Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mama_andjela
    23. Rujan 2021. 13:51

Ranije su cure pisale o tome, pa da se i ja nadovezem, a to su uglavnom pitanja koje mi komsinice postavljaju. Jucer me jedna pita kako sam, i ja kazem dobro i pokusavam da skrenem s teme, kaze oporavila si se, rekoh da. Kaze ma hajde bit ce sve dobro, i imal kaze sta novo, mozda ima a mi i ne znamo, nema rekoh. Covjece, to me moja mama nikad nije pitala, ili najbolja prijateljica, s kojom pisem o svemu, a ova se usudi pitati tako nesto nekog ko je izgubio dijete, jos je sa mnom svega progovorila 5 rijeci. Stvarno ne razumijem te osobe, Boze pameti.  Za njih poseban krug pakla

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

• Njezna_duša
    23. Rujan 2021. 14:11

Mama_andjela

Dobro jutro curee, nadam se da ste sve dobro. :).
    Buhtlice, tebe sam dodala na listu i gledam ovaj datum za ne dobiti M, ti inace imas ovakve cikluse, po 40 i vise dana ili je doslo do zamjene datuma? Nisam sve upratila, mozda si ranije nekad i pisala o tome, ali sad mi je privuklo paznju..
    .
    Njezna_duša, i tebe sam dodala na listu, do sada nisi bila i nadam se da je ok :)
    .
    Kamilica, slazem se, svi trazimo izgovore ponekad, al eto sta je tu je, valjda se nekad opametim za te izgovore koje sam pravila
    .
    Tiya , dobro nam dosla. :) Kao sto cure kazu, i muz ako se do sada nije podvrgavao nekakvim pretragama, trebao bi pa da upoznate sta je osnovni razlog tome svemu. Znam da tudje trudnoce bole, ali polako, godine su pred vama i nikad one nisu problem. Nadam se da ce nakon svih pretraga poci po dobrom i da ces se cim prije naci u ulozi trudnice i majke.

Mama_andjela Ok je neka si. Nadam se da vjestica nece doc,uglavnom se javim. Nikakve PMS siptome nemam. Pa vidjet ce mo na sta ce izac😘😘😘😘 voljela bi da imamo neku grupu gdje mozemo više chatati. Jer ste stvarno divne,i dobro bi nam došlo da zajedno iscekujemo nase➕..

M 28
    Ja 28
    1🤰2013 god sa 20god sve proslo kako treba,bez ikakve dijagnoze.
    Odluka za 2🤰 je 19.7.2021 A sad ima Hashimoto. Letrox 50mg 1tab.
    Femisan A kapsule,vrkuta caj.
    Vaginalete Pahuljica (cosmetic)

Atina25
    23. Rujan 2021. 14:15

Mama_andjela eee da cu te pitat uvijek pa zaboravim, sta je s tim kontacepcisjkim pilulama koje si pila, to da se ne desi trudnoća ili ti je dr propisao? Vjerujem da je tesko nakon svega al ja se nekako mislim, pa neke zene 2-3 mj nakon poroda ostanu trudne pa sve dobro prođe ono imam filing da sta manje mislis o tome i kad ljudi ne zele im se desi a kad se nadas zelis sve OND PAK NISTA..
    Samoja e točno to,mi smo ti od 8 mj prestali s tim tako da nismo ni prošli mj pokrili ovulaciju mislim stvarno mi je bilo tlaka seksat se kad vidim da trebam ili sam na poslu, računam kad dođem doma kad ćemo na silu nesto, ovaj umoran, umorna ja al racunam neke sate kad ce puknut folikul dal je brza sperma ono strava i mogu ti reć da mi je prošli mj bilo ok nema ovulacije nema pokrivanja, LH, testova, pa makar 2-3 mj tako za odmor  jer ovo prije me bas dovelo do ludila. Ovaj mj smo se seksali 3 dana za redom nakon ovulacije tj od nedjelje znam da to niš ne znači  jer je O prošla al bas je bilo normalno i super.. 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Mama_andjela
    23. Rujan 2021. 14:38

Atina25, da te pilule mi je ginekolog propisao, kako ne bi doslo do trudnoce. Smatrao je da je to najbolji i nabezbjedniji nacin da se trudnoca ne desi. One se piju svaki dan u isto vrijeme, i na taj nacin ne ovuliras. Moji ciklusi su se bili ustabili tacno u skladu s pilulama, trajali su 28 dana. Mada ima slucajeva gdje zene zatrudne i kad koriste pilule, al to je 1% slucajeva, uglavnom one nekome donesu dobro, pojedine zene zatrudne odmah prvi mjesec nakon prestanka, jer jajnici pocnu raditi 100%, cak i vise puta ovuliraju, dok kod mene to izgleda nije slucaj, uglavnom za pocetak prvi ciklus ovulacija je bila, jer me doktor pregledao 15ti dan ciklusa. A bas je tako, sta se trudnoca ostvari neocekivano i kad ne bi bas volio to, a kad sve misli usmjeris na trudnocu, onda ki uinat nista nema. Uhh ludnica

