Cima idi u CZSS i dobro se informiraj a ako treba potrazi i odvjetnika...kumovi su u istoj situaciji kao ti...on đubre ju vara i sad bi uzeo djecu..klinci su nekih 4 i 5 god mislim ali koliko sam ja skuzila po isto njegovoj prici da danas sud ne gleda samo na to da su djeca s mamom nego s onim koji ima bolje uvjete za zivot...oni su trenutno na sudu pa jos ne znamo kraj price.
Mame, oprosti sta upadam ovako izmedu tema.. Ali imam pitanje ako koja zna.. Uglavnom moj bivsi dragi je odlucio da ce on uzet bebu sebi, preko socijala cega vec.. Meni je receno da posto mi nismo u braku bili niti ista, da ja imam apsolutno skrbnistvo nad bebom osim ako nismo ovjerili zahtjev za zajednicko skrbnistvo kod javnog biljeznika kad se B rodio, sto nismo i da ja do 3. bebine godine imam pravo odlucivati kada ce bit s njim i koliko(ne branim mu da ga vida vec sam te info dobila) da bi on jucer dosao kako je on bio na socijalu i kako su mu rekli da on ima pravo na bebu koliko i ja, da zivi s njim i ostalo. Ja ne znam jel to istina i nemam nazalost vise koga pitat i stvarno sam ocajna pa evo ako ima koja kakvu pouzdanu info, dobro bi dosla🙏🏻😒
Ako ga nije priznao mislim da nema nikakva prava bas kao ni moj bivsi.. Ja ga nisam upisala kao oca jer bi se tada on morao izjasniti priznaje li ga ili ne.. Toliko ja znam. Pa eto ako sam ti pomogla drago mi je. Djetetu treba majka i mislim da imas svako pravo odlučivati o tomr hoce li ga vidjati ili ne.
Jeje, upisan je kao otac, ali to mu navodno ne daje nikakvo skrbnistvo nad malim posto nismo vjencani, cak se ne vodimo ni na istoj adresi no sad je on dosao s nekom 10. pricom🤷🏼♀️ za vidanje jesam i bilo bi mi smijesno da si napravi problem sa socijalom da dijete ostane meni i da mu oni odrede vidanje 2x tjedno samo dok ovak moze doci po dogovoru, ne naravno kako on inace zna samo banuti na vrata vec po dogovoru, ali i preko toga mu predem ajde, ali ne, mora on izmisljat toplu vodu..
Stvarno mu ne daje pravo? Meni su rekli ako ga upisem kao oca da ima jednaka prava na dijete kao ja. Pa evo ja sad neznam sta bi mislila..
Ne, jer se samo vodi kao osoba koja je otac, a ne kao skrbnik, bilo bi drukcije da smo u braku, onda bi mu i bio skrbnik automatski, ovako ne😊
Ne znam jel se info mogu dobit i preko telefona samo ili treba bas osobno tamo ici, a strah me ako odem da oni ne bi odmah sebe ukljucili u to sve jer jos nisam ni sigurna hocu li ja podnosit zahtjev za skrbnistvo cisto da imam papir ili sta😬
Moja je sveki voditeljica jednog centra pa znam ponesto. Znaci, njima je dijete kao instituciji najbitnije, ne zanima ih toliko svadja i razlozi raskida, koliko da dijete ima oba roditelja. To znaci vidjanje i zdrava komunikacija. A nijednom centru nije u interesu odvojit majku od djeteta.
Na kraju krajeva, Centar na temelju anamneze daje misljenje, a Sud je instanca koja dodjeljuje skrbnistvo.
C1 znam da ti je sad trta, bojat ces se do zadnje, ali samo polako...dobit ces sve na kraju, samo moras biti pribrana jer te ceka ocito postupak...
