Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    08. Ožujak 2022. 09:30

Missy87

Siri 🐾

Missy kod epileptičara je normalna procedura u planiranju trudnoće da se dobije folna kiselina (kažem folacin jer on sadrži 5mg folne odmah i on se daje preventivno ženama u planiranju trudnoće a koje koriste antiepileptike,pogotovo ako sadrže veliku količinu valproata) da ne bi bilo kakvih malformacija jer su šanse kod žena sa epilepsijom 25% da bude problema od neuralne cijevi,preko rascjepa nepca itd,zato je bitno prije trudnoće uvesti folnu i provjeriti razinu da ne bi bila preniska jer je to teže nadoknaditi nego kod žena bez epi statusa. E pa ako imaš doktoricu koja surađuje s HZZO-Om reci da već godinu dana ciljate plodne dane,reci još da pratiš i bazalnu i koristiš trakice (malo slaži da ti nema što drugo predložiti jer su neki teški za pretrage) ali jednostavno ne ide i želiš na pretrage da se vidi je li sve okej. Možda će i partnera ponovno uputiti na spermiogram da se vidi cjelokupna slika jer se muškarcima može promijeniti spermiogram unutar 60-90 dana pa ako je prošlo više od toga,mogao bi biti ponovno upućen na pretragu pa onda kada oboje dobijete nalaze nosiš to svojoj doktorici i onda se dalje dogovarate oko HSG pretrage,pa ako je tu okej možda ti odradi i folikulometriju,a onda kada se i to iscrpi se ide dalje u proces potpomognute na humanu reprodukciju,bilo u bolnicu ili kod privatnika koji ima suradnju sa HZZO-om. Koje antiepileptike uzimaš? Jel imaš još atake ponekad ili su stali?

A onda mi je dobro napravila i dala Folacin.. 😊
    Pijem trenutno Trileptal 300mg i Midza 100mg 1,0,1,
    Nisam vec duze imala napade, neurologica je rekla u 6 mj ako sve bude ok, ukida mi Midzu i ostajem samo na Trileptalu..
    Joj hvala ti puno! Stvarno je lakse kad ti netko da savjet kako dalje jer ovdje nemam koga pitati.
    Potpomognuta se ne placa? Ako ide preko HZZO-a?

Da ne plaća se. Ima se pravo na 3 ivf postupka. 

Mar'ca🌺
    08. Ožujak 2022. 09:33

lady_dii

[quote=Mar'ca🌺]Cure, imam jedno blesavo pitanje.
    El smijem u trudnoći pit cappucino? Nema mi već užitka nego doći na posao i popit cappucino pa.. 😅🙈[/quote]

I ja sam u sličnoj dilemi, obožavam piti kavu, al pravu tursku[:02a:]i prestala sam ju piti kad smo krenuli raditi na bebi, pa sad razmišljam da li da ipak popijem jednu malu dnevno ili možda da pređem na bezkofeinsku da se malo zavaram[:02a:]

I upravo sam vadila betu, čekam nalaze, držite fige da je porasla[:02a:]smeđanja skoro više i nema, ginekolog kaže da je smeđarenje okej, bitna nam je sad beta[:36a:][/quote]

Mislim da nam jedna šalica dnevno ne može štetiti, a mi ćemo uživati tih sat vremena idile 😅🤣🤭 Samo me strah da mi se cappucino ne zgadi kasnije u trudnoći, što ćemo onda 🤣😅🤭 .. 

Kada su ti nalazi? 😊 Držimo fige 🤞🤞🙏🙏 .. 
    Je li ti jako bilo to smedarenje, baš na ulošku ili? Od kad ti je krenulo? 

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
    Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    ❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
    🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
    ➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

lady_dii
    08. Ožujak 2022. 09:49

Marca🌺][quote=lady_dii][quote=Mar

Cure, imam jedno blesavo pitanje.
    El smijem u trudnoći pit cappucino? Nema mi već užitka nego doći na posao i popit cappucino pa.. 😅🙈

I ja sam u sličnoj dilemi, obožavam piti kavu, al pravu turskui prestala sam ju piti kad smo krenuli raditi na bebi, pa sad razmišljam da li da ipak popijem jednu malu dnevno ili možda da pređem na bezkofeinsku da se malo zavaram

I upravo sam vadila betu, čekam nalaze, držite fige da je poraslasmeđanja skoro više i nema, ginekolog kaže da je smeđarenje okej, bitna nam je sad beta

Mislim da nam jedna šalica dnevno ne može štetiti, a mi ćemo uživati tih sat vremena idile 😅🤣🤭 Samo me strah da mi se cappucino ne zgadi kasnije u trudnoći, što ćemo onda 🤣😅🤭 ..

Hahah prvo ću probati s bezkofeinskom, vidjela sam da Frank ima u ciglici, plavom pakovanju. A za cappucino mislim da se ne moraš brinuti, mislim da je zanemarivo koliko on ima kofeina  

Nalazi trebaju biti do podne  prvo mi je krenulo jako oskudno dva dana prije očekivane M, ali to je bilo više bež boje nego smeđe, i tada sam i dobila i prvi plusić ali jako svijetle boje. I onda sam krenula zaprave smeđariti, prvo samo na obris a onda i na ulošku (osrednje), u dva navrata sam imala i malo krvi kao da je netko pljunuo i tu sam se jako uplašila i zvala ginekologa pa mi je dao Duphastone i od evo četvrti dan terapije skoro ništa smeđarenja, u ulošku možda koja točkica tako da se nadam da će prestati. Daj Bože danas samo dobre bete 

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

Mar'ca🌺
    08. Ožujak 2022. 10:14

lady_dii

El smijem u trudnoći pit cappucino? Nema mi već užitka nego doći na posao i popit cappucino pa.. 😅🙈

I ja sam u sličnoj dilemi, obožavam piti kavu, al pravu turskui prestala sam ju piti kad smo krenuli raditi na bebi, pa sad razmišljam da li da ipak popijem jednu malu dnevno ili možda da pređem na bezkofeinsku da se malo zavaram

I upravo sam vadila betu, čekam nalaze, držite fige da je poraslasmeđanja skoro više i nema, ginekolog kaže da je smeđarenje okej, bitna nam je sad beta

Hahah prvo ću probati s bezkofeinskom, vidjela sam da Frank ima u ciglici, plavom pakovanju. A za cappucino mislim da se ne moraš brinuti, mislim da je zanemarivo koliko on ima kofeina

Nalazi trebaju biti do podneprvo mi je krenulo jako oskudno dva dana prije očekivane M, ali to je bilo više bež boje nego smeđe, i tada sam i dobila i prvi plusić ali jako svijetle boje. I onda sam krenula zaprave smeđariti, prvo samo na obris a onda i na ulošku (osrednje), u dva navrata sam imala i malo krvi kao da je netko pljunuo i tu sam se jako uplašila i zvala ginekologa pa mi je dao Duphastone i od evo četvrti dan terapije skoro ništa smeđarenja, u ulošku možda koja točkica tako da se nadam da će prestati. Daj Bože danas samo dobre bete

Hehe, treba se snaći. 😊😊.   
    Tako je i meni dva dana prije menstruacije, i samo jednom, dalje je bilo smedarenje, a sad je više, to što kažeš, bež boje. 
    El imaš što od simptoma? .. 
    Daj Bože, držim fige. 🤞🙏

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

mare2805
    08. Ožujak 2022. 10:15

lady_dii

Nalazi trebaju biti do podneprvo mi je krenulo jako oskudno dva dana prije očekivane M, ali to je bilo više bež boje nego smeđe, i tada sam i dobila i prvi plusić ali jako svijetle boje. I onda sam krenula zaprave smeđariti, prvo samo na obris a onda i na ulošku (osrednje), u dva navrata sam imala i malo krvi kao da je netko pljunuo i tu sam se jako uplašila i zvala ginekologa pa mi je dao Duphastone i od evo četvrti dan terapije skoro ništa smeđarenja, u ulošku možda koja točkica tako da se nadam da će prestati. Daj Bože danas samo dobre bete

Sretnoooo, opusti se i misli samo pozitivno...javiii kada saznas rezultate al sigurna sam da će sve biti uredu 🤞🏼🤞🏼 
    a što se tiče kave mislim da si možete dopustiti jednu dnevno, ne valja ni naglo sve prestati..kad vam tijelo zatraži i ako vam je to gust, zašto ne! Sve u umjerenim količinama 😁 

🧒🏽 - 29y 👩🏼
    Pokušavamo od 02.2021
    Dodaci: prenatalne Novalac, Imunosal, probiotik, maticna mlijec 💪🏼
    Svi nalazi uredni 😊
    02.2022 - + ali biokemijska..

Missy87
    08. Ožujak 2022. 10:31

avama

Missy87

Siri 🐾

Missy kod epileptičara je normalna procedura u planiranju trudnoće da se dobije folna kiselina (kažem folacin jer on sadrži 5mg folne odmah i on se daje preventivno ženama u planiranju trudnoće a koje koriste antiepileptike,pogotovo ako sadrže veliku količinu valproata) da ne bi bilo kakvih malformacija jer su šanse kod žena sa epilepsijom 25% da bude problema od neuralne cijevi,preko rascjepa nepca itd,zato je bitno prije trudnoće uvesti folnu i provjeriti razinu da ne bi bila preniska jer je to teže nadoknaditi nego kod žena bez epi statusa. E pa ako imaš doktoricu koja surađuje s HZZO-Om reci da već godinu dana ciljate plodne dane,reci još da pratiš i bazalnu i koristiš trakice (malo slaži da ti nema što drugo predložiti jer su neki teški za pretrage) ali jednostavno ne ide i želiš na pretrage da se vidi je li sve okej. Možda će i partnera ponovno uputiti na spermiogram da se vidi cjelokupna slika jer se muškarcima može promijeniti spermiogram unutar 60-90 dana pa ako je prošlo više od toga,mogao bi biti ponovno upućen na pretragu pa onda kada oboje dobijete nalaze nosiš to svojoj doktorici i onda se dalje dogovarate oko HSG pretrage,pa ako je tu okej možda ti odradi i folikulometriju,a onda kada se i to iscrpi se ide dalje u proces potpomognute na humanu reprodukciju,bilo u bolnicu ili kod privatnika koji ima suradnju sa HZZO-om. Koje antiepileptike uzimaš? Jel imaš još atake ponekad ili su stali?

A onda mi je dobro napravila i dala Folacin.. 😊
    Pijem trenutno Trileptal 300mg i Midza 100mg 1,0,1,
    Nisam vec duze imala napade, neurologica je rekla u 6 mj ako sve bude ok, ukida mi Midzu i ostajem samo na Trileptalu..
    Joj hvala ti puno! Stvarno je lakse kad ti netko da savjet kako dalje jer ovdje nemam koga pitati.
    Potpomognuta se ne placa? Ako ide preko HZZO-a?

Da ne plaća se. Ima se pravo na 3 ivf postupka.

Ni to nisam znala.. Super je kada imas ovakve grupe gdje saznas sve sto treba. Hvala vam na tome! 
    Danas mi je drugi dan kako kasni, malo me grudi bole kada ih se pritisne, dolje tu i tamo zaboli kao kada treba doci.. Ako sada ne uspije idem kod ginekologice i krecemo dalje sa pretragama.

❤️🙏🏻

lady_dii
    08. Ožujak 2022. 10:44

lady_dii

[quote=Mar'ca🌺]Cure, imam jedno blesavo pitanje.
    El smijem u trudnoći pit cappucino? Nema mi već užitka nego doći na posao i popit cappucino pa.. 😅🙈[/quote]

I ja sam u sličnoj dilemi, obožavam piti kavu, al pravu tursku[:02a:]i prestala sam ju piti kad smo krenuli raditi na bebi, pa sad razmišljam da li da ipak popijem jednu malu dnevno ili možda da pređem na bezkofeinsku da se malo zavaram[:02a:]

I upravo sam vadila betu, čekam nalaze, držite fige da je porasla[:02a:]smeđanja skoro više i nema, ginekolog kaže da je smeđarenje okej, bitna nam je sad beta[:36a:][/quote]

Je li ti jako bilo to smedarenje, baš na ulošku ili? Od kad ti je krenulo?[/quote]

Hahah prvo ću probati s bezkofeinskom, vidjela sam da Frank ima u ciglici, plavom pakovanju. A za cappucino mislim da se ne moraš brinuti, mislim da je zanemarivo koliko on ima kofeina[:02a:]

Nalazi trebaju biti do podne[:03a:]prvo mi je krenulo jako oskudno dva dana prije očekivane M, ali to je bilo više bež boje nego smeđe, i tada sam i dobila i prvi plusić ali jako svijetle boje. I onda sam krenula zaprave smeđariti, prvo samo na obris a onda i na ulošku (osrednje), u dva navrata sam imala i malo krvi kao da je netko pljunuo i tu sam se jako uplašila i zvala ginekologa pa mi je dao Duphastone i od evo četvrti dan terapije skoro ništa smeđarenja, u ulošku možda koja točkica tako da se nadam da će prestati. Daj Bože danas samo dobre bete[:02a:][/quote]

Hehe, treba se snaći. 😊😊.
    Tako je i meni dva dana prije menstruacije, i samo jednom, dalje je bilo smedarenje, a sad je više, to što kažeš, bež boje.
    El imaš što od simptoma? ..
    Daj Bože, držim fige. 🤞🙏[/quote]

Vidim sad da si ti ugledala svoj plusić ovaj mjesec [:04a:] nadam se da se družimo na zimskim bebama, ili na jesenjskim [:36a:] jer realno će to biti jesenjske bebice, ali meni je sve iza 10. mj zima haha
    Imala sam grčeve u trbuhu ali neke čudne, kao više u gornjem dijelu trbuha i stalno sam imala osjećaj da sam vlažna, plakala sam na ljubavni film što inače nema teorije haha iii daa..jako mi se jede slatko [:02a:] kakve si imala ti simptome? Jesi vadila betu?

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

Mar'ca🌺
    08. Ožujak 2022. 10:58

lady_dii

Vidim sad da si ti ugledala svoj plusić ovaj mjesecnadam se da se družimo na zimskim bebama, ili na jesenjskimjer realno će to biti jesenjske bebice, ali meni je sve iza 10. mj zima haha
    Imala sam grčeve u trbuhu ali neke čudne, kao više u gornjem dijelu trbuha i stalno sam imala osjećaj da sam vlažna, plakala sam na ljubavni film što inače nema teorije haha iii daa..jako mi se jede slatkokakve si imala ti simptome? Jesi vadila betu?

Jesam da, u subotu sam radila prvi put test i odmah se pojavila crtica. 🥰
    Nadam se da 😊😊
    Ajme, to vlažno, to imam i ja stalno, a nigdje ničega 😅🙈 
    Ja imam samo te grčeve lagane kad ikad, sise me bole i to je to. 
    Nisam ništa još, u petak idem na prvi pregled. Jesi ti radila UZV? 

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

SamoRita
    08. Ožujak 2022. 11:02

Žene, cure, majke.. Za 2 dana (ne) bi trebala dobiti M, danas je situacija ovakva, da li se imam čemu veseliti ili je još rano? https://ibb.co/fSqxQQS
    😁🥰❤️

lil_me
    08. Ožujak 2022. 11:22

Samo

SamoRita

Žene, cure, majke.. Za 2 dana (ne) bi trebala dobiti M, danas je situacija ovakva, da li se imam čemu veseliti ili je još rano?https://ibb.co/fSqxQQS
    😁🥰❤️

To je to😍😍😍😍
    Čestitke, želim ti dosadnu i školski urednu trudnoću ♥️

ZM 7.3
    Prvi pregled 29.4. :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.