E i ja sam u potrazi za sjedalicom...al imam jos koji mjesec fore da izaberem...mi imamo dva auta i prenacivamo sjedalicu...pa sad kako ce bit sa vecom neznam...al ja ne koristim svoje auto precesto...
Ja mislim da je porodiljni za 2. I 3. god 2300 kn bez obzira na radni odnos....to je stvarno prejadno i premalo....
Ja ako nekome zelim pomoc pomognem u hrani i sl. novce ne dam...i ja lako dam otkaz zalim se da nemam i idem na socijalu to mi je uzas....
Grizli za stvari od bebe te razumim i ja sam iznenadila svojih osjecaja kad smo jednom samo spomenili da bi dala krevetic i robicu nekome....😔😔....cak robicu neku bi i dala neku nebi za nista na svijetu i krevetic...ovo ostalo manje vise....
Ja vecinom kupujem u hm ca...posudila od sestre onu kantu za smece za pelene i kolica ona velika...a sta se tice posla lijepo mi je doma al ne planiram bit domacica zelim radit i imat svoje novce...
Ako beba dobro napreduje i s dohranom si krenula s 5 mjeseci, trebao bi imati dva kruta obroka tamo bar do nekih 9. mjeseci. E sad ako je taj treći obrok mliječni, ne vidim problem.
Moj je slabije napredovao pa sam uvela sa 7 mjeseci 2. obrok. 3. neću sigurno još mjesec dana. Iz svojih skromnih skoro 14 godina iskustva i živom i zdravom djecom, toliko znam
[iimg]
Cure evo i mene.
Mi imamo valjda novonormalno da se budi minimum 5 puta tokom noci i s tim da prije 22 ne zaspi. I to tako traje 2 mjeseca. Bas sam sazvakana.
Prosli vikend smo imali krstitke pa su do jucer moji bili tu. Na sto strana sam pa se nisam javljala.
Zao mi je sta ima bubanih beba. Nadam se da ce sto prije ozdraviti.
Lavice cestitke na krstenju.
Grizli ja nemam kome proslijediti robicu ali sve sam oprala speglala i spremila. Mozda ce zatrebati za sljedece. A mozda nekome i dam. Iako ne bih sve. Razumijem tvoju reakciju.
Zarica ja evo uopce nisam pametna za broj obroka. Mi smo na 2 kruta. I taj jedan je vecernji mlijecno zitni. Krenuli sa papanjem sa 5 mjeseci i tjedan dana. Ne znam ni sama jel uvest jos nesto
Sto se tice autosjedalice mi imamo maxi cosi pebble i onda cemo uzeti pearl koji moze u oba smjera. Kad smo kod toga jel netko zna jel se na toj pebble mice onaj umetak ili ne. Kad je u umetku cini mi se kao da je naguran a kad je bez kao do propadne.
Btw bili na cijepljenju. 8800 kg i 72.5 cm
Mare ima li novosti u vezi kuce. I samo smo u toj fazi pa nekako suosjecam :)
Moj je savladao vrtnog patuljka ali dalje od toga nista. Ali poceo je gmizat. Ne znam kako se drugacije izrazit. Postavi se na sve 4 pa se zaljulja pa legne pa opet sve 4 itd. Dodje do cilja. Valjda je to ok.
Masu toga sam naravno zaboravila
Ako beba dobro napreduje i s dohranom si krenula s 5 mjeseci, trebao bi imati dva kruta obroka tamo bar do nekih 9. mjeseci. E sad ako je taj treći obrok mliječni, ne vidim problem.
Moj je slabije napredovao pa sam uvela sa 7 mjeseci 2. obrok. 3. neću sigurno još mjesec dana. Iz svojih skromnih skoro 14 godina iskustva i živom i zdravom djecom, toliko znam
Treci obrok nam je mlijecno zitni. Evo bas sam istrazivala s muzem pa smo odlucili vratiti se unazad i jos mjesec dana pricekati s trecim obrokom. Ujutro cemo izbaciti zobene pa ce tu ipak cicati. Vecernji obrok mi nema smisla izbacivati, u njemu ima 180 mL ada...
Manich dobrodosla...
Dee i Angelly nadam se da ce bebice bit dobro sto prije...😇😇
Bok nocnoj 🤦🏼♀️ Ja ne znam kaj je ovo, ko da je opet novorodence, mozda je skok? 😂
Probudi se, vristi, pojede bocicu ko da nije jeo cijeli dan🤦🏼♀️
Losa predobad shoping, ja prolazila pokraj pita rossa i nisam uopce skuzila akciju. Bolje mozda da nisam 🤦🏼♀️
Avent dude- moj i dalje bas ne prihvaca tu vecu, stavi ju usta al ak nece se skroz umiriti, za spavanje moram zamjeniti za manju. I meni se cini isto ogromna, to je bas veliki raspon 6-18 mjeseci. Tjesi me kad vidim da nije jedini😂 iako se ja trudim ne precesto davati dudu.
Robicu mi imamo h&m, lidl, next, pepco hlace i sad mu pikiram pepco jaknu jer mi je suludo davati 200 kuna za jaknu za jednu sezonu.
Ja svim isto dam treci obrok, jogurt najcesce navecer, al samo zato kaj nije nis htio jesti pa da malo pojacam.
Jutro.. Mi opet koma noć.. Prije sat vremena mu promjenila pelenu, sad se ukakao i imam što vidjeti. Toliko se osipao, stavin sliku, od pampersica, maramice nisam mijenjala, nosimo puffies inače a pampers gaće kad ga se u običnu ne uspije pomotat, ova ostala od prije nekoliko dana na krevetiću za noć,ni jednom se nije tako osipao. Kad se ukakao bilo preko dana ili noći odma počne plakat,stvarno često mijenjamo pelene..
I imam pitanje za malo iskusnije mame sto se tice as. Ja prije krivo napisala. Nemam pebble nego pebble plus i nakon toga kupujem 2way pearl. Koji je onda kriterij za preci na nju ako je u suprotnom smjeru voznje. Jer bas gledam pebble plus i pise da je do 75 cm. A moj malac je 72.5.
Lorena nemam iskustva sa osipom. Nadam se da ce brzo proci
N je danas maltene ko nov jedino još ga malo proljev muči. Noć nakon one iz noćne more ova prošla odlično, spavao je bez da je glasa ispustio od 21 do 5 kad je uz lagane znakove buđena uz fen odspavao do 6... za ne povjerovat, a muž i ja mislil da će opet bit kaos noć jer prek dana uopće nije mogao onak fino lijepo duže odspavat.
Ja sam mislila kupit vreću iz Ethereala al gledam njihove veličine i nezz...naime imamo ovu srednju njihovu od 80cm i piše da je od 6,j - 18mj a ja sad gledam njemu ta srednja ljetna koju imamo skoro pa na knap....a ova veća je 100cm a to mi se pak malo veliko čini (18-36mj...), mislim da ću sinsay ili od negdje drugdje naručit :) javite kak ste zadovoljne sa sinsay zimskom. E i jel ima gdje neka tak prijelazna vreća da nije ful tanka a opet nit ful debela jer kužim da i on i ja bolje spavamo kad je u vreći (jer se ne dižem non stop ga provjeravat)?
Zarica, mislim kao Anikka i Losa, ako je beba zadovoljna tako, nemaš razloga za brigu.
Sve su bebe drukčije i ne može nitko odrediti koliko i kad će koja beba jesti. Mama zna najbolje 🥰ali, ako ti osjećaš da vam je ipak bolje zamijeniti obrok sa mlijekom, napravi tako, pa ćeš vidjeti, ako će bebi faliti, lako vratiš ☺️
.
Anna, misliš li na onaj umetak ispod guze? Mi imamo MaxiCosiPebble, maknula sam ga nedavno, iako bi kao trebalo ranije jer je za novorođenče. Ja ga probam maknuti i stavim bebu i sve dok mi ona izgleda kao da joj je udobnije s njim nego bez njega, držim ga, jer bude baš sfrkana ako ga prerano maknem.
Sad je narasla i s njim bi joj bila mala autosjedalica, jer ne smije glavica biti do ruba.
Tako da probaš sa svojom bebicom i vidi po njoj. ☺️☺️
.
RedFox, moja isto nije htjela te veće varalice,sad s 9mj ih je prihvatila. Mislim da nema veze ako koristite manje još neko vrijeme.. Ja sam joj ih dala sad, jer one manje sam trebala zamijeniti, a ovih imamo 20..pa mi nije imalo smisla kupovati manje.
Da, baš izgledaju velike naspram onih prvih, ali vjerujem da je to napravljeno sa razlogom tako.. Zbog pravilnog sisanja, kasnije bitnoga za razvoj govora. Ja gledam te brojeve, ali kao i sa pelenema i svime, bebe su sve drukčije, pa se ne možemo svi držati točno tih brojki.
Super što sad papa bebica🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji