Drage mame, trebam savjet, danas sam bila na trudničkoj kontroli i ginekologica me je zabrinula izjavom da je glavica manja nego što bi trebala biti, naime danas nam je 28+3, a mjere su sljedeće: bpd 70mm, ac 226mm, fl 56mm i tt 1194gr. da li imaju negdje te referentne vrijednosti? da li se netko susreo sa sličnim "problemom" (iskreno nadam se da je sve u redu)? hvala
Niana, ja nemam mjere mog bebača u 28 tt, ali imam na 29 tt. BPD 8, 2 (30+6), AC 22,6 (29+3) i FL 5,1 (28+0). Ja ne bih rekla da glavica tvoje bebe nešto zaostaje da bi bilo za zabrinuti se. A i kako je meni moja ginekologica objasnila te mjere što oni rade na UZV nisu 100 % točne, jer teško je sve to točno izmjeriti. Sve ovisi o položaju bebe, a i beba je u vodi pa te mjere nisu mjerilo. Zato i fulaju u težini bebe 99% slučajeva.
Pozdrav svima!!
Ja sam u 32. tjednu i 2 dan trudnoće sam i danas sam bila na ultrazvuku. Beba je za tri tjedna naprednija od prosjeka i to skoro od početka trudnoće. Ali danas sam se posebno zabrinula jer mi je doktorica rekao da je moja mala djevojčica teška 2300 g (trebao bi imati maksimalno 1700 g), a ja sam visoka 175 cm.
Inače nemam nikakvih zdravstvenih problema koji bi ukazivali da je beba zbog zdravlja velika, tlak i šećer su mi normalni.
Malo me brine porod kako cu ja tu bebu roditi...!?. Jel ima tko kakvih sličnih iskustava??
sanci3 ja sam visoka 165, moja frendica je niža od mene i ostala trudna sa 49kg dakle sićušna i mršava, rodila je malog od 4kg doslovno u 4 sata
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
A nisu ni te procjene baš točne. Meni je zadnja procjena težine bebe rađena sa 39. tjedana i rečeno je da je beba oko 3500g. Prešla sam termin za skoro 2 tjedna i na zadnjem pregledu, 2 dana prije poroda mi je rekla da je sad sigurno beba preko 4kg. Rodio se s 3690. Samo da napomenem da je moja dr privatnica sa super opremom i opet je pogriješila. Tak da, nije to precizno, a i sve da je, frendica je nedavno rodila bebača od 4 540g i sve prošlo super. Nije veličina bebe presudna u određivanju hoće li porod bili lak ili težak Sretno!
Procjene često pogriješe, ja sam s većom bila na UZV 4 dana prije poroda i rekao dr da ima između 3 i 3200, a rodila se s 3650 :D Tak da ono..... To je onak..... Frendica isto bila na UZV tjedan prije poroda i rekli su da ima 2800, a mali se rodio sljedeći tjedan s jedva 2700
Sortiraj odgovore
Najstariji