Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mare0212
    01. Ožujak 2022. 23:13

Evo drage moje poslusala sam vas savjet i kupila sam si trakicu u Mulleru. I test je negativan. Vještice još nema,ali eto očito je nešto drugo u pitanju,a noje trudnoća :( hvala na savjetima

👩🏻 1994.
    👦🏻 1995.
    Pokušavamo od 01/2021
    Usporen rad stitnjace
    Inzulijska rezistencija
    Oligoastheozospermia
    12/22- Inseminacija ❌
    6/23 - Inseminacija ❌
    10/24- Inseminacija ❌
    4/25- Stimulirani Ivf, 3 oplođene js, 1 vraćena, a 2 ❄️

✨✨✨

Ella..
    01. Ožujak 2022. 23:27

Kejsy  ❄️ ☃️

dzeny

Zdravo svima. Imam jedno pitanje. Radimo na bebi. Imali smo odnose 18.02 i 21.02 i 24.02. Mengu sam ocekivala najkasnije do 25.02 jer je prosli mjesec bila 26.01. Medjutim javlja mi se bol u ledjima i kicmi stomak karlica i sve komplet. Menga mi kasni i dolazi 27og ali ne kao menga niti ima miris ni boju menge vec je prvo bilo kao neko tackasto krvarenje u pocetku na braon boju a posle blijedo crvena i tako cijei dan skroz po malo imalo. Ja sam bas jake bolove imala i mislila sam da sam trudna ali test na urin je bio negativan kod ginekologa i on nije nista primijetio. Onda 28og sutradan pocinje menstruacija normalna. Danas mi je odjednom izasao veci ugrusak na kojem je imalo malo sluzi i bojim se da je spontani u pitanju. Posle nekih 15-20min su poceli bolovi po stomaku ali sada sam bolje. Krvarenje sada nije obilno niti je do danas i danas bilo vec je onako normalno za mengu. Sad me plasi to da li sam bila trudna pa je otislo ili sam mozda i dalje trudna. Bojim se ici opet kod gin i razocarati se jer ni 27og nista nije nasao a ja imam osjecaj da u dnu stomaka ima nesto. Ne znam sta da radim. Ako sam i bila trudna to je onda nekih 12dana i bojim se da je to otislo. Nije bila kesica samo komad ugruska kao meso ne znam kako bio opisala. Hvala vam unapred.

Najbolje sto mozes uraditi je otici ginekologu. Ali ako ste vi imali odnose na ove datume, a imas redovne cikluse sanse da si trudna su jako male. Jer 8 dana prije ocekivane menstruacije vec su prosli plodni dani, ali eto moze se desiti neka kasna ovulacije.. ili nesto tako, pa mozda postoji mogucnost. Ali svakako to sa ugruskom je znak da morate ginekologu.

Kejsy,  zar ugrusci nisu normalna pojava? 
    Ja sam npr prošlu M imala isto ugruske , no to mi se dogodilo tada, a prije toga ne pamtim kada..čitala sam da je normalno da toga bude, ali ako ne traje više dana ili ako nije baš u velikim količinama, onda nema razlog za uzbunu 🤔🙄 no svakako odlazak ginekologu neće skoditi

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Matajči
    01. Ožujak 2022. 23:41

Kejsy  ❄️ ☃️

Ponavljas sutra testic? Da ti stavim plusic? Ili cekamo jos testica?

Mislim da necu nista ponavljati sutra jer je veceras krenio smedji iscjedak tako da, stize menga ili sutra ili izgleda 03.03. kako je i trebala stici. Nista od ovog ciklusa. 😔 Mozda i bolje, zbog te glupe eserihije. Nek se ja tog prvo rijesim, da onda zdrava mogu uci u nove pobjede. 😊

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

Ella..
    02. Ožujak 2022. 00:29

Kejsy  ❄️ ☃️

Matajči

Kejsy ❄️ ☃️

Mislim da necu nista ponavljati sutra jer je veceras krenio smedji iscjedak tako da, stize menga ili sutra ili izgleda 03.03. kako je i trebala stici. Nista od ovog ciklusa. 😔 Mozda i bolje, zbog te glupe eserihije. Nek se ja tog prvo rijesim, da onda zdrava mogu uci u nove pobjede. 😊

Ne odbaciju ciklus smdarenej moze znaciti i implantacijsko. Ako je jace krvarenje normalno da bud eugrusaka, ali to s mali ugrusci, ona kaze jedan ugrusak, ja sam nekako to u z taj bol to je navela skontala da je veci ugrusak, i to mi nekako bas lici na rani spontani.. Sve to sto joj se desava, je nesto sto je poremetilo citav ciklus, bolje onda provjeriti tacno o cemu se radi. Nekad slicno moze izazove poremecaj hormona, pa mozda je posalje d asve to provjeri za svaki slucaj. Sta znam nekako postoji ono staro dobro pravilo ako ti je menstruacija drugacija nego inace, ako ti je ciklus drugaciji nego inace, posjeti ginekologa. Bolje otici jednom vise na pregled nego sto treba, nego jednom manje onda kad treba…

Slažem se, da..

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

lady_dii
    02. Ožujak 2022. 05:49

Kejsy  ❄️ ☃️

lady_dii

lady_dii

Kejsy ❄️ ☃️

lady_dii

https://ibb.co/JtSr1yr
    Evo :) moze li se otvorit?

Nakon koliko ti se pojavila ova crtica? Izvini meni ovo izgleda sivo kako je tebi kad gledas, plavo ili sivo? Ne mora da znaci da je evaporacijska, jer nekad jednostavno kamera ne moze da ulovi boju. nadam se da gresim, oni cesto pokazu evaporacijsku, smece nad smecem od testova, najgori testovi na zemalskoj kugli. Kupi neki drugi ziva bila. Ali koji ima crtice crvene boje, e tu nema zezancije. Eto vidjela si sliku mog testica, jedva da se nazire linija, nismaje ni mogla ufotkati bez filtera, ali ono sto sam mogla vidjeti je roza boja i tu nema greske. Za svaki slucaj ponovi. Za betu treba sacekati bar 14 dpo. 🤞 nadam se da test ne laze. 🤞🤞🤞🤞

Pojavila se nakon cca 3 min i tako je ostala. Hmm ja mislim da je plava ali sad vise nisam ni ja sigurna. Gdje kupujete testove i koje? Imam jos jedan s rozim crticama pa bi mogla njega sutra ujutro napraviti 🙂

I molim preporuku za test ako mi bude jos trebalo 😁 Ima li u mulleru dobrih a povoljnih?

Ista situacija kod mene kao kod Matajči 😐 krenulo mi od sinoc smeckasti iscjedak, kao pocetak menstruacije. Bas sam ljuta jer sam se testirala s ClearBlue, da sam znala da moze pokazivati te evaporacijske linije jooj 😶 jedino me buni sto sam imala vec smedarenje jako oskudno dva dana prije ocekivane i bila sam uvjerena da je implatacijsko i jos kad sam napravila test koji je pokazao + (sad znam da je evaporacijska) bila sam uvjerena da sam trudna 😃 uglavnom ne znam, molim se jos Bogu, da to ovo novo  smedarenje ne preraste u menstruaciju ali doslo mi je tocno kad treba menstruacija pa ne znam koliko su sanse, ali Bogu su cuda moguća 😃🤞

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

• Amy_94
    02. Ožujak 2022. 06:14

Kejsy  ❄️ ☃️

Amy_94

Pozz svima..
    Ja sam nekad davno bila tu i evo me opet..
    Odlučili smo nakon 2 godine napravit malo pretragice muz ide na spermatogram.
    Kako to ide? Kad dođu nalazi? Dobio je uputnicu od svoje doktorice, sad smo poslali i čekamo termin.
    Se čeka dugo?

Dobro nam dosla, i nadam se d abrzo odes na trudnicke teme. Ako zelis sa nama na listu pisi kad (ne) ocekujes menstruaciju? A sto se nalaza tice iskreno ja ne znam, i mi smo u toj fazi. U cetvrtak muz treba odnjeti uzorak, ali on ide privatno, tako da veze nemam.. i mene zanima koliko se ceka nalaz, zaboravili pitati

A ti jesi bila na pretragama.? 

👨‍🦱39- teška oligoasthenozoospermia
    👩‍🦱30 - Amh 1.83 μg/L.
    1x IVF prirodni ❌
    06/23 aspiracija 4 folikula 4 jajne stanice 3 blaste❌️
    1/24 aspiracija 5 folikula 4 jajne stanice,
    spermiogram azoospermija, jajne stanice zaleđene
    10.03 imamo spermije
    10/24
    1❄️ blasta (decortin, prolutex, fragmin, cyclogest)
    14.10 + beta (32-24-70-196-342-477-703) 6tt💔
    19.12 fet 24.12 +(9dnt 131 ,11dnt 376, 15dnt 1807)
    16.01 imamo ❤️6+5tt
    12tt boy 💙 (trisomija 18,Edwards sindrom)14tt💔

Matajči
    02. Ožujak 2022. 07:00

lady_dii

Ista situacija kod mene kao kodMatajči 😐 krenulo mi od sinoc smeckasti iscjedak, kao pocetak menstruacije. Bas sam ljuta jer sam se testirala s ClearBlue, da sam znala da moze pokazivati te evaporacijske linije jooj 😶 jedino me buni sto sam imala vec smedarenje jako oskudno dva dana prije ocekivane i bila sam uvjerena da je implatacijsko i jos kad sam napravila test koji je pokazao + (sad znam da je evaporacijska) bila sam uvjerena da sam trudna 😃 uglavnom ne znam, molim se jos Bogu, da to ovo novo smedarenje ne preraste u menstruaciju ali doslo mi je tocno kad treba menstruacija pa ne znam koliko su sanse, ali Bogu su cuda moguća 😃🤞

Meni je npr. normalno da imam smedji iscjedak dan dva prije menge. Nemam ga uvijek, ali svaki treci - cetvrti ciklus bude tako. Zato se ja ne nadam bas previse.
    Moze znaciti i implatacijsko, slazem se, ali u mom slucaju ne vjerujem.  A svima koji smedjare zelim da bude implatacijsko i kojima kasne da budu lijepe, uredne, skolske trudnoce 🤞🤰
    Kod mene uvijek sve nesto naopako, nece li me nece 🤣 A dobro, ostajem pozitivna kakav god ishod bio 😊

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

lady_dii
    02. Ožujak 2022. 07:57

https://ibb.co/B43HGjL 
    Saljem sliku svog smedarenja (ispricavam se gadljivijima) 😃
    Sinoc mi je krenulo samo na obris, danas izgleda kao na slici, kako vam to izgleda? Ocekivala sam da ce do sad krenuti jace i da je pocetak menstruacije. Ali evo i dalje jako oskudno i bez tipičnih menstrualnih bolova u stomaku, primjetila sam jutros samo da sam imala glasne grceve kad sam se probudila ali bez menstrualne boli.. drugih simptoma nemam, osim sto sam stalno gladna 😅

Da ponovim pricu, tko nije uspio sve popratiti. Dva dana prije ocekivane vještice krenuo takoder oskudni svjetlo smeckasti obris koji je trajao kratko, napravila test sa clearblue sutradan i pokazao crticu za koju ne znam da li je evaporacijska, isti dan navece mi krene opet smedarenje i tad pomislim da je krece menstruacija i evo sutradan ujutro je slika koju sam gore stavila. 🌺

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

• Marićka
    02. Ožujak 2022. 08:33

Ja sam jutros piškila, jer imam 2 testa, pa me jedan žuljao 🙄
    Snješko naravno. Uopće ne očekujem plus... bazalna će vjerojatno pasti sutra još. 
    Mislila sam da neću biti razočarana, ali priznajem da ipak malo jesam, jer smo ovaj ciklus odradili baš sve kako treba 😭

• Nesichah
    02. Ožujak 2022. 08:34

Hej dobro jutro svima ili nekima možda već dobar dan. Ja sam i dalje nestrpljiva pa sam jutros opet radila testić koji je negativan,ali i dalje vjerujem da bi ovaj mjesec na kraju mogao biti plusić. Ponovit ću u nedjelju.. Nemam naznaka vještice i nadam se da će tako i ostati 🤞 danas je dan očekivane mjesečnice. Ne znam zašto sam ovaj mjesec tako nestrpljiva kada znam da jedini + koji je bio se pokazao zadnji put nakon 4-5dana nakon očekivane M. 

33 ♀️29♂️
    Missed ab. 10tt -09/21
    Trudimo se od 01/22
    Elevit elenatal 03/2022
    Termin 07.08.2023.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.