Manich nisu kod nas al se slobodno ti pridruži :)
Zarice kad beba papa dobro ne vjerujem da je prerano...4 puta sisa i ima jedan mliječni obrok..to je dovoljno mlijeka dnevno. Koliko ono trebaju sad...oko 600 ml dnevno?..sad sve zavisi koliko se nasisa.
Curke, trebam savjet. Mi vec imamo 3 obroka uvedena i 4 cicanja s tim da je vecernji obrok mlijecni. Sad sam dobila savjete da je to mozda prerano i da bi malac jos uvijek trebao vise mlijeka, a manje krutih obroka. 3 obroka bi kao trebala od nekih 10 mjeseci. Ja sam dosla do ovoga jer je mali super prihvatio krutu hranu, ali realno mozda je ipak to prerano. Svakako cu nazvati pedicu da provjerim s njom, al zanima me sto vi mislite? Najgluplje mi je sto nemam pojma kolko on pocica zapravo kroz dan.
Evo malo da te utjesim i mi smo ranije krenuli sa 3 obrokom iako moj malac ne sisa od neka 2 mj starosti. I vjeruj mi nista mu ne fali.. Neka djeca koja sisaju teze prihvate krutu hranu tako da mislim da je to plus sto tvoje zeli papati. Ako dobro napreduje nevidim nikakav problem u tome... A ako i je prerano za treci obrok onda ga samo izbacis ponovo i nudis siku umjesto njega... 😊😌 Mislim da tu nema neke velike stete s obzirom da kazes da i dalje sisa.. Oprosti na upadu dobronamjerni komentar.
Inace smo krenuli s krutom hranom s 5 i pol mjeseci i ekspresno dosli do ovog. A kao sto vidite na lenti, sutra smo 8 mjeseci.
Manich nisu kod nas al se slobodno ti pridruži :)
Zarice kad beba papa dobro ne vjerujem da je prerano…4 puta sisa i ima jedan mliječni obrok..to je dovoljno mlijeka dnevno. Koliko ono trebaju sad…oko 600 ml dnevno?..sad sve zavisi koliko se nasisa.
Hvalaaa voljela bih se pridružiti...
Neznam koliko info djelite ovdje i da li ste otvorene kao sto smo mi bile tamo.. Neke naravno neke nisu puno o sebi.. Sve stvar izbora..moj malac je rodjen 26.10. Zove se Liam i evo jucer je prohodao tako da mama ponosna punooo..
Brze ste:) ma nekak se bojim da ako ga previse opteretim s 'teskom' hranom, da bi mogao imati posljedice puno kasnije. Kao sto je na primjer s ranim. posjedanjem. Nisam pametna. 🤷♀️ Iskreno, do danas nisam uopce bila svijesna da je ovo rano.
Manich, dobrodosla:) da imamo nekog ko ce nas pripremati na sve sto nam je za petama:)
Brze ste:) ma nekak se bojim da ako ga previse opteretim s 'teskom' hranom, da bi mogao imati posljedice puno kasnije. Kao sto je na primjer s ranim. posjedanjem. Nisam pametna. 🤷♀️ Iskreno, do danas nisam uopce bila svijesna da je ovo rano.
ma ne daješ mu hamburgere da bi mu naštetilo :) Ok nisam nutricionista al vjerujem da mu neće ništa biti od hrane....velika većina beba vjerovatno ne prihvaća hranu odmah pa zato i je primarno mlijeko do godine dana jer inače ne bi dobili vitamine. Po meni je nekako bolje da jede voće, povrće i slično nego npr da je većinom na AD.
.
Manich bravo za malca :)
Inace smo krenuli s krutom hranom s 5 i pol mjeseci i ekspresno dosli do ovog. A kao sto vidite na lenti, sutra smo 8 mjeseci.
Ma to je sasvim okej.. Mi smo sa 4 mjeseca krenuli... I za mjesec dana je vec imao jedan obrok umjesto mljeka.. Sad sa 10 mj smo na 4 bocice mljeka.. Jedna navece prije spavanja jedna oko 2h ujutro pa onda oko 6h i jedna u toku dana.. Ako slucajno negdje odemo i zadrzimo se pa ogladni onda mu dam mljeko jer nam je to najbrze i najlakse.. Voli on papat ali ima dana kada nezeli nista pa pije mljeko cijeli dan.. Svaki dan, tjedan nam je drugacije.. Ovisi o raspolozenju...
Manich, dobrodosla:) da imamo nekog ko ce nas pripremati na sve sto nam je za petama:)
Hvalaaa 😘
Hihi bas ljepo da i ja mogu nekome pomoci barem svojim iskustvom...
Ja se nemogu pozaliti na svog malca divan je.. Mucili nas samo grcevi prva 3 mj poslje divan bio... Jednom bio malo prehladjen sa 6 mj podnio sve super bez temp nedavno nam isla sva 4 gornja zuba pa je dva dana imao temp i bilo bas lose volje slabo jeo i tako na kraju dobio upalu krajnika od zuba antibiotici rijesili problem za 3 dana.. Sada ima 6 zubica i pravi je zavodnik.. Ako mogu ikako pomoci tu sam..
ma ne daješ mu hamburgere da bi mu naštetilo :) Ok nisam nutricionista al vjerujem da mu neće ništa biti od hrane….velika većina beba vjerovatno ne prihvaća hranu odmah pa zato i je primarno mlijeko do godine dana jer inače ne bi dobili vitamine. Po meni je nekako bolje da jede voće, povrće i slično nego npr da je većinom na AD.
.
Manich bravo za malca :)
Hvalaaa... Kako su vase bebice.. Moram pocet pamtit tko ima curicu tko decka..
Sortiraj odgovore
Najstariji