Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lalla
    18. Listopad 2018. 14:56

Mala_mrvica, pise ti sigurno da trebas na kolposkopiju. Ja sam isla privatno i bila sam jos i trudna, no nije me gotovi uopce boljelo. Ginekolog te s necim posprica i onda s nekim instrumentom detaljnije pregleda te promjene. On je zakljucio da nema nicega sumnjivog kod mene. Isto sam se prije toga jako brinula i stresirala.   Jako puno ljudi ima HPV i gotovo je ne moguce biti seksualno aktivan bez da to imas. Osim ako i ti i muz niste imali nikog prije braka. HPV je neizljeciv, ali ajmo reci da najcesce nije aktivan ako je imunitet osobe dobar. To je nesto kao herpes koji ti izbije kad oslabi imunitet. Problem kod HPVa je ako se ne lijeci onda cin 3 moze postati rak grlica maternice. 

• baMAMA
    18. Listopad 2018. 15:00

medi89

Eh curke vidim da nam se svakoj trenutno svasta događa i samo mogu reci "svaka nama cast", mi smo carice sta sve prolazimo i opet sve smo nekako pozitivne…moja vještica je prošla trajala je nikh 5,6 dana a prije spontanog uvijek po 3 dana ali mislim d aje bolje d aje malo oblinija negod a je gotovo pa nema…sto se tice mene ja ne kuzimm…ciklusi redovni 28.dan znaci ovulacija se desava 14-dan jer ne znam zasto ako se ne desava taj 14-dan ja imam bolove moram ih imati zbog neceg i kontam sta se desava pa nece i nece… uglavnom idem dalje ovaj mjesec klomifen+metamorfin….naucnici su dokazali da klomifen i matamorfin do 50% imaju vece sanse za extra ovulaciju i začeće pa cemo vidjeti …tablete koje pijem u obliku metamorfina su SIOFOR i kostaju oko 20kn, a klomifen isto tako.Jest da mi je muka od silnih tableta ali mora se.Uz to piejm D3 kapi jer je dokazano da i one psopjesuju začeće, jedem sve sto pospješuje začeće:jaja,sir mladi,mlijeko, ovsene pahuljice,orahe,bademe,grožđice pa cemo vdijeti kako ce proći ovaj mjesec, pisat cu vam..da i skinula sam neku top aplikaciju znaci svasršena je FLO se zove znači ima sve u njoj plodni dani kad su, sve siptome da bilježite,aktivnosti, podsjetnike za tablete, koliko vode ste popile danas,koliko ste spavale ,bazalnu temp (i to sam počela) pa pokusajte skinuti sebi bit cete zadovoljne :*

Ljubim vas sve

Imam i ja FLO aplikaciju.. prezadovoljna sam! 
    kad upišeš neki simptom onda ti odmah izbacuje i razne savjete u vezi toga...

ja sam ovaj mjesec skroz izbacila iz misli praćenje ciklusa... još mi se namnožila candida taman par dana prije ovulacije - liječila sam je dobrih 7 dana!!! tako da od ovog ciklusa ništa :(
    za tjedan dana treba stići M i ovaj mjesec znam sigurno da će doći...

• baMAMA
    18. Listopad 2018. 15:01

tratinčica_maslačak

curke koje imaju iskustva s prethodnim trudnoćama… kada otprilike kreću mučnine?
    meni je danas užasno zlo, pa se sad pitam je li moguće da je to već krenulo?

meni su mučnine u obje trudnoće krenule dosta kasnije... ne sjećam se točno.. ali otprilike 8. tjedan trudnoće. Tada sam već i prvi ginekološki bila obavila.

Lalla
    18. Listopad 2018. 15:03

Cin ne mozes izlijeciti ni ako je kod tvog stalnog partnera aktivan. I ti i muz morate raditi na imunitetu da se ne bi medjusobno zarazivali kao ping-pong. Kondom nije 100% siguran kao kontracepcija protiv hpv-a. Zato ga je gotovo ne moguce izlijeciti u otvorenim vezama gdje je dopusteno imati vise partnera.

Lalla
    18. Listopad 2018. 15:05

Pod izlijeciti, mislim zalijeciti... Ne moze se izlijeciti, zauvijek je prisutan u organizmu. To je ono sto ja znam kao laik i osoba koja ga je imala i zalijecila.

Grizli
    18. Listopad 2018. 18:05

TRATINCICA gle moguce je sve ako si imala pozitivnu betu moguce je vec na pocetku imat mucnine. 
    BENNY ja sam imala vrlo slicnu situaciju prosle godine u ovo vrijeme. Znaci normalna M sredinom 10mj. Na 25 dc dobila ponocno M nesto slabiju ali trajala je isto 4 dana ko i uvijek. Nisam ni posunjala na T zbog toga. 8 dana iza toga pocela krvariti lagano prvo mislim ovulacijsko iako je bilo malo prerano, al kako nije prestajalo ni 12 dan isla sam kod gin i beta je bila preko 300. Za 2 dana je bila duplo manja. Imala sam spontani nazalost a da nisam ni znala da sam trudna. Endometrij je tada jos uvijek bio zadebljao jer po njihovom sam vec bila usla u 6tt, a isto nista nisu vidjeli ni gv ni nista jer sam prije toga vec dosta dana krvarila. Kako sam ja 4 mj prije toga imala spontani u 8tt oni su prvo pomislili kad sam dosla da krvarim da imam M i da mi se ciklusi jos nisu ustalili. Zato ti iakreno preporucam ponoviti betu najranije za 2 dana i znat na cemu si. Ako dobijea slucajno jake bolove ili obilnija krvarenja javi se na hitan prijem odmah. Nadam se da ipak ce sve biti u redu na kraju i da se radi samo o nekom spletu okolnosti pa da zato krvaris. 

mala_mrvica
    18. Listopad 2018. 18:05

Drage zene hvala puno na savjetima sada su mi neke stvari dosta jasnije, pila sam beta glukamin od solgara ali cu def opet uzetu jednu kutiju. Oni meni predlazu da mi kao uzmu uzorak te ranice pa posalju na obdukciju ja bi radije ako to planiraju da rade da mi odmah to uklone ako je to moguce nego da uzimaju uzorak pa me kroz mjesec opet zovu da dodjem da mi uklone tu ranicu... ja se ne bojim te boli, meni je najstrasnije opet ici na tu prokletu stolicu od koje imam traume... Ugl sada cekam da mi ciklus skroz prodje pa cu pocetkom sljedece sedmice ici kod jos jednog doktora za misljenje... citala sam negdje da je tampon natopljen kantarijonovim uljem jako dobar za te ranicem, pa sam preventive radi uzela i to da stavljam do kontrole skodit ne moze. Evo nalaz ponovo

mala_mrvica
    18. Listopad 2018. 18:14

vidjela sam da je neko pitao za betu kolika treba biti u kojoj sedmici, evo tablica nadam se da ce vam malo pomoci 

• bennny20
    18. Listopad 2018. 18:34

Cure meni  debljina endometrija 3.41mm.... i to ide u prilog da nije trudnoca prava...jer mislim da i ako i je rana trudnoca  kako je prema beti 3-4 tjedna da bi i debljina endometrija trebala biti veca ipak. 
    Poluditi cu do utorka kada me dr.salje na sljedecu betu. Znaci danas i opet utorak. 🤔😐

baarbaraa29
    18. Listopad 2018. 20:28

mala_mrvica

Drage zene hvala puno na savjetima sada su mi neke stvari dosta jasnije, pila sam beta glukamin od solgara ali cu def opet uzetu jednu kutiju. Oni meni predlazu da mi kao uzmu uzorak te ranice pa posalju na obdukciju ja bi radije ako to planiraju da rade da mi odmah to uklone ako je to moguce nego da uzimaju uzorak pa me kroz mjesec opet zovu da dodjem da mi uklone tu ranicu… ja se ne bojim te boli, meni je najstrasnije opet ici na tu prokletu stolicu od koje imam traume… Ugl sada cekam da mi ciklus skroz prodje pa cu pocetkom sljedece sedmice ici kod jos jednog doktora za misljenje… citala sam negdje da je tampon natopljen kantarijonovim uljem jako dobar za te ranicem, pa sam preventive radi uzela i to da stavljam do kontrole skodit ne moze. Evo nalaz ponovo

Radi se biopsija tj.uzimanje uzorka i moguce je da priilikom tog postupka otklone i bolesno tkivo. Tako je meni dr.rekao, ali nazalost nije uspio i biopsija je samo potvrdila cin3 i isla sam na operaciju, ali na kraju nista nije bilo strasno niti kasnije zapreka za trudnocu. Moj savjet je da ih poslusas. Sretno!

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.