Anymany bas mi je drago da sis se javila. Lijepo da ti se ciklus normalizirao. I nadam se da ces uskoro ponovno imat mogucnost opustiti se i prestat paziti 😉! Bas falis na temi. Ja sam da jos uvijek ovdje, 2 neuspjela IVF, sad se malo nadamo nekim cudima do jesenk kad opet krecemo na MPO i to je to uglavnom kod mene. Drzim fige da ti na poslu bude lijepo i bez stresa.
Cvjetic dobrodosla… Joj tvoj muz ima bas tesku dijagnozu? Jel ponavljao spermiogram? Vadio hormone fsh,lh,testosteron? Kakva je s tim situacija. Biopsija? Jeste je javili kojem urologu i na humanu jer vi ste svakako "slucaj" za MPO. Znam cure koje su ostale trudne kad su muževi imali tu dijagnozu bili na terapiji testosterona pa biopsijom im uzeli spermije. Proces je naravno dug i nimalo lak da se ne lazemo, al ima nade uvijek. Jesi ti radila koje nalaze?
To nam je bio prvi spermogram doduse moj muz nije pravilno dao uzorak, pise uzorak oskudno dat, pozeljno ponoviti nalaz.. E sad njega je zeznula ona čašica, bila je uska, i nije mogao sam da tacno u casicu sve da, samo ono na kraju skroz je uslo u casicu, a najvise je ispalo na pod, kaze htio mene zvati unutra da mu pomognem 😂 nista nismo radili, to smo neki dan radili spermogram, sad sam narucila fertilup pa da proba stim, cula sam da je dobro. A sto se mene tice policisticni jajnici skoro sam to otkrila. Al sto se tice njega, stvarno sam zabrinuta
Cure sramota me priznati ali ja sam sa svojim ušla u prostoriju za davanje uzoraka 😂😂😂😊 Mislim prostorija je bila toalet s wc školjkom, dimenzija 1×1 m. Mislim kome bi se tamo diglo ne znam. I dobili smo graduiranu staklenu laboratorijsku čašicu tako da je mogao naciljati kako spada.
Haha i meni bi bilo bolje da sam isla sa svojim, nego on jadan kaze pa nisam mogao uciljati casicu, e ovako je bila uska, i on meni pokaziva hahaha.. Drugi put idem ja snjim, mozda bude sretnije aBd hehe.. Kakav je u tvog muza bio nalaz?
CVJETIC dobrodošla :) moj je 2 puta davao uzorak i kao prvo, nije mu se u toj sobici mogao dići da oprostiš, tamo svi prolaze, kao neki hodnik...pa babe oću ući jer misle da je wc...pa ono šou :) nije mogao niti obavit kak treba, a dijagnoza mu je oligoozoapermia
Pardon, krivo sam napisala, oligozoospermia mu je dijagnoza...znači da ima smanjenu količinu, i to baš dosta, a pokretljivost mu je super..to može imat sad utjecaj a i ne mora...jer ja mislim da on nije dobro dao uzorak...uzela sam mu za svaki slučaj l- arginin jer je to dobro za količinu spermia, a L- carnitin ti je dobar za pokretljivost. Ostala sam jednom trudna, tak da se može, a Cvjetic vama bi savjetovala da za 2-3 mj ponovite spermiogram i da ti muž napravi još dodatme pretrage a ti hormone
Pardon, krivo sam napisala, oligozoospermia mu je dijagnoza…znači da ima smanjenu količinu, i to baš dosta, a pokretljivost mu je super..to može imat sad utjecaj a i ne mora…jer ja mislim da on nije dobro dao uzorak…uzela sam mu za svaki slučaj l- arginin jer je to dobro za količinu spermia, a L- carnitin ti je dobar za pokretljivost. Ostala sam jednom trudna, tak da se može, a Cvjetic vama bi savjetovala da za 2-3 mj ponovite spermiogram i da ti muž napravi još dodatme pretrage a ti hormone
Moj je skroz pogrešno napravio, msm nije on radio je kako treba, samo eto casica mu je bila malena previse, i tako da je sve ono na pocetku otislo na pod, a samo ono na kraju u casicu.. Porucila sam kutiju Fertilup, pa da probamo, da vidim kako ce to utjecati. Onda cemo vidjeti ponoviti sperm. Pa šta bude. Prvi put radili, i prvi put azospermija, sok. Al bice bolje, ja se nadam. :)
Pardon, krivo sam napisala, oligozoospermia mu je dijagnoza…znači da ima smanjenu količinu, i to baš dosta, a pokretljivost mu je super..to može imat sad utjecaj a i ne mora…jer ja mislim da on nije dobro dao uzorak…uzela sam mu za svaki slučaj l- arginin jer je to dobro za količinu spermia, a L- carnitin ti je dobar za pokretljivost. Ostala sam jednom trudna, tak da se može, a Cvjetic vama bi savjetovala da za 2-3 mj ponovite spermiogram i da ti muž napravi još dodatme pretrage a ti hormone
Moj je skroz pogrešno napravio, msm nije on radio je kako treba, samo eto casica mu je bila malena previse, i tako da je sve ono na pocetku otislo na pod, a samo ono na kraju u casicu.. Porucila sam kutiju Fertilup, pa da probamo, da vidim kako ce to utjecati. Onda cemo vidjeti ponoviti sperm. Pa šta bude. Prvi put radili, i prvi put azospermija, sok. Al bice bolje, ja se nadam. :)
Mi smo se spremali na konzultacije na humanu reprodukciju i počeli odrađivati pretrage. Ja trebala povaditi spolne hormone, a on krenuo sa spermiogramom u kojem mu nije bila dobra likvefakcija i imao je smanjeni broj brzo progresivnih spermića. Taki da ne znam jel bi dobio neku dijagnozu. Dalje od tog nije išao jer sam ja ostala trudna prirodno, ono opustili se jer smo se dogovorili da od idućeg mjeseca idemo na konzultacije. Evo me sad napunila 14 tjedana trudnoće.
Pina ne znam tocno koje je osjetljivoati koja al znam da su zelene osjetljivije od rozih. Tako su me bar davih dana uputile cure, a one koje imaju pcos moraju uzet roze.
Joj one sobice za muske su sjajne. Moj je nakon prvog puta reko da bi radje menstruaciju dobio nego to ponovio. Nazalost njegovu morao je ponavljat vec xy puta, jer isti vam je postupak kod decki kad idete na mpo. Volumen moze biti manji zbog neugodne situacije, ali svi ostali parametri nisu povezani sa time. L-karnitin inace je opcenito dobar za sve ne samo pokretljivost u nacelu to je osnovna tvar od koje se stvaraju spermici i to cca 90 dana prije nego dodju u ejakulat. Zato i kazu da se ponavlja spermiogram nakon 3 mj.
Monika ja svaki put kad sam u pauzi izmedju postupka se tebe sjetim i nadam da ce se i nama to dogoditi.
Malatajna, da, ovi uranjeni simptomi su me skroz zbunili. Evo stigla je M danas, dva dana ranije. To objasnjava onu pozitivnu trakicu, ali svakako cu otici do gin da provjerim situaciju, jer smo pokrili O pa mi nije jasno .
Nemoras za to brinit draga jer meni je gin rekla da kad se i sve poslozi 1/1 sanse su 25%.nije ovaj mjesec znaci bit ce mozda vec bas iduci!!❤
Sto se tice simptoma , oni su zaista isti. Bazalna temp moze pokazati trudnocu ukoliko se mjeri redovno. Ja sam mjerila 3 mj i imala bi oko 25-26dc nagli pad temp. Tad bi znala da dolazi M.
Aurora, i mene zeza forum..digod kad me izbaci nece me nanovo prijaviti i imam bas problema sa ponovnim pristupom, a imam problema i sa tipkanjem jer mi blokaje. I to mi se desava samo na ovoj stranici ostalo sve guglam normalno.
Malatajna, da, ovi uranjeni simptomi su me skroz zbunili. Evo stigla je M danas, dva dana ranije. To objasnjava onu pozitivnu trakicu, ali svakako cu otici do gin da provjerim situaciju, jer smo pokrili O pa mi nije jasno .
Nemoras za to brinit draga jer meni je gin rekla da kad se i sve poslozi 1/1 sanse su 25%.nije ovaj mjesec znaci bit ce mozda vec bas iduci!!❤
Sto se tice simptoma , oni su zaista isti. Bazalna temp moze pokazati trudnocu ukoliko se mjeri redovno. Ja sam mjerila 3 mj i imala bi oko 25-26dc nagli pad temp. Tad bi znala da dolazi M.
Mjerenje bazalne sam odmah prekrizila jer imam lude smjene na poslu, nikad se ne budim u isto vrijeme , jedan dan mogu spavati 5 sati drugi 12, tako da to nema smisla..
Kad mi savjetujes da odem u gin, ako mi ovulacija inace dolazi oko 17dc? Jesi ti koristila trakice ikad?
Cure moje, ja sam još na cekanju. Jutros sam imala baš grceve kao menstrualne, grudi skoro više pa i ne bole, cini mi se i da su se ispuhale, mislim da ce ipak stici M😒😒.
Sortiraj odgovore
Najstariji