Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anamor
    12. Rujan 2018. 18:56

Ana Donna

Aurora87

Ana, hvala, tako cu onda i ja negdje od 10.dc. Pokusavamo 7 mjeseci. Nisam nikad trakice koristila, samo sam bazalnu mjerila. Vidjet cu sta ce mi gin reci. Mislim da bih trebala svakakave pretrage odraditi jer sam samo papu prije pokušavanja odradila. Ova soc gin mi nije htjela ona 4 brisa uzeti niti ista drugo. Tako da moze biti svasta. Kosa mi opada nenormalno pa sam uvjerena da mi nest s hormonima nije ok. A i dosta sam dlakava, na mamu nisam, mozda na tatu🤣

Aurora, pokušaj možda sa trakicama, ja sam kedno vrijeme mjerila bt ali me zbunila…Meni ti isto abnormalno otpada kosa, to sam primjetila unatrag 2 mjeseca a već mi dvije frizerke rekle…inače mi zna otpadat kad se jesen bliži ali ove god ovo mi je čudno 🤔🤔 koji bi hormon na to mogao utjecati?
    Anamor, kojom aplikacijom skeniraš trakice?

Aplikacija Glow, skini ja sa trg playa, savrsena je, cak mi je i bolja nego fertility. Do sada je sve u dan bilo točno, porukama te upozorava na dolazak plodnih dana i ovulacije, te se isto unaša bazalna temperatura i ostali parametri.

MalaTajna222
    12. Rujan 2018. 19:01

Zbog stitnjace moze kosa jako opadati. Mada i meni konstantno opada i imam jako slabu vlas koja puca , ali stitnjaca bi bila uredna. 

• anamor
    12. Rujan 2018. 19:02

Kosa cesto opada i zbog problema i slabosti bubrega, pa si i na to obratite pažnju.

• fantasia
    12. Rujan 2018. 19:10

anamor

Ja koristim zelene trakice sa ebaya…osjetljivosti 25IU i svaki sam puta do sada uhvatila LHpik…bilo navece, bilo ujutro ili popodne i testiram dva puta dnevno, ponekad i tri kada se dan ovulacije bliži, zatim trakicu skeniram preko mobitela i očita mi rezultat i jačinu, te jakost crtice.
    30 komada i 10 testova za trudnocu platim oko 60-tak kn..i dodju iz Engleske za tri dana. I tako vec cetiri mjeseca.
    A danas 27 DC, odnosno 11DPO temp. mi je naglo pala, a M očekujem i trebala bi kao i do sada doći tek za 4 dana..pa sam malo zbunjena, s obzirom na to da mi temp padne tek dan prije dolaska M. Po tome bi mi lutealna faza ovaj mjesec bila do dva kraća dana nego inače (15 dana).

Ovo s temp.se i meni dogodilo ovaj ciklus. 26.dc mi je pala na 36.6, jucer mi opet narasla na 37.1...M bi trebala doci u subotu ili nedjelju kad mi uvijek varira.
    Mozda netko ima vise iskustva s time pa da pojasni:)

• anamor
    12. Rujan 2018. 19:14

fantasia

anamor

Ja koristim zelene trakice sa ebaya…osjetljivosti 25IU i svaki sam puta do sada uhvatila LHpik…bilo navece, bilo ujutro ili popodne i testiram dva puta dnevno, ponekad i tri kada se dan ovulacije bliži, zatim trakicu skeniram preko mobitela i očita mi rezultat i jačinu, te jakost crtice.
    30 komada i 10 testova za trudnocu platim oko 60-tak kn..i dodju iz Engleske za tri dana. I tako vec cetiri mjeseca.
    A danas 27 DC, odnosno 11DPO temp. mi je naglo pala, a M očekujem i trebala bi kao i do sada doći tek za 4 dana..pa sam malo zbunjena, s obzirom na to da mi temp padne tek dan prije dolaska M. Po tome bi mi lutealna faza ovaj mjesec bila do dva kraća dana nego inače (15 dana).

Ovo s temp.se i meni dogodilo ovaj ciklus. 26.dc mi je pala na 36.6, jucer mi opet narasla na 37.1…M bi trebala doci u subotu ili nedjelju kad mi uvijek varira.
    Mozda netko ima vise iskustva s time pa da pojasni:)

Meni je sa 36.60, inace moje jutarnje najvise mjerenje i to u 5:00, pala na 36.27, a M mi dolazi na 36.10. Tko da cu vjerovatno i dobiti..no idemo dalje. Hvala ti na odgovoru fantasia.

12. Rujan 2018. 19:51

anamor

Anamor hvala ti, jesu trakice roze ili zelene?
    Ja ti se ne razumijem u temp jer isto mislim da bi me samo zbunila, a zbog ludih smjena na poslu nema sanse za mjerenjem u relativno isto vrijeme.  Oces li radit test ili ako izostane? Ja bi vec bila na iglama..

• anamor
    12. Rujan 2018. 20:21

Pina96

anamor

Anamor hvala ti, jesu trakice roze ili zelene?
    Ja ti se ne razumijem u temp jer isto mislim da bi me samo zbunila, a zbog ludih smjena na poslu nema sanse za mjerenjem u relativno isto vrijeme. Oces li radit test ili ako izostane? Ja bi vec bila na iglama..

Zelene su...ma radila sam ga jucer..s obzirom da ih imam dosta, kao i dva prethodna mjeseca. Ako izostane, budem opet, mada s obzirom na temp. sumnjam i lagane bolove dole, tipican PMS. Zaista nije komp. ovo sa bazalnom..pola sata gore dole ne utjece. Kada se probudis jednostavno izmjeri, pa da imas uvid koliko toliko. Ja na moru na GO rekla sam mjerit cu kada se probudim, a ne u pet ujutro kao kada se dizem za na posao. Bitno da ti se pokaze niza temp. prije ovulacije i porast odmah dan nakon. Tako ces znati da si je imala. Tem.počinje rasti dan nakon ovulacije i tek ti je tri uzastopna rasta za redom mogu potvrditi. Bitno je da imas oscilacije i zaista meni je zabavno, cak mi i fali da je ne izmjerim, vec sam navikla 4 ciklusa. Do sada mi je zaista graf bio skolski, ali ocito folikul od 14mm na 13 DC premali, a i dr. je rekao veliki je napredak, dodji za dva mjeseca. Nadala sam se, ali opet nikakve euforije nije bilo, ali bila sam sretna da se folikul napokon pojavio.

• anamor
    12. Rujan 2018. 20:22

Inace, ako temp. ne mozes mjeriti ujutro, mozes ju mjeriti i prije spavanja, nakon pola sata mirovanja. Ako nema druge varijante.

Tina1510
    12. Rujan 2018. 22:12

Cure, gdje u zagrebu napraviti spermiogram a da nije privatno? Treba li uputnica ?

!

👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
    👱‍♂️33 - Normozoospermia
    2021 - AIH, Sv. Duh - neuspiješan
    2022 - AIH, Sv. Duh - neuspiješan
    3/2025 Poliklinika Škvorc, punkcija - 31js, 9 oplođeno, 3 petodnevne blastociste

• fantasia
    12. Rujan 2018. 22:38

Tina1510

Cure, gdje u zagrebu napraviti spermiogram a da nije privatno? Treba li uputnica ?

Tina, mi idemo bas iduci tjedan u Merkur. Treba ti uputnica A3 od tvog dr.opce prakse.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.