Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Visibaba07
    17. Rujan 2021. 21:09

matyy

Pozdrav cure, oprostite ako upadam u temu. Voljela bih vam se pridružiti. Već sam pisala na drugim temama, ugl imala sam neuspjelu trudnocu (kiretaza u 10.tj) jer se plod nije dobro razvijao. Sad imamo pauzu od još dva mjeseca i onda opet planiramo raditi na tome. Zanima me kako ste vi tijelo pripremale na trudnoću? što se tiče prehrane, vitamina, dodataka, koliko ste prije trudnoće prestale piti alkohol i ostalo? Zbog toga što nam se desilo pokušavam bolje pripremiti tijelo na trudnoću(iako i prvi put sam bila dosta disciplinirana).

Pozdrav,ja sam prije planiranja prve trudnoće koja je završila nažalost sa spontanim počela uzimati folnu kiselinu,pila sam ju u početku trudnoće i pijem ju i dalje jer pokušavamo ponovno.
    Ginekologica mi je rekla da mogu uzimati prenatale ali svaki drugi dan ili svaki treći jer da ću se od njih vjerovatno udebljati a iovako nisam mršava 🤣
    Mislim da se tijelo ne mora posebno pripremati na trudnoću. Biti umjeren u svemu je sasvim dovoljno.Hraniri se raznoliko bi trebalo bez obzira na sve a kad je trudnoća potvrđena tada treba izbjegavati neke stvari,kao alkohol.
    Sretno dalje i da se ubrzo družimo na vedrijim temama 🍀
    Ja osobno nisam uzela nikakav dodatak za dečka,jer razmišljam uspjeli nam je realno brzo prvi put pa valjda će uspjet i drugi ❤️

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Inna_92
    18. Rujan 2021. 10:42

Visibaba, vjeruj mi, uspjet će, samo da se tijelo malo posloži nakon spontanog. :)
    Ja se nisam ništa udebljala od Novalaca, čak sam i mršavija nego prije. Otkako ih pijem primijećujem ljepšu kožu i kosu
    Maty, ti isto imaš jako dobre šanse. :) Sretno, ja sam sigurna da ćeš već ubrzo ugledati plusić
    Amelie držite se svi doma, držim fige baki.
    Možeš me skinuti s liste, s obzirom na moju dijagnozu veća je šansa da nas meteor udari nego da ja zatrudnim. 

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

• malina_30
    18. Rujan 2021. 11:24

Cure s neprohodnim jajnicima, jeste li osjecale kakve bolove u toku ciklusa ili tek se to samo na ultrazvuku vidjelo? Kakvi su vam bili ciklusi? Duži ili? 

buhtlica23
    18. Rujan 2021. 11:51

Ex_inna_ 😄

Visibaba, vjeruj mi, uspjet će, samo da se tijelo malo posloži nakon spontanog. :)
    Ja se nisam ništa udebljala od Novalaca, čak sam i mršavija nego prije. Otkako ih pijem primijećujem ljepšu kožu i kosu
    Maty, ti isto imaš jako dobre šanse. :) Sretno, ja sam sigurna da ćeš već ubrzo ugledati plusić
    Ameliedržite se svi doma, držim fige baki.
    Možeš me skinuti s liste, s obzirom na moju dijagnozu veća je šansa da nas meteor udari nego da ja zatrudnim.

Nemoj tako, sve je moguce. Mozda te bas iznenadi 😊

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Inna_92
    18. Rujan 2021. 12:07

Malina kod mene baš nikakvi simptomi začepljenih jajovoda, a bome ni polipa. Oduvijek uredni ciklusi (28 ili 29 dana), menstruacije ništa posebno bolne, niti obilne. Na LH trakici mi je svaki mjesec lijepi pik 14.dc. Uz uredno potvrđene ovulacije.
    Nikad u životu nisam imala spolno prenosive bolesti, osim ono na proljeće ureaplazma (za koju su mi evo jučer objasnili da je normalna u spolno aktivnih žena, ali s njom ne možeš na HSG ili postupak jer takvi su protokoli)
    Na običnom ultrazvuku se nije vidjelo ništa posebno, uvijek uredan nalaz, uvijek uredni PAPA testovi... Tek na sono-HSG su se prikazali polipi, te neprohodan desni jajovod i slabo prohodan lijevi jajovod.
    Jedino objašnjenje koje imam.. Kad sam imala 4 godine išla sam na operaciju slijepog crijeva klasičnim rezom, možda su neke priraslice zahvatile desni jajovod. A polipi mogu biti od viška estrogena, možda su nastali u razdoblju od 2013. do 2016. kad sam bila na pilulama.. Tko bi to znao.

Buhtlice hvala na podršci i optimizmu. 

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

buhtlica23
    18. Rujan 2021. 12:41

Ex_inna_ 😄

Malinakod mene baš nikakvi simptomi začepljenih jajovoda, a bome ni polipa. Oduvijek uredni ciklusi (28 ili 29 dana), menstruacije ništa posebno bolne, niti obilne. Na LH trakici mi je svaki mjesec lijepi pik 14.dc. Uz uredno potvrđene ovulacije.
    Nikad u životu nisam imala spolno prenosive bolesti, osim ono na proljeće ureaplazma (za koju su mi evo jučer objasnili da je normalna u spolno aktivnih žena, ali s njom ne možeš na HSG ili postupak jer takvi su protokoli)
    Na običnom ultrazvuku se nije vidjelo ništa posebno, uvijek uredan nalaz, uvijek uredni PAPA testovi… Tek na sono-HSG su se prikazali polipi, te neprohodan desni jajovod i slabo prohodan lijevi jajovod.
    Jedino objašnjenje koje imam.. Kad sam imala 4 godine išla sam na operaciju slijepog crijeva klasičnim rezom, možda su neke priraslice zahvatile desni jajovod. A polipi mogu biti od viška estrogena, možda su nastali u razdoblju od 2013. do 2016. kad sam bila na pilulama.. Tko bi to znao.

Buhtlicehvala na podršci i optimizmu.

Vjerujem da ti nije bilo lako saznati dijagnozu tu, i da si vjerovatno klonila duhom. No ajmo gledati to kao dobru stvar. Saznali ste da imas problem koji cete rijesiti i bebolinac ce uskoro biti na putu. A kao sto sam vec navela mozda te bas sad iznenadi, posto su ti pustali taj kontrast mozda su poboljsali prohodnost 😁

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Samoja6
    18. Rujan 2021. 19:28

Visibaba07

matyy

Pozdrav cure, oprostite ako upadam u temu. Voljela bih vam se pridružiti. Već sam pisala na drugim temama, ugl imala sam neuspjelu trudnocu (kiretaza u 10.tj) jer se plod nije dobro razvijao. Sad imamo pauzu od još dva mjeseca i onda opet planiramo raditi na tome. Zanima me kako ste vi tijelo pripremale na trudnoću? što se tiče prehrane, vitamina, dodataka, koliko ste prije trudnoće prestale piti alkohol i ostalo? Zbog toga što nam se desilo pokušavam bolje pripremiti tijelo na trudnoću(iako i prvi put sam bila dosta disciplinirana).

Pozdrav,ja sam prije planiranja prve trudnoće koja je završila nažalost sa spontanim počela uzimati folnu kiselinu,pila sam ju u početku trudnoće i pijem ju i dalje jer pokušavamo ponovno.
    Ginekologica mi je rekla da mogu uzimati prenatale ali svaki drugi dan ili svaki treći jer da ću se od njih vjerovatno udebljati a iovako nisam mršava 🤣
    Mislim da se tijelo ne mora posebno pripremati na trudnoću. Biti umjeren u svemu je sasvim dovoljno.Hraniri se raznoliko bi trebalo bez obzira na sve a kad je trudnoća potvrđena tada treba izbjegavati neke stvari,kao alkohol.
    Sretno dalje i da se ubrzo družimo na vedrijim temama 🍀
    Ja osobno nisam uzela nikakav dodatak za dečka,jer razmišljam uspjeli nam je realno brzo prvi put pa valjda će uspjet i drugi ❤️

Ja također i dalje pijem folacin, i zadnji put na pregledu mi je rekla da nastavim to piti...

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• malina_30
    18. Rujan 2021. 21:26

Lavica, Ex- inna pitam iz radoznalosti, volim druge saslušati, a kako ste se raspisale o tome željela sam znati... jako mi je žao, ali opet vjerujem u još ljepšu priču kao ishod nakon svega pa da se što prije ostvari vam trudnoća♥️

Da nemam opis iz privatnih razloga... preduga priča... 

Ameliee
    18. Rujan 2021. 23:15

Trudnice🤰:
    Nikki777 
    🌻 ODBROJAVANJE - 9. MJESEC 🌻
    Buhtlica 18.09. - ❤️❤️❤️
    Allie 20.09. - 2 dana ❤️
    Malina_30 22.09. - 4 dana ❤️
    Atina25 25.09. - 7 dana ❤️
    Lunamoon 27.09. - 9 dana ❤️
    Nanaj 28.09. - 10 dana ❤️
    Marta96 28.09. - 10 dana ❤️
    Lavica168 30.09. - 12 dana ❤️
    🍂 ODBROJAVANJE - 10. MJESEC 🍂
    Mama_andjela 6.10. - 18 dana ❤️
    Ex_inna 7.10. - 19 dana ❤️
    Ameliee 8.10. - 20 dana ❤️
    Zoeeuzoee 8.10. - 20 dana ❤️
    Kamilica…
    Sorgi…
    BlairWaldorf… 

Pozdrav curke! 💕
    XOXO drago mi je da sve dobro prolazi, a za kile se ne brini, sve će otići poslije poroda. Ajde da više i toj sezoni dođe kraj pa da se zasluženo odmoriš! ❤️ Velika pusa…
    Ex_inna draga moja, jako mi je žao zbog nalaza. Vjerujem da je to veliki šok i teško za čuti, ali gledaj na to kao na korak bliže bebici. Ne tapkaš u mraku, znaš što ti je dalje činiti ideš korak po korak. Jaka si ti žena, riješit ćeš sve, sve će biti ok i tvoj plusić je uskoro tu. A što se tiče liste, znaš da su se i luđe stvari događale na ovoj temi pa te u toj nadi ostavljam na listi. 🤞❤️😘
    Matty dobrodošla. Žao mi je zbog lošeg iskustva, nadam se da ćeš nedugo nakon pauze ugledati plus i da će sve biti u najboljem redu. 🤞
    Kamilice drago mi je da si uživala i dobro iskoristila ovaj mini odmak. 🥰 Žao mi je zbog tate, nadam se da će nadoći i povratiti snagu koliko god je to moguće za te lijepe godine. 🤞
    Loriiii srećice draga, a jesi me obradovala sada nemaš pojma!! 🥰 Prekrasan ti je ticker! Woooow prešle ste pola puta, ma bravo, samo tako dalje. 💪 Drago mi je da ste obje dobro, nadam se da će malena imati malo više razumijevanja za svoju mamu pa da ju barem pospano šutne u rebro, a ne da joj se majka cijelu noć brine.🙈Grlim i ljubim 😘❤️
    Buhtlice, Atina, Mama_andjela, Lavice, SamoJa, Lunamoon, Visibaba, Allie, Malina, Zoee veliki zagrljaj i poljubac svima! ❤️

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

Ameliee
    18. Rujan 2021. 23:19

Kod mene nažalost nema lijepih vijesti, baka mi je preminula, djed je jako loše, roditelji će vrlo vjerojatno morati u samoizolaciju, a ja se moram pobrinuti za sve. S obzirom da sam u zadnje vrijeme teško pratila, sada će mi biti gotovo nemoguće. Sutra ću objaviti zadnju listu pa se povlačim na neko vrijeme i molim jednu dobru dušicu da od ponedjeljka preuzme. ❤️

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.