Jesu vam bebe zamjenila dan za noc? Jos se ucimo svemu, budna mi je od 9,10 pa do 2,3 dok nedobije ad, a po danu spava ko top po 3 sata i cica i opet.. Jel moguce da je zamjenila dan za noc?
Jesu vam bebe zamjenila dan za noc? Jos se ucimo svemu, budna mi je od 9,10 pa do 2,3 dok nedobije ad, a po danu spava ko top po 3 sata i cica i opet.. Jel moguce da je zamjenila dan za noc?
Teško da je tako mala bebica zamijenila dan za noć, još se uči svemu. Inače, kako sam čitala, tek kod bebe od nekih 5-6 mjeseci se može smatrati da su zamijenili dan i noć i tek kad su tako veći se može ići nekim rigoroznim mjerama da se vrate na normalno. Ne sjećam se gdje sam to našla, ali ako hoćeš, potrudit ću se naći taj članak.
Znači polako joj uvodi neku rutinu. Ja sam organizirala kupanje oko 20:30, poslije toga papica i uspavljivanje. Obavezno sam poslije kupanja gasila svjetlo u sobi i palila samo malu noćnu lampu da mu pokažem da je noć. Nije zaspao odmah svaki put ispočetka, ali se vrlo brzo naučio. Bebe vole rutinu. I normalno je dok je tako mala bebica da i po danu puno spava, smanjivat će postepeno, vidjet ćeš... Sretno!
Krešimir 19.08.2014. <3
zebrica
Kolko je beba stara?mi smo od rodjenja pa do drugog treceg mjeseca bili svaku noc budni minimalno 2 sata.oko 2h se probudio i do 4h smo bili gore.probala sam svasta.staviti ga kraj sebe,ugasiti svijetlo,ne govoriti,maziti...uzalud.prihvatila sam situaciju pa smo se lijepo cuvali,nosali i na spavanac kad se umorio...i to je jednostavno prestalo.samo od sebe.sad imamo 4,5 mjeseci..idemo pavat oko 22-23h i pavamo do 8-9h uz koji podoj.sretno
Probat cemo danas kupanje navecer papanja pa cemo probat da zaspi :) lampica bi nam trebala novi je stan pa jos nemamo sve
Znaci i vi ste tako imali po noci, i tako svaku noc a jel plakao ili samo bio kenjkav?
Probat cemo danas kupanje navecer papanja pa cemo probat da zaspi :) lampica bi nam trebala novi je stan pa jos nemamo sve
Znaci i vi ste tako imali po noci, i tako svaku noc a jel plakao ili samo bio kenjkav?
Nismo imali taj problem noću, moj K od početka uredno zaspi, nekad i sam u kinderbetu, nekad ga uspavljujemo... Ali sam mu ja uvela tu rutinu bas preventive radi, da se nauci kad je noćno vrijeme i kad se spava. Znalo se dogoditi par puta da bi se probudio noću, bio bi budan do 2h maksimalno, ali bez nekog placa nego jednostavno kao da je bio naspavan, ali sam mu onda kupanje pomaknula za sat vremena pa se popravilo. Prije sam ga kupala u 19:30 i pripremala za spavanje do 20:30, sad oko 20:30 ili 21:00 krenemo sa kupanjem, tako da zaspe do 22h i vidim da mu tako bolje pase. Nisu sve bebice iste, ali sigurno je da vole rutinu. Mozda se tvome nece sviđali nesto kao mome, ali ideš tom metodom pokušaja i pogreške pa ces naći rješenje.
Krešimir 19.08.2014. <3
zebrica
Nocas cemo tako probat i ponoci kad se probudi probat cu ju stavit sasobom u krevet da spava, i ja mislim da moja bude naspavana. Lovimo rutinu budemo se snasle nas dvije
Nocas cemo tako probat i ponoci kad se probudi probat cu ju stavit sasobom u krevet da spava, i ja mislim da moja bude naspavana. Lovimo rutinu budemo se snasle nas dvije
Meni je P od prvog dana iz rodilišta spavao ko top po noći, D je čista suprotnost u svemu, kenjkav i zahtjevan, prvih mj dana i više ponoći bio budan, nosakali se, presvlačili i gledali kroz prozor.. onda sam pukla i sa jedno 2 mj krenula rutinu mu slagat, znači ako bi mi zaspao ko top oko 6 pustila sam ga do pol 8, 8.. i buđenje, igra, kupanje, klopa, maženje i spavanje do 22 je u kimbaču i spava do cca 4 kada klopa i prelazi meni u krevet ;).. i dan danas tako radi sam, zadnje dnevno dremuckanje ima oko 6, 7 po pol sata max pa se sam probudi i zna kaj slijedi, svaki dan istoo.. tako da preporuka stisni zube još malo, a onda postepeno ti budi ta koja ćeš krojiti ritam, ako ti spava snom pravednika navečer, budi ju, možda bude kenjkava koji dan ali brzo bude se prilagodila..inače što je beba veća manje spava pa recimo mi imamo ovako 2 duža spavanja preko dana, jedno prijepodne jedno popodne i par ovih 10 do 15 minutnih ako smo u šetnji ili nezz kaj bi sam sa sobom spava..
url=https://lilypie.com]
zebrica
beba spava s nama pa ju stavim na cicu najcesce i tako se uspava uz uspavanku. tako je najcesce no nekad ju ulovi plac pa ju malo pronosamo da se umiri i onda opet na cicu i tako sve dok ne zaspe, onda spava ko top
ja sam mislila da smo uveli rutinu, kupanje oko 8, u 9 u krevet, i sad dvije veceri zaspi u 9, do 10 i onda budan do ponoci i spava ujutro do 10,11 uz dva, tri papanja aaaaaaaaa!
a sto se tice nocnog papanja, podizete li bebe za podrigivanje nakon sisanja?
moj tak slatko nastavi spavati da mi ga je zao drzati da se ne probudi..
ja sam mislila da smo uveli rutinu, kupanje oko 8, u 9 u krevet, i sad dvije veceri zaspi u 9, do 10 i onda budan do ponoci i spava ujutro do 10,11 uz dva, tri papanjaaaaaaaaaa!
a sto se tice nocnog papanja, podizete li bebe za podrigivanje nakon sisanja?
moj tak slatko nastavi spavati da mi ga je zao drzati da se ne probudi..
ima noći da jede jednom, ima da cica 5 puta i ne dižem ga, prišteka se na ciculinu i zaspim, niti znam dal je jeo i koliko a kamoli da se dižem da se podrigne heheheheh, onda ujutro kada ga dignem kad se zbudimo podrigne za sve propušteno po noći.. jedino pošto najčešće spava na trbuhu zna se okrenuti poslije cicanja na trbuh pa u snu podrigne
url=https://lilypie.com]
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji