Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    marta96
    16. Rujan 2021. 16:08

Zoe nista sebe teretit stalno, a njega ne. Ja kad uzmem sebi Suplemente, odma dobije i on😂 ništa se ne buni.
    Mislim kod nas je cudna situacija, iz prvog pokušaja ostala trudna, ali izgubila rano pa eto, prošli mj ništa, a za dalje ćemo vidjeti. Rano je da bi sad znala jel može ili ne, al kako je rekao mi ginić, ako sam onda ostala trudna znači da možemo, sad je samo čekanje.. Koje nam svima teško pada🤷‍♀️

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• Gaga.88
    16. Rujan 2021. 17:56

Hej devojke, imam pitanjce. Danas sam imala redovan pregled gde mi je doktor rekao da mi je endometrijum tanak obzirom da je danas 12 dan ciklusa. Rekao mi je da imam folikule koje pucaju i da je to okej ali ako dodje do oplodjnje plod ce samo skliznuti jer endometrijum je tanak. Sponenula sam mu upravo da 3 ciklusa kad smo pokusavali su ciklusi bili neredovni a ciklusi gde smo pauili bilo je u dan. Dao mi je da izvadim hormone cisto zbog kontrole i dao mi neki lek duphaston da pijem od 15 DC narednih 10 dana po jednu dnevno. Da li neko ima iskustva sa ovim lekom? Malo me je strah jer nikad nisam pila hormone. Plasim se da nesto jos vise ne poremetim. Ovaj doktor ovde vazi za super strucnjaka ali ne uzme uopste dovoljno vremena jer je vecito krcat i tako to sve caskom obavi. 

03/21 Ginekoloski pregled ✔️papa brisevi ✔️ urea plazma,hlamidia ✔️
    09/21 Ginekoloski pregled, UZ Endometrijum tanji nego sto bi trebao biti za taj dan ciklusa- Duphaston 15DC 1x1 10 dana💊 inace UZ uredan, bez cisti, sve okay
    🌸Ciklusi 27-29 dana
    👩33
    👱🏻‍♂️35

• Gaga.88
    16. Rujan 2021. 18:01

Dok smo pauzirali iskoristila sam period da proverim ovulaciju. Kupila clear blue digitalni sa smajlijem. Prva dva ciklusa se pojavio na 17DC, treci mesec 16DC
    Ciklusi prva dva 28 dana ovaj treci 26 dana. Da li mi je ovulacija kasno obzirom na duzinu ciklusa i da li bi ovaj lek nesto zeznuo obzirom da ga navodno uzimam pre ovulacije? Ovulaciju bas osetim, i sve se poklopilo i sa sluzi i sve. Palo mi je na pamet da u prva 2 ciklusa gde smo pokusavali i gde je doslo do kasnjenja je upravo mozda taj endometrijum bio problem jer je kasnilo 7 dana i onda dosao ciklus. Mislila sam ili psiha ili se nije zadrzalo jer opet kazem kad nismo radili na bebi onda je sve bilo savrseno u dan kao i inace! 

09/21 Ginekoloski pregled, UZ Endometrijum tanji nego sto bi trebao biti za taj dan ciklusa- Duphaston 15DC 1x1 10 dana💊 inace UZ uredan, bez cisti, sve okay
    🌸Ciklusi 27-29 dana
    👩33
    👱🏻‍♂️35

Zoe🌸
    16. Rujan 2021. 19:58

Gaga duphaston se u pravilu ne bi trebao piti prije ovulacije jer sadrzi hormon koje nase tijelo proizvodi tek nakon ovulacije. Tako da on ovulaciju moze poremetit. Moze djelovat kontraceptivno 
    Trebao bi se pit nakon ovulacije ako dodje do trudnoce da se ona zadrzi. Iskreno ne znam zasto ga lijecnici daju sakom i kapom. Ja sam ga pila 2 ciklusa i odustala, imama sam jake nuspojave, a ciklusi i hormoni su mi bili uredni i stvarno nije bilo potrebe da ga pijem
    Za endometrij mozes piti sok od cikle da se zadeblja 😊

👱🏻‍♀️ 28 - blagi PCOS
    🧔🏻‍♂️ 30 - oligo/asthenozoospermia

• trudimo se od 6./2020. 🍀🙏🏻
    iiii trud se isplatio❤️ 6.5. 2022. ➕🐣

• 1./2023. 💗

• Gaga.88
    16. Rujan 2021. 20:11

Draga Zoe puno hvala na misljenju. Nisam pametna... citam posle po netu kako to nema veze jer je to u tom nekom periodu nije da uzima prvoj polovini ciklusa... pitam u apoteci kad sam kupila jel to nesto opasno kaze ma jok to je nista... generalno mozda jeste doslo do nekog poremecaja ali nekako nemam utisak da jeste, sve povezujem da je to ipak podsvesno ali opet ako se na ultrazvuku vidi da je tanko onda sam u fazonu kako mogu da dovodim uopste u pitanje sta doktor kaze... bas sam sludjena ceo dan... kutija mi je za dva ciklusa pa bih i probala, samo me je strah da mi to ustvari ne poremeti ciklus...  citam isto na nekom sajtu odgovor doktora na pitanje jedne devojke koje je kao moje (isto ovulacija 16,17 dan) treba da pocne od 14 og da uzima i on kaze nije problem jer njemu treba par dana se skoncentrise u organizmu i navodno nema nikakav uticaj na ovulaciju kao takvu da li ce je odloziti ili poremetiti... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

🌸Ciklusi 27-29 dana
    👩33
    👱🏻‍♂️35

buhtlica23
    16. Rujan 2021. 20:58

Gaga.88

Draga Zoe puno hvala na misljenju. Nisam pametna… citam posle po netu kako to nema veze jer je to u tom nekom periodu nije da uzima prvoj polovini ciklusa… pitam u apoteci kad sam kupila jel to nesto opasno kaze ma jok to je nista… generalno mozda jeste doslo do nekog poremecaja ali nekako nemam utisak da jeste, sve povezujem da je to ipak podsvesno ali opet ako se na ultrazvuku vidi da je tanko onda sam u fazonu kako mogu da dovodim uopste u pitanje sta doktor kaze… bas sam sludjena ceo dan… kutija mi je za dva ciklusa pa bih i probala, samo me je strah da mi to ustvari ne poremeti ciklus… citam isto na nekom sajtu odgovor doktora na pitanje jedne devojke koje je kao moje (isto ovulacija 16,17 dan) treba da pocne od 14 og da uzima i on kaze nije problem jer njemu treba par dana se skoncentrise u organizmu i navodno nema nikakav uticaj na ovulaciju kao takvu da li ce je odloziti ili poremetiti… 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Duphaston ti zapravo progesteron, on se jos zove i cuvar trudnoce. Tako da ako i dode do trudnoce on ne steti plodu vec mu pomaze da ga ocuva. Ja sam ga pila 2.5 godine. Sad sam na utrogastenima. Ugl pi kako ti je dr rekao. Ja ga pijem da mi pomogne izazvati Menstruaciju posto su kod mene neredovite..

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Ameliee
    17. Rujan 2021. 06:53

Trudnice🤰:
    Nikki777 
    🌻 ODBROJAVANJE - 9. MJESEC 🌻
    Buhtlica 18.09. - 1 dan ❤️
    Allie 20.09. - 3 dana ❤️
    Malina_30 22.09. - 5 dana ❤️
    Atina25 25.09. - 8 dana ❤️
    Lunamoon 27.09. - 10 dana ❤️
    Nanaj 28.09. - 11 dana ❤️
    Marta96 28.09. - 11 dana ❤️
    Lavica168 30.09. - 13 dana ❤️
    🍂 ODBROJAVANJE - 10. MJESEC 🍂
    Mama_andjela 6.10. - 19 dana ❤️
    Ex_inna 7.10. - 20 dana ❤️
    Ameliee 8.10. - 21 dan ❤️
    Zoeeuzoee 8.10. - 21 dan ❤️
    Kamilica…
    Sorgi…
    BlairWaldorf… 

Dobro jutro svima, samo ću kratko uletiti kako bi objavila listu. 
    Nisam sigurna koliko ću narednih dana biti aktivna, baka mi je kritično i u bolnici, djed je izgubljen bez nje, roditelji su mi na rubu živaca i snaga, a osobe koje su s njima bile u direktnom kontaktu 10 dana znaju da imaju koronu i nikome nisu rekle pa je trenutno vrlo hektična situacija dok se svi malo ne posložimo. 

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

buhtlica23
    17. Rujan 2021. 07:21

Ameliee

Trudnice🤰:
    Nikki777
    🌻ODBROJAVANJE - 9. MJESEC🌻
    Buhtlica18.09. - 1 dan❤️
    Allie20.09. - 3 dana❤️
    Malina_3022.09. - 5 dana❤️
    Atina2525.09. - 8 dana❤️
    Lunamoon27.09. - 10 dana❤️
    Nanaj28.09. - 11 dana❤️
    Marta9628.09. - 11 dana❤️
    Lavica16830.09. - 13 dana❤️
    🍂ODBROJAVANJE - 10. MJESEC🍂
    Mama_andjela6.10. - 19 dana❤️
    Ex_inna7.10. - 20 dana❤️
    Ameliee8.10. - 21 dan❤️
    Zoeeuzoee8.10. - 21 dan❤️
    Kamilica…Sorgi…BlairWaldorf…

Dobro jutro svima, samo ću kratko uletiti kako bi objavila listu.
    Nisam sigurna koliko ću narednih dana biti aktivna, baka mi je kritično i u bolnici, djed je izgubljen bez nje, roditelji su mi na rubu živaca i snaga, a osobe koje su s njima bile u direktnom kontaktu 10 dana znaju da imaju koronu i nikome nisu rekle pa je trenutno vrlo hektična situacija dok se svi malo ne posložimo.

Ajooj drzi se ! Kad stignes javi  kako je baka . 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• XOXO
    17. Rujan 2021. 08:13

Ameliee draga zelim svima u obitelji da se sto prije oporave a da vi ostali uspijete izhendlat sve to sa sto manje stresa. 
    Saljem puno prasinice za sto prije plusica svima u grupi.
    Nas dvije smo ok posrecilo mi se bez nekih izrazenih simptoma ovaj put, osim sto mi se svaki gram nekontrolirano lijepi a nisam neka prozdrljivica cak stovise jedem isto kao uvijek jer moram. Bebica se jos ne javlja al s obzirom na velicinu stomaka vjerojatnije je da ja jos ne kuzim 🤣 jos radimo punom parom i krizam dane do kraja sezone.
    ❤️

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Atina25
    17. Rujan 2021. 08:20

Jutro,ja opet leteća
    Ameliee žao mi je :( nadam se da ćete se uskoro posložiti... Dođem bacit oko da vidim dal' ima sta novo ili neki novi plusić😍

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.