Mama_andjela ponovi ti test s prvim jutarnjim za 2-3 dana ako ne dođe,ne da te tješim ili dajem lažnu nadu ali ne treba ni odmah mislit da nije evo mog primjera od prve trudnoće, menga svakih 28 do Max ono Max 30 dana. 15.11 zadnja ,15.12 test negativan ko kuća. Tuga velika,onda sam rekla jbg čekam da procurim doslovno zaboravila na to,kad ono za 5 dana opet nema menge i ja ponovila i maaaalo blijeda crtica. S tim da na prvom uzv nije bilo 8 tj nego 6+4 je plod bio tako da je bila neka kasnija ovulacija ili tako Nes ili je kod nekih zena za oplodnja duža nemam pojma 🤦
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Mama_andjelaponovi ti test s prvim jutarnjim za 2-3 dana ako ne dođe,ne da te tješim ili dajem lažnu nadu ali ne treba ni odmah mislit da nije evo mog primjera od prve trudnoće, menga svakih 28 do Max ono Max 30 dana. 15.11 zadnja ,15.12 test negativan ko kuća. Tuga velika,onda sam rekla jbg čekam da procurim doslovno zaboravila na to,kad ono za 5 dana opet nema menge i ja ponovila i maaaalo blijeda crtica. S tim da na prvom uzv nije bilo 8 tj nego 6+4 je plod bio tako da je bila neka kasnija ovulacija ili tako Nes ili je kod nekih zena za oplodnja duža nemam pojma 🤦
Slazem se Atina i znam o cemu pises. Zato ja i kazem da cu sacekati jos malo i da mi se u prvoj trudnoci 4 dana nakon kasnjenja pokazala skroz blijeda druga crta. I ista situacija kao kod tebe, termin za porodjaj mi bio pomjeren dvije sedmice, jer je ovulacija bila kasnije, bas kao i kod tebe prvi dan zadnje mens mi bio 01.05 , a doktorica je morala racunati dvije sedmice kasnije. Mada sada ne mora znaciti da je tako, ali eto, malo me sada buni sve zbog godisnjeg, ali svakako tokom sedmice ako se ne desi M, a test negativan onda cu otici doktoru, jer moze ukazivati na nesto drugo. Prije par mjeseci sam imala cistu, ali me tada uzasno boljelo , nisam mogla imati odnose uopste od bolova, tako da sada tesko moze biti ona, no ko ce ga znati. Luudilo mozga 😆 Fakat smo mi zene zasluzile mnogo od ovog zivota, dok moj muz trazi hotele na moru, ja razmisljam u kojoj sam fazi, dok nisam i njemu rekla direktno,da cu mozda morati doktoru ako se nista ne desi, onda se malo pritajio😂
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
Od 07/21 pokušavamo :)
- Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.
Veče, Kamilica ne znam gdje si napisala da su ti se ciklusi skratili zbog vrkute.. nakon koliko sta si ju pila? i ako moze pomoc cure, ja sam ju pocela ponovno piti ( pila sam ju davno prije zbog cista) ali nezz da li da pijem cijeli ciklus.. negdje ste napisali da dok traje M da najbolje ne piti.. Meni su se bas ljeti dosta produžili ciklusi... valjda je zbog stresa na poslu i vrucina.. bila sam u 6 mj na pregledu sve je u redu
31.g
Dan curke
Samo da vas pozdravim, ima kakvih novosti?
Mama_andjela jel jos uvijek nema vještice?
Imam jedno pitanje ako koja zna, ja bila na UZV prošli uto i piše mi debljina endometrija 6mm, dr je rekao da je pretanak vjer je bio anovulacijski ciklus. A ja sam piškila na trakice i mijenjale su boju + bila je sluz sigurno, e sad me zanima ako koja od vas zna dal je moguće da postoji LH hormon + sluz a da je anov. ciklus?
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Trudnice🤰:
⬇️🔜🤰
🌴 ODBROJAVANJE - 7 MJESEC 🌴
LaVi 25.07. - 9 dana kasni ❤️
Mama_andjela 31.07. - 3 dana kasni ❤️
🏖 ODBROJAVANJE - 8 MJESEC 🏖
Babe 05.08. - 2 dana ❤️
Lilo23 06.08. - 3 dana ❤️
Buhtlica 07.08. - 4 dana ❤️
Zoeeuzoee 08.08. - 6 dana ❤️
Ameliee 18.08. - 15 dana ❤️
Lavica1234 20.08. - 17 dana ❤️
Atina25 27.08. - 24 dana ❤️
Kamilica 29.08. - 26 dana ❤️
Hej svima, godišnji mi nije baš najbolje počeo, imali smo smrtni slučaj u obitelji i saznali smo za 2 vrlo teške zdravstvene dijagnoze. Samo sam preletila postove da pohvatam vijesti za listu i tako ću vjerojatno u narednih par dana jer mi iskreno nije do ničega, nemojte zamjeriti. Grlim vas i ljubim! ❤️❤️
👨🏼🦲 35 | 👱🏼♀️ 34
👩❤️💋👨 2005.
👰🏼♀️🤵🏻♂️ 2016.
👶🏼 1
🙏🤰🏼🔜 4/2021.
UZV, Papa 3/2021. ✅
💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
🫖 Vrkuta od 5/2021.
💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.
