Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Inna_92
    06. Rujan 2021. 08:35

M21 dobrodošla na temu!  Mislim da se tako i kod nas čeka ako se ide preko zdravstvenog osiguranja.  Kamilica nam je iznad 35, ali dobro se drži. 

Mama andjela, sjećam se kad sam 2016. prestala s pilulama, kojih mjesec, dva kasnije su se pojavili folikuli i folikularne ciste i doktorica je rekla da je to dobro jer jajnici dobro reguliraju na moje hormone. To je ta nagla reakcija na vlastite hormone nakon što se prestane s pilulama, zato i jesu najveće šanse za trudnoću u prva 3 mjeseca nakon prestanka pilula.  (Samo što meni to tada nije bilo bitno kad sam bila single)

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

Allie
    06. Rujan 2021. 09:47

Jutro cure, nije me bilo nekoliko dana jer sam imala ludnicu oko rockasa za malenu, te torta, te kolaci, rekviziti, na kraju smo se super proveli i bas je bila vesela atmosfera tako da sad je mir za ovu godinu.
    Mama_andjela vibram ti za ovaj ciklus da bude uspješan, kad pročitam što si prošla baš ti želim od sveg srca da ti se ostvari želja za bebom, bit će to sretno dijete 😊
    Lunamooon i Malina_30 baš ste lijepo sročile sve ovo kako se većina nas osjeća.
    M21 ja sam ti također 35, iskreno ne osjećam se nešto prestaro, nego baš taman 😁 dobrodošla svakako
    Jedno pitanje za curke sa više iskustva, koliko nakon O je ok za piskiti trakice? Mi smo bili baš dosta aktivni u zadnje vrijeme tako da iako mi se čini da mi je O bila dosta ranije pokrili smo sv e termine 😂 nekako se malo drugačije osjećam, teško mi je opisati, nemam nekih simptoma osim što su mi bradavice nekako veće i osjetljivije ali to može biti normalno oko ciklusa, samo što prije nisam obraćala pažnju.
    U prvoj T sam već bila trudna skoro mj dana kad sam radila test,  ali nisam znala ni očekivala 😂

Allie
    06. Rujan 2021. 09:49

Ameliee i tebi sretan rođendan sa zakašnjenjem, želim ti da ti se ostvari želja čim čim prije 😘😘

lunamoon
    06. Rujan 2021. 09:53

Jutro svima.
    M21 dobrodošla 🙂
    Allie ako znas kad je bila ovulacija, a bas zelis piskati. Mislim da je negdje 11 dpo ok za test. No uzmi u obzir da se možda neće nista vidjeti 😂 tako da najbolje pricekaj do izostanka.
    Atina, Lavica, mama Andjela, Amelie, Ex- ina ❤️

🧔 30.g 👩‍💼 26.g ❤️
    👶 Pokušavamo od 8/2020.g

Sunshine10
    06. Rujan 2021. 13:27

Pozdrav :) vidim da ste pisale na temu HSG, evo ja sam u petak bila. Ja sam bila na radioloskom HSG, odnosno na RTG HSG. Ginekolog mi je savjetovao tu metodu i ja sam stvarno prezadovoljna. Citala sam svasta po forumima i bila sam dosta isprepadana. Ova metoda je stvarno super, samo u jednom momentu se osjeti kao menga bol i to jako kratko. Doktor koji mi je radio kaze da je to bezbolna metoda, a da ima jos neka koja je uzasna i od koje ispadaju oci . Ako imate neka pitanja tu sam :D 

27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
    Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
    Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
    Euthyrox, Dostinex 💊
    Selen, Cink, D3, Folna 💊
    09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
    10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
    11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija

Atina25
    06. Rujan 2021. 13:31

Bok curke moje
    Allie Ja sam jedna od onih koja piški testove tek akd kasni znači još ni jednom  prošli mj sam na dan očekivane i bio je negativan al to samo jer sam morala inače ne bi ni to
    Nes Ja ću ti reći da smo prvo dijete dobili iz jednog nezastićenog seksića taj mj, imala sam neke upale iako smo prije radili na tome i bilo me strah jos bez kondoma dok mi ne dođe nalaz pape, i taj put smo kratko bez i ulovilo se iako je bilo totalno neočekivano, jedan jedini nezaštićeni tako da eto, a sad pokrijemo 7 dana za redom npr pa ništa. A vidim npr da i cure imaju jedan ciljano na O pa ni to nekad ne bude ništa tako da tko će znat sta se sve trea poklopiti. Mozda je ipak bolje po meni svaka dva dana nije previše a ni premalo,mislim ako je baš svaki da je jako tesko jer se sperma ne može obnoviti pa mozda bude manje plivača pa se svi istroše na kraju ni jedan ne dođe do cilja  Nemam pojma,pišem gluposti. Probajte ovo da piškiš trakice pa da pauzirate par dana i onda na dan o krenite 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Atina25
    06. Rujan 2021. 15:27

Lavica168 koliko vi već pokušavate da si već isla na humanu? Ili je to samo bilo kod nje kao pregled?

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Sunshine10
    06. Rujan 2021. 16:34

Lavica168

Sunshine10

Pozdrav :) vidim da ste pisale na temu HSG, evo ja sam u petak bila. Ja sam bila na radioloskom HSG, odnosno na RTG HSG. Ginekolog mi je savjetovao tu metodu i ja sam stvarno prezadovoljna. Citala sam svasta po forumima i bila sam dosta isprepadana. Ova metoda je stvarno super, samo u jednom momentu se osjeti kao menga bol i to jako kratko. Doktor koji mi je radio kaze da je to bezbolna metoda, a da ima jos neka koja je uzasna i od koje ispadaju oci. Ako imate neka pitanja tu sam :D

Meni je moja dr.preporucila HSSG, ne vjerujem da je to ista stvar ili?
    I sta si morala raditi prije, tj da li si uzela tabletu protiv bolova, da li si morala jesti, itd..? Koliko je trajalo i da li se dan poslije moze ici normalno raditi? 😊

Da da to je isto, prohodnost jajovoda. Ja nisam nista uzimala protiv bolova prije, jer ta metoda koju sam ja radila je bezbolna. Ujutro u 8 sam isla tako da nisam jela svakako prije. Samo sam popila tabletu za smirenje 🤣 jer me bilo strah. Ova metoda ne traje uopce dugo. Ne znam jel ukupno sve trajalo nekih 10 minuta.  Sve znaci zavisi od metode koju radis. Meni su rekli da mogu poslije najnormalnije  na posao, ali sam ja uzela ipak slobodan dan i mirovala sam poslije. 😊

27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
    Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
    Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
    Euthyrox, Dostinex 💊
    Selen, Cink, D3, Folna 💊
    09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
    10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
    11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija

Inna_92
    06. Rujan 2021. 17:49

Lavica, meni su doktor i njegova med. sestra rekli da on taj sono-HSG tako nježno i pažljivo radi da ni jednu pacijenticu do sada nije boljelo, osim možda laganih grčeva. I da im nije im jasno kako to rade neki drugi da im se pacijentice previjaju od bolova.
    Nes imam ti ja isprobano toliko neuspješnih taktika... 🤣🤣 Pa je bilo svaki dan u plodnim danima, pa svaki drugi (parni), pa svaki drugi (neparni), pa svaki od kraja menge do 17. dc, pa onda svaka 3 dana pa dok je pik udri 2 dana za redom, pa noge u zrak, bez nogu u zrak, PreSeed lubrikant, ležanje na trbuhu, pa ono s menstrualnom časicom, pa 2x odlazak na godišnji u plodnim danima, pa svakodnevni hops u samoizolaciji...🤣🤣🤣
    Kad se sjetim početka 11. mjeseca, uvjerena da sam od prvog pokušaja trudna, nisam ni uloške kupila jer sam bila uvjerena da mi neko vrijeme neću trebati. 🤣🤣
    A jučer ispraznila pol dućana koliko uložaka sam natovarila jer sam spremna na mengu 😄

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

lunamoon
    06. Rujan 2021. 20:42

Sun hvala sto si podijelila svoje iskustvo jer mene ta pretraga baš brine. Drago mi je da te nije boljelo 🙂❤️

Nego cure. Gdje u zg najbolje obaviti spermio? Nekako mi se čini najbolje u nekoj mpo poliklinici. Pikirala sam ivf polikliniku. Mislim da nam je najbolje obaviti tamo cisto zbog interpretacija nalaza. 🤔

🧔 30.g 👩‍💼 26.g ❤️
    👶 Pokušavamo od 8/2020.g

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.