Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica1234
    30. Srpanj 2021. 17:30

Bok curke, evo da se i ja malo javim  
    Zadnji dan menge bio prije točno 7 dana … po kalendaru O navodno za 6 dana .. a ja danas napuhana, sva osjetljiva u donjem dijelu trbuha, boli me dole u donjem dijelu trbuha bas sve .. baš kao i kad inače ovuliram .. heh .. E sad jel to ovulacija ili nešto treće se dešava ne znam  šta mislite, jel moguće da je to O 7 dana nakon menge? 

22 g 🙋🏼‍♀️
    23 g 🙋🏽‍♂️
    👩🏼‍❤️‍👨🏽 💍4 godine ljubavi 💗
    ☕️ Vrkuta
    🍬od 5/21 pokušavanje za 👶🏼 br. 1 🙏🏽

Zoe🌸
    30. Srpanj 2021. 17:52

Inace ne pisem na ovoj temi, bila sam na lh trakicama ali tu i tamo procitam, pa da se ubacim😊
    Marta mi smo isto neki dan dobili nalaz od spermiograma, i dijagnoza koma, oligoastenozoospermia ali bas teski oblik.
    Isto su nam odmah rekli da nismo kandidati niti za inseminaciju niti IVF nego samo ICSI. I da krenemo sto prije, da ne gubimo vrijeme. No, ja sam se dala u istrazivanje i nasla sam na internetu stvarno puno pozitivnih iskustava i primjera gdje su parovi ipak uspjeli popraviti nalaz. Inace kazu da se s jednim nalazom ne postavlja dijagnoza jer sve i svasta moze utjecati, treba napraviti bar 2-3 nalaza. 
    Tako da smo mi odlucili krenuti sa suplementima, i promjenom prehrane i tako promijeniti neke navike pa cemo vidjeti.
    Ja cu ti javiti ako nama sto pomogne, a ti takodjer javi ako uspijete i vi napraviti nekekav pomak. Saljem ti podrsku❤️ Samo podrzavaj muza, da ne padne psihicki jer cete s time samo jos pogorsati situaciju, ja sam osjetila jedno olaksanje jer sad bar znamo u cemu je problem i sve smo snage usmjerili u to, i vjerujemo u pozitivan ishod. 💪🏻😘

👱🏻‍♀️ 28 - blagi PCOS
    🧔🏻‍♂️ 30 - oligo/asthenozoospermia

• trudimo se od 6./2020. 🍀🙏🏻
    iiii trud se isplatio❤️ 6.5. 2022. ➕🐣

• 1./2023. 💗

Z-MARTA
    30. Srpanj 2021. 20:39

Baš tako Zoe, baš tako! I kod nas je 3. stepen. Čuvam fige i javljat ću kako ide naša priča. Mnogo mi je teško jer on je baš užasno to primio, tako da upravo smišljam kako da mu skrenem misli s toga i da se idemo zabavljati. Muškarci izgleda teže to prihvataju, tek sad vidim. Pokušavam okrenuti na šalu, a već vidim da nam slijedi umjetna. Pojma nemam razliku inseminacija, ICSI... to mi je nešto novo. Sreća u nesreći je sto sam ja OK, bar jedno, pa valjda ćemo imati i malo sreće i valjda je nauka uznapredovala da ćemo uspjet riješit sve. Al da... dobro si rekla, u neku ruku je i olakšanje. Želim nam svima puno pluseva, kako god došli do njih. Djeca su jedna velika briga i jedna velika sreća. 🌸🌸🌸

🧘🏻‍♀️35

(izbalansiran TSH 1.5, prohodni jajovodi, AMH 0.64)

👨🏻‍💻41

( oligoasthenozoospermia)
    IVF: 28.1.23. Gonal, Femara, Cetrotide, Ovitrelle/11.2. aspiracija 4JS/16.2. transfer 2blastociste/27.2. Beta

Zoe🌸
    31. Srpanj 2021. 00:33

Marta najvaznije da mu objasnis sve lijepo, tako sam ja svom, kao maloj bebi😅 objasni mu da to nije konacno, i da se moze napraviti puno, puno toga, da se nalaz popravi.. muskarcima na kvalitetu i kolicinu spermija utjece sve zivo, doslovno jedna temperatura, stres i eto ga na.. istrazite, i krenite odmah u akciju. Ako se nalaz ne popravi, moze otici kod urologa/androloga na daljnju obradu, ako ima npr neku bakteriju ili upalu, kada se to rijesi nalaz se popravi. 
    Ako i krenete na potpomognutu i sve ovo zaobidjete, njiima je dovoljno nekoliko dobrih spermica i mogu napraviti čuda. Tako da takav nalaz za MPO i ne predstavlja neki problem.
    I nas je zateklo to sve jer je stvarno muz zdrav kao dren, sportas, ali sta ces, jednostavno to je zivot i ako je nas put potpomognuta oplodnja, ici cemo tim putem, samo sto mi u postupak ne mozemo krenuti do iduceg ljeta i zato smo odlucili svo ovo vrijeme koje imamo iskoristiti da pokusamo sami nesto napraviti po tom pitanju. Ako sta upali, javit cu ti 😘
    Sretno i glavu gore.❤️💪🏻

👱🏻‍♀️ 28 - blagi PCOS
    🧔🏻‍♂️ 30 - oligo/asthenozoospermia

• trudimo se od 6./2020. 🍀🙏🏻
    iiii trud se isplatio❤️ 6.5. 2022. ➕🐣

• 1./2023. 💗

Mama_andjela
    31. Srpanj 2021. 08:58

Jutro djevojke 😊😊 Danas nema porukica u 6,  vikendujemo😁 
    Sva sreca pa ni ja danas ne radim, dobro ce mi doci odmor, a i vama zelim da se fino odmorite🥰

