Super tema! I mi smo poceli sa dohranom prije cca 2-3 tjedna, Davala sam mu u startu gotove kasice i skkoro sve mu je super- najdraza mrkva ali voli i jabukku, bananu, krusku, sljivu. Danas polizao brokulu. jedino na rizine pahuljice ima izrraz gadjenja. Pokusala sam dodati nesto sta voli ali nista od toga. Sada cu mu poceti kuhat jer nam taman u vrtu dospijeva voce i povrce za njega. Pokusat cu zamrznit sta god budem mogla jer imam stvarno dosta toga. Kupovno se bojim kuhat jer stvarrno svim i svacim to tretiraju. Vidim da neke mame smrrzavaju skuhano ili je ipakk bolje svjeze zamrznit?
netko je pitao za pelentu (puru, zgance) ako vas je strah davati ovu običnu, ja sam uzela od alnature bio palenta i bez glutena, a s 8 mj ću joj uvest s glutenom jer sumnjam da ima ikakve alergije pošto nitko u obitelji nema nikakve ali eto bolje spriječiti nego lječit.
Bori probaj rižu baš skroz raskuhat i mislim da nema šanse da išta zapne ili se zaleti.. moja nije htijela proso dok ga nisam sa stapnim pasirala a baš ga pošteno raskuham..
mi imamo problem s jabukom mislim da joj se okus ne sviđa neće niti kuhanu ni sirovu ni isjeckanu na komadiće niti usitnjenu, niti naribanu niti pasiranu, probala sam pomješati s palentom ali palenta poprimi okus jabuke i opet neće.
sutra idemo probati buču (bundevu) :D
Crnamala ja bi ipak kuhala...
Evo sam baš pročitala da ih je potrebno kuhati i oguliti koricu. Piše i za breskve i šljive da se guli korica, sad ne znam pošto je tvoje voće jel potrebno, možda marelici i breskvi jer je korica ipak malo grublja.
Inače kad si počela sa dohranom?
Hehs pišem post od 8 sati... 😂
Tena a da pokušaš promjeniti vratu jabuke, ne znam koju su davala, ali ako je malo kiselija možda joj ne paše 😉
Pozdrav mame .
Imam možda glupo pitanje ali pošto sam prvi put mama eto uputit ću ga vama. Kad da svom malenom prestanem miksat hranu, ima već 8 zubića prednja, ali nisam još sigurna da mu ne miksam. Pozdrav
Sortiraj odgovore
Najstariji