Dan curke
Samo da vas pozdravim, ima kakvih novosti?
Mama_andjela jel jos uvijek nema vještice?
Imam jedno pitanje ako koja zna, ja bila na UZV prošli uto i piše mi debljina endometrija 6mm, dr je rekao da je pretanak vjer je bio anovulacijski ciklus. A ja sam piškila na trakice i mijenjale su boju + bila je sluz sigurno, e sad me zanima ako koja od vas zna dal je moguće da postoji LH hormon + sluz a da je anov. ciklus?
Ništa od vještice još uvijek, i jutros sam testić uradila, negativan je bio. Ajde rekoh da probam, s jutarnjim urinom. Samo i dalje po starom, bolova znacajnijih nemam, ponekad grceve, u stomaku neki osjecaj kao da mi nesto stoji tu, i to je sve. Naredna dva dana cekam, odradim test ujutro , ako i dalje bude negativan, nakon 5 ili 6 dana kasnjenja, onda cu otici doktoru da vidim da li je neki problem.
Ne znam da li se nekoj jos tako desavalo, uglavnom osjecam da nesto curka, odlazim u wc, i nista osim sluzi.
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Trudnice🤰:
⬇️🔜🤰
🌴ODBROJAVANJE - 7 MJESEC🌴
LaVi 25.07. - 9 dana kasni❤️
Mama_andjela 31.07. -3 dana kasni❤️
🏖ODBROJAVANJE - 8 MJESEC🏖
Babe 05.08. - 2 dana❤️
Lilo23 06.08. - 3 dana❤️
Buhtlica 07.08. - 4 dana❤️
Zoeeuzoee 08.08. - 6 dana❤️
Ameliee 18.08. - 15 dana❤️
Lavica1234 20.08. - 17 dana❤️
Atina25 27.08. - 24 dana❤️
Kamilica 29.08. - 26 dana❤️
Hej svima, godišnji mi nije baš najbolje počeo, imali smo smrtni slučaj u obitelji i saznali smo za 2 vrlo teške zdravstvene dijagnoze. Samo sam preletila postove da pohvatam vijesti za listu i tako ću vjerojatno u narednih par dana jer mi iskreno nije do ničega, nemojte zamjeriti. Grlim vas i ljubim!❤️❤️
Amelie, mnogo mi je zao sto je tako pocelo.. primi moje saucesce, nadam se iskreno da ces sve ovo prevazici sto laganije.. Sve razumijemo, tako da drzimo fige da sve prpdje dobro. Da se zdravstveni problemi ako je ikako moguce nestanu. <3 CUvaj se.
👩27 g.
🤵♂️36 g.
Marty❤, dobila sam i ja preporuke za Vuk Vrhovac za humanu reprodukciju, ali smo na kraju odlučili ići privatno kod prim. Alebića.
Rekao mi je neka do HSG ne koristim trakice, niti brojim dane, niti mjerim bazalnu... Tome ćemo se vratiti nakon HSG-a kad bude trebalo precizno iskoristiti naredna 3 ciklusa 😉
Za forumašicu koja je pitala za e-mail od hematologa dr. Pulanića: dpulanic@yahoo.com 💪
Lilo, atina, dobrodošle! 🥳
Svaka čast Lilo i muž što ste se brzo odlučili na drugo dijete.🥰💪
Jako me rastužilo kad sam pročitala da je Ina opet imala biokemijsku 😔😓 Ina, nadam se da ćeš uspjeti pronaći dobrog stručnjaka, imaš apsolutno pravo na drugo mišljenje.
Loza, skroz sam se pronašla u ovome što si napisala😘.. full aktivan rad je i mene pretvorio u groznu osobu.. Plakala sam kad bih vidjela tuđe bebe, muža izluđivala, bila ljubomorna na druge trudnice, nisam htjela posjećivati naše frendove koji imaju djecu...
Posjet doktoru na humanoj reprodukciji me dosta psihološki digao💪. Doktor je stvarno divan.
Došao srpanj, a muž i ja bili u jednom trenutku zagrljeni, pripiti na godišnjem i rekli smo si koliko smo već sada sretni zajedno 🥰 A kad jednog dana dođe beba (bilo to spontano, bilo uz pomoć medicine, bilo posvojenjem) , to će samo biti kruna svega.❤
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
*6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙
Amelie primi moju iskrenu sućut. Drži se 😘
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
*6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙
Amelie primi moje saučešće🖤 znam da je teško ali čuvaj se i budi dobro, i ti i tvoji svi, i također želim brz oporavak aBd.
Meni je po kalendaru vjestica u petak, 06.05. još 3 dana, nisam do sad ni vidjela da me brojis po 5.8. mora da sam pogrešno napisala prije mjesec. Ali eto dan ništa ne znači, vidjet ćemo da li će doći. Sike me ne bole ko inače, sluzi imam dosta, tjera me u wc što može značiti oboje, ništa više se ne dešava. Piškim u petak ujutro aBd, ako ne dođe vjestica pa javim sta pokaže.
Puno pozdrava za ostale curke, neću da nabrajam zaboraviti cu nekoga, i pozdrav curama koje su tek stigle, dobrodošle i što prije da ugledamo te plusiće🖤
• 👩22
• 🧔23
• Pokušavamo od 16.6. 👶 no1.
• Plusić 8.11. ➕😇
Sortiraj odgovore
Najstariji