Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mareeeee3112
    19. Ožujak 2022. 06:11

Jutro svima bazalna 36.92 .... uglavnom danas sam 9 dpo I mislim da mi je rano da bacim jedan test u smeće tako da ću pričekati još dva dana .... imam samo osjetljive grudi ...tj najviše bradavice .... i jučer mi se malo zamantalo ali s obzirom kako radim nije bilo zraka pa to pripisujem tome😊

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• Amy_94
    19. Ožujak 2022. 06:34

Kejsy  ❄️ ☃️

Amy_94

Po meni loš

Ima dosta pokretnih tako da generalno jedan dobro pokretan i progresivan je dovoljan za oplodnju.. Ma zbune me ove vrednosti i nacin na koji racunaju, stavi ljepo koliko miliona sprematozoida i cao, sta glume sa tim mjerama.. urgh… Naravno sto ih je vise veca mogucnost da stignu na cilj i td.. Nego da li ti je muz pusac? Koliko godina ima? Da li konzumira alkohol? Da li ima problema sa kilazom? Da li je u zadnjih 3 mj prebolovao koronu ili se vakcinisao? Ovo je samo deo onog sto moze da utice. Ali moze i da se popravi. Alkohol je najgori od svega. Ako je konzumiro alkohol u toku apstinacije (pa i jedno pivo) moze da utice na nalaz. Ni ja ne kuzim ovo bas kod nas je nalaz malo drugciji pa me ovo totalno zbunjuje. Nego pokretnih ima dosta sto je super, progresivno pokretnih za 3.9 manje od najnize vrednosti, sto bar mislim da nije prevelika razlika. Morfoloski normalnih ima dosta sto je super…Bas se i ne kuzim kod nas je to bas jednostavno objasnjeno i lako za skontati. Javi kad saznas vise, sad mi tesko uci u to da istrazujem jer sam bas u morna i vjerovatno cu uskoro na spavanac. Ali nemoj da se puno brines, mislim da ov nie mnogo lose i znam da se moze uticati da stanje bude bolje. Sta sve mi zene radimo da bar malo vise sanse imamao za trudnocu, nece ni muskima kapa sa glave pasti da malo promjene navike.. Bice sve to dobro. Nemoj da se stresiras

Ne puši i ne pije, sportaš je.. Jedino eto malo je bolestan pa možda je i do toga. Vidjet cemo. Hvala ❤️

👨‍🦱39- teška oligoasthenozoospermia
    👩‍🦱30 - Amh 1.83 μg/L.
    1x IVF prirodni ❌
    06/23 aspiracija 4 folikula 4 jajne stanice 3 blaste❌️
    1/24 aspiracija 5 folikula 4 jajne stanice,
    spermiogram azoospermija, jajne stanice zaleđene
    10.03 imamo spermije
    10/24
    1❄️ blasta (decortin, prolutex, fragmin, cyclogest)
    14.10 + beta (32-24-70-196-342-477-703) 6tt💔
    19.12 fet 24.12 +(9dnt 131 ,11dnt 376, 15dnt 1807)
    16.01 imamo ❤️6+5tt
    12tt boy 💙 (trisomija 18,Edwards sindrom)14tt💔

happy_m
    19. Ožujak 2022. 06:56

Kejsy  ❄️ ☃️

happy_m

Hej, pozdrav svima.
    Čitala sam Vaš sad jedno 3 sata i koliko toliko uspjela poloviti.
    Ukratko mama sam djevojčice od godinu i pol te smo prošli mjesec odlučili da bi voljeli da postane starija seka 😃 s obzirom da sam jednu trudnocu već prošla (trebalo nam je 6 mjeseci da ostanem trudna) znam kako je to iščekivati svaki mjesec, imati hrpu simptoma a ipak na kraju dobiješ…
    Da previše ne duljim odmah na početku…prošli mjesec nismo se pazili i trenutno mi je 9dpo (+ -1). Od simptoma 5dpo i 6dpo užasno glavobolja, često imam neki čudan osjećaj nisko u trbuhu, ali ono što me najviše zanima, od jučer mi je zastopan nos a danas mi je tri puta curila krv iz nosa i stalno mi se kise. Je li moguće da je to povezano sa trudnoćom?
    Inače čestitam svim novopečenim trudnicama i nadam se da ćemo i mi trudilice uskoro ugledati plus 😃

Pozdrav i tebi, bas sam na jednoj stranici gledala i veliki je postotak na simptom rane trudnoce na zastopan nos. Krvarenje iz nosa je normalno u trudnoci jer su krvni sudovi malo osjtljiviji, ccirkulacija malo drugacija, a i ovde je neko skoro pisao da je prve simptome trudnoce imala bas uzastopno kihanje.. paaa… Sretnooooo 🤞🍀

Hvala ti puno na odgovoru 😃
    Ja se stvarno nadam da neću dobit m iako neznam koliko je realno da nam je baš iz prve uspjelo 🤭
    Kada bi mogla napraviti test, mislila sam kupiti onaj koji pokazuje tjedne trudnoce ali neznam koliko je on precizan?!
    Jer prvi put kad sam ostala trudna nisam imala nikakve simptome osim malog smeckastog krvarenja dva dan prije očekivane m.

buhtlica23
    19. Ožujak 2022. 08:18

gatalinka

Dobro jutro svima, evo moje obećane sličice!
    https://ibb.co/TK7rnW2
    Mislim da ću sad svaki dan radit test da vidim napreduje li crta. 😊😊
    Cure koje ne radite testove - ja vam se divim, nema šanse da bih izdržala da se ne popiškim. Ja pišam i kad treba i kad ne treba 🤣🤣🤣🤣 jedino se suzdržim ak u kući nemam test 😅😅

Čestitam!

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

baarbaraa34
    19. Ožujak 2022. 08:19

gatalinka

Cure koje ne radite testove - ja vam se divim, nema šanse da bih izdržala da se ne popiškim. Ja pišam i kad treba i kad ne treba 🤣🤣🤣🤣 jedino se suzdržim ak u kući nemam test 😅😅

Čestitke, stize vam mala zabica🐸🤗

kokii2219
    19. Ožujak 2022. 08:25

gatalinka

Čestitke draga😍 pahuljica se ugnijezdila. Ja jedva cekam ovaj ciklus da dodje m, naravno i prodje, pa da se bacimo u akciju i onda pratimo simptomcice prave ili umisljene haha. Btw dooobro jutroooo🤗

Ja 23god.
    Muž 25god.
    Bez prethodnih trudnoća ili spontanih.
    U braku od 13.02.2021.
    Trudilice od 08/2021.
    Zadnji nalaz pokazao vulvovaginozu. (mart 2022.)
    pauza od 3 mjeseca nakon ginekološkog pregleda.
    Ponovni start 6/2022
    Folacin i Sideral forte 10/2022

happy_m
    19. Ožujak 2022. 08:37

gatalinka

Čestitam od srca ❤

Matajči
    19. Ožujak 2022. 09:08

gatalinka

Čestitam 😍

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

• Hope1
    19. Ožujak 2022. 09:47

gatalinka

Ajme,cestitke od ❤❤❤

[/url

J_Lo
    19. Ožujak 2022. 09:54

Jutro curee.
    Nije me bilo par dana, previše posla na poslu. 
    Pa sad dok sam uspjela sve pročitati..ihaaa :D 
    Uglavnom, 
    Amy Mom mužu ti je sa sličnim (GORIM) nalazima dijagnosticirana Astenozoospermia, i nakon mjesec dana sam ostala trudna bez da je išta počeo piti, samo je nažalost trudnoća bila vanmaternična zbog priraslica na jajovodu koje sam imala od neke operacije kad sam bila dijete. I kao što sam već napisala, ne gubi nadu, dečkima se sperma nova stvara svaka tri dana i mogu uvelike utjecati na nju promjenom navika, prehrane, uzimanjem ciljanih suplemenata. GLAVU GORE :)
    Keysi Ja isto kao i ti ovaj ciklus ne osjećam grudi niti malo, vještica nije još došla, a ja nisam imala kad ni test kupit jer mi se DM zatvorio pa ću se zaletiti danas (živim u selu bez trgovine na Hvaru ).  Imala sam samo grčeve par dana kad mi je trebala doći M, dva dana nakon što je trebala doći sam radila test i bio je negativan.. a nje još nema. Ludilo me već hvata. Jučer mi je bazalna bila 36.87..jutros nisam mjerila jer sam kasno zaspala i kasno se probudila... Ali grudi ništa. Tako da računam, možda je preskočila ovulacija ovaj mjesec.. e i plus prijavljujem jako puno prištića na prsima, što do sada nije bio slučaj.. 
    Gatalinka i ja vidim crticu i na prvom, a na drugom se već dobro vidi :D

I još jedna zanimljiva priča koje mi je dala nade ovaj tjedan nakon negativnog testa. Kolegica od muža..kasnila joj 6,7 dana. Napravila test..negativan. Vještice još nema..otišla ginekologu, on kaže niste trudni, vj niste ovulirali.. otišla ona na medeni mjesec, vještice još nema..počela dobijati simptome. Na kraju je u Portugalu vadila Betu i paff trudna sa školskim vrijednostima 

Svim ostalim isto čestitam ako sam  propustila još koje dobre vijesti...

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.