Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PiaBuu
    07. Ožujak 2022. 23:45

Kejs, drzim fige da dode do plusica! :)  dal se smije znat kod koje dr ides? :)

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Missy87
    08. Ožujak 2022. 02:57

Siri 🐾

Missy87pretpostavljam da uz redovnu terapiju piješ i folacin zbog planiranja trudnoće? Oprosti nisam polovila jesi u Hrvatskoj ili? Ako si u Hrvatskoj preko zdravstvenog možeš apsolutno sve obaviti na uputnicu,samo moraš nazvati ginekologa o onda on pušta uputnicu. Dakle spolni hormoni i štitnjača se kontroliraju 2-5DC, neka ti odmah i provjere AMH. Nakon što se vidi uvid u hormone onda se ide dalje sa postupkom prohodnosti jajovoda jer duži ciklusi mogu kod nekih upućivati na mogućnost začepljenja jajovoda,ili se uvode folikulometrije i letrozoli,klomifeni za poticanje ovulacije. Folikulometrija sama po sebi nema smisla ako se prvo ne provjeri prohodnost jajovoda i to se gleda od 2,3 DC kakvo je stanje pa ti doktor kaže koji dan dolaziš i ideš svaka 2,3 dana k njemu na kontrolu da se vidi rast folikula. Prije same ovulacije se može dobiti ili štoperica ako se ne vidi ravnomjeran rast folikula tih dana ili se jednostavno tempiraju odnosi 2,3 dana za redom do ovulacije,ovisno od doktora do doktora. Ako ništa od toga ne upali,ili su začepljeni jajovodi,onda se ide direktno na MPO postupak IVF-a. Eto to ti je ukratko. Prvo treba naravno prekontrolirati hormone kod tebe i štitnjaču

Iz Hrvatske sam.. BBŽ, samo je moja ginekologica u Zagrebu.
    Znaci da se narucim kod nje i da joj kazem da krenemo sa pretragama.
    Hvala puno, narucila bi se kod nje a ne znam sto dalje, zadnje kad sam bila rekla je koje datume pokriti, a od tada je proslo vec par mj..bilo mi neugodno zvati jer eto ne znam nista.. 🙈
    Znam da mi je dala Folnu kiselinu, nije folacin...(ako to nije isto) 🙈😂

❤️🙏🏻

Missy87
    08. Ožujak 2022. 03:03

Kejsy  ❄️ ☃️

Missy87

Siri 🐾

Missy87

natalie19

Pozdrav curke
    Missy koje pretrage pa ste obavili do sad?

Samo kod ginekologice Uzv i papa test i njegovog doktora, naravno i kod neurologice jer imam epilepsiju.. Dalje ne znam kako, kome, sto..

Ako je muz obavio spermiogram,ti jedino hormone od 2-5DC,AMH neka odmah ubace,vitamin B6 i B12,vitamin D takoder,obzirom na epi OBAVEZNO provjeriti razinu folne kiseline i onda ovisno o nalazima HSG pa se gleda dalje sto i kako

Taman sam prosli tjedan dobila od neurologice da idem provjeriti koncentraciju lijeka za epilepsiju, folna kiselina mi je ok,..
    Recite mi otprilike kuda se ide poslije, kod nekog privatnika, poliklinika ili sto.. Samo da budem barem malo upoznata s tim..
    I prati li netko od vas grlic maternice?

Gle sve zavisi od hormona. moras traziti od svog ginekologa dodatne pretrage, jer pokusavate preko godinu i td. tako da imas pravo na to. E onda te on uputi d auradis pretrage neke i po potrebi da odete na konsultacije kod doktora za MPO. Pratim ja visinu cerviksa, sluz, bazalnu, LH sve moguce

Moj cerviks je trenutno visoko,.puno piskim, ali tako je kod mene stalno. 🙈😂
    Hvala Vam svima puno, pomogle ste mi jako, sve sam zapisala i zovem svoju ginekologicu da idem dalje, ako ovaj mj dobijem naravno, nadam se da necu! 🤞🏻😊

❤️🙏🏻

Missy87
    08. Ožujak 2022. 03:04

I sretan nam svima Dan žena!
    Neka nam se ostvari naša najveća želja! 🤰🤞🏻

❤️🙏🏻

Mar'ca🌺
    08. Ožujak 2022. 07:26

Žene, sretan dan žena ❤️❤️ 

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
    Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    ❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
    🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
    ➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

Mar'ca🌺
    08. Ožujak 2022. 07:53

Cure, imam jedno blesavo pitanje.
    El smijem u trudnoći pit cappucino? Nema mi već užitka nego doći na posao i popit cappucino pa.. 😅🙈

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

mare2805
    08. Ožujak 2022. 08:18

Drage žene sretan dan žena 🥰❤

🧒🏽 - 29y 👩🏼
    Pokušavamo od 02.2021
    Dodaci: prenatalne Novalac, Imunosal, probiotik, maticna mlijec 💪🏼
    Svi nalazi uredni 😊
    02.2022 - + ali biokemijska..

