zna hocemo li to i koristit...proslu zimu mi skoro nije ni trrbala...a bila je sitna bebica...morat cu i ja kupit te neke cizmice...jos nisam odlucila sta cu

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.