Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Inna_92
    08. Rujan 2021. 10:09

Atina, samo se ogluši na takve priče "iz prve". Imam ja jednu prijateljicu mojih godina koja ima dvoje djece i oboje joj s edesilo "slučajno". Kao "samo smo isprobavali malo u plodnim danima i odmah se primilo". Uopće ne želim reagirati na takve priče, samo kažem: "Lijepo, čestitam."  Ima tih nekih žena (zanimljivo da su gotovo uvijek žene u pitanju) koje se iz nekog razloga imaju potrebu natjecati s drugima u kategoriji "Plodnost".  

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

Mama_andjela
    08. Rujan 2021. 11:01

Ex_inna_ 😄

Atina, samo se ogluši na takve priče "iz prve". Imam ja jednu prijateljicu mojih godina koja ima dvoje djece i oboje joj s edesilo "slučajno". Kao "samo smo isprobavali malo u plodnim danima i odmah se primilo". Uopće ne želim reagirati na takve priče, samo kažem: "Lijepo, čestitam." Ima tih nekih žena (zanimljivo da su gotovo uvijek žene u pitanju) koje se iz nekog razloga imaju potrebu natjecati s drugima u kategoriji "Plodnost".

Za ovu zadnju rečenicu si u pravu stvarno. :) Imas zena koje jos kad vide da ti imas zelju za djetetom, krenu da pricaju kako je njima uspjelo iz prve, cak nije znala ni kad su joj plodni dani, niti ovulacija, niti je ikad cula za pojam ovulacijska trakica, da te dodatno depremira, a tamo je itekako pratila sve, po kojekakvim aplikacijama. Tako daa, opusteno, jer i u te price se ne moze uvijek vjerovati, i katkad je zena zeni najveci neprijatelj, to provjereno znam 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Mama_andjela
    08. Rujan 2021. 11:08

Ja sam kao osoba veoma osjecajna i trudim se da marim za druge, ako neko u drustvu ima ko manje zaradjuje i slicno, ne hvalisem se kako imamo ustedjevine, kako cemo negdje putovati i sl, jer vjerujem da toj drugoj osobi moze zasmetati ili cak rastuziti jer ta osoba ne moze to isto, a tako i s druge strane sam primjetila da kako nakon gubitka naseg djeteta mnogi ne mare za to, nekad imam osjecaj da mi pojedini jos vise inate s tom njihovom djecom bas jer mi nemamo. Jer kad se nadjes u toj situaciji, cak te i pjesma pogodi koja ima tekst o djeci i slicno, a da ne govorim o drugim stvarima koje rade i govore pred nama. Ja bih se stvarno nekad zapitala, ako ja svom djetetu tepam i govorim neke rijeci pred osobama koje su izgubile dijete prije par mjeseci, kako se te osobe osjecaju. Bila sam u tim situacijama gdje bih mogla zadaviti nekoga, stvarno mi bude neugodno, i vise nikad ne pozelim da im odem. 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

buhtlica23
    08. Rujan 2021. 11:29

Mama_andjela

Ja sam kao osoba veoma osjecajna i trudim se da marim za druge, ako neko u drustvu ima ko manje zaradjuje i slicno, ne hvalisem se kako imamo ustedjevine, kako cemo negdje putovati i sl, jer vjerujem da toj drugoj osobi moze zasmetati ili cak rastuziti jer ta osoba ne moze to isto, a tako i s druge strane sam primjetila da kako nakon gubitka naseg djeteta mnogi ne mare za to, nekad imam osjecaj da mi pojedini jos vise inate s tom njihovom djecom bas jer mi nemamo. Jer kad se nadjes u toj situaciji, cak te i pjesma pogodi koja ima tekst o djeci i slicno, a da ne govorim o drugim stvarima koje rade i govore pred nama. Ja bih se stvarno nekad zapitala, ako ja svom djetetu tepam i govorim neke rijeci pred osobama koje su izgubile dijete prije par mjeseci, kako se te osobe osjecaju. Bila sam u tim situacijama gdje bih mogla zadaviti nekoga, stvarno mi bude neugodno, i vise nikad ne pozelim da im odem.

Jako mi zao ovo procitati. A ono sto je jos zalije je da te osobe koje tako tepaju vjv. ne misle nista lose nego jednostavno ne razmisljaju i ne vide problem u tome. 
    Ljudi cesto zanemare osjecaje drugih ljudi. I meni se to cesto desava iako ja nisam imala takvu situaciju kao ti. Drzi se ! Ima nas jos koji smo osjecajni i pazimo na druge vise nego na sebe. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Atina25
    08. Rujan 2021. 11:36

Mama_andjela ti nosis svoju bol tezu od nas kojima se to nije dogodilo, nije isto ne moć dobit dobiti dijete ili ga izgubiti u tim tjednima, to bi se trebalo itekako poštovati i dat podršku. Takva sam i ja,nikad se ne namećem s nečime sta znam da bi drugome moglo donijeti bol. 
    Ex_Inna Ma ovo slučajno im se desilo isprobavali u plodnim danima,pa zna se kako se djeca prave  ja kad čujem to slučajno ja pozelenim, Desilo se, ma kako??? Ovo desilo mogu samo razumijeti ako npr uz pilule ili spiralu ili tako neku vrstu zaštite zaista dođe do trudnoće. A ne kad kažu slučajno se desilo pa ja pitam,pa mi cura kaže pa evo imam PCOS pa mi je rekla dr da neću tako lako moć ostat trudna,seksali se bez zastite i ostala trudna. 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Mama_andjela
    08. Rujan 2021. 12:04

