Uspavljivanje bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    brouhaha
    21. Siječanj 2014. 14:10

Nemam baš neki savjet, jedino da treba puno strpljenja, jer će i to razdoblje proći. Neće se tako uspavljivati do 18. godine, samo treba izdržati godinu, možda malo više...

Moje iskustvo je takvo da sam sina uspavljivala i po danu i navečer samo uz sisanje ili nosakanje, nikako drugačije nije htio zaspati, s tim da i kad smo bili u šetnji s kolicima, pa bude budan i prispava mu se, onda sam ga morala malo dojiti dok se ne smiri i zaspe, pa nazad stavljati u kolica. Već sam bila luda. Negdje s godinu dana (malo nakon što sam ga prestala dojiti) je znao sam zaspati u krevetiću, s tim da još uvijek sjedim pored krevetića dok on ne zaspe i pjevam mu, pričam (sad će 2godine), a ako izađem iz sobe on se odmah na noge i zove me dok ne dođem.

Sa curom (2 mjeseca) imam drugo iskustvo. Po danu dojim na zahtjev, nekad zaspe na meni, nekad ne... onda ju stavim u maramu i nosakam, u krevetiću ili kolicima ne želi biti ni 5 minuta, a navečer podoji su češći, tako da oko 21-22sata zadnji put papa, stavim ju u krevetić i izađem iz sobe. Čujem da bude budna još neko vrijeme, ali ne plače, možda malo ponekad, dođem u sobu, malo ju smirim i opet izađem. Tako nekad i po 3-4 puta, ali na kraju zaspe i spava cijelu noć. Mislim i nadam se da radim dobru stvar, bar što se večeri tiče; sad je još mala, vidjet ću kakva će biti za 6mjeseci...

• MaMiZg
    01. Veljača 2014. 23:28

Ja ne znam gdje i kada smo se mi izgubili... Do cca 4 mjeseci sama bi zaspala u svom kreveticu i po danu i po noci. Dnevna spavanja su joj bila po 2 - 3 sata u komadu a po noci od cca 22 h pa do 8 h ujutro sa dva kratka budjenja za dojenje. Sad ima 8 mjeseci i strasno se opire spavanju, po danu spava tri puta po pola sata a nocu se budi bezbroj puta. Uspavljujemo je nosenjem, pjevanjem...
    Ostavljanje u kreveticu vise ne dolazi u obzir jer jako place. 
    Ni ja nisam za tzv. "cry it out" metode...

missha
    03. Veljača 2014. 09:36

Mamizg, to je faza. Moja starija nikad nije bila neki spavač, pogotovo ne danju, s oko 8 mjeseci nije ni drugačije htjela spavat, nego tri puta po pol sata meni na rukama. Al to je trajalo mjesec dva, poslje sam ju navikavala da spava u kolicima prek dana jer ju baka nije mogla tak čuvat. Od početka se bunila, poslje sam ju provozala 5 min po kuči i zaspala bi. Ni ona ni mala bebačica nisu htjele spavat u krevetiću. Veća spava u svojoj sobi sad, od 20 mjeseci je u sobi, nemamo neke probleme, osim kaj se je muž preselio k njoj jer je malo ljubomorna na seku :D Sad ima nekaj više od 2 i pol godine. Po danu se sama uspava, većinom i na večer. A dosta dugo smo ju morali na ečer nosat da zaspi. Mala većinom zaspi dok cica, morat ću ju počet odvikavat od toga jer bude loše kad počnem radit

snoopyca
    04. Veljača 2014. 14:02

ja sam slučajno shvatila da se sama može uspavati sa 4 mj, ostavila sam je u kinderbetu jer sam morala nešto obaviti na 20 min, i kad sam došla po nju, ona je spavala, i od tad je krenulo, postepeno, prvo sam je za svako dnevno spavanje ostavljala da se sama uspava a nakon par dana i noć, prvu noć je malo jače cendrala al to je to, slijedeća i svaka druga noć ona je u krpama u 8 i do 8 i 15 spava ;) ja happy ;)

11. Veljača 2014. 09:48

Drage mame,
    Imam pitanje, naime moj sincic od 11 mjeseci, od rodjenja ide spavati 20.00 sati. S vremenom se broj budjenja po noci naravno mijenja, i to nije nikakav problem. Ono sto me brine sto zadnjih 5 dana imamo ovakav scenarij. U 20.15 zaspe, probudi se u 20.45 i tada krece show program, nece spavati do 23,24 ili recimo nocas cak do 2.00 ujutro. Ne izgleda bolesno, nema temperaturu, ali cim ga pocnes nunat i on skuzi da hoces da spava vristi, ali doslovno vristi. I ne daj Bog drzati ga u mraku. Nocas samo se do pola 2 morali igrati u boravku, da bih negdje oko 2 na prevaru i uz puno suza uspjela uspavati. Sto mislite sto je na stvari? Jel imao netko takav problemcic?
    Hvala.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.