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Ameliee
    31. Srpanj 2021. 09:21

Trudnice🤰:
     💞 Gordana15 ➕
     💞 TeaBj94 ➕
     💞 Ninica6➕
    ⬇️🔜🤰
    🌴 ODBROJAVANJE - 7 MJESEC 🌴
    LaVi 25.07. - 6 dana kasni ❤️
    Mama_andjela 31.07. -  ❤️❤️❤️
    🏖 ODBROJAVANJE - 8 MJESEC 🏖
    Babe 05.08. - 5 dana ❤️
    Lilo23 06.08. - 6 dana ❤️
    Buhtlica 07.08. - 7 dana ❤️
    Zoeeuzoee 08.08. - 8 dana ❤️
    Kamilica 10.8. - 10 dana ❤️
    Malenileptirić 13.08. - 13 dana ❤️
    Ameliee 18.08. - 18 dana ❤️
    Lavica1234 20.08. - 20 dana ❤️

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

Ameliee
    31. Srpanj 2021. 09:22

Hello svima! 👋😘
    Buhtlice teoretski dovoljan je samo 1… 🤞😂❤️
    Mama_andjela hvala puno na lijepim željama, eto i prije 2 godine mi se tako sve potrefilo pa sam ostala T, možda i ovaj godišnji bude dobitan. 🤞🥰
    LaVi kraljice strpljivosti, stvarno svaka čast na samokontroli! 💪 Držim fige za pozitivan ishod i javi nam se kada budeš spremna… 🤞❤️
    Atina pozdrav i dobrodošla! 👋 Ako nam se želiš pridružiti u odbrojavanju samo javi kada ti je datum za (ne)dobit M pa te stavim na listu. 😘
    Lozice hvala!! ❤️❤️ Drago mi je za posao, a još mi je draže što uživaš s dragim u opuštenosti… 🥰
    Nes žao mi je što se M najavila, ako već mora doći neka dođe i još brže prođe da možeš nastaviti jako dalje. 💪💕
    MartaZ žao mi je zbog spermiograma, znam da je to sada veliki šok, ali ne dajte da vas to obeshrabri. Nemam osobnog iskustva, ali sam tu dosta pročitala što su cure pisale, odnosno da se spermio može popraviti putem prehrane, suplemenata, promjena nekih životnih navika. Gledaj na to da ste sada našli uzrok i sada se okrenite zajedničkom rješavanju istog, možete vi to!!!! 💪 Budite si podrška, zajedno ćete sve prebroditi i imat ćete svoju mrvicu u rukama na ovaj ili onaj način. Grlim te i ljubim… ❤️❤️❤️
    Zoe želim ti svu sreću na vašem putu te da i vi uskoro imate svoju bebicu u rukama! 🤞❤️
    KamilicaLaviceLilo 😘😘😘

Ja sam u pogonu od 6 kada je malena odlučila da je vrijeme za buđenje, sada sam ju poslala kod bake jer me čeka priprema za more, nakuhavam, spremam, pakiram, a tek idemo u četvrtak 😂😂😂😂

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    🫖 Vrkuta od 5/2021.

zoeeuzoee
    31. Srpanj 2021. 12:24

Bokic  cure,nadam se da ste sve dobro,saljem pozitivne vibre😊😊
    Zanima me nesto,vec par dana imam zuti suncani iscjedak bez mirisa,nis me ne pece ni svrbi i lagano probadanje u desnom jajniku otlad se pojavio taj iscjedak,se koj susrela s tim??

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

Mama_andjela
    31. Srpanj 2021. 17:54

Amelie ❤
    .
    Lovi, i ja ti se divim, i nadam se pozitivnom, cekamo te sa lijepim vijestima. 😊
    .
    Marta, nemam iskustva vezano za tvoju situaciju, ali se iskreno nadam da cete uspjeti naci rjesenje sa promjenom prehrane i zivotnih navika. Drzim fige 😊
    .
    Mene danas stomak boli, vazda imam osjecaj da sam dobila, ali samo pojacan iscjedak. Kod mene je i ranije znalo kasniti po nekoliko dana, dok nakon pilula, zadnja dva mjeseca stigne cak i ranije, prosli mjesec je M cak poranila, na 25ti dan ciklusa sto nije nikad🙊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Ameliee
    01. Kolovoz 2021. 06:56

Trudnice🤰:
    ⬇️🔜🤰
    🌴 ODBROJAVANJE - 7 MJESEC 🌴
    LaVi 25.07. - 7 dana kasni ❤️
    Mama_andjela 31.07. -  1 dan kasni ❤️
    🏖 ODBROJAVANJE - 8 MJESEC 🏖
    Babe 05.08. - 4 dana ❤️
    Lilo23 06.08. - 5 dana ❤️
    Buhtlica 07.08. - 6 dana ❤️
    Zoeeuzoee 08.08. - 7 dana ❤️
    Kamilica 10.8. - 9 dana ❤️
    Malenileptirić 13.08. - 12 dana ❤️
    Ameliee 18.08. - 17 dana ❤️
    Lavica1234 20.08. - 19 dana ❤️

Dobro jutro curke! 💕
    Novi mjesec, nova nada. Ajmo popuniti ovaj mjesec vrh liste, svrbe me prsti za upisivanjem trudnica, idemooooo!!!!💪💪

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    🫖 Vrkuta od 5/2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.