Mar'ca🌺
    08. Ožujak 2022. 08:29

Siri 🐾

Mar’ca ma možeš. Koliko mi je poznato to nema ni približno kofeina kao prava crna kava,a za sve te nezdrave stvari je jako bitno da se smanjuju a ne da se ukidaju. Jer ako se nešto naglo prekine,puno gore bude za organizam i bebu nego da se postupno smanjuje. Kako ste ti i beba? 🙈

Hvala ti na odgovoru. ❤️ 
    Ajme, kako ovo " ti i beba " čudno zvuči, sva se naježim 😅😊😊 🥰
    Ja sam dobro, muči me taj mjehur , ali oke je, a beba nadam se isto dobro, nemam neke simptome, lagani grčići i sise me bole, nadam se da je to s grčićima normalno. 
    Još uvijek kad odem na WC kad se obrišem imam taj neki sviiijetli smedi iscjedak, znači, ne na dnevnom ulošku, tu nema ništa, samo kad ikad kad odem na WC, pa mi je svašta u glavi. I svašta mislim, ali nadamo se da je i to normalno i da će u petak biti sve oke. 🥰

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

Missy87
    08. Ožujak 2022. 08:39

Siri 🐾

Missy kod epileptičara je normalna procedura u planiranju trudnoće da se dobije folna kiselina (kažem folacin jer on sadrži 5mg folne odmah i on se daje preventivno ženama u planiranju trudnoće a koje koriste antiepileptike,pogotovo ako sadrže veliku količinu valproata) da ne bi bilo kakvih malformacija jer su šanse kod žena sa epilepsijom 25% da bude problema od neuralne cijevi,preko rascjepa nepca itd,zato je bitno prije trudnoće uvesti folnu i provjeriti razinu da ne bi bila preniska jer je to teže nadoknaditi nego kod žena bez epi statusa. E pa ako imaš doktoricu koja surađuje s HZZO-Om reci da već godinu dana ciljate plodne dane,reci još da pratiš i bazalnu i koristiš trakice (malo slaži da ti nema što drugo predložiti jer su neki teški za pretrage) ali jednostavno ne ide i želiš na pretrage da se vidi je li sve okej. Možda će i partnera ponovno uputiti na spermiogram da se vidi cjelokupna slika jer se muškarcima može promijeniti spermiogram unutar 60-90 dana pa ako je prošlo više od toga,mogao bi biti ponovno upućen na pretragu pa onda kada oboje dobijete nalaze nosiš to svojoj doktorici i onda se dalje dogovarate oko HSG pretrage,pa ako je tu okej možda ti odradi i folikulometriju,a onda kada se i to iscrpi se ide dalje u proces potpomognute na humanu reprodukciju,bilo u bolnicu ili kod privatnika koji ima suradnju sa HZZO-om. Koje antiepileptike uzimaš? Jel imaš još atake ponekad ili su stali?

A onda mi je dobro napravila i dala Folacin.. 😊
    Pijem trenutno Trileptal 300mg i Midza 100mg 1,0,1,
    Nisam vec duze imala napade, neurologica je rekla u 6 mj ako sve bude ok, ukida mi Midzu i ostajem samo na Trileptalu.. 
    Joj hvala ti puno! Stvarno je lakse kad ti netko da savjet kako dalje jer ovdje nemam koga pitati. 
    Potpomognuta se ne placa? Ako ide preko HZZO-a? 

❤️🙏🏻

lady_dii
    08. Ožujak 2022. 09:25

[quote=Mar'ca🌺]Cure, imam jedno blesavo pitanje.
    El smijem u trudnoći pit cappucino? Nema mi već užitka nego doći na posao i popit cappucino pa.. 😅🙈[/quote]

I ja sam u sličnoj dilemi, obožavam piti kavu, al pravu tursku [:02a:] i prestala sam ju piti kad smo krenuli raditi na bebi, pa sad razmišljam da li da ipak popijem jednu malu dnevno ili možda da pređem na bezkofeinsku da se malo zavaram [:02a:]

I upravo sam vadila betu, čekam nalaze, držite fige da je porasla [:02a:] smeđanja skoro više i nema, ginekolog kaže da je smeđarenje okej, bitna nam je sad beta [:36a:]

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.