Pozdrav svima :) nije me bilo par dana, i već nekoliko plusića vidim 😍😍😍 čestitke svima 😀
Ja sam evo jutros vadila progesteron, 7 dana nakon ovulacije.
Rezultat je 78,9
Referentne vrijednosti su 4,77 do 63,60 u lutealnoj fazi.
Dakle, meni je povisen…Poslala sam upit na svoju gin.da mi da mišljenje.
Čitam malo o tome, ali vrlo malo pronalazim podataka o tome ima li visok prog. veze s ranim gubitkom trudnoće…
Ima li netko iskustva?
Visok progesteron nije problem, tvoj nalaz zapravo potvrdjuje ovulaciju i ukazuje na dovoljnu kolicinu progesteroma. S ranim gubitkom trudnoce je povezan nizak progesteron jer je progesteron neophodan za zadrzavanje trudnoce.
Meni je progesteron bio ovako visok u ciklusu kad sam zatrudnila tako da bi meni to bio dobar znak 😊
Hej, čime se može nadomjestiti progesteron?
Imas tablete i vaginalete koje se daju u slucaju snizenog progesterona, Duphastone i Utrogestan.
Ginekolog treba izdati uputnicu za njih.
Hvala ti, a da li ja mogu sama poci izvaditi progesteron da provjerim ili mi to isto doktor treba Dat uputnicu? I da li to mogu pitati doktora opće prakse za uputnicu ili bas ginekologa?
Kao sto je napisala Tratincica, mozes vaditi privatno bez uputnice.
Vadi se 7dpo pa je bitno da znas kad je bila ovulacija da bi ga mogla izvaditi u dobro vrijeme.
Pozdrav svima :) nije me bilo par dana, i već nekoliko plusića vidim 😍😍😍 čestitke svima 😀
Ja sam evo jutros vadila progesteron, 7 dana nakon ovulacije.
Rezultat je 78,9
Referentne vrijednosti su 4,77 do 63,60 u lutealnoj fazi.
Dakle, meni je povisen…Poslala sam upit na svoju gin.da mi da mišljenje.
Čitam malo o tome, ali vrlo malo pronalazim podataka o tome ima li visok prog. veze s ranim gubitkom trudnoće…
Ima li netko iskustva?
Visok progesteron nije problem, tvoj nalaz zapravo potvrdjuje ovulaciju i ukazuje na dovoljnu kolicinu progesteroma. S ranim gubitkom trudnoce je povezan nizak progesteron jer je progesteron neophodan za zadrzavanje trudnoce.
Meni je progesteron bio ovako visok u ciklusu kad sam zatrudnila tako da bi meni to bio dobar znak 😊
Hej, čime se može nadomjestiti progesteron?
Imas tablete i vaginalete koje se daju u slucaju snizenog progesterona, Duphastone i Utrogestan.
Ginekolog treba izdati uputnicu za njih.
Hvala ti, a da li ja mogu sama poci izvaditi progesteron da provjerim ili mi to isto doktor treba Dat uputnicu? I da li to mogu pitati doktora opće prakse za uputnicu ili bas ginekologa?
Kao sto je napisala Tratincica, mozes vaditi privatno bez uputnice.
Vadi se 7dpo pa je bitno da znas kad je bila ovulacija da bi ga mogla izvaditi u dobro vrijeme.
Sad vidim da sam krivo napisala, tako je, 7dpo.
Znači otprilike 21 dan ciklusa😊
On se lako nadomijesti ako fali, bez brige.
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Cure, I beta je potvrdila moju trudnocu. Prekjuce ujutru je bila 70, a danas 135, 5
Da li pravilno raste?
Savršeno se dupla❤️ Čestitam od srca i neka bude školska trudnoća!🤞🍀
Baš mi je drago da svaki put kad svratim na forum u glavnom virnem na ovu temu i temu spontanih da vidim kao su neke drage cure, pa kad vidim da svaki put ima neki novi plusic, bas se obradujem. Sretno tebi i svim curama i starim i novim❤️🤞🍀
Hehehe kod nas svaki tjedan neki novi plusić u zadnje vrijeme. Zato i je tako opuštena atmosfera🤭😂
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Evo i zvanicno
https://ibb.co/L6KqcFM🥺
Čestitam i neka bude školska trudnoća!🤞🍀
Na koji DPO si imala pozitivan test? Čini mi se da si pisala kako ništa od ciklusa jer je na 12 DPO bio test negativan? Ako nisam pobrkala nešto, nisam često na forumu, a jedino nekad zavirim na ovu temu ili na neku temu gdje neko pita nešto vezano za testove na trudnoću, pa zato je moguće da sam nešto pogrešno shvatila. Ako nisam ništa pobrkala, to je ono čemu sam ovdje često pisala, ali me se pljuvalo kako ništa ne znam.
Ovo moram napisati curama koje rano rade testove.
Ne može se na 12 dpo ciklus otpisati, jer prvi pozitivan test može biti i tek nekoliko dana nakon kasnjenja menstruacije i da je to sasvim u reduEvo da ne bude kako opet nešto pišem što kao nema smisla, ovo su mi 2 ginekologa rekla. I ne, ne mora beta biti na dan kašnjenja 100 da bi kao trudnoća bila ok i sl.. , to je samo jedna od statistika i ništa drugo
Ovo je za sve cure koje ranije rade testove, da ne otpisuju ciklus i ne razočaraju, dok god menstruacija ne stigne, šansa postoji! Sretno svima
Bok! Ne zelim ti pametovat nista, samo cu reci da sam ja zivi primjer ranog pozitivnog testa.😅
Nasa prica ide ovako...
Ciklusi 26 dana. Na 22 dan ciklusa radim test jer me cice peku. Vidim plus, nije zajebancija. Mislim si mozda je greska na tesku. 24 dan ciklusa plus vrišti iz testa!!! To je bilo na staru godinu 2020. 3.1.2021(3+6) odlazim u vinogradsku radi krvarenja koje se pojavilo, govorim da sam trudna, pozitivan test
Dr se dere na mene da je to nemoguce, da je to menstruacija/spontani/biokemijska. Sta da gleda na UZV kad nece nista vidjet. Ajde, pogledala je, i gle cuda vidjela gestacijksu vrecicu formiranu sa odjeljkom od 4 mm.
Samo da opet naglasim na 27 DC odnosno 3+6tt
Poslala me vadit betu. Betu sam vadila na 29 i 31 DC beta je na 4+1 bila 1000, a na 4+3 2000.
Umirala sam od straha, zasto je visoko, dal je s bebom sve u redu, ne smije biti tako visoko, jesu blizanci u pitanju? Vidjela je samo jednu GV.
Suma sunarum. Rodila sam 10 dana prije termina momčinu od 4 kile i 52cm a bebač je na svakom UZV bio za skoro 2 tjedna veci. i sad je napredniji od ostale djece.
.
Cure sretno u vasoj borbi do plusica 🤗
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Cao cure, ja sam zakazana 09.08. na prvi pregled, pa cemo vidjeti 🤞🏻
Nadam se da cemo ubrzo vidjeti jos plusica na temi! Cuvajte se 💞
Pozdrav svima. Evo ja sam dobila i nalaz briseva,sve je čisto, nema bakterija. Dakle, nije ni to uzrok.
Probati ćemo opet ovaj ciklus, samo da dođe više menzis (sutra/prekosutra). Možda i Novalac pomogne...ne pijem ga dugo, pola mjeseca. Čitam kako da se "poboljša" kvaliteta jajne stanice...i sve točke već zadovoljavam, osim stresa. To jednostavno ne mogu maknuti iz zivota. Baš razmišljam...može li se tražiti bolovanje u svrhu rada na djetetu?? Jer ja ne znam kako se drugacije maknuti od stresa...
Ja: 36
On:38
10.12.2022. ET, blastocista
21.12.2022. beta 373,7
05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗
Pozdrav svima. Evo ja sam dobila i nalaz briseva,sve je čisto, nema bakterija. Dakle, nije ni to uzrok.
Probati ćemo opet ovaj ciklus, samo da dođe više menzis (sutra/prekosutra). Možda i Novalac pomogne…ne pijem ga dugo, pola mjeseca. Čitam kako da se "poboljša" kvaliteta jajne stanice…i sve točke već zadovoljavam, osim stresa. To jednostavno ne mogu maknuti iz zivota. Baš razmišljam…može li se tražiti bolovanje u svrhu rada na djetetu?? Jer ja ne znam kako se drugacije maknuti od stresa…
Razlog ti je niski Amh ,ja imam deset pa su mi rekli da nemam vremena nego da pozurim na Ivf iako vidim da si ti ostala bez problema trudna.Ja sam pila i d vitamin i bromocorn tablete dvije dnevno jer mi je prolaktin bio dosta visok to ti je hormon stresa,jesi li njega vadila? Meni je na poslu isto bilo jako tesko mislim da ti bolovanje od par dana nece pomoci kad se opet moras vratiti
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Maleni leptiric, a evo i ja istu situaciju imam, s tim da je moj amh 7(nijkava razlika). Ja sam trenutno u nekoj glupoj fazi gdje evo, danas mi je 5 dan ciklusa, i nekako neznam trebamo li uopce imati seks na te dane jer do trudnoce ne dolazi.. uopce ne znam imam li se cemu nadati s tim amh 7 i muzevim spermiogramom asthenozspemia.. kad ciljam ponplidnim danima nadam se a ono nista....
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Probati ćemo opet ovaj ciklus, samo da dođe više menzis (sutra/prekosutra). Možda i Novalac pomogne…ne pijem ga dugo, pola mjeseca. Čitam kako da se "poboljša" kvaliteta jajne stanice…i sve točke već zadovoljavam, osim stresa. To jednostavno ne mogu maknuti iz zivota. Baš razmišljam…može li se tražiti bolovanje u svrhu rada na djetetu?? Jer ja ne znam kako se drugacije maknuti od stresa…
Razlog ti je niski Amh ,ja imam deset pa su mi rekli da nemam vremena nego da pozurim na Ivf iako vidim da si ti ostala bez problema trudna.Ja sam pila i d vitamin i bromocorn tablete dvije dnevno jer mi je prolaktin bio dosta visok to ti je hormon stresa,jesi li njega vadila? Meni je na poslu isto bilo jako tesko mislim da ti bolovanje od par dana nece pomoci kad se opet moras vratiti
Vadila sam i prolaktin, i ok je, unutar ref. vrijednosti. Je, dođe do trudnoće, ali brzo se prekine. Nadam se da će ovi na humanoj pomoći.
Ja: 36
On:38
10.12.2022. ET, blastocista
21.12.2022. beta 373,7
05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗
Maleni leptiric, sto kazu lijecnici, zasto dolazi do biokemijske? Ima li to veze s niskim
Amh?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji