Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maki657
    05. Srpanj 2022. 00:30

Beban

Maki nisam listala u nazad ali koliko mi se cini bila je 58? To je onda odlicno dupliranje

Je je, u petak je bila 53,93. Danas 296,2.
    sad prije spavanja isla sam na wc i prilikom brisanja primjetila sam par kapljica krvi, i iskreno, odmah me preplasilo. Jel moguc spotting i nakon implantacije? Ili imam razlog za brigu?

Termin: 06.03.2023.
    29.06. blaga sjena ➕
    01.07. (Beta 53,93)
    04.07. (Beta 296,2)

• maki657
    05. Srpanj 2022. 08:28

Siri 🐾

Maki pa implantacijsko se krvarenje javlja sve do kraja prvog tromjesečja tako da je krv pogotovo svježa još moguće zbog implantacije. Ako bi se javili neki bolovi ili se krvarenje nastavi tak,ja bi ti preporučila da kontaktiraš svog ginekologa. Moguće je da ti je malo snižen progesteron pa odatle krvarenje jer se još nije formirala posteljica da bude podrška bebi pa je to uloga progesterona.
    Nikisjećam te se otprije 😁 čestitam na bebici i samo da budete žive i zdrave! Što se novih trudnoća tiče,ako je doktor rekao da si se fizički oporavila,a i psihički zašto ne bi krenula na drugo ja ne vidim nikakve zapreke za tim! Ako ti pomaže izmedu mene i seke je razlika 373 dana,a imam frendice gdje je razlika izmedu starije i mlađe 364 dana tako da ako ti to pomaže da se okuražiš imaš podršku. Ti najbolje znaš jesi mentalno spremna ponovno na sve to,a ako doktor kaže da si se fizički oporavila,ja ne vidim razloga zašto ne 🤭 što se suplemenata tiče,više manje sve uzimaš,ja znam uzeti cink i selen po potrebi jer je on kod muških važan za spermatogenezu a kod nas za citogenezu i naravno vitamin C ali on se može uzeti iz limuna i malo kiselijih voćki. Mislim da ti za vitaminom D nema potrebe preko ljeta ako provedeš barem pola sata na ovom suncu,to je neophodna nadoknada tokom mjeseci bez sunca 🙈

Hvala Siri, prva mi je trudnoca pa sam ocito skepticna za sve! 🙈 danas ujutro vec nista, pomirit cu se s tim da je to sve normalan dio trudnoce.

Termin: 06.03.2023.
    29.06. blaga sjena ➕
    01.07. (Beta 53,93)
    04.07. (Beta 296,2)

MBM🐬🍀💕
    05. Srpanj 2022. 12:00

Niki777

Drage cure, evo mene na forumu opet nakon pune godine dana! Vidim puno poznatih nickova i radujem se opet tipkanju sa vama. Udala sam se lani u 8om mjesecu ali sam počela istrazivat svoj ciklus od 5og tako da se upoznam sa svojim tijelom, ovulacijama i kako to sve funkcionira. Ta 3 mjeseca do svadbe sam svaki mjesec pratila i Bogu hvala iz prve ostala trudna. 🙏🏼 Rodila sam prije mjesec ipo dana i imam predivnu bebicu. Porod je prošao fenomenalno i nikakva ni najmanja trauma mi nije ostala. Savrseno sam zdrava bila i prije i imala sam savršenu trudnoću bez ikakvih problema. Budući da je sve prošlo u najboljem redu, volila bih još jednu bebicu jako brzo. Tijelo se fizički jako dobro oporavilo, stomak se u potpunosti vratio na svoje mjesto (ostao je samo mali višak koze koji se povuče za još neko vrijeme ali se ni ne primjeti).

Oduvijek sam zelila malu razliku između djece, moja prva bebica začeta je krajem kolovoza odnosno početkom rujna, rođena krajem svibnja ove godine. Ja se osjećam psihički spremnom i jedva čekam ostvariti iduću trudnoću 🙏🏼🥰. Nadam se da će ovaj put sve biti jednako uspijesno kao i prošli put.

