Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bennny20
    17. Siječanj 2019. 17:24

ruška

Pozdrav cure,evo da ukratko ispricam svoj slucaj.
    Bila na tri postupka inseminacije koja nisu uspjela,sve je u redu samnom i sa partnerom,ali vec duze vrijeme nista.imala sam pauzu u 12 mj i dogovor sa doktorom da u 01.mj idem na ivf stimulativni,te kada dobijem menstruaciju dodem 02.dan po terapiju.
    Meni je danas 32 dan ciklusa i jos nista,znam kada je otprilike bila ovulacija,ali nisam se nicemu nadala jer sam spremna raditi dalje postupke.
    Cijelo vrijeme mjerim bazalnu temp.i svaki dan mi je 37.1.Ne zelim jos raditi test,a ni vaditi betu jer me strah da se ne razgovaram.što vi mislite?simptomi-malo me boli u donjem djelu leđa, ali ne jako kao pred menstruaciju.

Dobro dosla u nas malo svijet!
    A koliko ti traju ciklusi? Kada bi ti kasnila menga? Taman mi jucer u mojem ocaju jer sam dobila M prica prijateljica za pricu gdje je zena pokusavala godinama ostati trudna i kada su zakazali termin za postupak i znala je da tad i tad ide ostala trudna prirodno. I to samo potvrduje da glava igra veliku ulogu uglavnom. Ne uvijek..al u vecini slucajeva. Zelim ti od srca da i tvoja prica bude tocno takva.  

• ruška
    17. Siječanj 2019. 17:54

bennny20

ruška

Pozdrav cure,evo da ukratko ispricam svoj slucaj.
    Bila na tri postupka inseminacije koja nisu uspjela,sve je u redu samnom i sa partnerom,ali vec duze vrijeme nista.imala sam pauzu u 12 mj i dogovor sa doktorom da u 01.mj idem na ivf stimulativni,te kada dobijem menstruaciju dodem 02.dan po terapiju.
    Meni je danas 32 dan ciklusa i jos nista,znam kada je otprilike bila ovulacija,ali nisam se nicemu nadala jer sam spremna raditi dalje postupke.
    Cijelo vrijeme mjerim bazalnu temp.i svaki dan mi je 37.1.Ne zelim jos raditi test,a ni vaditi betu jer me strah da se ne razgovaram.što vi mislite?simptomi-malo me boli u donjem djelu leđa, ali ne jako kao pred menstruaciju.

Dobro dosla u nas malo svijet!
    A koliko ti traju ciklusi? Kada bi ti kasnila menga? Taman mi jucer u mojem ocaju jer sam dobila M prica prijateljica za pricu gdje je zena pokusavala godinama ostati trudna i kada su zakazali termin za postupak i znala je da tad i tad ide ostala trudna prirodno. I to samo potvrduje da glava igra veliku ulogu uglavnom. Ne uvijek..al u vecini slucajeva. Zelim ti od srca da i tvoja prica bude tocno takva.

Ciklusi su mi svakakvi,prosjek je 26 dana,tako kaze kalendar.evo unazad 3 mj.22dana,25 i zadnji mjesec 28dana,a danas je 32dan
    Znam da glava igra ulogu,moram priznati da sam se u 12 mj posvetila drugim stvarima i odmarala od postupaka, i eto sada cekam
    Hvala i javljam svoje iskustvo:)

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

Mika111
    17. Siječanj 2019. 18:01

Aurora drzim fige da sutra bude super beta, samo mirno i opušteno.
    Cure slazem se da je jako tesko cekati kad nesto stvarno zelis, ali moramo biti strpljive, znate kako kaze stara narodna, strpljen, spašen😂😂 (to kaze ona koja ce vjerojatno iduci ciklus pratiti svaki simptom i jedva docekati 12 dana od o da napravi test😂).
    Grizli kako si ti danas, jel te manje boli? Nadam se da js i spermići u labosu partijaju punom parom☺☺.
    Ruška dobro nam dosla, mislim da ti je najbolje napraviti test i tako se rijesiti nedoumica, aki je negativan znas da ides u postupak iduci ciklus a ako je pozitivan - savršeno!!
    Curke, imam jedno pitanje pa ako mi koja zna odgovoriti, obicno me dan dva poslije o pocnu boljeti grudi i bole par dana i prestanu, ovaj ciklus nikako ne prestaju, bole i u sredini i bocno, jel to znak nekog hormonskog poremecaja? 😕😟

Mika111
    17. Siječanj 2019. 18:02

Tata kako si ti danas? Kakvi su nalazi?

