Vaši recepti za domaće kašice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Klokanica
    14. Listopad 2013. 10:41

Dragi roditelji, kakve kašice pripremate svojoj bebi? Ovdje možete podijeliti svoje recepte za domaće kašice!

JeanGenie
    23. Listopad 2013. 11:09

Meni, odnosno mom sinu je bila super kašica od palente kuhane na vodi i butternut tikve, a unutra se može staviti i krumpir ili batat. 
    Super mu je bila i kombinacija karfiola, cikle i teletine ili nekog drugog mesa.

• lucky79
    29. Listopad 2013. 20:43

mi smo krenuli s komoračem i pastrnakom, nastavili s tikvicama, korabom, cvjetačom, mrkvom, brokulom, bundevom i blitvom. recept manje-više isti; povrće plus malo krumpira ili samo povrće skuhati u malo vode tek toliko da pokrije i da se poslije ne mora odlijevati (u vodi ostanu vrijedni vitamini koji se otpuštaju kuhanjem). smiksamo štapnim mikserom, dodamo malo ulja od kukuruznih klica (može i hladno prešano suncokretovo ili običan maslac, ali ne margarin!) i to je to. ako nema krumpira, onda dodam neku žitaricu, npr. sitne zobene ili prosene pahuljice. otkad je napunio sedam mjeseci dvaput tjedno u kašicu ubacim 20 grama mesa (piletina, puretina, junetina, teletina, janjetina). to jede u podne za ručak, a popodne oko 4 sata pojede voćno-žitnu kašicu, koju također sama radim. nekad kupim voćni pire, nekad ga sama radim, ovisi o ponudi voća. jednostavno se prokuha recimo jabuka i kruška, smiksa se i spremi kao kockice leda, koje poslije vadimo i odmrzavamo po potrebi. nekad dodam i komadić zgnječene banane. u to umiješam žitnu kašicu, npr. 3-corn ili rižine pahuljice iz dm-a. nekad kupim gotove voćne kašice od npr. malina, šljiva, marelica i sl., jer tomu sad nije sezona pa da mu malo obogatim jelovnik.
    beba sad ima 7 mjeseci, kad napuni 8 krećemo s tzv. mliječnom kašicom prije spavanja. naravno, radi se s rižinim ili zobenim mlijekom i gore navedenim žitaricama ili integralnim grizom. sve na gusto, na žlicu, jer bočicu nikad nije ni koristio, s obzirom da sam ga isključivo dojila 5,5 mjeseci. od tekućine isključivo pije vodu (iz Jane Junior) i moje mlijeko.
    tako sam radila i s prvim sinom kojemu su sada tri godine i koji obožava i voće i povrće, a od tekućine najradije i dalje pije vodu ili prirodni tiješteni sok od jabuka, bez dodanih šećera. sve je u stvaranju zdravih navika. naravno da voli i slatko, ali s obzirom da tako kvalitetno jede, svaki dan može si priuštiti mali slatkiš, npr. sladoled (ljeti), lizalicu, dva Kikića i sl.

• kika333
    03. Studeni 2013. 21:22

mi smo poceli sa mrkvicom, jabukom, kruskom, sljivom, tikvicom, korabicom, tikvom; sad koji put vocne dajem same a nekad dodam u rizine pahuljice ili zitarice (kupovne). Obozava palentu, a sa 7 mj. cu dodati i malo mesa (piletina, puretina, kunic, janjetina. Do sada sam davala jedan obrok dnevno no pomalo uvodim i dr. Obavezno u povrtne kasice dodam malo maslinovog ulja.

Švrćo
    17. Studeni 2014. 15:32

Cure koje radite kašice doma, gdje ćete nabavljati voće i povrće zimi? Ja kupujem organsko i sezonsko, al ne znam kakve su opcije zimi..

medsr
    23. Studeni 2014. 18:12

Mi smo sad poceli s jabukicom i kruskom.sad cemo jos mrkvicu pa palentu i onda cemo neko vrijeme to kombibirat palenta+jabuka,palenta+mrkvica,jabuka+mrvica,...a onda cemo dalje vidjeti.za pocetak mislim da je to dovoljno

cloudy
    12. Ožujak 2015. 15:06

super tema :D iako mi samo cicamo za par mjeseci kreće dohrana i već sam krenula razmišljati koje i kakve kašice kuhati.... nego, dok ne zaboravim, odmah ću pitati... planiram zaledit voće kako ono bude dolazilo jer imam fakat svakojakog domaćeg, eko nešpricanog pa pitanje... kolko dogo smije i može voće biti zaleđeno?

jelena39
    13. Ožujak 2015. 18:02

Cloudy za bebice preporucuje zamrznuto 3-6 mj, ne duze od tog. Mozda bi dzemovi, kompoti i marmelade mogle i duze  ali konzervirati iskljucivo visokom temperaturom u limunom, nikako konzervansima. 
    Mi smo poceli sa zitnim kasicama tipa palenta, proso, riza sa ad-om, od voca smo imali domacu jabuku i krusku a od povrca tikvica i zeleno lisnato. Ono sto nismo imali domace smo uvodili kasnije, iza 8mj, otprilike kad i meso.
    Danas konkretno smo imali za dorucak muffine sa jabukom i cimetom, rucak dinstanu piletinu sa krumpirom i sredinama glavice kelja a za veceru cemo proso sa sirupom od sipka ili mozda grckim jogurtom i bananom, ovisno za sto curka bude raspolozena.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.