Buhtlica, drago mi je da ima jos ovakvih kao sto sam ja, i da se razumijemo. 
    .
    Atina25, upravo tako, i podrzavam ponasanje koje imas, da su barem svi takvi, ali eto. Sa nekom boli se ponekad moramo nositi same, ono sto ne volimo cuti, praviti se da nismo ni cule i to je to. 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

Mama_andjela
    08. Rujan 2021. 12:07

Pratim nekakvu stranicu mame i bebe, i jutros procitah komentar mame koja je rodila u 52 godini (dobro ste procitale broj) blizance. :) Ja sam se odusevila, i imala je problema, rodjeni su maleni u 30tjednu, proveli u inkubatoru dugo vremena, jedno cak 2 i pol mjeseca, prosli i sepsu i svasta nesto i na kraju su ostali zivi i zdravi.Jedna borbena prica sa sretnim krajem, 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

Ameliee
    08. Rujan 2021. 12:08

Issss, već sam mislila da će biti neka bomba od dana, u pravilu kada me tako krene, drži cijeli dan, a ono dosada da ne može biti dosadnija. 😂 Što mi je čak ok jer na jedvite jade funkcioniram koliko sam umorna. Još samo da mi je onaj cirkus od stana dovesti u red, unervozim se čim uđem u njega, brrrrr… 😬  
    Nes kod kažeš to računanje ja već pomislim da si jedna od onih osoba koja zna unaprijed, ako zatrudnim u ovom rodit ću u onom mjesecu. Da, i s takvima sam se susrela. 😂
    Mama_andjela držim fige da ovaj mjesec ulovite prave trenutke i da bude dobitan. 🤞Što se tiče osjetljivosti i empatije prema drugima, moram priznati da sam se našla u obje uloge, većinom se trudim voditi računa o drugima, ali nekad mi je nenamjerno jezik jednostavno brži od pameti. Međutim neke su teme teže i ozbiljnije od drugih, nije isto kada blebnem da mi je nešto grozno za jelo i ne znam kako netko to može jesti, a osoba prekoputa mene to možda upravo jede ili kada ženi koja je izgubila dijete nadugo i naširoko pričam o svom kao da se ništa nije dogodilo. Nikada si to ne bi dopustila. 
    Atina je da, zajebano je s malim djetetom, hrpom obaveza i činjenicom da uz najbolju volju i želju nekad jednostavno budeš preeeumoran. 😞 Moram priznati da nam je, od kad sam rodila, seksualno život možda ne toliko čest kao prije, ali definitivno zanimljiviji. Najjači su mi oni onako u prolazu kao “Oš?”, “Ajd”… 😂😂😂Romantika do jaja. 🙈 A velika većina ovih “iz prve” to nije samo ne žele priznati. Znam nekoliko slučajeva u svojem širem društvu, samo kimnem glavom i kažem aha.
    Ex_inna ma vjeruj mi i ja sam se na kraju smijala. Navikla sam se već i na propišavanja i prokenjavanja usred noći, usred dana, nekako uzmeš u rok službe i aj bok. Malena će mi za koji dan napuniti godinu i 5 mjeseci. 🥰Sad je s njom svaki dan show, trči kao blesava, penje i skače na sve, zna šta ne smije i onda namjerno to radi - ukratko niti sekunde ne smije biti bez nadzora. 🤦‍♀️🙃 Također potpuno se slažem s tobom i po pitanju stvaranju slike da ljudi ne žele djecu i da žene ponekad prave natjecanje u pogledu plodnosti. Bravo, super napisano! 👍

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

marta96
    08. Rujan 2021. 12:16

Pozdrav svima, 
    Evo me i ovdje.. Ljepša tema nego na kojoj sam bila..
    Nakon spontanog u 6tt prosle već dvije M.. Mi radimo od prestanka prvog K od spontanog jer je to bila preporuka dr. Ništa se ulovilo nije, prosli mj ovulacija bila prejaka, radili skoro svaki dan i ništa.. Svejedno dosla M.. A prvi mj pokušavanja se ulovilo iz prve, al eto nešto nije bilo dobro. Mi radimo i dalje i nadamo se što prije 🤰

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Atina25
    08. Rujan 2021. 12:31

Ameliee i naši seksići su takvi  Prejako,al ja mislim da je s klincima to tako normalno,ne znam tek kako je onima s većom djecom ili ako ih je dvoje showw. 

Prošli mj govorim preko dana kao danas je ovulacija moramo iskoristit i popodne bas ono imam zelje, vraćamo se s mora i kao čekamo da mali zaspe ja zaspala s njim, ovaj me budi kao ovuliramo razbudi se i akcija, bas ono romantika i seksualna napetost na nivou  dok se digla dobila se pola sam odradila u polusnu 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.