Ja zaista ne znam za slucaj gdje je dijete otislo ocu, osim Severini...a znamo svi zasto je to tako🤷♀️
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Slozila bih se u potpunosti s malom jer znam sve ove detalje od sestricne, prolazili smo s njom sve korake. Njen recimo bivsi ima skrbnistvo nam njegovim prvim djetetom al to zato kaj je mama otisla i fkt poludila. I sad ovo drugo dijete je moja sestricna bez problema dobila skrbnistvo.
Losa ako se sjecas kad smo pricale o alergiji na km. Bas sam danas napokon uhvatila pedijatricu. Ona kaze da se na testove ide nakon godinu dana. Da se nama ne zuri jer dojim pa nije da ce pobjec i to nam nije primarno mlijeko. I malo smo pricale o isprobavanju opet, i kaze da se slaze da probam, malo joruta il sira il senoline, ujutro i male kolicine. Poslala mi je fenistil kapi za svaki slucaj burnije reakcije. Al s obzirom da je on prvi put dobio “samo” crvenilo, nije bilo popratnih simptoma, da nebi trebalo bit jave reakcije.
Mame, oprosti sta upadam ovako izmedu tema.. Ali imam pitanje ako koja zna.. Uglavnom moj bivsi dragi je odlucio da ce on uzet bebu sebi, preko socijala cega vec.. Meni je receno da posto mi nismo u braku bili niti ista, da ja imam apsolutno skrbnistvo nad bebom osim ako nismo ovjerili zahtjev za zajednicko skrbnistvo kod javnog biljeznika kad se B rodio, sto nismo i da ja do 3. bebine godine imam pravo odlucivati kada ce bit s njim i koliko(ne branim mu da ga vida vec sam te info dobila) da bi on jucer dosao kako je on bio na socijalu i kako su mu rekli da on ima pravo na bebu koliko i ja, da zivi s njim i ostalo. Ja ne znam jel to istina i nemam nazalost vise koga pitat i stvarno sam ocajna pa evo ako ima koja kakvu pouzdanu info, dobro bi dosla🙏🏻😒
Ako ga nije priznao mislim da nema nikakva prava bas kao ni moj bivsi.. Ja ga nisam upisala kao oca jer bi se tada on morao izjasniti priznaje li ga ili ne.. Toliko ja znam. Pa eto ako sam ti pomogla drago mi je. Djetetu treba majka i mislim da imas svako pravo odlučivati o tomr hoce li ga vidjati ili ne.
Jeje, upisan je kao otac, ali to mu navodno ne daje nikakvo skrbnistvo nad malim posto nismo vjencani, cak se ne vodimo ni na istoj adresi no sad je on dosao s nekom 10. pricom🤷🏼♀️ za vidanje jesam i bilo bi mi smijesno da si napravi problem sa socijalom da dijete ostane meni i da mu oni odrede vidanje 2x tjedno samo dok ovak moze doci po dogovoru, ne naravno kako on inace zna samo banuti na vrata vec po dogovoru, ali i preko toga mu predem ajde, ali ne, mora on izmisljat toplu vodu..
Stvarno mu ne daje pravo? Meni su rekli ako ga upisem kao oca da ima jednaka prava na dijete kao ja. Pa evo ja sad neznam sta bi mislila..
Ne, jer se samo vodi kao osoba koja je otac, a ne kao skrbnik, bilo bi drukcije da smo u braku, onda bi mu i bio skrbnik automatski, ovako ne😊
Ne znam jel se info mogu dobit i preko telefona samo ili treba bas osobno tamo ici, a strah me ako odem da oni ne bi odmah sebe ukljucili u to sve jer jos nisam ni sigurna hocu li ja podnosit zahtjev za skrbnistvo cisto da imam papir ili sta😬
Ja mislim da mozes nazvati samo bez problema. A i nevjerujem da itko moze ista poduzimati bez tebe
A cek ovaj pocetak ne kuzim.. Znaci sljedeci situacija ako se bolje kuzis ja upisem malom oca i tuzim ga za alimentaciju tada ima prava kao i ja jel tako?
Bok svima,
Cima bas glupa situacija, al mislim da su to samo puste price. Nema sanse da dobije bebaca, bas kak je netko napisao, kod nas mama mora biti zesci propalitet da bu joj se oduzelo dijete. Nerems vjerovati kak se to prek noci promjeni, a neki dan si pisala kak ste u super odnosima 🤦🏼♀️
Mikio kaj se tice igranja, ja sam jucer imala manji slom 😂 nakon tri dana sama s malim jer je muz morao ici pomagati mojima s berbom i bas sam mu se zalila kak ja uopce ne znam vise zabaviti maloga, samo se penje na stol i vrhunac igre je da mu ja stavljam stvari na stol, a on baca dolje 🤦🏼♀️
Ja se nekad stvarno osjecam nesposobno, mozda previse strpim nad njim, al u kaosu sam kad sam tak cijeli dan sama s njim. Imam osjecaj da sve radim na brzinu da on ne bude dugo sam da se ne bi lupio/pao/plakao. Onda imam osjecaj da cijeli dan u krug samo perem sude i kuham 🤦🏼♀️ Kad smo kod toga, probala sam mu muffine napraviti, ispali su mi skroz gnjecavi iznutra i razmrljao ih je po cijeloj hranilici🤦🏼♀️
Cure ciji bebaci imaju atopijski, mom se opet pojavilo crvenilo po licu i probala sam eucerin atopic za lice, povuklo se za jedan dan.
Losa nacam se da je malac bolje.
Sutra idem na vjezbe mama i beba, uopce trenutacno nemam snage ni volje 🤦🏼♀️
Dijete pripada i tati i mami...do sad je vecinom dijete uvijek pripalo majci osim u slucaju da je mama narkomanka ili sl...dobro se raspitaj u czs a imas pravo i na bsp pravnu pomoc osim ako neznas nekog odvjetnika...
Ne zelim te plasit al znam jedan slucaj di dijete je jedan tjedan s mamom drugi sa tatom...neznam iz kojeg razloga dali su se dog tako ili je sud tako odlucio....
Ali raspitaj se o svemu...i sad malo budi nedostupna nedaj da dolazi kad hoce...a posebno mamica...
A s kim se on miri pa da ide na razgovore...😒😒😒
Dijete kad prijavljivas prijavis oca ili ne prijavis...ako prijavis ima jednaka prava i obaveze kao i ti...nemozes trazit alimentaciju a ne dat da vida dijete...
Mada ja nikad nebi dopustila da on lipo uziva a ja se ovamo moram mislit sta i kako s dijetetom nek on kesira svaki mj oa ce se mislit drugi put oce pravit bebu
Manich, nisam "stručnjak" ali koliko sam ja upoznata ti oca ne možeš upisati sama. On se mora složiti s upisom, točnije na upis ideš skupa sa ocem. U suprotnom moraš dokazivati očinstvo (tužba i traženje DNK analize) a onda po sudu ide upis ako se dokaže. (Di bi došli kad bi mogli reći da je otac bilo tko, onak ko ti padne na pamet 😁)
.
C1M4 žao mi je da ti se to događa, baš sam čitajući tvoje ranije postove zaključila kak ipak ima civiliziranih ljudi koji vide da zajedno ne funkcioniraju a ipak oko djeteta surađuju. A njegova mama je bolesna. Drži se, misli na svoje dijete i na sebe. Ne mogu ni zamisliti kako ti je, od početka priče do sad, samo mislim da bi bilo dobro da porazgovaraš s nekim stručnim da ti pomogne da se nosiš sa situacijom i užasnim stresom. I uvjerena sam da ti dijete uzeti ne može.
.
Isto i Manich. Nisam komentirala tvoju situaciju, ne tiče me se kao ni nikog drugog, ali se bojim da bi laganjem mogla napraviti još veći problem. Drago mi je da si našla osobu koja voli i tebe i tvoje dijete. Ali malo stani i razmisli, ni otac tvog djeteta nije ispao onakav kakvom si se nadala. Ljudi se mijenjaju s vremenom, ni ti nisi ista osoba kao prije godinu i pol. Ne ulaži svoje nade u druge, mogla bi se samo ponovno razočarati. Za svoje dijete je najbolje kaj možeš napraviti to da zavoliš samu sebe prvenstveno, prihvatiš situaciju- jer takva je kakva je- ali da nije takva ne bi imala to predivno malo biće uz sebe, i da djetetu to tak i prezentiraš uz istinu tko je, bez "pljuvanja" po ocu (kakav god da je- otac je tvog djeteta). A, vjeruj mi, te male glavice su puno puta pametnije od odraslih. I shvatit će razliku između (biološkog) oca i TATE.
I, da, bez obzira kaj si vjerojatno dobila krivi dojam iz mog posta, nadam se da si našla onog pravog, ko će tvom djetetu biti TATA.
Moja topla preporuka je da isto potražiš pomoć stručne osobe, da se savjetuješ ali i prvenstveno da sebe smiriš i prihvatiš situaciju kakva stvarno je.
Nije sramota tražiti pomoć. Ko što nije sramota ni ostati sam s djetetom. Nije to nekaj kaj planiraš, ali se dogodi.
Cure, držite se.
DeeDee soba je mrak. Svaka čast. 👍
Mikio drago mi je da napokon spavaš 😁
Moja cura je jučer napravila par koraka uz fotelju i uz kauč do mene. Ostala sam šokirana, pa doslovce prije koji dan je tek počela dizati se, a još uvijek ne puzi nego i dalje "plazi". Penje se na fotelju, i naučila sam ju da se spušta na rikverc na noge a ne na glavu. Naravno, 1 od 10 puta krene svejedno prvo glavom 🙄😂
I hvala vam na idejama kaj ju učiti. Ja sam totalni tudum očigledno. Pa kak mi nije palo na pamet učiti voće/povrće/boje i slično 😂 fakat mi je mozak i dalje žvaka. Kak bum ja počela raditi, fakat ne znam 🙄
Do sad je naučila mahati pa-pa, i to maše svakom autu koji ide, sreća pa je sezona bila nikakva pa joj nije ruka otpala dok smo bili na moru.
"Prdi" još od tam negdje 4mj starosti, deda ju je naučil, isto ko i vrištat da bubnjići pucaju.
Tak da, kad ju neko pita kak deda dela - počne "prdit", a kad ju se pita kak baka kašlje- krene kašljat.
I zna "indijanca", pušta glas i nadlanicom ide po ustima 😂 ak joj se "žuri" onda samo krene puštat glas i uzme moj dlan 😂😂😂
Naravno- "bravo" se plješće često tokom dana, a najžešće mi je kad nekaj novo napravi pa iznenadi i samu sebe, pa me pogleda tražeći odobrenje i ak me vidi da se smijem- krene sama sebi pljeskati 😂
Igračke ju i dalje ne zanimaju duže od 3 sekunde. Pant na vratima je hit, nogice od fotelje, lupanje po podu sa bilo kojom plastičnom/drvenom igračkom, bacanje "biločega" s određene visine, i tak.
I od neki dan dedu baš lijepo zove, onak razgovjetno. Mislim, deda je totalni hit. Bez obzira kaj ju uglavnom razljuti. Rekla je baka da joj je lakše s unukom nego z dedom 😂😂😂😂
U selu imamo dva dječja igrališta. Šetamo se bar dva puta dnevno. Naravno da sam ja morala sjest s njom na ljuljačku. Od tad ne smijem proći uz igralište a da se ne ljuljamo. Krene vrištat. Isto ko i kad prolazimo uz kuću a ne skrenemo u dvorište. Tak da ak hoću dalje u šetnju- moram ući u dvorište, napraviti krug pa natrag van 😂
Bože, ak me neko promatra, kaj si misli 😂
Kak bi moja mama rekla-s takvom frizurom te sigurno ne zanima kaj neko drugi misli 😂😂😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji