Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    17. Siječanj 2019. 10:18

Aurora ce ti rec kad da dodjes na uzv bar nama tako daju termin kad dodjes sa betom ako se pravilno dupla. Ti si sa onda 5tt + broj dana u tom tjednu. Nemoj se previse uznemiravat draga, osim ako imas jake bolove ili krvarenje.. Pricekaj betu!
    Teresita nemoj se naljutit draga, al mene izlude cure koje trce pred rudo. Prvo ti ni neznas 100% kad ti je bila ovulacija. Drugo od ovulacije moze proc i 12 dana da dodje do implantacije. Da ti je O bila 6.1, ako je implantacija bila kasna 12 dana tebi je tek jucer bila implantacija, a ti bezveze trcala vaditi batu, trosit novce i sebe opterecivat bespotrebno. Daj cure pricekajte bar 14 dana od O tj kad mislite da je bila. Najbolje bi bilo pricekat da M izostane pa onda testove i vadjenje krvi. Da sam ja ko ti vec bi jednu palacu ostavila labosu privatnom na vadjenju krvi. Pomalo ko sto sam neki dan Angie rekla dozvolite svom tijelu da odradi "posao", dopustite embriju da se implantira ovakim stresom samo mozes si naskoditi. I da to sto imas moze biti implantacijsko, al moze biti i najava M, moze biti tockasto krvarenje jer nisi ni imala O... Razloga je nekoliko, a ja od srca ti zelim da bude ipak plus na kraju price samo se zeno smiri opusti nitko nije umro ako je čekao i zivio u neznanju 10-tak dana. 

Angie1205
    17. Siječanj 2019. 10:57

Moram se sloziti sa Grizli.
    Ma koliko mi bile nestrpljive zaista samo sebe jos vise izbediramo jer bi sve sad i odmah. Ja bi svaki dan radila test al se onda pregrizem za jezik i postanem svjesna da cu se samo jos vise izbedirat ako bude negativan i onda budem zivcana i sva jadna. Tako samo sebi radimo “stetu”.
    Razmisljala sam da sutra napravim test, al sam ipak odlucila sam da necu i da cu ipak pricekat M pa ak dodje onda cemo vidjet kak i sta dalje, sad necu ranije radit test iz principa samoj sebi!!

• bennny20
    17. Siječanj 2019. 11:55

Slazem se sa Grizli, Aurorom i Angie. Mi smo sebi najgori neprijatelji. I ok i ja sam takva...nadam se, iscekujen, sve bi odmah i sad. Al tako ne ide...sve se desava kada se treba desiti i nista ne ide na silu i bas pnda kad mi zelimo. 
    Gugl je zlo i sve nas namami... i ove aplikacije su zlo... vidim po sebi...skinula 4 kom. A na kraju mi je jedino pogodila dan kada ce M doci moja stara koju imam godinama Moj kalendar. A sve sam ih pregledavala, racunala, gruntala...i na kraju opomena da sam se malo prezaletila.
    Malo cu probati stati na loptu i maknuti misli samo sa trudnoce. Mislim da cak necu niti gledati aplikaciju ovaj mjesec. To mi samo postane opsesija.
    Hvala vam sto ste tu da se tjesimo kada potonemo i sto se nekako skupa dizemo kada padnemo.  

• baby
    17. Siječanj 2019. 11:58

Nemojte gledati kalendare, slusajte tijelo :) ja uspijevam ne gledati, ne pratim trakice, pokusavam se zdravije hraniti i vjezbati i idem raditi obradu da vidim jel postoji zapreka s fizicke strane

Angie1205
    17. Siječanj 2019. 12:15

Ja isto imam app Moj kalendar vec unazad par godina i jedino njemu vjerujem kaj se tice plodnih dana i (ne) dolaska M jer racuna prosjek dana ciklusa i sve a stvarno dugo sve upisujem u njega, i M i odnose i sve tak da se sa drugim app necu ni opterecivati. A gugl je...ah, u nekim slucajevima dobar a u nekima bas i ne, tak da ono osnovno zguglaj al nejdi u neke dubioze i vjeruj vise sama sebi i kako se ti osjecas, i vjeruj da ce se desit...kad tad 😘

• Babylove
    17. Siječanj 2019. 13:32

Moram se sloziti sa grizli i ostalim curama...
    Jos mi nije bilo jasno zasto si vadila betu tako rano.. al reko mozda sam ja nesto krivo vidjela pa je test bio pozitivan...
    Svi mi zapravo trcimo pred rudo.. i najradije bi da vec drugi dan mozemo znati dali je uspjelo.. ali to ne ide tako...najgore od svega sto si time same škodimo..
    Stvaramo si nepotreban stres i kidamo zivce a ne mozemo utjecati na to dali ce uspjeti ili ne... mozemo si samo pomoci da se opustimo i ucinimo sve sto mozemo a ostalo ce biti kada bude sudeno... znam tesko je.. mrzim kad mi netko kaze opusti se i ne razmisljaj ali kada je stvarno tako.. samo sto je tesko.. jedino se mozemo okupirati necime sto volimo i cekati ishod..
    Od sveg srca ti zelim da mozda ipak nesto bude.. ali ako i ne.. glavi gore i biti ce 💖
    Svima zelim srecu 🤞🤞

trudilica26
    17. Siječanj 2019. 14:28

Evo mene cure,ja sam evo opet na Klomifenima + Estrofem. Znam da sam rekla da neću više,ali eto,doktorica me ubijedila još ovaj ciklus da odradimo kad sam već došla.. Počela sam piti i marulju,ovulaciju ću potvrdit testovima,pa ćemo vidjeti. Žao mi je svih kojima je došla M,ali ne treba gubiti nadu 😁 Grizli tebi želim puuuno sreće i šaljeđ ti brdo pozitive,čuvaj se 💕

teresita
    17. Siječanj 2019. 14:54

Slazem se i ja cure sa svim napisanim, ovaj put je nestrpljivost bila jaca od mene, necu joj dati vise tu priliku😂🙃🙃. Cekamo pa sta bude. Sretno

• ruška
    17. Siječanj 2019. 17:00

Pozdrav cure,evo da ukratko ispricam svoj slucaj.
    Bila na tri postupka inseminacije koja nisu uspjela,sve je u redu samnom i sa partnerom,ali vec duze vrijeme nista.imala sam pauzu u 12 mj i dogovor sa doktorom da u 01.mj idem na ivf stimulativni,te kada dobijem menstruaciju dodem 02.dan po terapiju.
    Meni je danas 32 dan ciklusa i jos nista,znam kada je otprilike bila ovulacija,ali nisam se nicemu nadala jer sam spremna raditi dalje postupke.
    Cijelo vrijeme mjerim bazalnu temp.i svaki dan mi je 37.1.Ne zelim jos raditi test,a ni vaditi betu jer me strah da se ne razgovaram.što vi mislite?simptomi-malo me boli u donjem djelu leđa, ali ne jako kao pred menstruaciju.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• ruška
    17. Siječanj 2019. 17:01

ruška

Pozdrav cure,evo da ukratko ispricam svoj slucaj.
    Bila na tri postupka inseminacije koja nisu uspjela,sve je u redu samnom i sa partnerom,ali vec duze vrijeme nista.imala sam pauzu u 12 mj i dogovor sa doktorom da u 01.mj idem na ivf stimulativni,te kada dobijem menstruaciju dodem 02.dan po terapiju.
    Meni je danas 32 dan ciklusa i jos nista,znam kada je otprilike bila ovulacija,ali nisam se nicemu nadala jer sam spremna raditi dalje postupke.
    Cijelo vrijeme mjerim bazalnu temp.i svaki dan mi je 37.1.Ne zelim jos raditi test,a ni vaditi betu jer me strah da se ne razgovaram.što vi mislite?simptomi-malo me boli u donjem djelu leđa, ali ne jako kao pred menstruaciju.

Krivo napisala RAZOČARAM

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.