17. Siječanj 2019. 18:25

Dobila nakon tri dana kašnjenja. Nije mi vrag dal mira pa reko da odem na vađenje krvi i provjerim stanje štitnjače obzirom da imam hipotireozu. Tsh 2,97. U par mjeseci mi je porasel, opet. To je u granicama normale, ali sve se bojim da s takvom štitnjačom nikad ne budem ostala trudna. Poželjno je 2.5. Čitala sam da treba biti između 1 i 1.5 da bi došlo do začeča. Baš se jadno osjećam. Ah.... 😔

Mika111
    17. Siječanj 2019. 18:38

Gujdo zao mi je zbog m😟. Sto se tice štitnjače, nije to tako strašno, preporucljivo je ispod 2.5, ali mislim da se ovo da korigirati terapijom, jel imas nekoga od endokrinologa tko te prati?
    I da, probaj se sto manje stresirati jer mislim da to samo pogorsava stanje. Sretno!

17. Siječanj 2019. 18:49

Nemam endokrinologa, tek smo počeli pokušavati i bila sam uvjerena da mi je ok štitnjača pa nisam išla po mišljenje. Budem svakako, ali mislim da mi treba sitno povećati dozu. Radim u školi, ne znam se ne stresirati. 😂😂😂 

teresita
    17. Siječanj 2019. 18:53

Ipak dobila M, obilato, samo krenulo odjedanput☹️. Idemo dalje.nema predaje.

Mika111
    17. Siječanj 2019. 19:21

Gujdo mozda bi bilo dobro da ti doktorica da uputnicu za endokrinologa pa da ti on korigira terapiju obzirom da planiras trudnoću.
    Teresita samo naprijed, mozda ce bas ovaj ciklus biti dobitan😉

Grizli
    17. Siječanj 2019. 19:34

Teresita zao mi je da je stigla!
    Ruska dobro dosla nam, zao mi je prije svega da nije bilo uspjeha vec ranije sa inseminacijama. I iskreno se nadam da je ovo tvoje kasnjenje zbog malog srceka u tvom trbuhu. Hajde kad se okurazis napravi test pa javi plusic. Ona temp ako je bazalna onda je prilicno trudnicka s obzirom da ti M kasni. 🤞🤞🤞 Sretno!
    Mika bolje manje boli odnosno lijeva strana samo kad napnem trbusne, a desni jajnik jos probada no izdrzava se, al moja astma me zeza a kasljanje je sad prilicno neugodno i bolno iskustvo. Iskreno nadam se da su prestali tulumariti i da su se uhvatili ozbiljnog posla. Dosta je bilo zaj**! Onih par miljona spermica nek tulumari dok su zivi al onih 8 ima da sad rade kako treba i sta treba. 😁😉 Sto se grudi tice krenu boliti prvo zbog porasta estradiola, a kasnije nastave zbog progesterona do nekog 24-25 dana kad naglo padne progesteron, ako dodje do T onda zbog toga i nastave boliti. Nije to nikakav disbalans ni nista specijalno zabrinjavajuce, a mozda uskoro i otkrije razlog tome kao II 🤗
    Gujdolino pozeljno bi bilo da je tsh ispod 2.5 za pocetak trudnoce. Mislim da je nasa Mini koliko se sjecam imala u granica vrijednosti al veci od toga i kad je spustila ga ispod 2.5 zatrudnila tako da ne bi bilo lose da posjetis endokrinologa i izvadis ft3 i ft4. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.