Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MBM🐬🍀💕
    17. Travanj 2022. 10:56

Mmmm1 ja koristim Dikirogen i zadovoljna sam sa njim i ciklusi su mi na 28 dana a pre toga i do 40 dana bi bili oduzeni

Haleigh0302
    17. Travanj 2022. 11:31

mmmm1

Cure, koji inzozitol u prahu bi mogao biti zamjena za Gynositol?
    Netko je objavio cak neki, ali ne nalazi mi ga na internetu

Osobno jedino znam za inofolic. Ja bi u slucaju zamjene pripazila da dodatak sadrzi mioinozitol, s obzirom da je najstabilniji od ostalih inozitola.

🧞‍♀️31
    🧞‍♂️32
    Missed ab. 11tt 💔
    Gynositol
    OTP 24.3. 👧🏼💗

Haleigh0302
    17. Travanj 2022. 12:06

Kejsy  ❄️ ☃️🌸

Haleigh0302

mmmm1

Osobno jedino znam za inofolic. Ja bi u slucaju zamjene pripazila da dodatak sadrzi mioinozitol, s obzirom da je najstabilniji od ostalih inozitola.

Inozitol u prahu kad se uzima bez obzira sto pise samo inizotol je u stvari myo-inozitol: svi sadrze myo-inozitol i Gynositol, i infolic, inofem i sl. samo sto neki imaju i dodatak D-chiro-inositol. A u prirodi npr. se moze naci u razlicitim oblicima, ali najcesci su myo-inositol i D-chiro-inositol. Tako i u ovim suplementima su ova dva oblika najcesca.

I da je tako, ja osobno se ne bih igrala s necim sto nije deklarirano kao mioinozitol i jos k tome se ne preporuca trudnicama 🤔, pogotovo kada se uzima uz ljecnicku preporuku. Al evo naglasavam, moj osobni stav 😁

🧞‍♀️31
    🧞‍♂️32
    Missed ab. 11tt 💔
    Gynositol
    OTP 24.3. 👧🏼💗

Haleigh0302
    17. Travanj 2022. 12:23

Kejsy  ❄️ ☃️🌸

Haleigh0302

Kejsy ❄️ ☃️🌸

Haleigh0302

mmmm1

Inozitol u prahu kad se uzima bez obzira sto pise samo inizotol je u stvari myo-inozitol: svi sadrze myo-inozitol i Gynositol, i infolic, inofem i sl. samo sto neki imaju i dodatak D-chiro-inositol. A u prirodi npr. se moze naci u razlicitim oblicima, ali najcesci su myo-inositol i D-chiro-inositol. Tako i u ovim suplementima su ova dva oblika najcesca.

I da je tako, ja osobno se ne bih igrala s necim sto nije deklarirano kao mioinozitol i jos k tome se ne preporuca trudnicama 🤔, pogotovo kada se uzima uz ljecnicku preporuku. Al evo naglasavam, moj osobni stav 😁

Ni jedan od njih se ne preporucuje u trudnoci. Ako se piej u trudnoci to je bas po preporuci ginekoloka i td, ako je trudnicki dijabetis u pitanju. Svi proizvodi imaju upozorenje da se ne korist eu trudnoci, razlog tome je malo uradjenih istrazvanja. NIje bitno koji oblik, caki onaj sto vam doktor preporuci u uputstvu pise ne preporucuje se u trudnoci. A najbolje je u ljekarni pitati kad kupujete koji je oblik inozitola pa vam oni objasne, jer naravno moraju znati. Ovaj prah koji ja koristim, je bas myo-inozitol (bez obzira sto pise inositol) Pre nego sam kupila kad sam nasla slilala i poslala doktorici i doktorica se slozila sa tim da ne pijem vise inofem kesice, nego da mogu kupiti taj prah i nastaviti sa njim, samo da obavezno uz to uzimam folnu. Kaze zena isto je to, a evo i sastav inofem kesica.

https://www.apotekasrbotrade.rs/srpski/proizvod/Inofem-Activ-20-kesica

Na gynositolu pise da se uzima tokom trudnoće.
    A sto se tice d-chiro, oprezno s tim jer mozda izazvat kontraefekt dok se uzima na vlastitu ruku i izazvat rast testosterona.

🧞‍♀️31
    🧞‍♂️32
    Missed ab. 11tt 💔
    Gynositol
    OTP 24.3. 👧🏼💗

Christine
    17. Travanj 2022. 13:02

Kejsy nisam napravila test, inače mi je M bila poprilično točna po aplikaciji, sve u dva tri dana prije/kasnije nego je aplikacija izračunala, međutim u 10.mj i prije mjesec dana mi je kasnila po 10 dana što je moj rekord u kašnjenju. Pa sve kontam možda i ovaj put bude tako kasnila, mislila sam sačekati još koji dan pa onda napraviti test. Pratim bazalnu temperaturu s bazalnim toplomjerom od 05.04.kad je bila O, znam da to nije nikakav pouzdan simptom niti da je došlo do oplodnje niti da nije, ali temepratura mi odskače od dana do dana. Od niske do visoke, pa tako u krug. Uvijek mjerim u 9 sati ili pola sata prije-kasnije. Najniža do sada je bila 36,27, a najviša 36,74. Priložim baš graf da vidiš. 
    https://ibb.co/vwTvqS3 

🧍‍♀️29
    🧍‍♂️35
    👰‍♀️🤵‍♂️ 08/2020
    👶 1.pokušaj 04/2022

Christine
    17. Travanj 2022. 13:03

Kejsy drago mi je sa si te sve polako opet stabilizira, samo pozitivno i bit će sve okej ☺ glavu gore pa u nove avanture 🥰 sorry na podužem postu, nadam se da nije teško za pročitati sve ovo iznad 😄

🧍‍♀️29
    🧍‍♂️35
    👰‍♀️🤵‍♂️ 08/2020
    👶 1.pokušaj 04/2022

Christine
    17. Travanj 2022. 13:32

Kejsy  ❄️ ☃️🌸

Christine

Kejsy drago mi je sa si te sve polako opet stabilizira, samo pozitivnhi i bit će sve okej ☺ glavu gore pa u nove avanture 🥰 sorry na podužem postu, nadam se da nije teško za pročitati sve ovo iznad 😄

Hihihihi sta se brines, vidjela si moje postove . Nego bazalna ti je jako zbrkana. E sad budes vise znala sledeci ciklus, ma da bazalna je jedino pouzdana u tom da li je do ovulacije doso ili ne.Ali to treba malo vremena. Samo ti nastavi da mjeris. Jel bas mjeris kako treba, ono da ti je toplomjer na dohvat ruke i da se ne pomjeras pre nego izmjeris? I da mjeris cim se probudis, a da nije da sibudna neko vreme pa onda mjeris? Jer bas bas je cudna.. Ma ako ti je tako ince da ti malo kasni, a ako ti se nisu pojavili neki simtomi mozda koje inace u tom periodu nemas, sacekaj malo ono jos 1-2 dana pa testic. I sretno.. Ja mogu nesto reci za bazanu npr kad vjestic astize, ali samo zato sto mjerim dugo pa znam kako se ponasa

Da toplomjer mi je kraj kreveta, uvijek mjerim temperaturu u ležećem položaju, odžah po buđenju, ispod jezika bez pomicanja ustajanja i slično. Možda je malo i do stresa jer sam u selidbi ovih dana, vraćam se iz Njemačke za Hrvatsku, plus čeka me novi posao i ne znam kako će mi tamo biti, pa je stres na najvišoj razini sada 😄 znali su me jajnici boliti, pa onda zatišje, pa u krug. Sinoć me počelo probadati u lijevoj dojci i to sa strane. Kao da me iglice bockaju i danas mi je lijeva osjetljiva na dodir. Desna ništa za sada. Čini mi se isto tako da su pojavile sitne žilice isto su mi primjetnije na lijevoj, nego na desnoj. Inače su mi vene izražene, ali primjećujem sad i sitne žilice kao mreža. Nisam ih do sada primjećivala ali vidjet ćemo hoće li biti kakvih još promjena ovih dana ☺

🧍‍♀️29
    🧍‍♂️35
    👰‍♀️🤵‍♂️ 08/2020
    👶 1.pokušaj 04/2022

Christine
    17. Travanj 2022. 14:29

Kejsy  ❄️ ☃️🌸

Christine

Kejsy ❄️ ☃️🌸

Christine

Kejsy drago mi je sa si te sve polako opet stabilizira, samo pozitivnhi i bit će sve okej ☺ glavu gore pa u nove avanture 🥰 sorry na podužem postu, nadam se da nije teško za pročitati sve ovo iznad 😄

Hihihihi sta se brines, vidjela si moje postove . Nego bazalna ti je jako zbrkana. E sad budes vise znala sledeci ciklus, ma da bazalna je jedino pouzdana u tom da li je do ovulacije doso ili ne.Ali to treba malo vremena. Samo ti nastavi da mjeris. Jel bas mjeris kako treba, ono da ti je toplomjer na dohvat ruke i da se ne pomjeras pre nego izmjeris? I da mjeris cim se probudis, a da nije da sibudna neko vreme pa onda mjeris? Jer bas bas je cudna.. Ma ako ti je tako ince da ti malo kasni, a ako ti se nisu pojavili neki simtomi mozda koje inace u tom periodu nemas, sacekaj malo ono jos 1-2 dana pa testic. I sretno.. Ja mogu nesto reci za bazanu npr kad vjestic astize, ali samo zato sto mjerim dugo pa znam kako se ponasa

Da toplomjer mi je kraj kreveta, uvijek mjerim temperaturu u ležećem položaju, odžah po buđenju, ispod jezika bez pomicanja ustajanja i slično. Možda je malo i do stresa jer sam u selidbi ovih dana, vraćam se iz Njemačke za Hrvatsku, plus čeka me novi posao i ne znam kako će mi tamo biti, pa je stres na najvišoj razini sada 😄 znali su me jajnici boliti, pa onda zatišje, pa u krug. Sinoć me počelo probadati u lijevoj dojci i to sa strane. Kao da me iglice bockaju i danas mi je lijeva osjetljiva na dodir. Desna ništa za sada. Čini mi se isto tako da su pojavile sitne žilice isto su mi primjetnije na lijevoj, nego na desnoj. Inače su mi vene izražene, ali primjećujem sad i sitne žilice kao mreža. Nisam ih do sada primjećivala ali vidjet ćemo hoće li biti kakvih još promjena ovih dana ☺

I da mjeri bazalnu ispod jezika uvjek na istom mjestu. Meni je npr rzlika sa ljeve i desne strane jako velika, pa kako sam to skuzila, mjerim stalno sa desne i to je to… Ma polako.. to su bas velike promjene, naravno stres utice na sve. Samo polako

Eto nisam znala da ima razlike lijeva i desna strana, to mi je nova informacija, baš ću probati ima li kod mene razlike 😃 hvalaa 😘 

🧍‍♀️29
    🧍‍♂️35
    👰‍♀️🤵‍♂️ 08/2020
    👶 1.pokušaj 04/2022

Christine
    17. Travanj 2022. 14:46

Kejsy zaintrigiralo me to s lijevom i desnom stranom pa sam morala sad isprobati. Znam da ovo sad nije bazalna ali eto ima razlike, situacija je sljedeća:

Lijevo - 37,00
    Sredina - 36,99
    Desno - 37,05

🧍‍♀️29
    🧍‍♂️35
    👰‍♀️🤵‍♂️ 08/2020
    👶 1.pokušaj 04/2022

Christine
    17. Travanj 2022. 15:14

Kejsy probat ću baš sutra da vidim.. ✌

🧍‍♀️29
    🧍‍♂️35
    👰‍♀️🤵‍♂️ 08/2020
    👶 1.pokušaj 04/2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.