Pozdrav svima!
Pridružujem se ovoj temi jer također već duže vrijeme radimo na bebaču no nikako.
Moja dijagnoza je hipo+hashymoto, IR, PCOS. Jajnici prohodni. Jedan spontani 2020. i od tada nikako zatrudnjeti. Uzimam svakodnevno Eutyrox 75mg, KAL pre mama, folnu 5mg dnevno, glucophage 500mg dnevno i D-vital 2500j svaki drugi tjedan. Imate li kakvi prijedlog/preporuku za homeopata ili nutricionistu? Ili nešto drugo da vam je pomoglo, a da ste bili u sličnoj situaciji.
Hvala puno i isprike ako sam na krivoj temi :)
Imam sve dijagnoze kao i ti, i uz to imam i hiperprolaktinemiju.
Zadnji UZV prosli tj je pokazao da vise nema PCOS i imam ovulaciju, a hormoni isto to pokazuju jer su se skroz unormalili. Takodjer, inzulin i secer su idealni. U 12.mj se na UZVu vidio PCOS i nisam imala ovulaciju.
Ono sto je meni, uz terapiju, pomoglo je prehrana. Jedem prema dijabetickoj dijeti koju mi je propisala endokrinologica + hrana s niskim glikemijskim indeksom. Za nas s IR je jako bitno izbaciti sve namirnice s visokim glikemijskim indeskom (bijelo brasno, secer itd) jer one utjecu na inzulin i secer.
Uz to, pijem i maticnu mlijec.
Mislim da se ipak bliži O 🙂
https://ibb.co/chLc8gf
Našla sam u kući jedan preostali test za ovulaciju, onaj digitalni od CB, i na njemu se pojavio smješko 😄
🤞🏼
31/35
Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
Profertil za M - OAT
06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
07/23 FET - prekinut ciklus
08/23 FET - prekinut ciklus
09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼
Nes, imali ste nedavno dva spontana za redom ili ? kaj ne bi bilo bolje da napravite pretrage za svaki slucaj onda na trecu trudnocu?
U 10. I 12.mj. to je sve u dogovoru s ginom. On kaze da se desava jako cesto i da to nije nista zabrinjavajuce. Mi vec imamo jedno dijete, trudna mogu ostati, muzev spermio je uredan. Brisevi i papa prosle god su bili uredni. Tako da nam vjerojatno fali samo srece i strpljenja. Ali svakako cu ponoviti papu i briseve i izvaditi hormone pa cemo vidjeti.
Vidim da si i ti imala dva spontana. Zna li se razlog?
Dobro je kada imate jednu zdravu trudnocu. Kada vam je u planu opet? trenutacno sam u prikupljanju svih nalaza, jos mi fali papa, sljedeci tjedan bih isla ginekologu da vidimo sta i kako... al vidim da sam pozitivna na ureaplasmu,, kariogram,trombofilija uredni.. hormone moram ponoviti i moram endokrinologu
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Pozdrav cure. Da se malo javim. Meni je 30.03. Bila ocekivana menstruacija, i 5 dana prije mi bilo smedjarenje tj. 25.3., pa sam ona 28.03. Prokrvarila normalno i imala menstruaciju do 2.4., od jucer mi opet pocelo smedjarenje i bolovi, danas na UZV pregledu nema nista, sve je oke, ni trudnoca, ni ciste,. Poslao me vaditi betu koja je 74,2 dobila da pijem duphastone 🤷♀️ Ja sam zena fenomen, nista ni s cim se ne poklapa. Kako ste vi? 🤗🤗
Drzim fige da sve bude okej 🤞
Ipak je biokemijska bila u pitanju. Prokrvarila sam. :(
👩-29 (trombofilija) 🧑🏻-28
Krenuli po bebolinu 👶🏻 No.1 od 01/2021
06.10. +
16.10.21. Missed ab 6tt 😞
13.04.22. - biokemijska trudnoća 😞
Jutro,
Delija zao mi je , drzi se !
E sad imam pitanje izbio mi je herpes na usni, sto smijem koristiti smijem li onaj herplex ili?
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Delia jako mi je žao :( kako si?
Buhtlice za takve stvari najbolje da se konzultiraš s liječnikom ili pročitaš na uputi za korištenje.
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
što se prehrane tiče, jedan duži period sam bila izbacila gluten, šećer itd ali nije bilo nikakvog pomaka. nakon toga mi je doc savjetovao da napravim nalaze na temelju kojih se zaključilo da se radi o IR.
imam osjećaja da me svaki put šopaju sa sve više tableta, a to bi htjela smanjiti uz naravno postizanje boljih rezultat. zato sam i pitala ima li tko za preporučiti nutricionistu ili homeopata koji bi mi mogli pomoći?!
inače, hvala vam svima na odgovorima! :)
što se prehrane tiče, jedan duži period sam bila izbacila gluten, šećer itd ali nije bilo nikakvog pomaka. nakon toga mi je doc savjetovao da napravim nalaze na temelju kojih se zaključilo da se radi o IR.
imam osjećaja da me svaki put šopaju sa sve više tableta, a to bi htjela smanjiti uz naravno postizanje boljih rezultat.zato sam i pitala ima li tko za preporučiti nutricionistu ili homeopata koji bi mi mogli pomoći?!
inače, hvala vam svima na odgovorima! :)
Zdrava prehrana nije samo za izbacit jedno vrijeme ...ona se tako živi...nekome treba duže a nekome kraće...to što si se vratila na staro nije dobro trebala si tako živjet ...neznam zasto si ponovo počela to jest...trebala si i izbacit svu konzerviranu hranu... uvjet više povrća i voća...smanjit udio mesa povećati udio ribe ili ti omege... nije dovoljno samo e sad malo neću jest šećera.... pa evo za 2 mj sad ću se jakrkat ...ponekad tijelu duze treba da izbaci sve štetno što je unio a isto tako što je to loše prouzrocilo....
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Buhtlica hepers neka nemoj mazati nek se suši sam od sebe jer brže ce da prodje
A Beta je super samo tako nek se duplira 🙏🏻🤞🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji