Pozdrav cure. . Mene sinoc bolilo kao da cu dobit i bilo mi je nesto krvi sinoc smeckaste... Jutros je vec bistrija.. Vjerovatno je M. Danas 23.dan ciklusa uranile ovaj put... A i to da dozivim... Ne pamtim kad je zadnji put tako bilo. Svim curama saljem pozdrave. 💓❤️ Think pink 💓
Anamor, dobrodosla. Klomifen koristi dosta zena, to je lijek za stimulaciju ovulacije. Gynositol nije isto sto i to, on je vise dodatak prehrani sa folnom kiselinom za kvalitetnu jajnu st. Meni je gin.rekla da ga uzimam konstantno i sada u trudnoci.
Pozdrav cure, pridruzujem se i ja, nakon jako zanimljivih komentara i podjele iskustava. Pijem Gynositol, sada sam startala za trecim mjesecom, s tim da sam imala pauzu mjesec dana, a prije toga pila sam ga redovno dva mjeseca. Imam PCOS, koristim redovno vec treci ciklus LHtrakice i mjerim bazalnu temperturu, te sto se toga tice svaki puta do sada uhvatila sam PIK, i sve se tocno poklopilo sa visinom temperature, odnosno padom na dan ovulacije i porastom nakon, ali do trudnoce unarag dva ciklusa nije doslo, nazalost. Po rijecima ginekologa hvali Gynositol, ma kaze vauuu…ali hajde kupila sam, ne moze naskoditi. Kaze dr. nakon mog upita koliko ga dugo piti, do kraja, e sada..koliko je to vidjet cemo. Jedino sto me buni to sto po temp. vidim da imamo ovulaciju, sto potvrdjuju i LH trakice, mozda folikuli nisu dovoljno zreli. U prive dvije trudnoce pila sam Klomifen, i ostala prvi puta trudna trecu ciklus, a drugi puta drugi ciklus. Kaze mi doktor da Klomifen nije vise u modi i da je Gynositol vauu…a sta da vam kazem..lijepi pozdrav..
Dobro došla, ja sam trenutno da Gynositolu i duphastonu, od slijedećeg ciklusa idem na Klomifen. Koliko sam ja skužila Gynositol i Klomifen nije isto, ovo prvo su više vitamini, a KLomifen bi mi trebao poticati ovulaciju. Malo se raspitaj zašto ti ne daje Klomifen ako si ti je djelovalo prva dva puta.
Pina, gdje si nam ti danas? Ima kakvih novih simptoma? Kad se spremas napraviti testic?
Ej draga, sutra radim test... simptomi i dalje isti , grcevi i bolne i natecene grudi. Osjećam cesto da mi je kraci dah, i cesto mi se piski, sad ne znam ima li to veze, ne nadam se nicemu.
E sad, imam jedno pitanje... veceras radim nocnu smjenu, i spavat cu od 6 ujutro negdje do podne sutra. Mislite da je ok napraviti test nakon 6 sati sna?
Mini, kako se sada tako skratio ciklus? Uzimas neke lijekove?
A pijem gynositol i prenatal.. A mozda i ove vrucine i stres pa mi se skratio ciklus. . Tako bi mi znalo nekad ljeti bit
e cure hvala na odogovrima, malo kasnim s ovim mojim postom al sam zapisala sve nalaze sto ste rekel da bi bilo dobro odradit :D
Pina, tvoji simptomi su stvarno obećavajući. Sutra onda testic i svakako javi rezultat, drzim fige da bude poz.
Znam sve o Klomifenu posto sam ga koristia i za prvu i drugu trudnocu. Kada sam dosla na razgovor samo sam rekal dosla sam po Klomifen, a dr. me samo u cudu pogledao i napisao privatni recept za Gynositol. Kao Gynositol je ono..vauu, a Klomifen je ispao iz mode, a pitaj boga. Jedino mi je zao sto prije Gynositola nisam koristila LH trakice i mjerila bazalnu temp. da usporedim, jer sada i po trakicama i po rasponu temperatura imam ovulacije, koje prije nisam imala to znam, samo nezrele folikule, na jednom od zadnjih pregleda prije nekoliko mjeseci. Trazila sam po forumu recenzije i iskustva, neke kazu pile su mjesec dana i ostale trudne..nekima ne djeluje. Vidjet cemo, ali svakako je koristan, naskoditi ne moze..hvala curke..
Pozdrav cure, pridruzujem se i ja, nakon jako zanimljivih komentara i podjele iskustava. Pijem Gynositol, sada sam startala za trecim mjesecom, s tim da sam imala pauzu mjesec dana, a prije toga pila sam ga redovno dva mjeseca. Imam PCOS, koristim redovno vec treci ciklus LHtrakice i mjerim bazalnu temperturu, te sto se toga tice svaki puta do sada uhvatila sam PIK, i sve se tocno poklopilo sa visinom temperature, odnosno padom na dan ovulacije i porastom nakon, ali do trudnoce unarag dva ciklusa nije doslo, nazalost. Po rijecima ginekologa hvali Gynositol, ma kaze vauuu…ali hajde kupila sam, ne moze naskoditi. Kaze dr. nakon mog upita koliko ga dugo piti, do kraja, e sada..koliko je to vidjet cemo. Jedino sto me buni to sto po temp. vidim da imamo ovulaciju, sto potvrdjuju i LH trakice, mozda folikuli nisu dovoljno zreli. U prive dvije trudnoce pila sam Klomifen, i ostala prvi puta trudna trecu ciklus, a drugi puta drugi ciklus. Kaze mi doktor da Klomifen nije vise u modi i da je Gynositol vauu…a sta da vam kazem..lijepi pozdrav..
Dobro došla, ja sam trenutno da Gynositolu i duphastonu, od slijedećeg ciklusa idem na Klomifen. Koliko sam ja skužila Gynositol i Klomifen nije isto, ovo prvo su više vitamini, a KLomifen bi mi trebao poticati ovulaciju. Malo se raspitaj zašto ti ne daje Klomifen ako si ti je djelovalo prva dva puta.
Tebi Gynositol nije pomogao..koliko dugo si ga pila..
Sortiraj odgovore
Najstariji