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

marta96
    23. Rujan 2021. 15:14

Mama_andjela

Atina25, da te pilule mi je ginekolog propisao, kako ne bi doslo do trudnoce. Smatrao je da je to najbolji i nabezbjedniji nacin da se trudnoca ne desi. One se piju svaki dan u isto vrijeme, i na taj nacin ne ovuliras. Moji ciklusi su se bili ustabili tacno u skladu s pilulama, trajali su 28 dana. Mada ima slucajeva gdje zene zatrudne i kad koriste pilule, al to je 1% slucajeva, uglavnom one nekome donesu dobro, pojedine zene zatrudne odmah prvi mjesec nakon prestanka, jer jajnici pocnu raditi 100%, cak i vise puta ovuliraju, dok kod mene to izgleda nije slucaj, uglavnom za pocetak prvi ciklus ovulacija je bila, jer me doktor pregledao 15ti dan ciklusa. A bas je tako, sta se trudnoca ostvari neocekivano i kad ne bi bas volio to, a kad sve misli usmjeris na trudnocu, onda ki uinat nista nema. Uhh ludnica

Dosta je žena nakon 3 mj već počelo raditi na T. Da i nakon poroda ima žena da nakon 3 mj ostanu trudne i sve je dobro. Kako je tako je, nakon pilula možeš i duplo ovulirati, a to znači i blizanci 😋❤️

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Atina25
    23. Rujan 2021. 15:30

Od sestre frendica nakon 2 mj od poroda ostala trudna, prvo dijete nije ni napunilo god, rodila je drugo u 7 mj trudnoće, ali sve je OK valjda je maternica ipak bila preopterećena, razlika je 9 mj između brata i sestre.. 

11.11 miny anomaly ✅

buhtlica23
    23. Rujan 2021. 16:08

Samoja6

Da se i ja malo nadovežem…
    I nama je malo problematično to na silu…
    Npr, prošli ciklus kad sam išla na folikulometriju, uhvatili ovulaciju i sad dođeš kući i trebaš se baciti na posao. Iako si umoran, možda i živčan zbog nečeg, neda ti se ništa, a u glavi ti je ili sad ili nikad… Stvarno katastrofa! S obzirom na današnji način života, ubrzan, pun stresa, nervoze, nije to baš lako… Mislim da nije rješenje ni raditi to na silu, a u glavi ti milion i jedan problem…
    Uglavnom, dragi je dobio termin za spermiogram, za tjedan dana! 🤞🤞

Super, barem zeli obaviti pregled. A ne moj tvrdoglav ko mazga 😅

E sad ono sto zelim napisati je da sam dobila M prije 3 dana jel. Ono sto vidim kao promjenu u ciklusu je to da je obilnija i da je krv tamnija. S obzirom da je prije bila oskudna i svijetlo svijetlo crvena smatram da je ovo odlicno i da je za to zasluzan Gynositol. Jer mi je prije uvijek bila obilnija i tamnija krv i od kod su mi se ciklusi poremetili je tako.  Prvi dan bolovi i sitno nesto drugi dan bude ali ne tako kako treba. Evo danas sam vec par puta mjenjala casicui bila je svaki put skoro puna a prije mj dana nisam za cijeli dan skupila  1 punu. Tako da sam sad sretna, da mi je oovo neko rekao da cu zbog ovog bit sretna 🤣🤣

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

bebica1992
    23. Rujan 2021. 16:46

Ja zelim jakoo bebu...i zanima me dal mogu ostat trudna samo u plodnim danima ili.? 

Atina25
    23. Rujan 2021. 20:04

Bebica i na onoj temi sam ti odg.
    Malina di si tiii?😘
    Buhtlica vidim da ste vi stvarno već predugo u borbi,sorry mozda nisam pohvatala sve al drago mi je da je gynositol pomogao i ako vidis napredak 💪💪💪 i male stvari vesele ♥️

11.11 miny anomaly ✅

Samoja6
    23. Rujan 2021. 20:23

buhtlica23

Samoja6

Da se i ja malo nadovežem…
    I nama je malo problematično to na silu…
    Npr, prošli ciklus kad sam išla na folikulometriju, uhvatili ovulaciju i sad dođeš kući i trebaš se baciti na posao. Iako si umoran, možda i živčan zbog nečeg, neda ti se ništa, a u glavi ti je ili sad ili nikad… Stvarno katastrofa! S obzirom na današnji način života, ubrzan, pun stresa, nervoze, nije to baš lako… Mislim da nije rješenje ni raditi to na silu, a u glavi ti milion i jedan problem…
    Uglavnom, dragi je dobio termin za spermiogram, za tjedan dana! 🤞🤞

Super, barem zeli obaviti pregled. A ne moj tvrdoglav ko mazga 😅

E sad ono sto zelim napisati je da sam dobila M prije 3 dana jel. Ono sto vidim kao promjenu u ciklusu je to da je obilnija i da je krv tamnija. S obzirom da je prije bila oskudna i svijetlo svijetlo crvena smatram da je ovo odlicno i da je za to zasluzan Gynositol. Jer mi je prije uvijek bila obilnija i tamnija krv i od kod su mi se ciklusi poremetili je tako. Prvi dan bolovi i sitno nesto drugi dan bude ali ne tako kako treba. Evo danas sam vec par puta mjenjala casicui bila je svaki put skoro puna a prije mj dana nisam za cijeli dan skupila 1 punu. Tako da sam sad sretna, da mi je oovo neko rekao da cu zbog ovog bit sretna 🤣🤣

I ja sam se iznenadila... S njim nikakvih problema nije bilo... Čim sam mu spomenula reka je da nema problema, da će napraviti sve što treba! ♥️♥️
    Omg, ko je ova bebica sad... 😂
    Možda će ružno zvučati, ali one bi bebu, a osnove neznaju... Pa to smo i u školi učili! Postoji internet, ginekolog! Ne razumijem kako je u današnje vrijeme moguće toliko toga ne znati? 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani