Pozdrav svima i želim vam uspješne trudnoće sa što manje stresnih situacija. I mi smo mpo, niži amh, loš spermiogram, uspjelo iz prve :) i brojimo sitno do upoznavanja naše mrvice!
Bubica1 htjedoh ti reći za utrogestan, također sam ga koristila 8 tt i u 9tt postepeno smanjivala i to je to. Sve je ok prošlo. Doktorica je čak rekla da nova istraživanja pokazuju da je dovoljno koristiti ga samo 4 tjedna ali da se nitko ne usudi ukinuti ga tako rano. Tako da, sretno, ukida ga postepeno i u slučaju bilo kakve promjene zoveš svog dr, jer kako se može smanjiti doza, tako se može i povećati.
Pozdrav svima i želim vam uspješne trudnoće sa što manje stresnih situacija. I mi smo mpo, niži amh, loš spermiogram, uspjelo iz prve :) i brojimo sitno do upoznavanja naše mrvice!
Bubica1 htjedoh ti reći za utrogestan, također sam ga koristila 8 tt i u 9tt postepeno smanjivala i to je to. Sve je ok prošlo. Doktorica je čak rekla da nova istraživanja pokazuju da je dovoljno koristiti ga samo 4 tjedna ali da se nitko ne usudi ukinuti ga tako rano. Tako da, sretno, ukida ga postepeno i u slučaju bilo kakve promjene zoveš svog dr, jer kako se može smanjiti doza, tako se može i povećati.
Dobrodošla! Hvala ti na savjetu. Trebala sam zapravo još jučer smanjiti za jednu, ali se ipak nisam usudila budući da danas idem svom giniću pa ću i njega još pitati da budem sigurna.
Mi smo stalno u strahu zbog nečega pa ipak bolje pitati nego skitati
Kako je kod tebe, jel ti teško po ovim vrućinama? Kakva ti je trudnoća i kakve si imala simptome na početku? I jel curica ili dečko?
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Dobrodošla!Hvala ti na savjetu. Trebala sam zapravo još jučer smanjiti za jednu, ali se ipak nisam usudila budući da danas idem svom giniću pa ću i njega još pitati da budem sigurna.
Mi smo stalno u strahu zbog nečega pa ipak bolje pitati nego skitati
Kako je kod tebe, jel ti teško po ovim vrućinama? Kakva ti je trudnoća i kakve si imala simptome na početku? I jel curica ili dečko?
Hvala na dobrodošlici! Moj soc ginic se cudio da ne koristim utrogestane i to me do 30 tt ispitivao svaki put i cudio se. Došla sam k njemu tek poslije 12 tt, do tad sam bila kod mpo dr. Ako ces se osjećati sigurnije, nastavi ih koristiti, ne mogu štetiti. Istina, uvijek smo u strahu, od uzv do uzv. Tek nakon što sam počela osjećati bebicu sam se malo primirila a do tada sam svakih par dana koristila baby watcher. :) Trudnoća je do sad uredna. Čekamo curicu! Simptomi: mučnine bez povracanja do cca 20 tt, cesta buđenja po noći čak i prije testa i bete, vrućina, preznojavanja.
Vidim naslov teme i rekoh moram se pridružiti. Također se mogu ubrojiti u one sretnice kojima je dosta brzo uspjelo, prva stimulacija, ali drugi transfer 2 smrznute blastociste. Nosim blizance da se nadovežem na smeđarenje - i meni se to desilo, i to na samom startu. Imala sam pozitivan test, izvadila drugu betu i nakon toga je krenulo smeđarenje. U Petrovoj su mi samo rekli da smanjim tempo, ali da je sve to normalno i potencijalno zbog utrogestana (također, toliko dugo dok je smeđe nema kao razloga za brigu). Isto je prestalo i sa 4+6 sam bila na prvom uzv-u, gdje je sve bilo super
dva dana kasnije desio se izljev svježe krvi. Naravno da sam se prepala i otišla pravac na hitnu gdje smo već vidjeli i oba srčeka. Propisano strogo mirovanje i 4 tjedna kasnije na kontroli i više nego sve ok. Krvarenje ni smeđarenje više se nije pojavilo, a doktor kaže da je sve to normalno u ranim tjednima trudnoće - i to u MPO trudnoćama, ali i u prirodnim. Zato cure, bez prevelike panike i stresa. Toliko dugo dok nema jačih bolova, nema potrebe za sekirancijom. Jedino kako si možemo pomoć je stat na loptu, mirovat, koristit utrogestan i pomoliti se Bogu da bude uz nas. Sretno nam svima
Cure, evo me. Baš sam imala neki ludi dan pa nikako da se javim. Bila sam na ultrazvuku, kaže ginić da je sve super, lijepo rastemo i super napredujemo, sad je 2,1 cm. 🤗 Čula sam po prvi put i otkucaje, jao kakav divan zvuk ☺️ Odlučio je da i dalje uzimam utrogestane barem do 12 tjedna, i on kaže da uvijek ide do 12 tjedna pa je predložio da ih uzimam onda 3 puta po jednu umjesto 3 puta po 2, kao do sada. Tako ću i ja biti mirnija, da ne prekidam sad. Sljedeći uzv je za mjesec dana, već sad jedva čekam 😁❤️
👩 37 - AMH 13
Vidim naslov teme i rekoh moram se pridružiti. Također se mogu ubrojiti u one sretnice kojima je dosta brzo uspjelo, prva stimulacija, ali drugi transfer 2 smrznute blastociste. Nosim blizanceda se nadovežem na smeđarenje - i meni se to desilo, i to na samom startu. Imala sam pozitivan test, izvadila drugu betu i nakon toga je krenulo smeđarenje. U Petrovoj su mi samo rekli da smanjim tempo, ali da je sve to normalno i potencijalno zbog utrogestana (također, toliko dugo dok je smeđe nema kao razloga za brigu). Isto je prestalo i sa 4+6 sam bila na prvom uzv-u, gdje je sve bilo super
dva dana kasnije desio se izljev svježe krvi. Naravno da sam se prepala i otišla pravac na hitnu gdje smo već vidjeli i oba srčeka. Propisano strogo mirovanje i 4 tjedna kasnije na kontroli i više nego sve ok. Krvarenje ni smeđarenje više se nije pojavilo, a doktor kaže da je sve to normalno u ranim tjednima trudnoće - i to u MPO trudnoćama, ali i u prirodnim. Zato cure, bez prevelike panike i stresa. Toliko dugo dok nema jačih bolova, nema potrebe za sekirancijom. Jedino kako si možemo pomoć je stat na loptu, mirovat, koristit utrogestan i pomoliti se Bogu da bude uz nas. Sretno nam svima
Dobrodošla! 🤗 Baš mi je super čuti da netko nosi blizance 😁 U kojem si sad tjednu? Kakvi su tvoji simptomi? I kad ti je sljedeći pregled? 😊
👩 37 - AMH 13
Svim novim trudnicama u grupi velika dobrodoslica. Bas je lijepo vidjeti da se povecava broj trudnica sa MPO. Svima vam zelim urednu trudnocu i kad dode vrijeme za to da drzimo nase bebice u rukama ako Bog da.
👱♀️1986 pco
👱♂️1975 sve ok
2013 pco Syndrom
2014 op propuhivanje jajnika
2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
2015 odmor
2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
7 blastocise ❄️
Jaki hiper tjedan dana bolnice
2 mjeseca pauze
2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
2025 3mj 3 kryo
Bubica1 sad sam u 13tt, a iduca kontrola je u utorak. Na sebi sam se bas uvjerila da je trudnoca jako specificna za svaku zenu. Na pocetku me drzao strasan umor i mucnine. Onda su mucnine prestale i sad se jave jednom na tjedan dana, ali kad se jave onda taj dan ne mogu ni gutljaj vode u sebe staviti, sve ide van. Cice su mi finoo porasle, napokon sam popunila A kosaricu haha 🤦♀️ a dalje cemo vidjet kak ce ic, samo da su oni dobro ❤️
Veliki pozdrav svim buducim mamama, i zelim vam sto ljepsu trudnocu 😍
Nova sam , pratim sve vase postove.
I mi smo isli preko mpo, sada smo 7+2 tj.
Vracena jedna blastocista, ali se raspolovila i nosim blizance.
E sada problemi, od kada sam pocela koristiti crinone gel jedan dan sam imala rozi iscjedak pa drugi dan smedi, u 6tj sam prokrvarila svjezu krv i drugi dan je opet bilo tamno smede. Isla sam kod doktora i kao rekla je da je smede u redu ali nezna odakle dolazi krv. I tada su mi vidili da se blastocista raspolovila i da su blizanci ali kako je tek bilo 6tj, po mome 5tj jedno srce je kucalo a drugo ne, pa su me narucili za tjedan dana da dodem da opet provjere.
Skinuli su mi crinone gel i stavili na Prolutex inekcije.
Dali netko ima slicno iskustvo?
Hvala puno
Sortiraj odgovore
Najstariji