Planiram opet početi raditi na bebi u isti period kao na ovoj lani. Tamo u rujnu najvjerovatnije. Zanima me sto mislite o tome. Ja sam psihički stvarno toga željna, tijelo se super oporavilo, nikakvih zdravstvenih problema nemam. Imam 27 godina. Naručila sam suplemente sinoc da tijelo sto bolje pripremim. Uzela sam od Solgara Folat (Metafolin), Solgar Gentle Iron (jer mi je željezo na kraju trudnoće bilo jako nisko) i Solgar vitamin D3. Slobodno mi preporučite jos nešto ako sam u ovih godinu dana zaboravila sto je još jako važno. Znam za folnu i nju sam uzimala i 3 mjeseca prije prošle trudnoće. Zanima me znate li nekoga tko ima djecu sa tako malom razlikom (bila bi točno godinu dana razlike). Znate li da li je sve bilo u redu sa drugom trudnoćom. Na internetu piše svašta (kao i inače za sve), ali ja smatram da je svatko individua i da je svačije tijelo drugačije. Napisala sam vam kako se osjećam i da je sve školski prošlo u ovoj trudnoći. I Bogu hvala na tome! ♥️

Cestitiam na bebi. Nek je ziva i zdrava i srecna zajedno sa oba roditelja da odraste.
    I dobro dosla na forum ❤️

Tratinčica123
    05. Srpanj 2022. 13:03

Niki777

Drage cure, evo mene na forumu opet nakon pune godine dana! Vidim puno poznatih nickova i radujem se opet tipkanju sa vama. Udala sam se lani u 8om mjesecu ali sam počela istrazivat svoj ciklus od 5og tako da se upoznam sa svojim tijelom, ovulacijama i kako to sve funkcionira. Ta 3 mjeseca do svadbe sam svaki mjesec pratila i Bogu hvala iz prve ostala trudna. 🙏🏼 Rodila sam prije mjesec ipo dana i imam predivnu bebicu. Porod je prošao fenomenalno i nikakva ni najmanja trauma mi nije ostala. Savrseno sam zdrava bila i prije i imala sam savršenu trudnoću bez ikakvih problema. Budući da je sve prošlo u najboljem redu, volila bih još jednu bebicu jako brzo. Tijelo se fizički jako dobro oporavilo, stomak se u potpunosti vratio na svoje mjesto (ostao je samo mali višak koze koji se povuče za još neko vrijeme ali se ni ne primjeti).

Oduvijek sam zelila malu razliku između djece, moja prva bebica začeta je krajem kolovoza odnosno početkom rujna, rođena krajem svibnja ove godine. Ja se osjećam psihički spremnom i jedva čekam ostvariti iduću trudnoću 🙏🏼🥰. Nadam se da će ovaj put sve biti jednako uspijesno kao i prošli put.

Planiram opet početi raditi na bebi u isti period kao na ovoj lani. Tamo u rujnu najvjerovatnije. Zanima me sto mislite o tome. Ja sam psihički stvarno toga željna, tijelo se super oporavilo, nikakvih zdravstvenih problema nemam. Imam 27 godina. Naručila sam suplemente sinoc da tijelo sto bolje pripremim. Uzela sam od Solgara Folat (Metafolin), Solgar Gentle Iron (jer mi je željezo na kraju trudnoće bilo jako nisko) i Solgar vitamin D3. Slobodno mi preporučite jos nešto ako sam u ovih godinu dana zaboravila sto je još jako važno. Znam za folnu i nju sam uzimala i 3 mjeseca prije prošle trudnoće. Zanima me znate li nekoga tko ima djecu sa tako malom razlikom (bila bi točno godinu dana razlike). Znate li da li je sve bilo u redu sa drugom trudnoćom. Na internetu piše svašta (kao i inače za sve), ali ja smatram da je svatko individua i da je svačije tijelo drugačije. Napisala sam vam kako se osjećam i da je sve školski prošlo u ovoj trudnoći. I Bogu hvala na tome! ♥️

Pozz, čestitke na bebici🥰
    Ja ću samo dodati da znam jako puno ljudi( bliža obitelj) gdje su razlike između djece jako male i sve je prošlo u najboljem redu..  ako si ti spremna i ako nema nekakvih zdravstvenih trenutnih zapreka,  zašto da ne?!🤩
    Želim vam sreću da se opet uhvati od prve he he!❤

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

J_Lo
    05. Srpanj 2022. 15:13

Cure, napisala sam na face, pišem i ovdje.
    Ako kome trebaju INOFOLIC vrećice, ostala mi je cijela kutija. Poklanjam i šaljem poštom, rok trajanja je 10/22.
    Ja sam ih koristila prije umjetne, imam dijagnozu PCOS.

