Blizanačka trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    natar
    07. Svibanj 2018. 10:41

Pozz Sanjolina
    I ja te razumijem, sve se više bojim svakog "simpotoma", zatezanje, pulsiranje, tvrdi trbuh.. Osluškujem svaki najmanji znak tijela. Ma grozno.. Vesele me samo udarci bebača
    Ja sam bila +7kg na zadnjem pregledu (21+2). Moja vaga i ona kod dokotora se baš i ne slažu u mjerenju pa sam odustala od vaganja doma. Svi mi kažu da je samo u trbuh sve otišlo, osjetim da nije baš, ali ne zabrinjava me to 

• Leeloo34
    07. Svibanj 2018. 15:35

Pozdrav,ja sam 22+5,stalno neka panika,zatezanja,sitne kontrakcije,nekad nakon malo hodanja bol i u trbuhu i probadanja i stalno umirem od straha isto.Racunam samo da izdrzim do 30 tt!A nisam cak ni otvorena iako je prije 2 pregleda usce u jednom trenu izgledalo Y.Mirovala sam strogo samo u pocetku zbog hematoma.Kila 6,7 plus.A valjda to sve tako mora biti u blizanackoj,trebamo pozitivno razmisljati!

• Gloglo
    07. Svibanj 2018. 23:54

Bok zenske 
    Ja sam u 15tt, super se osjecam, u prvom tromjesecju osim umora nisam imala nikakvih simptoma. Udebljala sam se vec 8kg
    (druga trudnoca), vecinom sve oslo u dupe, sise i trbuh koji se od 6tt vec poceo vidit. Kaze ginic da je jedan decko, a drugo vrlo vjerojatno curica, da mu dam do iduceg pregleda. Oba su okrenuta na zadak pa me cesto tjeraju na wc. Stolica mi se ovaj tjedan napokon unormalila, imala sam duge periode zatvora i nista nije pomagalo. Imam curicu od 1.5god pa sam svaki dan u 6.oj brzini, malo me kopka do kad cu moci tako zbog nje.. 

Eni.6
    09. Svibanj 2018. 12:50

Drage zenice da li je neka na osnovu iznosa bete na pocetku trudnoce posumnjala na blizanacku trudnocu pre nego sto je utvrdjeno na ultrazvuku? 

To get the code: Tap and

natar
    09. Svibanj 2018. 14:12

Eni.6

Drage zenice da li je neka na osnovu iznosa bete na pocetku trudnoce posumnjala na blizanacku trudnocu pre nego sto je utvrdjeno na ultrazvuku?

Ja jesam, nije nas iznenadila vijest o blizancima.
    Ali mi smo bili u IVF postupku, transferirana su 2 zametka. Test sam mislila da radim prerano jer sam ga radila iz čiste nestrpljivosti i radoznalosti. Još sam rekla dragome da sigurno neće biti pozitivan jer je prerano. Uglavnom, beta je 24. dan ciklusa (8 dana nakon transfera) bila preko 100 i uredno se poduplala za 2 dana. :)
    S velikom znatiželjom smo čeklai prvi pregled gdje su nam odmah utvrdili blizanačku trudnoću.
    Ali ponavljam, mi smo od samog početka bili svjesni da postoji velika vjerojatnost za to..

Sanjolina
    09. Svibanj 2018. 15:25

Meni je ovo treća trudnoća,i samo u prvoj mi beta nije bila prevelika.U drugoj i sada sa blizancima mi je bila  velika tako da ja nekako mislim da je sve to individualno.Ja nisam niti u jednom trenu promislila na blizanačku trudnoću upravo zato jer mi je već bila velika beta u drugoj tr.
    Nekako mislim da sve to ovisi od osobe do osobe kako tijelo reagira.Kod mene su sve tri trudnoće iz IVF postupka.
    Beta se vadi 14 dan.
    Eto nadam se da sam bar malo pomogla.
    Pozdrav

• Mone2
    09. Svibanj 2018. 17:13

Drage mame twinsima i trudnice ima koja da je 31tj ja sam sad 31tj dobila sam u 28tjednu inekcije za njihova pluca jer mi se cervix skratio na 15mm imala sam tvrd trbuhti probadanja cervix zatvorenog djela i bio T oblika uz strogo mirovanje vc,krevet,jesti nakon dva tjedna ja otvorena prst  baš se bojim preuranjelog poroda još su maleni ima tko iskustva ?

• marina30
    09. Svibanj 2018. 21:40

Pozz mone..a drzi se...a svi smo ocito u strahu od popratnih stvari koje donosi blizanacka trudnoca.....ali dobro je cim.si presla 30
    Tj......molimo se za tebe i svih nas da bude sve u najboljem redu...

• Mone2
    13. Svibanj 2018. 14:40

marina30

Pozz mone..a drzi se…a svi smo ocito u strahu od popratnih stvari koje donosi blizanacka trudnoca…..ali dobro je cim.si presla 30
    Tj……molimo se za tebe i svih nas da bude sve u najboljem redu…

Misliš?rekli su mi kod nas u bolnici da bar izdrzim do 34tj da ih mogu onda zbrinuti ako bi bilo prije onda petrova ...valjda hocu još ta 2tj izdrzati dali su mi cortipid pošto imam trudove lagane i normabel za opustanje maternice 

• marina30
    15. Svibanj 2018. 21:46

Jojjjn nadam.se da ce biti sve ok,..jeli tko ima iskustva sa bockanjem dole...i zatezanjem...jao cilo popodne nemogu se ustat od bockanjs dole sad sam.25 tj...a tek u pon u ginica pomazite.???

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.