Uspavljivanje bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarijaŠ
    11. Prosinac 2014. 07:12

Imamo problem vec nekih 7-10 dana. Naime, nas K se budi svakih sat, sat i pol noću. Nekad jede, nekad nece. Nemam dojam da ga nesto boli, jednostavno se probudi i treba ga ponovno ususkati da bi zaspao. Nekad je to 10min budnosti, nekad i do sat. Danju spava normalno kao i do sad, stavljam ga spavati gotovo uvijek u isto vrijeme, i stvarno ne vidim da sam ista promijenila. Obično odspava 3-4h u komadu i onda kreće to cesto buđenje. Prije toga se  budio 1, maksimalno 2 puta i to samo papati i nastavi sa spavanjem... Kako sad ima skoro 4 mjeseca je li moguće da su mu podražaji preko dana toliko intenzivni da se noću tako cesto budi? Iskustva?

Krešimir 19.08.2014. <3

renata6
    11. Prosinac 2014. 09:21

Marija, mislim da ti previše po danu spava, pogotovo ako je to kasnije popodne. Ne znam kakav ritam imate, ali moja S je dizala se ujutro tipa oko 7 bila je budna do negdje 10-10.30 kako koji put,onda si je odspavala do negdje 12, klopica, presvlaćenje, igranje i onda još neki spavanac od 15-16h, ako stavljaš ga kasnije od toga ili ti se budi u popodnevnom tek oko 17-18, onda ti ne mogu ili dugo zaspati ili se tako bude po noći jer su previše naspavani. Nije mu ništa, kako i sama kažeš niš ga ne boli, i zdrav je, mislim da je to u pitanju. Probaj ili jedan spavanac malo duži preko dana ali da se najkasnije probudi oko16,16.30 ili dva manja. Znam da je to teško regulirati kod malih beba i i bilo kakav ritam nametati ali eto probaj možda će biti bolje.

MarijaŠ
    11. Prosinac 2014. 11:14

Ne znam što bih ti rekla, od kad nam je bila patronažna taman tako nekako je i počelo to sa nespavanjem. Kao da se nečega uplašio. Imam osjećaj da tako noću kad se budi provjerava jesam li ja još uvijek pokraj u krevetu. Nikako da ustalim neki ritam spavanja, a baš nam je tako lijepo krenulo... Nije mi zbog mene, nadoknadit ću nekako san, nego mi njega žao, kako sam ja istrgana, tako je i on. 
    I u pravu si, ima dana kad mi zaspe kasnije popodne, probudi se tako oko 18h... Nije premali da ga malo pokušam ostaviti budnog dok nam ne dođe vrijeme za pravi spavanac?

Krešimir 19.08.2014. <3

renata6
    11. Prosinac 2014. 11:26

Može biti da mu se nešto urezalo, pa sad non stop provjerava jesi li tu, dovoljna je sitnica da se onda uznemire i naravno da onda draže da je mama tu pokraj njih, ipak je mama i utjeha i sve, ako tako provjerava onda ga i uvijek približi k sebi da osjeti da si tu uz njega. Da, ako se probudi oko 18 onda je to malo previše, bez obzira da ide spavati u 22, opet je dosta spavao. Probaj tako kako sam ti rekla, da naj kasnije se budi oko 17 i onda igranje, presvlačenje, papanje, kupanje oko 8 i spavanac oko 9 najkasnije. E sad, takav ritam ima i ranije buđenje, jer ipak i ranije ode spavati, ali se onda opet drugi dan može izregulirati dva spavanca kako sam ti prije napisala, e sad ovisno da li tebi odgovara takvo ranije buđenje i da tako spava dva puta preko dana. Nama je taj ritam savršeno odgovarao i radi šetnji u ovom jutarnjem spavancu a i radi kućnih obaveza...da ne nabrajam, odlično je prihvatila takav ritam.

MarijaŠ
    11. Prosinac 2014. 11:54

Ma meni bi to savršeno odgovaralo, i inače sam jutarnji tip i ustajem najkasnije u 7.
    Pokušat ću pa ćemo vidjeti, jer ovo zaista nema smisla. Čekam cijelo vrijeme, kao da je možda neka faza, ali očito da se trebamo malo učiti kada se spava.
    Hvala ti draga! 

Krešimir 19.08.2014. <3

Kokolina
    11. Prosinac 2014. 12:19

Drage moje vama bebaci barem spavaju po danu pa nesto i stignete obavit. Moja spava p danu svako malo po 15min,a ima samo 2mj. Uzassss!! nemoram vam govorit da nista ne stgnem obavit prek dana. A jos je tu i moja velika curka.
    al zato ide spavat navecer u 7. Valjda je toliko premorena da duze nemre izdrzat. I onda jos dok ju uspavamo nekuh sat vremena. Jer jako je teska za zaspat. Al kad zaspe onda zna odspavat do 2,3 ujutro. Onda papanje i natrag spavanac. Al jedino ak spava na trbuhu. Na leima se budi svaka 2 sata

koala123
    10. Siječanj 2015. 10:21

Takva je i moja. Samo na ledjima mirni spava. Al ona i prek dana fino odspava. Jednostavno neke su bebe spavalice a neke nisu. Iako spava od 5 do 8 pa cak i 9 ponekad za navecet zaspi relativno brzo. Samo ju noram malo izmorit prije toga. Al uspavljujem ju na rukama. I to bi htjela promjenit

krafnica
    10. Siječanj 2015. 11:51

http://receptinabrzinu.blogspot.com/2015/01/ova-metoda-ce-vas-oduseviti-kako.html?m=1
    Moram ovo isprobat ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.