Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kokii2219
    14. Studeni 2021. 22:18

Zdravo curee, trebalo mi je neko vrijeme da bas pročitam sve. Nisam se javila od prošlog ciklusa jer je bilo 'pucanj u prazno' pa mi nije bilo ni do mene..
    Ovaj ciklus smo pokrili vecinu plodnih pa i neplodnih dana, i sutra tj prekosutra najdalje bi trebala da dođe vještica.. Nadam joj se a voljela bih silno da ne dođe.
    Unatrag par dana gadi mi se miris muzevih cigareta, malo muke, konstipacija tj zatvor, malo peckanje kad mokrim i konstantni umor. Nadat ću se da je to to iako ce sigurno M doci u sekund ko i prosli mj🙄

Ja 23god.
    Muž 25god.
    Bez prethodnih trudnoća ili spontanih.
    U braku od 13.02.2021.
    Trudilice od 08/2021.
    Zadnji nalaz pokazao vulvovaginozu. (mart 2022.)
    pauza od 3 mjeseca nakon ginekološkog pregleda.
    Ponovni start 6/2022
    Folacin i Sideral forte 10/2022

Mama_andjela
    15. Studeni 2021. 06:53

Trudnice:
    Atina ➕
    Marta ➕
    SamoJa➕
    Ina85 ➕
    ODBROJAVANJE - 11 MJESEC 🍂
    Lekaa 05.11. - 10 dana kasni ❤
    Baarbaraa34 17.11. - 2 dana ❤️
    .Mila. 18.11.- 3 dana ❤️
    Reaa 22.11. - 7 dana ❤️
    ODBROJAVANJE - 12 MJESEC 🍂
    Zoeeuzoee 07.12. - 22 dana ❤️
    Lion32 08.12.- 23 dana ❤️
    Nina23 09.12. - 24 dana ❤️
    Mina234 09.12. - 24 dana ❤️
    Kejsy 10.12. - 25 dana ❤️
    Buhtlica 12.12. - 27 dana ❤️
    Mama_andjela 19.12. - 34 dana ❤
    BlairWaldorf..
    Lavica.. 
    Inna92 ..
    Malina_30..
    Kamilica ..
    Ameliee  
    Zuzujalica 
    Delia
    Ninach
    Loza
    .
    Jutro curee :) Zelim vam lijep pocetak nove radne sedmice. :) Ja sam jos u defektu, pa se nadam da ce biti bolje za dva dana, kada vjestica prodje  Nadam se da ste vi sve okej 
    .
    Kokki, nadamo se da je to to  Ne oslanjam se bas previse na simptome nadalje, bar ja, ali nadu ne gubimo dok ne dodje momenat dolaska M 

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

baarbaraa34
    15. Studeni 2021. 09:12

Jutro djevojcice moje 👧🏻😊
    Zao mi je za sve babaroge koje su dosle!
    Malo oplacite, vristite u jastuk ili u razglas, kako je kome lakse, a onda glavu gore i u nove pobjede. Nema predaje! Mozda ako napisete jedno jako lijepo pismo Djedu Bozicnjaku dobijete baby pokloncic ispod bora! Zelim to svakoj od reda!!❤
    Meni ne trebaju fizicki simptomi za M dovoljno mi kad osjetim navalu bjesa ni za sta, odma znam eo je pakira se da dodje. Prije poroda nisam imala ni P od PMSa, a sada... Griiiizem! A i jutros vidim poceo spotting tako da najvjerojatnije stize. Iako obzirom na ovulaciju trebam dobit tek nekad u petak, ali nebi bilo prvi puta da krene toliko ranije.
    mina mislim da si ti nekog pitala jel mengu krene racunat vec od tog dana kad krene smedjarenje ili..
    Ja sam pitala gin., a i nekak je logicno da te dane ne racunas u mengu nego tek kad krene bas menstrualna krv.
    Ne znam jesi vadila hormone (ne mogu sve pohvatat), ali je to najcesce niska razina progesterona i onda je bas otezano zacece tako da ako nisi trazi gin.da provjeris, ako jesi sorry na pametovanju i zanemari napisano🙈
    nina moje iskustvo za HSSGom je da sam ja isla radit, ali ako mozes mozda je ipak bolje da taj dan ostaneš kuci. Ja sam prije neg cu ici dosta citala i svakakvih iskustava bude. Od toga da nisu ni osjetile do toga da one koje vec imaju djecu pa su  naknadno isle na to rekle da je gore nego porod🙈 Da te ne uplasim meni recimo nije bilo toliko strasno, ali ono..nije bas da bi svaki dan mogla. Ovdje (bar kod moje gin.) u Njem. nisam dobila nista ni prije ni poslije nit su mi rekle da sta popijem. Cak na pitanje jel mogu ic radit su rekle da mogu. I jesam (cistila skolu tada), ali mi je kolegica pomogla. U Hr. sam čitala da ili daju ili kazu da prije popijes Normabel, a poslije Brufen, al to najbolje pitaj direkt kod njih. Kad imas? Sretno🍀

baarbaraa34
    15. Studeni 2021. 09:21

Mene kad nema nema, a kad se uhvatim pisanja pisem elaborate🙈 ali kad ovisi o vremenu i bolestinama i malcu. Sami smo ovdje nas troje pa nema uskakanja i pomoci od nigdje. Enivej🙂 kako nisam dugo sa vama ne znam sta ste prije pisale, ali puno sam cula da Femisan kapi pomazu. Meni nažalost nisu, al ja sam samo pojedinac.
    Isto tako ne znam jeste cule za tople obloge od kuhane kukuruzne krupice ili u prijevodu pure😁 Barem mislim da je to u pitanju (zaboravila sam), ali nesto tako je. To se skuha i zamota u krpu i stavlja na stomak pred O. Zaboravila sam detalje, ne zamjerite, ali eto barem natuknice da koga zanima moze istrazit na netu.
    I jos nesto - ima gel, ako ga tako mogu nazvati koji zena stavi u sebe jel i on navodno ima neke sastojke koje poboljsavaju PH i spermicima daju jos bolji okolis i vjetar u leđa da na vrijeme nadju pravi put.
    Eto, vazda ih treba poticat, muski🙄🤦🏻‍♀️
    Ja sam ovdje to kupila u Kauflandu, tu ne znam gdje ima, ali mozda vrijedi pokusati. Moj je od marke Ritex i puni naziv je Kinderwunsch Gleitmittel.
    Eto, mozda nekome nesto pomogne.
    😘

• Lion32
    15. Studeni 2021. 11:22

Mina234 ja ju pijem stalno.  Macinu travu sam pila od prvog dana ciklusa 10 dana i ond prestala. Al sad ju nisam kupila pa evo vec mjesec dana samo vrkutu.

Mama_andjela ja sam isto kao odlučila zdravije jesti ali ne znam otkud krenut pa sve nesto odgadjam🤣🤣.

Cekam nalaze hormona tjedan dana i sad me vec lagano to izludjuje..🙄

zoeeuzoee
    15. Studeni 2021. 12:48

Cure zao mi je zbig vasih M :( 
    Znam kako je to kad se nadas,imas sve simtome i onda ju dobijes
    Drzite se,bude bolje sljedeci ciklus

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

zoeeuzoee
    15. Studeni 2021. 12:49

Spominjete caj od vrkute,kako se on pije?
    Meni je danas zadnji dan M
    Znaci mogu poceti piti?i kad moram prestati?

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

buhtlica23
    15. Studeni 2021. 12:57

Mama_andjela

Buhtlicase dugo nije javila. Znam da je i ona spominjala neke setnje, pa da vidim jel otpocela, da me motivise😊😊😁😁

Hejhej tu sam ja citam svaki dan. Ali nemam sto pisati... setam da svaki drugi dan po 5 km. Ne veceram i smanjila sam obroke. U 2 tjedna 3,6kg manje👌 bas sam sretna zbog toga nadam se da cu jos barem toliko. Iako mi je cilj nekih 15 kg haha 😅 mislim da je to doduse dosta voda izasla posto su mi zglobovi bili oteceni toliko da su me carape znale smetat tj. urezat se. Sada se oteklina maknila nemam je. Ali i to je super. Samo da nastavim u ovom ritmu. Vec sam polako pocela gubit motivaciju a blize se blagdani a onda sam jedem i jedem i vec vidim da cu sve kile vratit pa mi onda opala zelja 😅🤣
    Alii onda kazem sama sebi e neces. Radis to zbog sebe i zbog 👶👶. I sve se nadam da ce mi to pripomoci.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

nina23
    15. Studeni 2021. 13:13

baarbaraa34

Jutro djevojcice moje 👧🏻😊
    Zao mi je za sve babaroge koje su dosle!
    Malo oplacite, vristite u jastuk ili u razglas, kako je kome lakse, a onda glavu gore i u nove pobjede. Nema predaje! Mozda ako napisete jedno jako lijepo pismo Djedu Bozicnjaku dobijete baby pokloncic ispod bora! Zelim to svakoj od reda!!❤
    Meni ne trebaju fizicki simptomi za M dovoljno mi kad osjetim navalu bjesa ni za sta, odma znam eo je pakira se da dodje. Prije poroda nisam imala ni P od PMSa, a sada… Griiiizem! A i jutros vidim poceo spotting tako da najvjerojatnije stize. Iako obzirom na ovulaciju trebam dobit tek nekad u petak, ali nebi bilo prvi puta da krene toliko ranije.
    mina mislim da si ti nekog pitala jel mengu krene racunat vec od tog dana kad krene smedjarenje ili..
    Ja sam pitala gin., a i nekak je logicno da te dane ne racunas u mengu nego tek kad krene bas menstrualna krv.
    Ne znam jesi vadila hormone (ne mogu sve pohvatat), ali je to najcesce niska razina progesterona i onda je bas otezano zacece tako da ako nisi trazi gin.da provjeris, ako jesi sorry na pametovanju i zanemari napisano🙈
    nina moje iskustvo za HSSGom je da sam ja isla radit, ali ako mozes mozda je ipak bolje da taj dan ostaneš kuci. Ja sam prije neg cu ici dosta citala i svakakvih iskustava bude. Od toga da nisu ni osjetile do toga da one koje vec imaju djecu pa su naknadno isle na to rekle da je gore nego porod🙈 Da te ne uplasim meni recimo nije bilo toliko strasno, ali ono..nije bas da bi svaki dan mogla. Ovdje (bar kod moje gin.) u Njem. nisam dobila nista ni prije ni poslije nit su mi rekle da sta popijem. Cak na pitanje jel mogu ic radit su rekle da mogu. I jesam (cistila skolu tada), ali mi je kolegica pomogla. U Hr. sam čitala da ili daju ili kazu da prije popijes Normabel, a poslije Brufen, al to najbolje pitaj direkt kod njih. 

Bas tako. Malo si olaksat dusu plakanjem ili kako ko i dalje u nove pobjede. Al evo meni opet jedan hladan tus. Stigo je nalaz brisa ... i ureoplazma je opet tu. Znavi od HSSG nista ovaj mjesec . Znaci ima li itko ovdje ko se borio sa tom glupom ureoplazmom . Kako ke iskorjenit sta radit???

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

Sunshine10
    15. Studeni 2021. 13:40

Nina23 ja nisam imala ureaplazmu ali je imao moj muz. Mi smo prije briseva ima terapiju doxyciklin i jos 2 lijeka koja bi kao trebala sve da ubiju. Ali njemu je ipak i pored ta 3 lijeka pokazalo da ima ureaplazmu. Dok su kod mene bili uredni brisevi. Muzu je tad urolog dao hrpu nekih lijekova i rekao 3 mjeseca pauze. A mi kako smo vec tad  2 mjeseca u pauzi zbog tih lijekova koje smo pili smo poludili kad je taj rekao jos 3 mjeseca. I u konsultaciji sa ginekologom rekao mi je da se kod muskaraca tretira isto kao i kod zena i rekao mi je da popije 2 tablete sumameda od 500 mg. Poslije kad je radio briseve, sve uredno :) 
    Mada neko tretira i Doxyciklinom tipa 10 ili 14 dana tako nesto :) 

27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
    Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
    Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
    Euthyrox, Dostinex 💊
    Selen, Cink, D3, Folna 💊
    09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
    10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
    11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.