Ajme majko,kolika djeca!!Ja mislim da njima nije lako!A i moja baka kaze da je radala sve od 4,5 do 5,5 kg djecu a rodila ih sestero!Neznam jel to do baki ili je u to vrijeme tako bilo ali mislim da tu ima nesto!Prije su majke morale biti jake i debele da bi kao mogle podnjeti porod i brzo se oporaviti,one mrsave su bile kao bolezljive,nejake jel...pa nije ni cudo sto su djeca bila tako velika!Otud i taj dijabetes i sve to!Nezz,moje misljenje samo...
Da,prije su žene bile veelike haha jer nakon tjedan dana treba nazad u polje i cijepat drva i prenosit vodu i radit objede muzu koji dodje s posla itd... A sad nesto pusto moramo bit s bebom same, svi moraju pomagat, bas smo se razmazile hahaha
Ja sam bila na ultrazvuku 34+1 i beba je imala 2340, pa opet sa 35+5 kaze dr.do 2700 tt. Ako ovako nastavi rodit ce se 3600.Cijelu trudnoću imam osjećaj da smo veći za jedan tjedan,dr ništa ne govori,pa..
Ma promjenio se životni ritam, ali i mi kad nam djeca napune godinu dana idemo raditi, poslje posla kuhaj spremaj čisti peglaj. Prije se nitko nije toliko posvećivao djeci niti se toliko radilo sa djecom, moja svekrva je komentirala: sad moraš skroz paziti tu djecu, igrat se s njima posvećivati im pozornost, a mi smo ih prije stavili u vrtić pa se igraj. Vremena se mjenjaju i napredujemo, žalosno bi bilo da su se moji roditelji mučili i radili cijeli život, odricali da bi meni bilo kao njima, svatko živi i radi za svoju djecu i želi im bolji život. Ja moju majki obožavavam moja mama je jedna od tih žena koja je kopala na njivi u 8 mjesecu trudnoće, hranila krave, muzla ih, rodila troje djece, odgojila još troje druge djece. Ja radim u banci, završila sam falkultet(prva u obitelji), živim u manjem gradu i moja mama naprosto uživa u meni kada me vidi našminkanu sa frizurom i dotjeranu kada idem na posao jer vidi za šta se cijeli život odricala i teško radila!
=http://lilypie.com]
Evo i nas sa friskim mjerama sa uzv,danas smo 35+1 i imamo po procijeni 2900...drzimo fige da curka izdrzi do 37 tj jer smo jako nisko i otvoreni za prst. Nakon hospitalizacije,tokolize,terapije cordipinom i deksametazona cekamo termin. Curke drzite nam palceve:)
Ja sam se šalila... Meni moja baba uvik priča kako je njoj bilo teško ( naravno preuvelicava malo nekad) pa sam zato napisala da smo se ,,razmazile,,... A realno i je nam lakše na s jedne strane a s druge je nastao ogroman presing... Svako vrijeme nosi svoje...
Tanja, izdrzat ces :) Jos je to malo malo vremena :)) Sretno!
Sortiraj odgovore
Najstariji