Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    peggy95
    16. Lipanj 2021. 21:12

Angeleyes

Pozdrav cure, evo kod mene dramaticno, ali u jednu ruku dobro sto je jos uvijek sve na vrijeme. Ja prosla osnovne pretrage i sve je vise nego dobro, jos cekam kontrolu ureaplazme i nadam se da smo i to rijesili. Problem je s muzem, on ima dijagnozu oligozoospermia i malo nas je to sve skupa sokiralo. Ali evo, idemo u borbu. Moja ginekologica je odmah preporucila potpomognutu jer se "nema sto cekat" obzirom na moje nalaze. Salje nas sto prije na razgovor i upoznavanje s postupkom, ali evo odlucili smo pricekat njegove nalaze od urologa i otic po jos jedno misljenje. E sad, kakva su vasa iskustva s takvom dijagnozom spermija (oni sa slicnim problemom) i moze li se to ikako popraviti? On je na nekim vitaminima, dosta je skupa bila kutija, ali postoji li koja alternativa da bi mogla biti od koristi? Osim maticne mlijeci, s njom smo malo stali ali krecemo opet. Svako misljenje/iskustvo je dobrodoslo.

Evo ja sam dobila screen shot da ti napišem naše iskustvo. Znam točno kako se osjećaš, 2019.je mom mužu dijagnosticirana oligoasthenozoospermia i mislili smo da tu nema pomoći. Nešto manje od godinu dana nakon tog nalaza ostajem trudna,ali nažalost missed ab. Godinu nakon toga smo odlučili ići u MPO vode, te je muž ponovio nalaz gdje mu je dijagnosticirana asthenozoospermia, znači broj spermija mi je drastično narastao. Sa 12milijuna na preko 100 milijuna. Uzimao je 6mj prirodnu matičnu mliječ ujutro natašte, pa je 3mj uzimao fertilup, pa nakon toga 3mj bioastin, cink i selen,žlicu meda i orasa(kad se sjetio)nedavno na postupku AIH kad je dao spermije naprave odma i spermiogram, a nalaz mu je odličan! Pokretljivost spermija sa 10% na 50% broj spermija 40milijuna (rekli su da je blaaaaga oligozoospermia ali da je nalaz super) uzima ponovo 2 i pol mjeseca fertilup 2x dnevno i od neki dan je uveo vitamine od natural wealtha... Eto nadam se da će vam nešto od ovoga pomoć i ne zaboravite da se spermiogram mjenja svaka 3 mjeseca tako da ne očajavajte 😁 nama nažalost nije uspjela prva inseminacija ali se sada spremamo na drugu 😁 sretno!

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

• ines0000
    16. Lipanj 2021. 21:13

XOXO

Cure smeckasti iscjedak moze biti pred M "stara krv"., moze bit i nesto drugo al bez pregleda mozemo svi samo nagadati. Simptomi rane trudnoce mogu biti isti kao i simptomi pms-a. Ako postoji mogucnost trudnoce a test je negativan izvadite betu ona ce vam 100% rec je li trudnoca ili nije.
    Inesoo tebi je jos svakako rano strpi se jos par dana pa ponovi test. Ako si radila s onim najosjetljivijim testicem svejedno moze bit rano ako je O bila kasnije pa tako i implantacija.
    Nalatebi sam vec i na drugoj temi rekla ako su ti inace M uredne a M ti kasni 10 dana i test je negativan vadi betu ako i dalje mislis da bi mogla bit T i javi se dr.

Znam da procitala sam 🙈 kazem samo mi je ovo prvi put da to imam u zivotu pa mi se probudio tračak nade da je možda i ono drugo 🤩🤩🤩.. ali svakako cekam još par dana(iako to izgleda kao vječnost hahha🤣🤣🤣)...strpljen spasen

Ameliee
    16. Lipanj 2021. 22:13

Pozdrav curke, ja ne znam šta se događa samnom, ne mogu se sastaviti sa životom, ali  obzirom da mi je izgleda jučer bio pik nekako mi je fokus da se uspješno sastavim sa svojim čovjekom, ostalo ću rješavati usput. 🙈😂

Nes kako ti to misliš “a sad odbrojavanje”, a nema te na listi, hmmm?! 🧐 Davaj ženo datum… Šalu na stranu, iako lista nije šala, nadam se da se uhvatilo, da je taktika upalila i da se mrvica uhvatila. 🤞🤞
    BubaT pozdrav, želim da ti vrijeme što prije prođe pa da nam se pridružiš u odbrojavanju. Neka odmah prvi bude dobitan! 🤞❤️
    Ina85 žao mi je što ti se sve ovo događa. 😢 
    MartaZ a jesi me nasmijala s ovim čakrama. 😂😂😂
    Lori draga kako si? Kako se osjećaš? Jel tebi sljedeći pregled za nekih tjedan dana? 😘❤️😘❤️
    Kamilice 😘
    Inesooo pozdrav, možda je u pitanju implantancijsko? 🤞 Pišni još preko vikenda za svaki slučaj. 
    XOXO super beta, držim fige da se dupla. 🤞 Hoćeš u petak opet ići?
    Marinci žao mi je draga, ali nema predaje dok ne dođe gadura. 🤞❤️

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

Angeleyes
    16. Lipanj 2021. 22:28

peggy95

Angeleyes

Pozdrav cure, evo kod mene dramaticno, ali u jednu ruku dobro sto je jos uvijek sve na vrijeme. Ja prosla osnovne pretrage i sve je vise nego dobro, jos cekam kontrolu ureaplazme i nadam se da smo i to rijesili. Problem je s muzem, on ima dijagnozu oligozoospermia i malo nas je to sve skupa sokiralo. Ali evo, idemo u borbu. Moja ginekologica je odmah preporucila potpomognutu jer se "nema sto cekat" obzirom na moje nalaze. Salje nas sto prije na razgovor i upoznavanje s postupkom, ali evo odlucili smo pricekat njegove nalaze od urologa i otic po jos jedno misljenje. E sad, kakva su vasa iskustva s takvom dijagnozom spermija (oni sa slicnim problemom) i moze li se to ikako popraviti? On je na nekim vitaminima, dosta je skupa bila kutija, ali postoji li koja alternativa da bi mogla biti od koristi? Osim maticne mlijeci, s njom smo malo stali ali krecemo opet. Svako misljenje/iskustvo je dobrodoslo.

Evo ja sam dobila screen shot da ti napišem naše iskustvo. Znam točno kako se osjećaš, 2019.je mom mužu dijagnosticirana oligoasthenozoospermia i mislili smo da tu nema pomoći. Nešto manje od godinu dana nakon tog nalaza ostajem trudna,ali nažalost missed ab. Godinu nakon toga smo odlučili ići u MPO vode, te je muž ponovio nalaz gdje mu je dijagnosticirana asthenozoospermia, znači broj spermija mi je drastično narastao. Sa 12milijuna na preko 100 milijuna. Uzimao je 6mj prirodnu matičnu mliječ ujutro natašte, pa je 3mj uzimao fertilup, pa nakon toga 3mj bioastin, cink i selen,žlicu meda i orasa(kad se sjetio)nedavno na postupku AIH kad je dao spermije naprave odma i spermiogram, a nalaz mu je odličan! Pokretljivost spermija sa 10% na 50% broj spermija 40milijuna (rekli su da je blaaaaga oligozoospermia ali da je nalaz super) uzima ponovo 2 i pol mjeseca fertilup 2x dnevno i od neki dan je uveo vitamine od natural wealtha… Eto nadam se da će vam nešto od ovoga pomoć i ne zaboravite da se spermiogram mjenja svaka 3 mjeseca tako da ne očajavajte 😁 nama nažalost nije uspjela prva inseminacija ali se sada spremamo na drugu 😁 sretno!

Malo optimizma, raduje me da ipak ima izlaza iz svega ovoga! I ne mogu vjerovat da mu je tako drasticno narastao broj spermija, jer sve sto sam citala i sto mi je doktorica rekla je da se moze samo za nijansu poboljsat... Ja opet nekako vjerujem da cemo uspjet prirodno, jedini problem je cekanje. Hvala na potpori, srece ce nam trebat, ali ne damo se! Sretno i vama 🤞🏻🤗!!

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Lori🍀
    16. Lipanj 2021. 22:50

Bok cure
    Ines moze biti implantacijsko krvarenje, ponovi test za 2 dana🤗 Drzim fige!
    Ina ne znam stvarno sta bi vise mislila, bas cudno sve😥 Jesi radila digitalni test? Jesi ih zvala da vidis da nisu pomijesali nalaze?
    Marinci zao mi je ako dolazi vjestica😥😢
    Angeleyes zao mi je zbog dijagnoze ali ima svakakvih danas preparata i vjerujem da ima lijeka za sve. Sigurno ste sad u soku ali za par dana kad dodete k sebi vidite kakav vam je plan za dalje. Sretno🤞🤞🤞
    XOXO super beta!! Jesi rekla muzu? 
    Amelie 🤗 Znaci kod tebe i dalje dogodovstine😁 
    Ja sam ajmo reci ok. Svekru mi nesto nije dobro pa sam zabrinuta. Uvijek nesto u zadnje vrijeme, vrag sere na kup kak se kaze.
    Danas mi je prvi dan da se osjecam bas trudno, umorna, troma, razdrazljiva...gadi mi se neka hrana i sl. Cice bole i dalje. Sve me to veseli jer se tjesim da ako su simptomi tu da je valjda beta u porastu pa je sve ok. U pon navecer je pregled, jako me strah ali bit ce sve ok😘

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Loza 💙😇
    16. Lipanj 2021. 22:56

u prolazu sam pa da vam se javim, gdje je zapelo s plusićima? 🤔
    Ameliee drži se ti svog čovjeka, sve drugo će se samo riješiti 😁😁
    Xoxo nisam upratila tvoju betu a vidim priča se o tome. Drago mi je da je sve u redu! 🤗
    Angeleyes hej, baš kao što je i peggy rekla, to je promjenjiv nalaz i može se ispraviti :) možete to uz dodatke korigirati i prehranom. Meni je to uvijek posebno zanimljiv dio i stvarno možeš nać masu korisnih savjeta :) a što se tiče toga da te gin uputio na konzultacije za postupak, ni to nije ništa strašno. Treba vremena da se informacija slegne, ali to su ipak samo konzultacije. Možete otići i nakon razgovora s doktorima shvatiti da to ipak nije za vas i hvala, doviđenja :)
    Ex inna di si mi ti ❤️
    .
    Ekipa šaljem vam puno zagrljaja i mađijam iz sjene! 🧙‍♀️❤️❤️

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Kamilica ♡
    16. Lipanj 2021. 23:32

Ameliee navali na muza i sretno 🙈🤞🤰🤗💕
    Lori bas lijepo da si navratila kod nas. 🤗 Super je sto imas prave simptome, to je dobar znak. 👏Mogu mislit kako ti je u iscekivanju pregleda, ali samo pozitivno, bit će sve ok.🙏 Javi naravno kako je prošlo. 🤞💕🤗
    Lozice lijepo i od tebe da si nam svratila. Nadam se da si dobro,i da uzivas🤗💕

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

Ameliee
    17. Lipanj 2021. 06:17

Trudnice🤰:
    💞 XOXO ➕
    💞 Jagodica1988 ➕
    💞 Ancio ➕
    💞 Rea ➕
    💞 Jelenko ➕
    💞 Bambina ➕
    💞 Lori ➕
    ⬇️🔜🤰
    ☀️ ODBROJAVANJE - 6. MJESEC ☀️
    Ina85 12.06. - 5 dana kasni ❤️ 
    Sunshine 23.06. - 6 dana ❤️
    Buffy 27.06. - 10 dana ❤️
    Ameliee 28.6. - 11 dana ❤️
    🌴 ODBROJAVANJE - 7 MJESEC 🌴
    Delia 01.07. - 14 dana ❤️
    Kamilica 03.07. - 18 dana ❤️
    Sekica89 07.07. -  20 dana ❤️

Dobro jutro! 💕
    Lori i Lozice jako mi je drago da vas vidim!! ❤️❤️
    Lori žao mi je zbog svekra, biti će sve ok. Ako te simptomi tješe onda neka ih, samo da si nam ti mirnija. Veselim se tvom pregledu, sve će biti u najboljem redu, kada budeš stigla molim te nam se javi. 💕💕
    Lozice samo ti mađijaj, uz to što nam jako fališ, vidiš da nam i trebaš. 🙈 Nadam se da si to dobro i da ti opušteni pristup godi. 💕💕
    Kamilice ja navalila pa ćemo vidjeti jel navala
    bila za šta. 😂🤞

Eto kod mene baš neki cirkus na poslovnom planu, no nadam se da neće dugo trajati jer sam razgovarala sa šeficom i ponudila mi je bolje radno mjesto koje sam objeručke prihvatila. 💪 Vjerujem da će biti malo čupavo u početku, no da će s vremenom, kada sjedne sve na svoje, biti super. 

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

Marinci
    17. Lipanj 2021. 08:12

Jutro curke ,ma bit će sve ok,ja čekam mengu sutra da lipo dodje,a u ponedjeljak kod ginekologa za dogovor za postupak u bližoj budućnosti,proslo je već šest pokušaja nalazi vrhunski tako da bi mi bilo draže da se što naslo jer očito nismo više kompatibilni iako imamo zajedničko dijete,mi nazalost nećemo moći puno cekat oce li ili neće pa idem ispilat ginekologa da krenemo s pokusavanjem na drugi nacin

👦38👩32
    Trudimo se od 1/2021,drugo dijete
    Spermiogram uredan,papa uredan

*Buffy*
    17. Lipanj 2021. 10:15

Marinci

mi nazalost nećemo moći puno cekat oce li ili neće pa idem ispilat ginekologa da krenemo s pokusavanjem na drugi nacin

Zašto nećete moći čekati, ako smijem pitati? 

Jutro, ženice. 2dpo kod mene. Amelie, molim te prepravi mi za 12 dana do menge (ovulacija je kasnila ovaj mj) 

👩🏻 34 🧔🏻34
    👩‍❤️‍💋‍👨 8 godina ljubavi
    💍 2019 👰🏻🤵🏻 2021 👪 2022
    11/10/21 ➕
    L rođen u lipnju 2022 💗
    Idemo na 👶🏼br.2 početkom 2024⏳🙏
    Redovne M 🩸
    10/23 Papa - upala, terapija vaginaletama
    11/23 Kontrola štitnjače i KKS
    Normozoospermia ✅
    Prenatalne 💊 LH trakice i cervikalna sluz 💦

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.