Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    *Buffy*
    09. Listopad 2021. 20:49

Mi imamo još točno 4 mjeseca do službene dijagnoze neplodnosti. Užasava me ta pomisao. I nisam uopće optimistična - zašto bi se desilo baš sada ako nije u zadnjih 8 mjeseci.
    Svako jutro čim se probudim u glavi mi odzvoni misao "još nisam trudna". Tko zna hoću li ikad biti. 

👩🏻 34 🧔🏻34
    👩‍❤️‍💋‍👨 8 godina ljubavi
    💍 2019 👰🏻🤵🏻 2021 👪 2022
    11/10/21 ➕
    L rođen u lipnju 2022 💗
    Idemo na 👶🏼br.2 početkom 2024⏳🙏
    Redovne M 🩸
    10/23 Papa - upala, terapija vaginaletama
    11/23 Kontrola štitnjače i KKS
    Normozoospermia ✅
    Prenatalne 💊 LH trakice i cervikalna sluz 💦

• Leana93
    09. Listopad 2021. 21:16

Buffy nakon godine dana pokusavanja ne postavlja se dijagnoza neplodnosti. Tada se tek sumnja na neplodnost pa se rade pretrage. Nama je za prvo dijete trebalo godinu i pol, a sve je bilo u redu. Isto tako je i sada, pocetkom iduce godine ce biti dvije godine kako pokusavamo pa to ne znaci da smo neplodni. Jedino ukoliko se otkrije neki zdravstveni problem koji onemuogucuje zacece postavlja se ta dijagnoza. Nemoj razmisljati tako negativno, doci ce bebica kad ona bude htjela, a ne kad mi to zelimo

28
    💖2017.
    Rad na bebi od 2/20
    Utrogestan 2x1 od 16.-25.

BlairWaldorf
    09. Listopad 2021. 21:26

_Buffy_

Mi imamo još točno 4 mjeseca do službene dijagnoze neplodnosti. Užasava me ta pomisao. I nisam uopće optimistična - zašto bi se desilo baš sada ako nije u zadnjih 8 mjeseci.
    Svako jutro čim se probudim u glavi mi odzvoni misao "još nisam trudna". Tko zna hoću li ikad biti.

Ako sam dobro shvatila to je malo više od godinu dana da radite na djetetu. Što se nakon godinu dana pokusavanja piše dijagnoza neplodnosti ako ne uspije? Sorry ako sam sto krivo pohvatala. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

nina23
    09. Listopad 2021. 22:19

_Buffy_

Nemoj padati u ocaj svi mi se nosimo sa istom misli. Pored toga svega je najbitnije da kod tebe i muza postoji stabilan odnos bez trzavica u vezi toga. Na kraju kskva gid dihagnoza da bude bitno da ste vas dvoje jedno uz drugo jedno za drugo

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

• Leana93
    09. Listopad 2021. 22:31

Kod potpuno zdravih parova sansa da dodje do zaceca je samo 25%. Nije to samo tako napraviti bebu. Ima sretnica kojima se dogodi da uspiju odmah u prvom ciklusu, ali vecini treba zapravo dosta vremena. Puno toga treba kliknuti u organizmu da bi se dogodila oplodnja. I mene sto puta prodje kroz glavu da mozda vise nikad necu biti trudna, ali opet pokusavam razmisljati pozitivno jer od negative nema nista drugo osim stresa

28
    💖2017.
    Rad na bebi od 2/20

• Leana93
    09. Listopad 2021. 22:34

Brat i sogorica su tri godine pokusavali. Sve testove odradili, svi nalazi savrseni. Trebala je krenuti na folikumetriju, dobili koronu, zavrsili u samoizolaciji i taj mjesec ostala trudna. Tako da...samo strpljivo i pozitivno 😁🥰

28
    💖2017.
    Rad na bebi od 2/20

• Leana93
    09. Listopad 2021. 22:44

Lavica slazem se. I ja kazem "pokusavamo skoro dvije godine", ali zapravo ima dosta ciklusa kad uopce nismo imali odnose u plodnim danima. Trudimo se da pokrijemo te dane, ali stvarno ima dana kad smo umorni, ne da nam se ili ne mozemo od malene. Vjerujem da ce biti kad je sudjeno i ako je sudjeno 😁

28
    💖2017.
    Rad na bebi od 2/20

nina23
    10. Listopad 2021. 00:42

Oo izgleda da moja vjestica stize prije vremena kako sam se i pribojavala. Vec osjecam nelagodu u zglobovima. A svaki put kad je tako ona stize😔

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

Mama_andjela
    10. Listopad 2021. 01:54

[ul]
    [li]Trudnice🤰:[/li]
    [li]Nikki777 ➕[/li]
    [li]Allie➕[/li]
    [li]Atina ➕[/li]
    [li]Marta ➕[/li]
    [li]Visibaba ➕[/li]
    [li]BabyM ➕[/li]
    [li]🍂 ODBROJAVANJE - 10. MJESEC 🍂[/li]
    [li]Mama_andjela 6.10. -  4 dana kasni ❤️[/li]
    [li]Ex_inna 7.10. - 3 dana kasni ❤️[/li]
    [li]Ameliee 8.10. - ❤️[/li]
    [li]AriaRia 11.10.-1 dan ❤️[/li]
    [li]Nina23 14.10. 4 dana ❤️[/li]
    [li]BlairWaldorf 16.10. 6 dana ❤[/li]
    [/ul]
    [ul]
    [li]Gaga88 29.10. 21 dan ❤[/li]
    [/ul]
    [ul]
    [li]ODBROJAVANJE - 11 MJESEC 🍂[/li]
    [li]Buhtlica 10.11.- 31 dan ❤️[/li]
    [li]Kamilica ..[/li]
    [li]SamoJa …[/li]
    [li]Ina85..[/li]
    [li]Lavica..[/li]
    [li]Zoeeuzoee..[/li]
    [li]Leka..[/li]
    [/ul]
    .
    Dobra vecer cure, ja jos ne spavam😁🙈 Pa hajde rekoh da listu osvjezim. Moja jos ne stize, ponekad me pecka u bradavicama i jajnici me znaju zigati, nekakva mi muka u grlu, to je sve, ne znam sta da mislim. Sad me pocinje boliti i u donjem dijelu ledja. Budem vidjela hoce li se desiti nesto do jutra😑
    .
    Ninaa, jos nista nije gotovo, mooozda ima jos neke nade😊
    .
    ExInna, 'si tu? Kako si, kakva je situacijq kod tebe?
    .
    Znam da je tesko, ali moramo se potruditi da ne padamo psihicki. Ja vjerujem da je svaka od nas nekad pomislila da mozda nikad nece osjetiti cari trudnoce niti postati mama, ja sam o tome znala razmislkati i u srednjoj skoli, dok nisam imala ni decka, jednostavno volim djecu i zato sam se zamisljala uvijek kao majka samo sam cekala vrijeme da budem spremna 😊 Vjerujem da Onaj gore za svaku od nas sprema iznenadjenje kad se najmanje budemo nadale.❤
    .
    Mozda je proslo 8 mjeseci od pokusavanja, i vec je energija pala i nada, ali mozda bas u ta 4 mjeseca desi se cudo😇😇😇

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Bjanka11
    10. Listopad 2021. 03:50

Cao devojke, nova sam i najpre da kazem sorry zbog pecatnih greska lol zivim u inostranstvo pa mi malo teze da pisem kako treba...nvm. 
    Ja i mm radimo na bebu vec 8meseca al sa obzirom na to da sam pre 8godina imala spontani pobacaj odlucila sam da ispitam plodnost i nalazi su pokazali da mi je ovulacija ok a muz ima uredan nalaz plodnosti. Kupila sam i testove za ovulaciju i jos nista, vise nz sta da radim. Nz dali da proverim zaceplenje jajovoda jer nz vise sta drugo a i primetila sam da vec neko vreme kad je ovulacija uopste nemam onaj iscedak (white egg). Neki savet? ❤️❤️❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.