Nista ovaj mjesec. Jutros snjesko, temperatura u padu, simptoma nema. Vratila se moja dobra stara frendica e coli, ali je ovaj put povela i nekog frendaca tako da me sutra cekaju antibiotici. 🙄😓
Drzim fige svojim DPO curkama da se nastavi onaj niz nedavnih plusica. 🤞
Jel piješ probiotike, čula sam da je uspješno drže pod kontrolom uz njih..
1999 ♥️
2006♥️
Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0
Nista ovaj mjesec. Jutros snjesko, temperatura u padu, simptoma nema. Vratila se moja dobra stara frendica e coli, ali je ovaj put povela i nekog frendaca tako da me sutra cekaju antibiotici. 🙄😓
Drzim fige svojim DPO curkama da se nastavi onaj niz nedavnih plusica. 🤞
Jel piješ probiotike, čula sam da je uspješno drže pod kontrolom uz njih..
Nisam probala na taj nacin. Klasicnim probioticima?
Uspjela sam je se rijesiti samo d manozom. To sam povremeno i pila kroz zadnje tri godine cisto prevencije radi i bilo je ok. Ne znam sta se sad desilo. 🥲
29👩 28🧑
11/21 ttc
11/21 oboje plusić, ali korona
endometrioza i Hashimoto
Hvala cure, joj bolje mi je nista ne pitati🤣. Kod mene zadnjih 4, 5 ciklusa prekratki, oko 22 dana, u ovom evo danas 22 dana, ja sretna, ali me prsa bole više nego inače, hmmm. Napravila sam test danas negativan, je li rano ili? Kontam da je ovulacija bila 8.4.....
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Bodido evo prizvale smo moju vješticu, došla je danas ipak.. Aplikacija mi je pokazivala da mi je najjači plodni dan bio 2.ovaj mjesec, a trakice su mi bile najjače 4... Sad kad sam unijela menstruaciju aplikacija se sama ispravila na to da je 4.najplodniji dan.. Pokušavanje odnosno testiranje trakicama počinje opet kad završi menga 😄 i mislim da nisam dobro mjerila temperaturu, tako da sam podatke obrisala s aplikacije i počinjem unos od sutra pa ćemo vidjeti... Tebi želim da sve bude kako treba, a onda ponovno u akciju ☺🥰
🧍♀️29
🧍♂️35
👰♀️🤵♂️ 08/2020
👶 1.pokušaj 04/2022
Što se tiče rane ovulacije i kratkih ciklusa, tu se moram složiti s Proljetnicom.
Ciklusi između 21 i 35 dana smatraju se normalnima, dok se anovulatornim ciklusima smatraju oni ispod 21 dana i iznad 35 dana, što znači da i ciklusi od 25/24/23 i manje dana mogu biti najnormalniji i ovulatorni.
Ono što je bitno je da su ciklusi redoviti, problem može postojati ako su ciklusi neredoviti pa ponekad traju 30 ili više dana, a ponekad 23. Ako su ciklusi standardno "kraći", odnosno traju 23-24-25 dana to je ok.
Ovulacija će, logično, u kraćim ciklusima biti ranije, i to je ok, bitnija je lutealna faza i njeno trajanje. Ako je do ovulacije došlo na 10. dan to znači da je jajna stanica do tada već dovoljno sazrijela i folikul je dovoljno narastao.
Naravno, ponekad se i kod kasnije i kod ranije i kod školske ovulacije na 14. dan može dogoditi da jajna stanica ne sazrije dovoljno.
Kejsy je dobro navela da problem može biti zadebljanje endometrija, ali to isto tako nije povezano s dužinom ciklusa nego s hormonalnom ravnotežom. Endometrij može biti pretanak i kod žena s kratkim ciklusima/ranom ovulacijom i kod žena s dužim cikusima/kasnijom ovulacijom. Akoj e to slučaj, propisuje se progesteron i endometrij se zadeblja od njega te je šansa za trudnoću potpuno normalna.
I sama imam kraće cikluse i "ranije" ovulacije koje su potvrđene UZVom i nalazom progesterona - jednostavno stanica sazrije ranije i folikul naraste brže nego kod žena s dužim ciklusima od mog. A endometrij mi je u vrijeme ovulacije deblji nego nekim prijateljicama s kasnijim ovulacijama (isto u vrijeme njihove ovulacije).
što se prehrane tiče, jedan duži period sam bila izbacila gluten, šećer itd ali nije bilo nikakvog pomaka. nakon toga mi je doc savjetovao da napravim nalaze na temelju kojih se zaključilo da se radi o IR.
imam osjećaja da me svaki put šopaju sa sve više tableta, a to bi htjela smanjiti uz naravno postizanje boljih rezultat.zato sam i pitala ima li tko za preporučiti nutricionistu ili homeopata koji bi mi mogli pomoći?!
inače, hvala vam svima na odgovorima! :)
Zdrava prehrana nije samo za izbacit jedno vrijeme …ona se tako živi…nekome treba duže a nekome kraće…to što si se vratila na staro nije dobro trebala si tako živjet …neznam zasto si ponovo počela to jest…trebala si i izbacit svu konzerviranu hranu… uvjet više povrća i voća…smanjit udio mesa povećati udio ribe ili ti omege… nije dovoljno samo e sad malo neću jest šećera…. pa evo za 2 mj sad ću se jakrkat …ponekad tijelu duze treba da izbaci sve štetno što je unio a isto tako što je to loše prouzrocilo….
slažem se potpuno. uhvatilo me neko loše raspoloženje, a još su pri tome bili i blagdani i eto…. malo po malo vratila se na staro s time da se stvarno ograničavam sa slatkim.
uglavnom, vraćam se na staro, ali još uvijek me zanimaju vaše preporuke kako sam ranije napisala za nutricionistu i homeopata.
Imam jednu nutricionisticu pitam ju da li se još tim bavi tj da li daje preporuke pa ti javim😊
@Mare3112 hvala puno, dobila sam već preporuku za Nenada Bratkovića pa sam se naručila.
Inače vratila mi se i candida :( muku mučim s njom već dvije godine. Otiđe na 1-3 mjeseca i onda se vrati. ufff Ima tko dobar savjet?
idem danas na kontrolu kod ginića pa ćemo vidjeti kaj će reći.
Inače sam na Gynositolu (2x2mg dne), folnoj (5mg dnevno), d-vitalu (2500ui svaka dva tjedna) i Glucophage (500mg dne). Uz to uzimam i eutyrox 75mg dnevno.
Što se tiče rane ovulacije i kratkih ciklusa, tu se moram složiti s Proljetnicom.
Ciklusi između 21 i 35 dana smatraju se normalnima, dok se anovulatornim ciklusima smatraju oni ispod 21 dana i iznad 35 dana, što znači da i ciklusi od 25/24/23 i manje dana mogu biti najnormalniji i ovulatorni.
Ono što je bitno je da su ciklusi redoviti, problem može postojati ako su ciklusi neredoviti pa ponekad traju 30 ili više dana, a ponekad 23. Ako su ciklusi standardno "kraći", odnosno traju 23-24-25 dana to je ok.
Ovulacija će, logično, u kraćim ciklusima biti ranije, i to je ok, bitnija je lutealna faza i njeno trajanje. Ako je do ovulacije došlo na 10. dan to znači da je jajna stanica do tada već dovoljno sazrijela i folikul je dovoljno narastao.
Naravno, ponekad se i kod kasnije i kod ranije i kod školske ovulacije na 14. dan može dogoditi da jajna stanica ne sazrije dovoljno.
Kejsy je dobro navela da problem može biti zadebljanje endometrija, ali to isto tako nije povezano s dužinom ciklusa nego s hormonalnom ravnotežom. Endometrij može biti pretanak i kod žena s kratkim ciklusima/ranom ovulacijom i kod žena s dužim cikusima/kasnijom ovulacijom. Akoj e to slučaj, propisuje se progesteron i endometrij se zadeblja od njega te je šansa za trudnoću potpuno normalna.
I sama imam kraće cikluse i "ranije" ovulacije koje su potvrđene UZVom i nalazom progesterona - jednostavno stanica sazrije ranije i folikul naraste brže nego kod žena s dužim ciklusima od mog. A endometrij mi je u vrijeme ovulacije deblji nego nekim prijateljicama s kasnijim ovulacijama (isto u vrijeme njihove ovulacije).
Molim te nemoj iznositi netočne stvari na forumu gdje je cilj pomagati djevojkama. To što ciklus prelazi 35 dana ne ukazuje nikako na ANOVULATORNI ciklus i ovo govorim iz vlastitog iskustva viđeno na UZV bezbroj puta pa čak i kad je ovulacija bila na 40+DC stoga te molim da ne plašiš članice s tim ciklus kraći od 21 ili duži od 35 dana je anovulatorni jer je to notorna glupost.
Ostale curke nadam se da ste mi dobro,ali na ovo sam morala reagirati 🤣
Istina, ne mora biti, ali može ukazivati na anovulatorne, Ginekolog će kod takvih ciklusa provjeravati je li ovulatorni ili ne. Najčešće se navodi ispod 21 i iznad 35, ali naravno da to nije uvijek tako.
Poanta je bila da ni rane ni kasne ovulacije ne moraju biti loše i da rana ovulacija ne znači da jajna stanica nije zrela.
Cure jel se tko testirao ?
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.