Malenileptirić, vidim ti u potpisu da imaš nizak AMH. Takođe i ja imam nizak, davno sam radila, ne sjećam se tačno koliko iznosi. Jesi li imala kakve preporuke od doktora povodom toga?
https://ibb.co/wCTZFZs
https://ibb.co/KXrFzdz
Prvi je 13dpo, drugi 15dpo.
Heej meni ti je prvo pokazo 1-2 tjedna i onda sam napravila nakon par dana opet i negativan..
I otvorila sam taj digitalni vidjela da su crtice iste kao kada je ovaj pokazao pozitivno..Uplasila sam se mislim da je rano ali bojim se iskreno..Cekam sutra za betu da idem
Vannov, koji ti je dpo? Mislim da je beta najsigurniji pokazatelj, idem i ja sutra izvaditi. Cini mi se da je kontrolna crta na mom testu 15dpo svijetlija pa da sam ju mozda krace drzala u urinu, ali svejedno bi oca druga trebala biti tamnija nego prekjucer :/. Drzim ti fige sutra za betu 🤞🏻
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Pozdrav curke, svratita sam vam po preporuci sa druge teme, čini mi se da imamo isti problem. I kod mene je test na dan izostanka menstruacije bio pozitivan. Crtica je bila jasna, ali ne jaka. Svaki idući dan je crtica na testu bila sve slabija, a na digitalnom testu mi je takođe pokazalo pozitivan, 1 do 2 tjedna. To je bio 3. dan izostanka. Jučer ujutro, na 4. dan izostanka, linija na testu je nevidljiva. Jutros nisam radila test. Takođe mislim da je u pitanju biokemijska, sutra idem ginekologu.
Žal, nazalost izgleda kao biokemijska :/, vidjet ces sta sutra ginekolog kaze. Vezano uz amh, bolji pokazatelj je zapravo broj antralnih folikula koji se vidi na pocetku ciklusa. AMH moze biti maskiran tj ispasti manje nego sto realno je ovisno o stanju organizma, npr vitamin D, a i FSH je isto bitan, kao i omjer FSH i LH. Treba gledati siru sliku :). Ne znam koliko godina imas, ali AMH opada dosta brzo s godinama, meni je pao sa skoro 15 na 8 u 2g (nisam azurirala potpis)...
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Hope2022, meni je 36 godina, a taj nalaz sam radila sa oko 30 godina i čini mi se da je bio 2,7 ( nisam sigurna u decimale). Prije dvije godine sam rodila, što je dobar znak svima vama koje imate nizak AMH. Ove godine u maju sam imala spontani u 18 tt, a prenatalni test je pokazao sve kao uredno. I evo sad, biokemijska vjerojatno, sutra ću otići doktoru ukoliko do tada ne dobijem. Otišla bih i ako dobijem, samo ne znam da li ima smisla, da li će me uopće htjeti pregledati. U biti, nekoliko puta sam imala biokemijsku, ali većinom dobijem odmah, npr. dan nakon izostanka menstruacije. Znam samo po testu da je bila trudnoca.
Žal, i ja sam s niskim amh☹️.
Koliki ti je bio kada si zatrudnila? Prirodno? Sto kaze dr. Za taj amh?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Žal, i ja sam s niskim amh☹️.
Koliki ti je bio kada si zatrudnila? Prirodno? Sto kaze dr. Za taj amh?
Ne znam koliki je bio kad sam zatrudnila, jednom sam ga vadila samo tad sa svojih možda 30 godina, jer sam do tad već 2 godine pokušavala bezuspješno zatrudnjeti. Jedan doktor je bio krajnje iznenađen da imam tako mali AMH, pitao me kad je koja mama ušla u menopauzu, vjerojatno je mislio da sam ja već u toj fazi. Dok jedan drugi doktor, sjećam se da je bio jako fini u smislu da je rekao da je to tako kako je, ali da ne gubim nadu, da i kad je oblačno sunce nađe mjesto kroz koje će se pokazati. I tako je upravo i bilo kod mene hvala Bogu! Prirodno. Zato vam svima kažem da taj AMH hormon koliko god je nizak, ipak ima jajnih ćelija. Ove biokemijske trudnoće su vjerojatno zbog nekvalitetne jajne ćelije te ovulacije, ali mora se desiti i dobra jajna ćelija, kvalitetna, samo ju treba eto dočekati.
Žal, hvala ti na ovoj pozitivi, ne znaš koliko znači.
Ja sam prije dvije godine zanjela iz prve, imam sina, ali drugo sada nikako..u 5 mjesec sam izvadila amh koji je vrijednosti 7...☹️Stalno se pitam koliki je bio amh prije dvije godine kad sam zanjela iz prve a sada uza sve lh trakice nikako... uz sve mi je folikulometrija pokazala 5 folikula i bas sam nekako bez nade..
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
Pogrešno sam napisala, doktor me je pitao kad je moja mama ušla u menopauzu. Mislio je da nam nije genetski ran odlazak u menopauzu. Ali eto od tad ima dosta vremena, i rodila sam i imala spontani i evo biokemijsku. Ne gubite nadu!!!
I ako ima koja cura da je ovdje duže, neka napise šta se savjetuje za taj nizak AMH hormon, da ne isčitavam čitavu temu, a nova sam ovdje. Hvala i samo hrabro❤
Žal, hvala ti na ovoj pozitivi, ne znaš koliko znači.
Ja sam prije dvije godine zanjela iz prve, imam sina, ali drugo sada nikako..u 5 mjesec sam izvadila amh koji je vrijednosti 7…☹️Stalno se pitam koliki je bio amh prije dvije godine kad sam zanjela iz prve a sada uza sve lh trakice nikako… uz sve mi je folikulometrija pokazala 5 folikula i bas sam nekako bez nade..
Znam svaki osjećaj draga Ružice koji ti prolazi, u istom sam stanju, samo što eto kod mene se desi trudnoca, pa se prekine. Sjećam se da mi je taj drugi doktor baš mjerio folikule, i da ih je bilo, samo mi je tad rekao da ne mora značiti da je svaka folikula dobra, ima ih jako često i praznih kod svake žene, neovisno kakav je AMH. Ne proizvede svaka ovulacija kvalitetnu jajnu ćeliju. Može biti prazan folikul, znači bez jajne ćelije, a može biti sa nekvalitetnom, pa se desava prekid trudnoće. U svakom slučaju moramo biti optimistične, mada to i kod mene jako varira😔
Žal,
Savršwno se kužimo.
Ja pokušavam biti optimistična, ali....
Moj muž to baš i ne razumije i ne shvaća koliko su mi nalazi loši...
Ja sam ima par dana bila na prvim konzultacijama za ivf, u 10 mjesec idem u postupak.
Voljela bih da sam optumističnija...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji