Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    12. Srpanj 2022. 12:25

Lenka, Jedino sto ti je sad činiti da se strpis nekoliko dana, ništa ne možeš prije napraviti. Tamo negdje 10 DPO možeš neki osjetljiviji testic pisnut, al ni to ne mora pokazat stvarni rezultat. Neka je sa srećom :) 

kk1109
    12. Srpanj 2022. 15:59

lejna94

Rose hvala :) Imam onaj test cyclotest koji je osjetljiv vec od 10 ml/hcg.

Drzim fige al pricekaj s testom 🤞
     Ako je O bila prije 3 dana onda se jos implantacija njvj nije ni dogodila tako da mislim da je jos malo preerano za simptome. Sve u svemu jos pricekaj pa vidi...meni je prvi pozitivan test bio na 9 DPO (sto je isto dosta rano) tako da pricekaj bar tjedan dana jos :)

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

Tratinčica123
    12. Srpanj 2022. 18:26

Siri 🐾

Tratinčica123

Jutro žene, svima želim uspješan dan!😊
    Siri- doktor je rekao da je to normalno uz moje pcos i uz letrozol.. da nije važno što tako brzo rastu, nego da je bitno da vidimo dokaz ovulacije🤷‍♀️
    Nisam radila ništa osim hormona, što je samo dokazalo da od 2016god.imam pcos i da nemam ovulaciju bez terapije. Inzulin samo malo povišen, po svemu ostalom kaže on zdrava kao dren!😂😂
    Imam 23 god pa je rekao da ćemo 6 mjeseci pokušati letrozolom, a ako ne bude ništa onda će me poslati dalje na pretrage..
    Napila sam se piva jučer, danas ručam ciklu!!😂😉

Zanimljivo zbilja pošto je meni rekla doktorica u petak kad sam radila HSG i gledala sve nalaze pa smo pričale o tim ovulacijama između 16 i 21 DC kaže da bi to trebalo malo uravnotežiti jer neki folikuli ako prebrzo narastu ne sazriju dobro ili oni koji produ već 21+DC mogu kako ona kaže “prematurirati” odnosno prezreli su. Naravno može spermić oploditi i takvu jajnu stanicu ali to onda nije zdrava trudnoća i vremenom bude ili kemijska ili spontani pobačaj jer su to sve neke kromosomske greške. Tako da. Meni baš nije normalan rast od 9mm preko noći ali opet ja nisam doktor pa hajdemo poslušat njega. Pitala sam jer ako je pravilni rast onda se može izračunati koliko dnevno raste i može se izračunati dan ovulacije. Ja recimo od petka znam da je vodeći bio 11mm i znam da mi puca između 22 i 23mm i rekla sam da će ovulacija u utorak ili srijedu,baaaaš ako se odvuče u noć onda prijelaz na četvrtak u jako ranim satima i evo danas sam zbog pritiska u trbuhu napravila LH trakicu i pik je. Znači sutra ili rano ujutro u četvrtak će biti ovulacija jer mi folikuli rastu oko 2mm dnevno i to je to što je zapravo nekako normalno bar u nestimuliranim ciklusima. Vjerojatno je do stimulacije,tijelo napucano hormonima pa ubrzano i radi. To mi je jedini razlog zašto bi toliki rast bio normalan. Držim fige da bude i uspješan ciklus! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤭

Znam sto želiš reći, da. I ja puno čitam o tome i također sam naišla na to da rastu puno manje nego meni. Vidjet ćemo, možda ovaj ciklus budu rasli normalno 🤞😂 sutra idem opet na fm, pa javim šta kažu .. ali da, razumijem što govoriš.. mislim i ja da je to sve do tih ludih hormona 🙈
    Opa haha ovulacija ti se bliži, jel ste šta pokrili ili planirate? Znam da si rekla da možda nećete stići, ali možda ipak uspijevate 😉 držim fige i navijam za dobitni ciklus.. I hvala na savjetima i objašnjenju, budem to sutra ispitala malo..❤ super si!

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

• ružica
    12. Srpanj 2022. 19:27

Siri,

I ja čekam papu... da te utješim, imala sam cin prije 6 godina, za pola godine nalaz uredan... ono što ti mogu preporučiti je no stress, beta glukan, dobra hrana, voće i povrće i biti će uredan nalaz za 6 mjeseci. Jesu li ti rekli da stopiraš sve? Jel
    Koliko znam dese se trudnoće s cinom i sve bude ok...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Tratinčica123
    12. Srpanj 2022. 19:30

Siri 🐾

Tratinčicastrogo pauziramo pa vjerojatno idućih 6mj. Naime danas je stigao nalaz PAPA testa i nakon 12 godina urednog testa danas je izoliran CIN1 HPV tipa. Za tjedan dana su me ugurali za briseve na HIV pa ćemo vidjeti. Doktor mi je rekao prije neki dan da bi sa ovom menstruacijom krajem mjeseca krenuli na klomifene i folikulometrije,ali obzirom da je sada CIN u pitanju, sve će se stopirati na barem 6mj. Taj moj gut feeling. Nikada me nije do sad prevario,pa ni ovaj put. Toliko me bilo strah nalaza tog PAPA testa,a očito i s razlogom. Sad se moram informirati o tome i vidjeti kako pomoći tijelu da me više ne izdaje 🙄

Ajoooj😔 žao mi je stvarno. Naš žene uvijek nešto zeza i sekira.. nemam što onda reći nego poželiti sreću da se što prije riješiš negativnog nalaza i da možete krenuti dalje..😊

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Cuci22
    12. Srpanj 2022. 22:43

Drage zene, evo mene u plodnim danima! 😂 pokrili smo skoro sve, danas je po kalendaru ovulacija, ali ono sto me brine je sto nemam bolove koje inace imam i ne primjecujem iscjedak ☹️☹️ Da li vam se to desavalo? Inace primjetim svaki put. Sacekat cu da vidim sutra-prekosutra da li ce sta biti. 🤞🏻

Ninnach
    13. Srpanj 2022. 06:01

Cuci22

Drage zene, evo mene u plodnim danima! 😂 pokrili smo skoro sve, danas je po kalendaru ovulacija, ali ono sto me brine je sto nemam bolove koje inace imam i ne primjecujem iscjedak ☹️☹️ Da li vam se to desavalo? Inace primjetim svaki put. Sacekat cu da vidim sutra-prekosutra da li ce sta biti. 🤞🏻

Ej,bok,ja ti ovaj mjesec imam slučaj da mi je ovulacija bila daleko kasnije od kalendarskog izračuna koji je do sad bio točan. Dakle,zadnja M 7.6. ,ovulacija pala tek 25.dan ciklusa na 1.7.tek i sad za 2 dana bi trebala dobiti. Imali smo samo jedan odnos i očito nedovoljno,2 dana prije O,ali ne brinem,samo nek više dođe. Nema pa nema te moje M! Test je na 9dpo bio negativan pa ako ne dođe ću u petak ponovit a ako dođe ok. Inače moram po duphastone da izazovem M nek se pojavi više. Ja sam pratila trakicama pa zato znam kad sam ovulirala,ovako na pamet to je lutrija.sretno❤️

• ružica
    13. Srpanj 2022. 06:05

Siri, biti će sve dobro, javljaj nam se😍.
    Ninach, baš sam se pitala gdje si?
    Dobro vo cure uspijete pokrivati sve dane, mi to ne stignemo, mi smo uboli baš pravi pik ovaj mjesec i to je to.. ne znam imam li se čemu nadati? S Amh 7 valjda baš i ne..

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Cuci22
    13. Srpanj 2022. 10:23

Ninnach

Ej,bok,ja ti ovaj mjesec imam slučaj da mi je ovulacija bila daleko kasnije od kalendarskog izračuna koji je do sad bio točan. Dakle,zadnja M 7.6. ,ovulacija pala tek 25.dan ciklusa na 1.7.tek i sad za 2 dana bi trebala dobiti. Imali smo samo jedan odnos i očito nedovoljno,2 dana prije O,ali ne brinem,samo nek više dođe. Nema pa nema te moje M! Test je na 9dpo bio negativan pa ako ne dođe ću u petak ponovit a ako dođe ok. Inače moram po duphastone da izazovem M nek se pojavi više. Ja sam pratila trakicama pa zato znam kad sam ovulirala,ovako na pamet to je lutrija.sretno❤️

Meni je čudno jer mi je inače menstruacija i ovulacija tačna u dan. Da mi je nekada bila kasnije onda bi mi i kasnila menstruacija? Ili je vrkuta učinila svoje pa nemam bolova i slično...

Da li je neko imao iskustva da nije imao simptome ovulacije a ipak zatrudio?
     Strah me da ovo nije anovulatoran ciklus iako nisam isti primjetila. Samo je prošli put ginekolog rekao da mi je desni jajnik blago policističnog izgleda kada sam je pitala da li imam policistične jajnike,a u nalazu to nije ni spomenula već samo napisala da je na lijevom ovulacija a desni sa više primarnih folikula. Uh previše razmišljam...

• DaMa_21
    13. Srpanj 2022. 11:02

Cuci22

Ninnach

Meni je čudno jer mi je inače menstruacija i ovulacija tačna u dan. Da mi je nekada bila kasnije onda bi mi i kasnila menstruacija? Ili je vrkuta učinila svoje pa nemam bolova i slično…

Da li je neko imao iskustva da nije imao simptome ovulacije a ipak zatrudio?
    Strah me da ovo nije anovulatoran ciklus iako nisam isti primjetila. Samo je prošli put ginekolog rekao da mi je desni jajnik blago policističnog izgleda kada sam je pitala da li imam policistične jajnike,a u nalazu to nije ni spomenula već samo napisala da je na lijevom ovulacija a desni sa više primarnih folikula. Uh previše razmišljam…

Hej, ja sam ovaj mjesec napokon docekala ➕, a nisam osjetila ovulaciju, nisam imala bas ovulacijske sluzi i sada nemam nikakve simptome trudnoce osim blagih grceva tako da ne brini. Sve je moguce i bez simptoma 😁
    Ako vec ne koristis, probaj koristiti LH trakice da bi znala kada je tocno ovulacija. 
    A za prvo pitanje - da, ako je ovulacija kasnija i M onda kasnije dodje. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.