Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bbebach
    09. Prosinac 2021. 08:27

Curke, tko voli čitati ima i knjiga Preuzmite odgovornost za svoju plodnost. Vidjela sam da ju na portalu preporučuje i Maja OG ( ima i fb), kojase bavi tim temama. Nije na odmet, pa koja želi neka vidi dali joj odgovara!

Mama_andjela
    09. Prosinac 2021. 08:32

Pikapolonka

Jutro svimaLavica žao mi je što si imala tako neugodnu situaciju, sa takvim ljudima stvarno treba biti oštar i maknut ih iz svog života. Nažalost jako puno ljudi ne razmišlja o tome kako sa određenim pitanjima i komentarima mogu povrijediti druge.
    Mama_andjela ja isto planiram ići do ginekologa da provjeri za ovulaciju ako ovaj ciklus neće biti dobitan. Planiram se naručiti 3-4 dana prije nego što bi trebala biti O.
    Blair još je možda rano, svakako napravi još koji test na dan kada ne trebaš dobiti, držim fige 🤞🤞❤ Ja planiram raditi test u ponedjeljak, ako me do tada ne iznenadi menga. I dalje nemam nikakvih simptoma 🤷‍♀️

Ja sam zadnji puta bila na pregledu pred O, i doktor je vidio folikul 14,6mm i rekao da iskoristimo jer se blizi O, to je bilo prije 5 mjeseci. Ali nismo iskoristili jer muz nije bio doma. Poslije pojma nemam sta se desava. Znam da osjetim jajnike uvijek, evo sad bas kad je po app bilo pred O, tako da ne znam. Ranije i prije prosle trudnoce nikad nisam tako ih osjecala, zato mi treba mala pomoc. Nadam se da ce nam doktori olaksati A sto se tice tebe nadam se da M nece stici, pa da prvi pregled bude prikaz ploda

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Pikapolonka
    09. Prosinac 2021. 08:52

Mama_andjela onda ovog puta trebaš tempirati doktora i muža i to će biti dobitna kombinacija 

🙋‍♂️32 🙋‍♀️30
    ➕ 14.12.
    4.1. (7+4 tt) Prvi pregled, srce kuca ❤👶
    3.2. (12 tt) Kombinirani, sve u redu 🍀
    8.3. (16+4) Stiže nam curka 💕
    12.4. (21+4) Veliki anomaly, sve u redu 🍀
    Sljedeći pregled 17.5.
    Termin 19.8 👶

• .mila
    09. Prosinac 2021. 08:53

BlairWaldorf

Ja sam jučer (nisam dugo piskila pa rekoh zasto ne ) piskila na onu trakicu iz mullera i bijelo kao snijeg 🥴

Ja sam jutros, 8 dana do (ne)ocekivanje, onaj Gravignost Ultra, i bijelo kao snijeg  Jucer bila u dm-u i nisam izdrzala da ne kupim test, iako znam da je prerano. Kod prosle trudnoce, imala sam negativan test na 25DC, a sad sam tek na 23DC, pa sam definitivno pozurila.
    Ono sto je bilo drugacije je to sto se nisam ni nadala da cu nesto vidjeti i naljutila sam se na samu sebe, necu vise raditi test do dan prije (pada cetvrtak, moja hematologica je u ordinaciji petkom pa svaki put nesto kalkulisem, ako bi bila T, da stignem otici do nje da mi propise Clexane i da mogu krenuti s tim sto prije - malo se i zbog ovih kalkulacija ljutim na sebe, iskreno ).

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

BlairWaldorf
    09. Prosinac 2021. 08:59

.mila.

BlairWaldorf

Ja sam jučer (nisam dugo piskila pa rekoh zasto ne ) piskila na onu trakicu iz mullera i bijelo kao snijeg 🥴

Ja sam jutros, 8 dana do (ne)ocekivanje, onaj Gravignost Ultra, i bijelo kao snijegJucer bila u dm-u i nisam izdrzala da ne kupim test, iako znam da je prerano. Kod prosle trudnoce, imala sam negativan test na 25DC, a sad sam tek na 23DC, pa sam definitivno pozurila.
    Ono sto je bilo drugacije je to sto se nisam ni nadala da cu nesto vidjeti i naljutila sam se na samu sebe, necu vise raditi test do dan prije (pada cetvrtak, moja hematologica je u ordinaciji petkom pa svaki put nesto kalkulisem, ako bi bila T, da stignem otici do nje da mi propise Clexane i da mogu krenuti s tim sto prije - malo se i zbog ovih kalkulacija ljutim na sebe, iskreno).

Ja sam isto nešto mirnija ovaj mjesec 🌙 mogla bi i ja kupiti taj osjetljiviji ipak sam danas 9dpo. Ako ima nesto trebalo bi pokazati sto ne ?

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• .mila
    09. Prosinac 2021. 09:04

BlairWaldorf

.mila.

BlairWaldorf

Ja sam jutros, 8 dana do (ne)ocekivanje, onaj Gravignost Ultra, i bijelo kao snijegJucer bila u dm-u i nisam izdrzala da ne kupim test, iako znam da je prerano. Kod prosle trudnoce, imala sam negativan test na 25DC, a sad sam tek na 23DC, pa sam definitivno pozurila.
    Ono sto je bilo drugacije je to sto se nisam ni nadala da cu nesto vidjeti i naljutila sam se na samu sebe, necu vise raditi test do dan prije (pada cetvrtak, moja hematologica je u ordinaciji petkom pa svaki put nesto kalkulisem, ako bi bila T, da stignem otici do nje da mi propise Clexane i da mogu krenuti s tim sto prije - malo se i zbog ovih kalkulacija ljutim na sebe, iskreno).

Ja sam isto nešto mirnija ovaj mjesec 🌙 mogla bi i ja kupiti taj osjetljiviji ipak sam danas 9dpo. Ako ima nesto trebalo bi pokazati sto ne ?

Mislim da je bolje da se nekako strpis/mo, jer, makar mene, malo istrosi to nadanje i nestrpljenje. I onda uradimo test ranije, znajuci da ce biti negativan, pa se kao tjesimo da je jos rano, mozda ima sanse... Cini mi se da mi to teze padne nego kad M dodje.
    Tesko je, posebno kad sve traje nekoliko mjeseci, da je kako fast forward do dana (ne)ocekivane M, pa onda ako dodje fast forward do O i sve tako :)

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

Sunshine10
    09. Prosinac 2021. 09:23

Mama_andjela

Draga vidim da se dosta mucis sa trakicama, ja sam iz BiH isto i narucivala sam sebi sa aliexpressa , dugo sam cekala da dodju ali narucim odmah vise. I ja ti drzim trakice umocene dok dodje skroz do kontrolne linije. Vidjela sam da si pisala i za komifen. Ja sam nabavila jednu kutiju od 24 komada negdje iz Ljubuskog , a jednu kutiju od 10 komada mi je poslala cura sa foruma iz Zagreba. Kod nas u BiH opcenito nema da se kupi klomifen,ali svugdje imas zamjenu a to je Femara. Tu na forumu sam nasla bas da pisu da u BiH ima neki covjek koji prodaje klomifen pa sam spasila sebi broj 063 332 049. Klomifen ne mozes uzimati samo tako, moras biti pod nazdzorom doktora, i to ne obicnog ginekologa nego bas za sterilitet  i ides na folikulometriju svaki drugi dan (otprilike 8, 10 i 12 dc) , poslije ispijenih klomifena ( od 3 do 7 dc se piju ) .Ja sam vec evo drugi ciklus na klomifenu, prvi smo isli na ciljane odnose jer je biila O na vikend, a sad drugi smo uradili inseminaciju. 
    Sto se tice tvog pitanja za posjetu ginekologu, ukoliko je bila O trebalo bi se vidjeti zuto tijelo . Tu sam ako imas jos nekih pitanja  <3 :*

27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
    Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
    Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
    Euthyrox, Dostinex 💊
    Selen, Cink, D3, Folna 💊
    09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
    10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
    11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija

Sunshine10
    09. Prosinac 2021. 09:25

Mama andjela nadam se da ces vidjeti ovo iznad, slova su nesto poludila :D hahaha 

27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
    Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
    Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
    Euthyrox, Dostinex 💊
    Selen, Cink, D3, Folna 💊
    09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
    10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
    11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija

BlairWaldorf
    09. Prosinac 2021. 09:50

.mila

BlairWaldorf

.mila.

BlairWaldorf

Mislim da je bolje da se nekako strpis/mo, jer, makar mene, malo istrosi to nadanje i nestrpljenje. I onda uradimo test ranije, znajuci da ce biti negativan, pa se kao tjesimo da je jos rano, mozda ima sanse… Cini mi se da mi to teze padne nego kad M dodje.
    Tesko je, posebno kad sve traje nekoliko mjeseci, da je kako fast forward do dana (ne)ocekivane M, pa onda ako dodje fast forward do O i sve tako :)

A dobro mogla bi probati s gravignost testom ipak bi trebao pokazati ako nesto ima .... Jesi radila ujutro ili ?

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Mama_andjela
    09. Prosinac 2021. 11:27

Sunshine10

Mama andjela nadam se da ces vidjeti ovo iznad, slova su nesto poludila :D hahaha

Vidjela sam sve Hvala na odgovoru puno. Isto sam cekala dugo kad test umocim, ali svejedno slab je rezultat skroz. Uglavnom odlucila sam otici na pregled pa da doktor vidi sta je u pitanju, odnosno da li je O bila. Za sada to da saznam. A za klomifen sam samo citala i doktor je spominjao prosli puta, pitao da li njega uzimam, dok nije pogledao nalaz od prije, tako da sam malo guglala o njemu, ali ne bih svaakko sama ga uzela zato sto vidim da je bas jak lijek, ne moze se bas uzimati na svvoju ruku i dug period, jer bi se moglo jos vise iskomplikovati. Nadam se da ce kod tebe sada terapija upaliti i da ces ugledati plusic Broj ovaj cu sacuvati za svaki slucaj, ako bi mi zatrebalo.

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.