ja bome ne nosam satima... tek kad vidim da je bas bas za spavanje, upravo tad kad je i sit i cist i vise mu se i ne igra, onda ga znam pronosat 5-10 min i kad je vec zaspao ili vidim da samo sto nije spustim u krevetic i sam zaspi... probala sam ga stavljat i uplakanog, ali nije islo, samo bi jos vise plakao, zakocenio se od placa...a to ne mogu slusati... zato radije i 5 min nosanja... ne znam, mozda grijesim, ali za sada je tako..snalazimo se kako znamo i umijemo a super bi bilo kad bi ga naucila da ga samo stavim u krevet i on spava
Hvala vam curke na savjetima . po danu nam je spavanje koma, ali mislim da ću poslušati savjet i početi joj uvoditi red. stavljat ću je uvijek u isto vrijeme na spavanac i to u kindać pa ćemo vidjeti. ako će bit potrebno, probat ću i sa fenom ili usisavačem. nadam se da će uspjeti
.
a kaj se tiče noćnog spavanja, ono je od početka super jer se samo budi papati, samo sam ju uspavljivala navečer po 2 sata na cici i to me izludilo jer imam još jedno dijete koje hoće maminu priču prije spavanja. tako da sam prije 2 dana čvsto odlučila probati ju staviti u kindać na spavanje. kupanac od pola 7 i u 7 cicanje i stavim ju kindać na bok- plače! stavim ju na leđa- plače! i onda sam ju stavila na trbuh (jer i po danu ona samo na meni spava na trbuhu i voli si glavu zapiknuti) i ona je tako za 15min zaspala i spavala par sati u komadu!!!! i tako već evo treću večer ona sama zaspe u kindaću na trbuhu. ja ju malo podragam i gotovo. e sad, znam da se spavanje na trbuhu ne preporuča, i svašta sam čitala i strah me. svako malu ju idem provjeravat, a nakon prvog noćnog papanja ja ju vratim u kindać na bok. ugl, nisam ni sama pametna kaj bi jer je očito spavanje na trbuhu jedino kako se njoj sviđa....
ocito joj tako najbolje pase! moj uopce ne voli da ga stavim na trbuh, odmah se meskolji i place... a spava na boku, iako se kasnije on sam prevrne na leda..
po noci spava do 4sata bez papanja... a po danu, zadnjih nekoliko dana trazi jesti svako malo, svakih sat, pola sata...sav je cendrav.. ne znam sto mu je...
Kokolina, kada tako stavljaju ručicu u usta, a nisu gladni pokušavaju se podrignuti, odnosno kako bi rekla iščupati taj zrak iz sebe van, pokušaj ju nakon podoja dizati, jer ako nije gladna, a nije, sigurno ju to muči, mojoj su ruke non stop bile u ustima i radila je upravo tako kako opisuješ.
mjesec i 20 dana stavlja rucice u usta samo kad je gladan, a ponekad i provjerim tako da mu stavim zglob prsta u usta i ako je pocne ga sisati, ako nije nece... jer si mislim pa nemoguce da je, jeo je prije pola h... :/ mozda je to samo neka faza, skok u razvoju, pojma nemam... ali vjeruj mi i ja sam luda od tog cendranja, prestane samo kad ga nosam onako na trbuscicu okolo naokolo po stanu... a ne mogu stalno je me isto leda bole ko vrag.. mozda mu je dosadno sjedit u sjedalici, na onoj podlozi za igru bude max 20 min igra se i pocne plakat, isto mu dosadi...
to sam podrigivanjem nisam znala... ali ja ga podignem i podrigne i dalje place i trazi jos jesti pa mislim da nije to u pitanju...
a tu su nam negdje dječica
a jadne mi, dobro nam dođu svi savjeti pa ćemo isprobavati
Sortiraj odgovore
Najstariji