Malatajna, da, ovi uranjeni simptomi su me skroz zbunili. Evo stigla je M danas, dva dana ranije. To objasnjava onu pozitivnu trakicu, ali svakako cu otici do gin da provjerim situaciju, jer smo pokrili O pa mi nije jasno .
Anymany bas mi je drago da sis se javila. Lijepo da ti se ciklus normalizirao. I nadam se da ces uskoro ponovno imat mogucnost opustiti se i prestat paziti 😉! Bas falis na temi. Ja sam da jos uvijek ovdje, 2 neuspjela IVF, sad se malo nadamo nekim cudima do jesenk kad opet krecemo na MPO i to je to uglavnom kod mene. Drzim fige da ti na poslu bude lijepo i bez stresa.
Cvjetic dobrodosla… Joj tvoj muz ima bas tesku dijagnozu? Jel ponavljao spermiogram? Vadio hormone fsh,lh,testosteron? Kakva je s tim situacija. Biopsija? Jeste je javili kojem urologu i na humanu jer vi ste svakako "slucaj" za MPO. Znam cure koje su ostale trudne kad su muževi imali tu dijagnozu bili na terapiji testosterona pa biopsijom im uzeli spermije. Proces je naravno dug i nimalo lak da se ne lazemo, al ima nade uvijek. Jesi ti radila koje nalaze?
To nam je bio prvi spermogram doduse moj muz nije pravilno dao uzorak, pise uzorak oskudno dat, pozeljno ponoviti nalaz.. E sad njega je zeznula ona čašica, bila je uska, i nije mogao sam da tacno u casicu sve da, samo ono na kraju skroz je uslo u casicu, a najvise je ispalo na pod, kaze htio mene zvati unutra da mu pomognem 😂 nista nismo radili, to smo neki dan radili spermogram, sad sam narucila fertilup pa da proba stim, cula sam da je dobro. A sto se mene tice policisticni jajnici skoro sam to otkrila. Al sto se tice njega, stvarno sam zabrinuta
Cvjetic ja bi ti preporucila da ide prvo dat ponovno uzorak. Potrebno je da bas pazi kad puni casicu i da sve sto moze bude unutra. Mislim da ima u ljekarnama i vece sterilne casice za uzorkovanje. Onda tek kad dobijete nalaz dalje vidit sto i kako. Ako je tocan nalaz onda treba svakako posjetit urologa da se iskljuce upale i baktetije, zatim vaditi hormone stitnjace i spolne hormone te amh hormon. Kad sve to dobije onda ce mozda se nac uzrok, a mozda je dijagnoza sao takva zbog loseg davanja uzorka. Fertilup man je dobar pripravak no nije da ce odmah pomoc treba ga uzimat minimalno 3 mjeseca a ni to nije garancija kao recimo kod mog nije uopce pomoglo cak stovise jos je gori nalaz mu bio. Zato je vazno nac uzrok jer se da rijesiti puno toga.
Cvjetic koliko dugo pokusavate? Jesi pocela uzimat nesto za policisticne?
Pina, zao mi je sto je dosla M😞. Sad neka sto prije prođe pa da možete ponovno probati😉😉.
Probacu sa jednom kutijom, da vidim kako ce djelovati na njega.. Opet se nadam jer doktor ginekolog kaze, da postoji sansa naci barem jedan ziv spermic, za oplodnju ... E sad cemo da vidimo drugi nalaz, pa onda ako bude isto, idemo dalje. A sto se tice mojih pol. Jajnika nista jos nisam dobila, trebam se opet naruciti kod gin. Pa onda isto tako ici raditi spolne hormone. Al sto se mene tice, u mene postoji sansa, ja nisam kritična bas, al zbog njeg mi je tesko znam da ce nam treba mnogo strpljenja vremena, i para..
Cvjetic draga nemoj biti tako pesimisticna. Znaci prvo nek pije redovito taj fertilup i ponovi nalaz za mjesec dana.Onda cete vec imat pouzdanije podatke. On nek se javi s tim nalazom svom dr opce prakse i nek trazi pregled kod urologa, on ce napisat preporuku sto jos napraviti od pretraga. Ti bi svakako trebala napraviti spolne hormone, a mozda i stitnjace i ogtt test. Ja bi ti preporucila da si kupis gynositol ili inofolic to je super za policisticne jajnike i puno cura je na to dobro reagiralo. Koliko ti traju ciklus? Ako je problem u jednom ne znaci da ne postoji u drugom nikakav problem, zato sam ja za to da se uvijek naprave pretrage osnovne da se ne gubi vrijeme bezveze jer ako se njemu potvrdi dijagnoza morat cete na mpo, a onda ces izgubiti koji mjesec da skupis sve nalaze, a ovako cete ih vec imat. Nama je zaista 1 spermic dovoljan, al pod uvijetom da je kod nas sve ok zato ti to sve govorim.
A kod mene ti je slozena situacija, u 3 godine 4 spontana sa prirodnim zacecem, nalazi skoro svi uredi osim sto imam slab oblik trombofilije i kod muza spori spermici, tako da pravi razlog nisu nasli sve su samo pretpostavke. prosli 2 ciklusa MPO neuspjesno sad smo u fazi cekanja novog ciklusa mpo.
Grizli, pa da, svakog nesto muci nisam nikad pomislila da je ovako tesko dobiti bebu .. Probaćemo mi sa tim, i onda sto ti kazes, odraditi opet sperm. I vidjeti, on je sasvim malo dao uzorka, pisalo je, kao oskudno dat pozeljno ponoviti. Ne znam draga, vjeruj.. Sve me to i sada vec sikira, mada jos nista prosli od nalaza nismo, al opet me je svega strah, sta ako ne mognem i to, uzas.. Ja cu svakako odraditi sve, a i on ce, poslije Drugog spermograma aBd.
Sortiraj odgovore
Najstariji