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

• Malenileptirić
    05. Srpanj 2022. 18:16

Može li netko škicnuti moj današnji nalaz?
    https://ibb.co/RN3QXPj
     Vidim da mi je FSH povišen s obzirom da sam u folik.fazi (4.dc) 
    idem sad to malo guglati, s obzirom kako mi je gin. do 17. na GO.
    Netko imao iskustva?

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

Kamilica ♡
    05. Srpanj 2022. 18:33

Niki dobrodošla natrag! 🤗 Ja ti iskreno ne bi preporučila tako malu razliku među djecom. 🙈Moja prija ima dvoje djece godinu dana razlike (drugo se zalomilo), i kad je rodila drugo, ovo prvo tek prohodalo. Nije imala pomoć ni baka ni tetki, muz radi, tako da je jadna sve morala sama. Ako imaš muža na raspolaganju i bake, go for it. Ali svejedno ne vidim razloga da zuris, tek ti je 27, iz prve si ostala trudna, treba pustiti tijelo da se oporavi. Naravno, ti znaš što je za tebe najbolje. Ovo je samo moje mišljenje. Sretno ti u svakom slučaju. 🤗
     Ja svima savjetujem: pomalo, nema priše. Osim ako si prešla 40-tu. 😅

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

• Malenileptirić
    05. Srpanj 2022. 18:42

Malenileptirić

Netko imao iskustva?

Vidim da mi je i AMH nizak...je li moguće da su ovakvi rezultati radi nedavne biokemijske ili to nema veze? Mislite li da bih trebala jedan mjesec pricekati (ne imati odnose), ponovno vaditi nalaze pa vidjeti jesu li rezultati slicni? Mislite li da nizak AMH i visi FSH mogu dovesti do biokem.? Ovo pitam samo ako netko ima iskustva, zvati ću sutra privatno ginekologa da dogovorim da mi pregleda nalaz i da mišljenje. Svakako ću jos kasnije vaditi prog.

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

Kamilica ♡
    05. Srpanj 2022. 18:47

Malenileptirić

Malenileptirić

Netko imao iskustva?

Vidim da mi je i AMH nizak…je li moguće da su ovakvi rezultati radi nedavne biokemijske ili to nema veze? Mislite li da bih trebala jedan mjesec pricekati (ne imati odnose), ponovno vaditi nalaze pa vidjeti jesu li rezultati slicni? Mislite li da nizak AMH i visi FSH mogu dovesti do biokem.? Ovo pitam samo ako netko ima iskustva, zvati ću sutra privatno ginekologa da dogovorim da mi pregleda nalaz i da mišljenje. Svakako ću jos kasnije vaditi prog.

Ja sam laik, ali mislim da ti nalazi ne bi trebali imati veze s biokemijskom. Takodjer AMH nema veze s biokemijskom. Biokemijska je jako česta, i događa se iz više razloga. Od kojih je najčešći nekvalitetna jajna stanica, što opet nema veze s ukupnim brojem jajnih stanica. Koliko godina imaš? 

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

Ela 👱🏼‍♀️
    05. Srpanj 2022. 18:48

Žene nisam dugo pisala, ali vas čitam i pratim .
     Naime situacija je ovakva : 30.06 sam dobila menst. i trajala je prekratko . Bude mi sve sumnjivo i danas odem gin pregleda me , nema ciste, jajnici top, endometrij trolinijski pravilan lijep debljine 6mm . Kaže ovulacije je bila na desnoj strani gdje meni i treba (jer lijevog jajovoda nemam) , vidi se žuto tijelo . Zanima me ako neko zna da li je to normalno? par dana poslije menst. da je žuto tijelo i dalje tu . Zar ono ne nestane ako dobijem menst ?  Ili ja to nešto nisam dobro skontala 🤣 

🙋🏼‍♀️ 32 🙋🏻‍♂️ 31
    3 godine braka
    03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
    09/2021 missed ab 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.