Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    09. Kolovoz 2022. 13:29

Obvezno naruči Q10 na i herbu, omdah dolazi a dosta jeftinije.. onaj od 200 mg...
    Ja sam obavila konzuktacije na humanoj, i ako sve bude po planu u 10 mjesec na potpomognutu, jer prirodno ocito ne ide...
    I obvezno maticnu mlijec kupi...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• žal
    09. Kolovoz 2022. 13:31

I da, šećer sam mislila također totalno izbaciti, sve slatko i zaslađivače. Samo je problem što sam pušač, a toga se nikako uz ovoliko briga i stresova nemogu odreći. 

• žal
    09. Kolovoz 2022. 13:37

Vjeruj da znam kako se osjecas. Kod mene nije išlo 2 godine intenzivnog pokušavanja, plus 2 godine prije toga nezalaganja, ali i nečuvanja. Onda eto krenulo samo od sebe i evo sad je tako kako je. Svakako samo naprijed sa planovima za potpomognutu draga Ružice, sve je bolje početi ranije. I  zaboravila sam ti reći da još probas femisan a kapi. I ja namjeravam sebi kupiti kada dođem na naše krajeve

• Malenileptirić
    09. Kolovoz 2022. 17:01

žal

I da, šećer sam mislila također totalno izbaciti, sve slatko i zaslađivače. Samo je problem što sam pušač, a toga se nikako uz ovoliko briga i stresova nemogu odreći.

Uh, ovo za šećer je jako pohvalno. Mislim da je tu veliki faktor koji djeluje općenito na organizam. Ja sam u zadnje dvije godine definitivno smanjila unos šećera (fruktozu sam zadržala, to mi je ok), neko vrijeme sam ga čak skroz maknula, i baš sam pazila. Teško mi je biti dosljedna, ali sam svakako sada smanjila. Također bi bilo dobro smanjiti i ugljikohidrate. Čitala sam neke članke gdje su žene uspješnije ostvarile trudnoću kada su smanjile tj.u potpunosti odbacile ugljikohidrate i šećere...uglavnom, tko će više znati što je dobro...ali svakako pohvaljujem svaku odluku da se smanji sve što je štetno. 

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

Tinker 🌸
    09. Kolovoz 2022. 21:13

PiaBuu

Šta si obavila sve od pregleda ?
    Pronašli su mi isto hashimoto, pijem eurotirox 25/50 svaki dan, planiram trudnocu a da ne planiram, ne bi trebala pit, samo kontrolirati. Imala sam i ja i dečko ureaplasmu… kako poboljšavati kvalitetu? Ja sam svome dala da pije almageu Men svaki dan i ja novalac pijem već par mjeseci.. pokušavam šta vise voća i povrća :)

Napravila sam sve pretrage na trombofiliju, za koagulaciju, anti fosfolipidna antitijela, dio imunoloskih pretraga (ANA i ENA), kariograme oboje, TORCH, OGTT, GUK profil, inzulin, hormone sam nekoliko puta vadila... Ne znam da li si iz Zagreba, ali ima u Petrovoj super endokrinologica (reproduktivna endokrinologica) i ona ce te uputiti sto smatra da je bitno. Ako imas hashimoto, ne smije se piti maticna mlijec, cisto za info. 
    Sretno 🤞🏻

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Tinker 🌸
    09. Kolovoz 2022. 21:18

Malenileptirić

Hm, a ja ću za sada nastaviti piti Novalac. Vitamina D mislim da imam dovoljno, osobitno jer sam zadnja dva mjeseca dosta na suncu, sada sam i na moru. Pila sam neko vrijeme matičnu, muž to redovito pije…Sada nakon ovih pretraga i s ovim informacijama, mislim da sam spremnija pokušavati iz mjeseca u mjesec, pa makar i uz biokem. Mora se jednom uhvatiti kako treba 😄

Ja bi ti preporucila da provjeris d vitamin, iznenadila bi se koliko on brzo pada unatoc izlaganju suncu. D vitamin i feritin su jako bitni za implatanciju (uz feritin se vadi i crp jer poviseni crp maskira feritin tj pokazuje puno vecu vrijednost nego sto realno je). Puno si imala biokemijskih, jesi radila kakve dodatne pretrage? 

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

Tinker 🌸
    09. Kolovoz 2022. 21:21

ružica

Hope,

Hvala ti!
    Sto ti sve pijes za jajnu stanicu? Pije li muž što?

Jako puno toga, mozda cak i previse 🙈. Ubiquinol 400mg (2x200mg), gynositol su osnova, jos je tu Novalac, vitamin D, E, omega 3, NAC. Preporucila bi stvarno knjigu sta sam spomenula, It starts with an egg, ima PDF za skinuti, bas ima jako korisnih stvari. Muz pije jedne multivitamine za muske gdje ima izmedju ostalog vit E i selena, uz to pije Zn i omegu 3. 

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

Tinker 🌸
    09. Kolovoz 2022. 21:24

ružica

Ines, Žal, Maleni leptirić, Hope i ostale cure na potpomognutim, koliko vi imate godina? Ja iskoro punim 37….

Ja cu uskoro 40 🤦‍♀️. Imam vec dijete od 8g, ali nikako da nam uspije jos jednom. Vaditi cu novu betu, drzite fige 🤞🏻

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

• ružica
    10. Kolovoz 2022. 08:47

Biti ce Hope, sigurna sam!!❤️
    Cure, je li maticna mlijec toliko dobra za zacece, isplatili se dati te novce, kosta kao suho zlato?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• žal
    10. Kolovoz 2022. 08:59

Malenileptirić, ukinula sam šećere, također samo fruktozu nisam. Sjećam se davno u jednoj biljnog apoteci kada sam tražila čaj vrkutu, da mi je gospođa rekla slatko zaboravi. Tad sam pokušavala, ali nisam bila ustrajna. Međutim sada moram. Hvala ti na informacijama o ugljikohidratima, bar ću ih minimalno unositi. Koju matičnu mliječ preporučate? Bilo koju u gel kapsulama?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.